En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hayır bir de dışardan hiç yeme okuldan tost alma diyenler var.oralarda çalışanlar taş mı yesinler?sen alma ben alma o kadar insan evini nasıl geçindirecekler?
Herkes önce kendini düşünür..bu kriz herhalde en çok lokantaları vurmuştur..oradan lahmacun alıp ailecek yiyecegimize 1 kilo kiyma alır doya doya köfte yerim...insanlarin başkalarını düşünecek hali mi kaldi

İstanbul yolu bana çok yakın bi gidip bakayım çok teşekkürler İstanbul yolu demişken çocuklu annelere Civil ve Minicity nin ana binası İstanbul yolunda uygun ve bol çeşitlidir tavsiye ederim
Ben de faruk ekinin üst katından alırdım bi zamanlar iyiydi fiyatlar

Bi de fulla nin alt katından

Yine bakılabilir

Geçen oğluma üst aldım uzun kollu bu mevsime çok uygun 25 tl (fulladan)

Benim sütçü emmim var, kapıya kadar getiriyor sütü yumurtayı, 7.5 lira kilosu. Yumurta 50 lira bir koli. Ama emmi kendi ineğinden kendi tavuğundan getiriyor muhtemelen vergi falan da vermiyor kaçak çalışıyor o yüzden öyle. Adama bişey olmasın diye dua ediyorum

Bu tür konulardaki insan profilleri:
1. Salçayo yoğurdu kaynanasından, bakliyatı vs annesinden alıp "Biz aylık 300 lira harcıyoruz ayol siz lüks marka mı alıyorsunuz?" Diyenler
2. Mevsiminde ye mevsimindeee deyip pahalılığı reddederek konu sahibini suçlayanlar (taze soğanın kilosunun 30 olması normal sanki)
3. Ama avokado lüks, tabi market harcaman çok tutar deyip konu sahibini suçlayanlar ( C ceycey0406 Bu senin başına mı gelmişti?)
4. Markete gitmeyip fiyatlar ve ülkeden zerre haberi olmayıp "aylık bu kadar market çok değil mi yaaa" diyenler
5. Yağ, abur cubur sağlıksız, yemezseniz çok harcamazsınız diyip yine konu sahibini suçlayanlar (sanane kardeşim istediğimi yerim. Pahalılığın sebebi benim yemem mi yoksa ülke ekonomisi mi?)
6. Ay sorma biz de markete bi giriyoruz 1000 lira tutuyor hayat çok pahalı diyenler (bu benim)
7. Konu sahibi gibi umutsuzca çözüm arayanlar

Fiyuu çok eğlenceli oluyor bu konular

her evin gideri aldığı verdiği farklıdır ne diyeyim ama 2000binlik alışveriş bana çok uçuk geldi ... tabi belirtmeden geçemicem her hafta et yemek emekli insanlar için zor iki hafta da bir et alınır ...benim aklıma aylık alışveriş denince yağ,çay,şeker ve deterjanlar geliyor pazarlık mazemede alınıyorsa tabiki o fiyat artar ama iki bin ,üçbin olmaz ki

Ben 8 numarayım kızlar şurada indirimli yumurta var gidin alın burada 25 tl ye çocuk için üst var kaçırmayan diyen tipler hahaaahahh

1'i hiç unutmayacağım.
Avokado duyarını da öyle ajsjajsj
Ben de 6'dayım gel sarılalım.

belkide şehir farkıda fiyatlarda etkili olabilir bilemicem...ben şuan köyde yaşıyorum annemlerden daha ucuza yaşıyorum diyebilirim ...et ve sucuk konusunda ülke şartlarında malesef her hafta yemek pek mümkün görünmüyor ...

Aylık mutfak harcaması olarak bakıyoruz biz mevzuya. Yani içinden etinden sütüne sebzesinden yağına her şey var. Hatta deterjanlar da bir masraf kalemi olarak ekleniyor.

Herkesin beslenme biçimi de yaşam biçimi de farklı. Ben elimde bir kaşık bile yıkamam herşey makinaya girer o yüzden makina sık çalışır, siz tencereyi tavayı elinizde yıkarsınız üç günde bir çalışır. Ben gitdiğim şeyi çıkarıp kirliye atarım o yüzden çok çamaşır çıkar, öbürü aynı şeyi üç gün giyer, az çamaşır yıkar. Bunun kesin bir doğrusu yok ki.

Sizin gerçekten fiyatlardan hiç haberiniz yokmuş. 4 kişilik aileyi 2 bine doyuranın gelip alnından öpülmesi gerekir. Asgari geçim endeksine göre açlık sınırı şu an 5 bin liraya yakın. 2 bin 3 bin uçuk geliyorsa demek ki piyasayı hiç mi hiç bilmiyorsunuz.
Herkes her şeyi bilmek zorunda değil ama
bilmiyorsanız yorum yapmamanız daha doğru bence. Ama siz aksine ısrar ediyorsunuz.

6 aynı ben sjksjksjksjk

konu sahibi market alışverişinin okadar tuttuğundan bahsetmiş işin içine pazar alişverişini katmamış ben ona karşılık çok buldum ...ülkenin durumunun da gayet farkındayım emin olun... belki de alışveriş mantığımız farklıdır konu sahibiyle o yüzden garipsemişimdir

1000 lirayı geçmiyordur. Biz çok yemiyoruz bide stok yapıyoruz kuru baklagillerim hiç bitmez mesela.
pazardan pazara kahvaltı yapabiliyoruz çalıştığım için :/ hamur işi yemeyiz çünkü beceremiyorum
bizde genelde sebze tavuk pirinç çok gidiyor sıvı yağları da 5 kilodan 2 tane alıyoruz 5 ay gidiyor bana :) o yüzden çok harcama olmuyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…