- 19 Haziran 2013
- 4.799
- 8.767
- Konu Sahibi gevezehatun
Davulun sesi uzaktan hoş gelmiyor, 36 yaşındayım, bayağı şey yaşadım, anlıyorum sizi ancak görüşüm hala aynı.Olayı belki tam manasıyla açıklayamadım. Ama biz genç üniversiteli iki arkadaşız. Ailelerimiz tanışıyor. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez. Şehir dışına ikimiz tek başımıza çok çıktık. Yurt dışına çıkacaktık. 10 gün sınavımı bıraktım, ailemi karşıma alarak bu arkadaşla doğu ekspresi yaptım. Bu arkadaş döndüğü hafta araba alıyor ve bana söyleme zahmetinde bulunmuyor. Ve ben bir ay sonra attığı snaplere karşılık sorarak öğreniyorum. Benim fake hesabım vardı instagramda onu engellemiş falan. Sonra bakıyorum ki bana söylememiş ama bu arkadaşıyla aldığı hafta günlerce gece ikilere, üçlere kadar gezmiş. Bu arkadaşı sürüsüyle şarkı söyleyerek snap atmış. Bu ne insta, ne wpta bir tane yok. Atsa diyeceğim şey şu: ya ben bu kızla nerelere gittim, nelerden fedakarlıklar ettim. Çok olay var ama doğu ekspresi hemen akabindeki olay olduğu için söylüyorum. Bu kız ise araba aldığında bir kez gezelim demesini geçtim, bana araba aldığını dahi söylemedi. Ben öğrenmeyeyim diye beni aptal yerine koyup benimle o sıralar gayet güzel mesajlaşıyor konuşuyor bana da gezmiyorum falan diyor. Ve biz küser küsmez iki ay boyunca bu kızla arabada tek snap atmayan kız attı. Yani benim yerime o kızı tercih etmesi bana az değer verdiğini gösterir benim buna karşı tavrım da ona soğuk davranmak olacaktır. Ama onunla gezip tozup beni de kenarda bekletmek şehir dışı olursa bununla gezerim gibisinden hoş değil. Bana söylediği yalanları da yakaladım. Yani bu kızla bu kadar gezdilten sonra artık o en yakın arkadaşıymış da ben sıradan bir arkadaşıymışım gibi davranmaya başladı. Uzaktan davulun sesi hoş geliyor. Ama artık büyüdük ve üniversite ortamında yakınlık kurmak kolay olmuyor. Çoğu öğrenci şehir dışından zaten. Bir insanla atama yerine kadar hayaller kurup, sonra onun seni zerre umursamaması, yalanlar söylemesi, sen buluşalım dediğinde o kızı eve çağırıdm demesi. Bir de o kızı tanıyorum, ismini biliyorum bana bir şey anlatırken o da şöyle dedi der. Ama işte bir gün onu bir şeye çağırdığımda bana sabah tamam gelirim diyip akşam ya ben bir arkadaşımı o gün bize çağırdım dedi... Kızın da ismini falan biliyorum. İki ay boyunca bana tek buluşalım dediği zaman ödevi olduğu zaman. Ben ödevini yaparken o ise o kızla gezip tozmuş. En ağırı da ben kızıp küstüğümde o kadar umursamadı ki, zaten o kafasında bitirmiş de olsam da olur olmasam da olur gibi davrandı.
Kimseye kendinizi bu kadar hırpalayacak kadar bağlanmayın. Arkadaş üzüntüsüne 5 kilo vermek abartı bana göre.
Demek ki ona göre paylaşımınız azalmış, diğer arkadaşıyla daha mutlu. Ufaktan sizden uzaklaşmaya başlamış. Siz de başka arkadaşlar edineceksiniz mutlaka.
Keşke siz de arkadaşınızla gezmek için sınavı kenara bırakıp ailenizi karşınıza almasaydınız.
Olan olmuş, siz kendi yolunuza bakın. Diğer arkadaşlıklarınızda da yaptıklarınızı istediğiniz için yapın ve karşılık beklemeyin.