- 10 Kasım 2020
- 8.144
- 66.738
- 498
- Konu Sahibi Ciceksever0606
-
"Fiyuuu çok eğlenceli oluyor bu konular" bu benimBu tür konulardaki insan profilleri:
1. Salçayo yoğurdu kaynanasından, bakliyatı vs annesinden alıp "Biz aylık 300 lira harcıyoruz ayol siz lüks marka mı alıyorsunuz?" Diyenler
2. Mevsiminde ye mevsimindeee deyip pahalılığı reddederek konu sahibini suçlayanlar (taze soğanın kilosunun 30 olması normal sanki)
3. Ama avokado lüks, tabi market harcaman çok tutar deyip konu sahibini suçlayanlar (@ceycey0406 Bu senin başına mı gelmişti?)
4. Markete gitmeyip fiyatlar ve ülkeden zerre haberi olmayıp "aylık bu kadar market çok değil mi yaaa" diyenler
5. Yağ, abur cubur sağlıksız, yemezseniz çok harcamazsınız diyip yine konu sahibini suçlayanlar (sanane kardeşim istediğimi yerim. Pahalılığın sebebi benim yemem mi yoksa ülke ekonomisi mi?)
6. Ay sorma biz de markete bi giriyoruz 1000 lira tutuyor hayat çok pahalı diyenler (bu benim)
7. Konu sahibi gibi umutsuzca çözüm arayanlar
Fiyuu çok eğlenceli oluyor bu konular
Benimki pastörize süt ama çiğ süte bir türlü güvenemiyorum ben ya. O güğümleri neyle sterilize ediyor mesela. Duruluyor mu? Emin olamıyorum.Benim sütçü emmim var, kapıya kadar getiriyor sütü yumurtayı, 7.5 lira kilosu. Yumurta 50 lira bir koli. Ama emmi kendi ineğinden kendi tavuğundan getiriyor muhtemelen vergi falan da vermiyor kaçak çalışıyor o yüzden öyle. Adama bişey olmasın diye dua ediyorum
Bonobolarla anlaşacak kıvama gelmişiz"Fiyuuu çok eğlenceli oluyor bu konular" bu benim
Ama bir numarayı da severim
Ha buarada ülkeler ıq sıralaması yapılmış son zamanlarda
Sıralamada kaçıncıyız unuttum ama ülke ıq muz 86 imiş
90 dı ne ara 86 ya düştü ya
Balık yemiyoruz heralde
Biz 5 kişiyiz 6000 ne yakın tutuyor...Merhaba biz 4 kisilik bir aileyiz bugun kredi kartimizdan bir aylik ne kadar market alisverisi yapmisiz hesapladik ve 3250₺ tutmus luks harcamalarimiz yok kasar pastirma abur cubur gibi seyler yok evin en onemli market ihtiyaclarini aliyoruz eșimle sok olduk nasil bu kadar yuksek tuttu diye. Simdi sizlere sorum șu biz bittikce aliyoruz toplu alisveris yapmiyoruz siz nasil yapiyorsunuz toplu yapmak daha mi mantikli? acikcasi market alisverisimi 2000₺ye dusurmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Amaaaan kaynıyor işte diyorum benBenimki pastörize süt ama çiğ süte bir türlü güvenemiyorum ben ya. O güğümleri neyle sterilize ediyor mesela. Duruluyor mu? Emin olamıyorum.
Allah yardım etsinBiz 5 kişiyiz 6000 ne yakın tutuyor...
Teşekkürler. Cidden hayat artik çok zor. En markasız şeyler bile dünyanın parası tutuyor. Ne zaman iner nasıl iner bilmiyorum ama bunlar la yasamayada alıştık muhtemelAllah yardım etsin
Doyar yahu. Hamurişiyle, makarnayla, sebzeyle doyar. Ama beslenir mi orası tartışılır. İnsanların derdi doyabilmek zaten şu sıralar.4 kişilik aileyi 2000 e doyuran ülke geneline seminer versin bence. Hatta direk ekonomi işlerine getirilmeliAllah aşkına kafa bulmayin insanlarla ya.
Ben yoğurdu da kaynatmadan yapan bir cinsim. Dereceyle 48 derecede mayalarım hepAmaaaan kaynıyor işte diyorum ben
Güğümle getirmiyor bizimki. Ya poşete ya şişeye koyuyor. Öyle yüzlerce litre süt satan bi adamcağız değil. Ama temiz güzel sütü. Seviyorum ben.
Ben de dereceyle ölçüyorum 47-48’de mayalıyorumBen yoğurdu da kaynatmadan yapan bir cinsim. Dereceyle 48 derecede mayalarım hep
Eskinin takıntılı organik analarından kim kaldı? Doktor yararlı bakterileri en iyi muhafaza eden süt pastörize ondan kaynatmadan yap demişti çocuk nerdeyse 5 oldu hala aynen devam ediyorum
Aynen, biz de su durumda su an iyiyiz bazen cocuk olursa nasıl olur diye düşünüyorum adam akıllı bir okul en en az 60bin, kursu cart curtu yine sağlarız bir sekilde ama ne biliyim cok korkunc. İki cocuk yapsak öldük kocam gece taksiye cıkar ben de nöbet aralarında hastabakıcılık yaparım SJDJFJFKİyi ki cocugumuz yok şuan yemesini icmesini hallederiz de istedigimiz okulu, egitimi sağlamak filan. Altindan kalkamayiz gibi geliyor Turkiyede kalsak, gerci okul, kurs, aktivite vs fiyatlarini bilmiyorum ama iyi biyerde çoktur herhalde.Gelirimiz cocuksuz şekilde bizi rahat ettiriyor, sıkıstırmıyor ama cocukla olmazdi herhalde.
Hakkaten öyle oluo ya simit+çay 4 tl desen 3 öğün 12 tl. 4 kisi 48 tl. Hadi bi çılgınlık yapıp bir kişi peynir de yio diyelim 50tl hesaplamasi kolay, 30 gunden 1500 ederArkadaşım çay simit 3 öğün ye gene 4 kişilik bir ailede 2000 tl ancak ucu ucuna yeter
Bende bu konudan çok yakınıyorum.Ankara da hâl olmasına rağmen balık o kadar pahalı ki.Memleketim Ankara’ya sadece 2 saat ve balığı burada aldığımızın çeyrek fiyatına alıyorlar.Büyük şehir de yaşam çok zorbelkide şehir farkıda fiyatlarda etkili olabilir bilemicem...ben şuan köyde yaşıyorum annemlerden daha ucuza yaşıyorum diyebilirim ...et ve sucuk konusunda ülke şartlarında malesef her hafta yemek pek mümkün görünmüyor ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?