- 23 Ağustos 2020
- 6.718
- 12.670
- 198
- Konu Sahibi Ciceksever0606
-
Ben sadece zeytinyağı kullanırım oda bedava olduğu icinGittiğim markette 5 litrelik biryağ marka ayçicek yağı 195 liraydı ...
Oh en guzelı esımde dıyor borc bıtsın bız de zeytın bahcesı alalımBen sadece zeytinyağı kullanırım oda bedava olduğu icinbabamların zeytinlikleri var ve her gittiğimde bir kaç bidon getiririm
Valla cok güzel bir yatırım aslında . Saf zeytinyağı kadar güzel bişey yok diye düşünüyorumOh en guzelı esımde dıyor borc bıtsın bız de zeytın bahcesı alalım
Herkes önce kendini düşünür..bu kriz herhalde en çok lokantaları vurmuştur..oradan lahmacun alıp ailecek yiyecegimize 1 kilo kiyma alır doya doya köfte yerim...insanlarin başkalarını düşünecek hali mi kaldihayır bir de dışardan hiç yeme okuldan tost alma diyenler var.oralarda çalışanlar taş mı yesinler?sen alma ben alma o kadar insan evini nasıl geçindirecekler?
Ben de faruk ekinin üst katından alırdım bi zamanlar iyiydi fiyatlarİstanbul yolu bana çok yakın bi gidip bakayım çok teşekkürlerİstanbul yolu demişken çocuklu annelere Civil ve Minicity nin ana binası İstanbul yolunda uygun ve bol çeşitlidir tavsiye ederim
Benim sütçü emmim var, kapıya kadar getiriyor sütü yumurtayı, 7.5 lira kilosu. Yumurta 50 lira bir koli. Ama emmi kendi ineğinden kendi tavuğundan getiriyor muhtemelen vergi falan da vermiyor kaçak çalışıyor o yüzden öyle. Adama bişey olmasın diye dua ediyorumBizim avantajımız Eskişehir’de yaşamak sanırım. Belediye tereyağ, peynir, süt üretmeye başladı. 3 lt süt 27 liraydı en son aldığımda yoğurt yapmak için. Belki başka şehirlere de ulaştırıyorlardır araştırmak lazım.
her evin gideri aldığı verdiği farklıdır ne diyeyim ama 2000binlik alışveriş bana çok uçuk geldi ... tabi belirtmeden geçemicem her hafta et yemek emekli insanlar için zor iki hafta da bir et alınır ...benim aklıma aylık alışveriş denince yağ,çay,şeker ve deterjanlar geliyor pazarlık mazemede alınıyorsa tabiki o fiyat artar ama iki bin ,üçbin olmaz kiBu başlıkta fark ettim de biz az harcıyoruz diyenler alışverişi kendisi yapmayanlar oluyor. Yanlış anlamayın ama ben evde ne kadar harcandığından tam olarak haberiniz olduğunu sanmıyorum. Aylık 700 tlye 4 kişi diyorsunuz. Şaka gibi bir tutar. Hem de et de alıyolar diyosunuz. 4 kişi haftada bir et yese o para bitti zaten. Başka bir şeye gerek yok.
Bu tür konulardaki insan profilleri:
1. Salçayo yoğurdu kaynanasından, bakliyatı vs annesinden alıp "Biz aylık 300 lira harcıyoruz ayol siz lüks marka mı alıyorsunuz?" Diyenler
2. Mevsiminde ye mevsimindeee deyip pahalılığı reddederek konu sahibini suçlayanlar (taze soğanın kilosunun 30 olması normal sanki)
3. Ama avokado lüks, tabi market harcaman çok tutar deyip konu sahibini suçlayanlar ( C ceycey0406 Bu senin başına mı gelmişti?)
4. Markete gitmeyip fiyatlar ve ülkeden zerre haberi olmayıp "aylık bu kadar market çok değil mi yaaa" diyenler
5. Yağ, abur cubur sağlıksız, yemezseniz çok harcamazsınız diyip yine konu sahibini suçlayanlar (sanane kardeşim istediğimi yerim. Pahalılığın sebebi benim yemem mi yoksa ülke ekonomisi mi?)
6. Ay sorma biz de markete bi giriyoruz 1000 lira tutuyor hayat çok pahalı diyenler (bu benim)
7. Konu sahibi gibi umutsuzca çözüm arayanlar
Fiyuu çok eğlenceli oluyor bu konular
Bak tazedirektte mart sonuna kadar 3 alışverişe 50 lira indirşm var. Organik hepsi. KaçırmaBen 8 numarayım kızlar şurada indirimli yumurta var gidin alın burada 25 tl ye çocuk için üst var kaçırmayan diyen tipler hahaaahahh
Bu tür konulardaki insan profilleri:
1. Salçayo yoğurdu kaynanasından, bakliyatı vs annesinden alıp "Biz aylık 300 lira harcıyoruz ayol siz lüks marka mı alıyorsunuz?" Diyenler
2. Mevsiminde ye mevsimindeee deyip pahalılığı reddederek konu sahibini suçlayanlar (taze soğanın kilosunun 30 olması normal sanki)
3. Ama avokado lüks, tabi market harcaman çok tutar deyip konu sahibini suçlayanlar ( C ceycey0406 Bu senin başına mı gelmişti?)
4. Markete gitmeyip fiyatlar ve ülkeden zerre haberi olmayıp "aylık bu kadar market çok değil mi yaaa" diyenler
5. Yağ, abur cubur sağlıksız, yemezseniz çok harcamazsınız diyip yine konu sahibini suçlayanlar (sanane kardeşim istediğimi yerim. Pahalılığın sebebi benim yemem mi yoksa ülke ekonomisi mi?)
6. Ay sorma biz de markete bi giriyoruz 1000 lira tutuyor hayat çok pahalı diyenler (bu benim)
Ne zelmiş öyle bizde böyle imkan yok tabi:)) fiatı görünce yuhh dedim hemenBen sadece zeytinyağı kullanırım oda bedava olduğu icinbabamların zeytinlikleri var ve her gittiğimde bir kaç bidon getiririm
Oğluma her gün avokado yediriyorum1'i hiç unutmayacağım.
Avokado duyarını da öyle ajsjajsj
Ben de 6'dayım gel sarılalım.
belkide şehir farkıda fiyatlarda etkili olabilir bilemicem...ben şuan köyde yaşıyorum annemlerden daha ucuza yaşıyorum diyebilirim ...et ve sucuk konusunda ülke şartlarında malesef her hafta yemek pek mümkün görünmüyor ...Kişiden kişiye yemek listesi ve ihtiyaç listesi değişir tabiki ama sütü alıp yoğurt peynir yapsa bile sütün bile litresi 9-10 lira belki daha da fazladır biz pek tüketmediğimizden bilemiyorum. Benim her hafta pazara 200 tl harcamam oluyor aldığım 1 kg hamsi istavrit tarzı balık , yeşillik, meyve ve yarımşar kiloluk sebzeler. Peyniri memlekete gittikçe toplu alırım ama en son 2 kg luk peynir,sucuk ve tereyağa a 450 tl bayıldım onlarda kaliteden şaşmam. Arada eşim marketten beyaz peynir alır sadece yada bittikçe kaşar alırız. Deterjan da da bence kalite önemli ucuz olanlar leke çıkarmıyor yada tortu bırakıyor.
Aylık mutfak harcaması olarak bakıyoruz biz mevzuya. Yani içinden etinden sütüne sebzesinden yağına her şey var. Hatta deterjanlar da bir masraf kalemi olarak ekleniyor.her evin gideri aldığı verdiği farklıdır ne diyeyim ama 2000binlik alışveriş bana çok uçuk geldi ... tabi belirtmeden geçemicem her hafta et yemek emekli insanlar için zor iki hafta da bir et alınır ...benim aklıma aylık alışveriş denince yağ,çay,şeker ve deterjanlar geliyor pazarlık mazemede alınıyorsa tabiki o fiyat artar ama iki bin ,üçbin olmaz ki
Sizin gerçekten fiyatlardan hiç haberiniz yokmuş. 4 kişilik aileyi 2 bine doyuranın gelip alnından öpülmesi gerekir. Asgari geçim endeksine göre açlık sınırı şu an 5 bin liraya yakın. 2 bin 3 bin uçuk geliyorsa demek ki piyasayı hiç mi hiç bilmiyorsunuz.her evin gideri aldığı verdiği farklıdır ne diyeyim ama 2000binlik alışveriş bana çok uçuk geldi ... tabi belirtmeden geçemicem her hafta et yemek emekli insanlar için zor iki hafta da bir et alınır ...benim aklıma aylık alışveriş denince yağ,çay,şeker ve deterjanlar geliyor pazarlık mazemede alınıyorsa tabiki o fiyat artar ama iki bin ,üçbin olmaz ki
Bu abur cuburları kimse almiyorsa niye sürekli raflar boşalıyor diye düşünmeden edemiyorumyazma abur cuburu.şimdi abur cubur zararlı almayıncılar gelir.
6 aynı ben sjksjksjksjkBu tür konulardaki insan profilleri:
konu sahibi market alışverişinin okadar tuttuğundan bahsetmiş işin içine pazar alişverişini katmamış ben ona karşılık çok buldum ...ülkenin durumunun da gayet farkındayım emin olun... belki de alışveriş mantığımız farklıdır konu sahibiyle o yüzden garipsemişimdirSizin gerçekten fiyatlardan hiç haberiniz yokmuş. 4 kişilik aileyi 2 bine doyuranın gelip alnından öpülmesi gerekir. Asgari geçim endeksine göre açlık sınırı şu an 5 bin liraya yakın. 2 bin 3 bin uçuk geliyorsa demek ki piyasayı hiç mi hiç bilmiyorsunuz.
Herkes her şeyi bilmek zorunda değil ama
bilmiyorsanız yorum yapmamanız daha doğru bence. Ama siz aksine ısrar ediyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?