• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
4 kişi o parayla yeme içmeyi hallediyorsa et ve süt türevi tüketmiyorlardır ben size söyleyim, kıymanın kilosu olmuş 90 tl gerisini siz düşünün.
et alırlar ama sütü yoğurdu bir çiftlikten alıp annem kendisi yapar hatta şimdi peyniride yapmaya başladı ... ben 700 lirayı bile fazla buluyorum anneme kızıyorum deterjanları ucuz markalardan al, marketini değiştir diye...bizde küçük çocuk yok aburcubur alınmaz onlarda olsa belki bizimkilerinde harcaması o derece yükselir bilemem tabi

Bizim en fazla tuttuğu zaman 700 TL iki kişiyiz o da deterjanı bakliyat vs girince öyle oluyor şu ana kadar hiç o kadar alışverişim olmadı şuan market fiyatları ne denli pahalı bilmiyorum da acaba marka falan mı alıyorsunuz?
Allah Allah, bizim temel gıdalar memleketten geliyor genede asla 700 tutmaz.

tosta her gün 9.5 vereceğinize neden evden sandviç/tost bişey hazırlamıyorsunuz çocugunuza merak ettim?
hem evden koyuyorum hem de tost alıyor.yani çocuğa bir tostu çok görüyorsak vayy halimize bizim vayy.okulun kantini nasıl dönecek ayrıca.o kantin okula kira ödüyor okulda onla karşılıyor bazı masraflarını.devlet mi veriyor sanıyorsunuz?sadece elektrik su yakıt dezenfektan falan veriyor.güvenliğin parasını aramızda toplayıp ödüyoruz okulca.

et alırlar ama sütü yoğurdu bir çiftlikten alıp annem kendisi yapar hatta şimdi peyniride yapmaya başladı ... ben 700 lirayı bile fazla buluyorum anneme kızıyorum deterjanları ucuz markalardan al, marketini değiştir diye...bizde küçük çocuk yok aburcubur alınmaz onlarda olsa belki bizimkilerinde harcaması o derece yükselir bilemem tabi
Bu başlıkta fark ettim de biz az harcıyoruz diyenler alışverişi kendisi yapmayanlar oluyor. Yanlış anlamayın ama ben evde ne kadar harcandığından tam olarak haberiniz olduğunu sanmıyorum. Aylık 700 tlye 4 kişi diyorsunuz. Şaka gibi bir tutar. Hem de et de alıyolar diyosunuz. 4 kişi haftada bir et yese o para bitti zaten. Başka bir şeye gerek yok.

Bu başlıkta fark ettim de biz az harcıyoruz diyenler alışverişi kendisi yapmayanlar oluyor. Yanlış anlamayın ama ben evde ne kadar harcandığından tam olarak haberiniz olduğunu sanmıyorum. Aylık 700 tlye 4 kişi diyorsunuz. Şaka gibi bir tutar. Hem de et de alıyolar diyosunuz. 4 kişi haftada bir et yese o para bitti zaten. Başka bir şeye gerek yok.
sadece ekmek ve tost ekmeği 300 tl tutar.eti şunu bunu geçç yumurtanın tanesi 2 tl

Kişiden kişiye yemek listesi ve ihtiyaç listesi değişir tabiki ama sütü alıp yoğurt peynir yapsa bile sütün bile litresi 9-10 lira belki daha da fazladır biz pek tüketmediğimizden bilemiyorum. Benim her hafta pazara 200 tl harcamam oluyor aldığım 1 kg hamsi istavrit tarzı balık , yeşillik, meyve ve yarımşar kiloluk sebzeler. Peyniri memlekete gittikçe toplu alırım ama en son 2 kg luk peynir,sucuk ve tereyağa a 450 tl bayıldım onlarda kaliteden şaşmam. Arada eşim marketten beyaz peynir alır sadece yada bittikçe kaşar alırız. Deterjan da da bence kalite önemli ucuz olanlar leke çıkarmıyor yada tortu bırakıyor.

Ankarada olan ve istanbul yoluna yakın olan kızlar

Itimat tavukçuluk var yumurtası çok iyi kocaman l yumurta 30 adet 37 tl ye alıyorum ben

Güvenilir düzgün bir yer
fiyatı iyiymiş ama ben oraya gitsem yakacağım benzin arşı geçerrrr :KK45:

sadece ekmek ve tost ekmeği 300 tl tutar.eti şunu bunu geçç yumurtanın tanesi 2 tl
Fiyatlardan haberleri yok ki. Farkındaysan market alışverişimiz az tutuyor diyenler alışverişi kendi yapmayanlar. Birisinin kocası yapıyor alışverişi ötekisinin annesi. Allah bilir kaç yıl öncenin fiyatlarından bahsediyorlar. Hiç açıp bi kredi kartı ekstresine baktılar mı acaba

iki kişi 700 tl tutuyor diyene şok geçirmiştim. 4 kişi 700 tlden sonra ne diycemi bilemedim :KK70: yok mu arttıran

Ankarada olan ve istanbul yoluna yakın olan kızlar

Itimat tavukçuluk var yumurtası çok iyi kocaman l yumurta 30 adet 37 tl ye alıyorum ben

Güvenilir düzgün bir yer
İstanbul yolu bana çok yakın bi gidip bakayım çok teşekkürler 😍 İstanbul yolu demişken çocuklu annelere Civil ve Minicity nin ana binası İstanbul yolunda uygun ve bol çeşitlidir tavsiye ederim

Tabiki de hayir ama sunu merak ediyorum acaba biz mi fazla harciyoruz veya alisverisimizde hatalar mi var yani bizim gibi aileler ortalama ne kadar harciyor mesela bundan 6-7 ay once hesapladigimda 1750 tutuyordu simdi bu kadar yuksek olunca sasirdim hemen buraya sormak istedim

Bizde kahvaltı ve akşam yemeğinde beraberiz. Evde öğlen yemeği yenmez. Kızartma yapmam. Patates kızartmasını da azıcık zeytinyağ tuzla ovup fırına atıp yaparım. Poğaça kek zaten pişmez. Ve aylık 3000-4000 bandında gidiyordur mutfağa.
Daha da düşürmeniz mümkün değil. Hayat şartları belli artık ne yazık ki.
Sadece kızartmayı fırında pişirmeye döndürmeye çalışabilirsiniz. Yağ masrafınız azalır en azından.
Bir de planlı yemek hazırlamak mantıklı oluyor en azından sebze meyve çürümüyor.
Benim bir haftalık menüm çok bellidir. Bir gün kuzu kemik ve bir iki tane gerdan alıp geceden sabaha kadar kısımda kaynatıyorum. O suya çorba yapıyorum. İçine pirinç yada buğday koyabilirsiniz. Bu çorba hem ekonomik hem besleyici oluyor. O çorbanın olduğu gün portakallı kereviz yapıyorum. Bir gün yeşil mercimekli erişteli yemek yaparım yine uygun ve besleyici. Bir gün de çocuk seviyor diye köfte salata makarna ve fırın patates yaparım yine. Bir gün balık alıyorum. Özellikle hamsi 40 lira bandında ve besleyici düşünebilirsiniz. Bir de pazı yada ıspanak alıp normal yayla çorbasına ince kıyıyorum. Yine o da epey uygun ve besleyici oluyor. Baklagillerle desteklerseniz mutfak masrafınız dengelenir. Ben her gün çorba yapıyorum tarhana, mercimek, et suyu çorba, pazılı yayla çorbası gibi alternatifler yapıyorum. Ek olarak karışık dolma da uyguna geliyor. Biber patatesi bulgur kıyma ve pirinç karışık dolduruyorum. Kıyması az olunca daha çok seviyor hatta benim çocuğum

Fiyatlardan haberleri yok ki. Farkındaysan market alışverişimiz az tutuyor diyenler alışverişi kendi yapmayanlar. Birisinin kocası yapıyor alışverişi ötekisinin annesi. Allah bilir kaç yıl öncenin fiyatlarından bahsediyorlar. Hiç açıp bi kredi kartı ekstresine baktılar mı acaba

iki kişi 700 tl tutuyor diyene şok geçirmiştim. 4 kişi 700 tlden sonra ne diycemi bilemedim :KK70: yok mu arttıran
Mümkün değil ki böyle bişey. İçinde et de varmış ya 1 kilo kıyma 100 TL. Sadece bunu bilmek bile yeterli bence onun hikaye olduguna.

En son ne zaman alışveriş yaptıniz diye sorasım geldi.
Tek tek yazmak istemiyorum ama 700 'e çok diyen başka bir evrende yaşıyor olmalı.

Kişiden kişiye yemek listesi ve ihtiyaç listesi değişir tabiki ama sütü alıp yoğurt peynir yapsa bile sütün bile litresi 9-10 lira belki daha da fazladır biz pek tüketmediğimizden bilemiyorum. Benim her hafta pazara 200 tl harcamam oluyor aldığım 1 kg hamsi istavrit tarzı balık , yeşillik, meyve ve yarımşar kiloluk sebzeler. Peyniri memlekete gittikçe toplu alırım ama en son 2 kg luk peynir,sucuk ve tereyağa a 450 tl bayıldım onlarda kaliteden şaşmam. Arada eşim marketten beyaz peynir alır sadece yada bittikçe kaşar alırız. Deterjan da da bence kalite önemli ucuz olanlar leke çıkarmıyor yada tortu bırakıyor.
Bizim avantajımız Eskişehir’de yaşamak sanırım. Belediye tereyağ, peynir, süt üretmeye başladı. 3 lt süt 27 liraydı en son aldığımda yoğurt yapmak için. Belki başka şehirlere de ulaştırıyorlardır araştırmak lazım.

hayır bir de dışardan hiç yeme okuldan tost alma diyenler var.oralarda çalışanlar taş mı yesinler?sen alma ben alma o kadar insan evini nasıl geçindirecekler?

Ben esımı ıkı haftada bır pazara gönderiyorum bazen.Mesela dun pırasa yemegı brokolı corbası vardı bugun de yine pırasa yemegı var bırde az yagda patates mucverı eklıycem bır de roka salatası hergun cesıt cesıt yemege gerek yok.burda sutu 8 de satan var aylardır ben yenı 6 dan alıyordum ıkı defadır 7 den alıyorum 5 kılo sutle biraz yogurt az muhallebılı tatlı vs yapıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X