• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buralarda oturmuyorum. 😂 Eyüp bolgesine hiç gitmedim, maltepeye de gitmedim herhalde ama uskudara filn gittim gittigimde de gormedim zaten 4 subesi varmiş denk gelmemiş demek ki. 🤭 İlk defa duydum cidden

yok yahu ben bir sayfayı attım sadece öyle 5 sayfa var.
hemen hemen her semtte var şubesi.

Buralarda oturmuyorum. 😂 Eyüp bolgesine hiç gitmedim, maltepeye de gitmedim herhalde ama uskudara filn gittim gittigimde de gormedim zaten 4 subesi varmiş denk gelmemiş demek ki. 🤭 İlk defa duydum cidden
Bahçelievler Bağcılar Bakırköy Avcılar Küçükçekmece ilçelerinde de var 40 yaşındayım çocukluğumdan beri hatırlarım bu marketi.

Şimdi sayfasına baktım İzmir’de de şubesi varmış.

3250 az bile diyemler her ay 5lt yağ, 5 kğ salça, ne bileyim 10kg toz şeker vs mi alıyorsunuz. 4 kişilik bir aile için evet herşey pahalı bir poşete 300 lira verip çıkıyoruz ama 3250 lira da vermiyoruz. Biraz fazla olmuş sanki bana çok geldi.
Ne alakası var 5 kilo salcayla. 5 kilo salça 10 kilo şeker kaç para yapıyor biliyor musunuz? Onlar o kadar tuketilse nerde 3250 olur daha da fazla olur. Yapmayın Allah aşkına farklı ülkelerde mi yasiyoruz?
Kıyma 100 tl
Kuşbaşı 110
Balık her hafta yenmesi gerek 70 bunu diyelim 2-3 kişilik ortalama bir balık
Kuruyemiş fıstık bsdem ceviz ya 100 e dayanmış ya 100 den üzeri
Deterjana hiç girmiyim uçtu
Tereyağ 100 TL
Zeytin 40 tan aşağı yenilmez bence yenilmesinde
Peynirin kilosundan haberiniz var mı?
Kasar peynir?
Ya bı sarma yapmak istesen orta boy bı tencere için maaliyet 50 TL
Sucuk mesela insanlar yemesin mi sucuk? Kaç para sizce
Yumurtanın tanesi 2 TL'ye dayanmış.
Bunlar şuan aklıma gelen temel ihtiyaclar.
He derseniz ki haftanın 3 günü bakliyat 2 günü sebze 2 günü makarna patates evet buna katilirim o zaman az tutar. Sebze de diyip geçmemek lazım bazıları mevsiminde bile ederinden çok bence şuan.

hayır bir de dışardan hiç yeme okuldan tost alma diyenler var.oralarda çalışanlar taş mı yesinler?sen alma ben alma o kadar insan evini nasıl geçindirecekler?
Asıl sorgulamaları gereken nokta çocuğunun okul kantininden tost yemesi değil ki. Asıl sorgulanması gereken nokta tasarruf yapıcaz diye çocukların okul kantininden bile yemek yiyemeyecek duruma gelmeleri. Keşke böyle gereksiz ayrıntılar yerine büyük resme odaklanabilseler.

Bahçelievler Bağcılar Bakırköy Avcılar Küçükçekmece ilçelerinde de var 40 yaşındayım çocukluğumdan beri hatırlarım bu marketi.

Şimdi sayfasına baktım İzmir’de de şubesi varmış.

Ben 7 senedir istanbuldayim. 😬 Baktim googledan ama oturdugum yerde yakinda yok. Gezdigim yerlerde de gormemistim hiç .

Bu başlıkta fark ettim de biz az harcıyoruz diyenler alışverişi kendisi yapmayanlar oluyor. Yanlış anlamayın ama ben evde ne kadar harcandığından tam olarak haberiniz olduğunu sanmıyorum. Aylık 700 tlye 4 kişi diyorsunuz. Şaka gibi bir tutar. Hem de et de alıyolar diyosunuz. 4 kişi haftada bir et yese o para bitti zaten. Başka bir şeye gerek yok.
Bizim annemle her markete gidişimiz en az 200 tl ve bu haftada 2-3 kere oluyor neredeyse. Aldığımız şeylerde temel yiyecekler,evin temel ihtiyaçları falan. Ve gittiğimiz marketlerde migros,carrefour falanda değil.

Allah aşkına en ucuz kaşar peynir,beyaz peynir bile kaç lira olmuş ya. Kimse kimseyi eleştirmesin bence çok harcıyorsunuz diye. Biz çok harcamıyoruz fiyatlar çok pahalı.

ben alıyorum valla 2 öğün yemesi gerekiyor çocuğun okulda birinde evden koyarım birini kantinden yer.kaşımı kendim alırım saçımı kendim boyarım ama o tostu alırım.çocuk dünyaya kendi gelmek istemedi.orta düzeyde bakmak zorundayımmm en iyi şeyleri alamasam da
+1 aynen öyle. Geçen gün oğlum pizza siparis etsene anne hemen gelse dedi. Normalde kendimde evde yapıyorum ama o an canı istedi demekki çocuğun 70 TL. Anlık çıkan bişey. Yada dışarda sevdiği bı pideci var ne zaman önünden gecsek anne alır mısın diyor alıyorum yani. Evet bende saçımi kendim boyuyorum veya kasımı vs kendim alırım ama çocuklarla ilgili olan kısımlardan ödün vermiyorum. Allahta verdirmesin hicbirimizi alıştığımızin altina düşürmesin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X