En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aylık sırf market için 2 3 bin arası harcıyoruz. Çocuk yok, eşim genelde evde olmuyor. (Misafirler geliyor, anneme yemek yapıp götürüyorum ekstra olarak)

"Fiyuuu çok eğlenceli oluyor bu konular" bu benim
Ama bir numarayı da severim

Ha buarada ülkeler ıq sıralaması yapılmış son zamanlarda
Sıralamada kaçıncıyız unuttum ama ülke ıq muz 86 imiş
90 dı ne ara 86 ya düştü ya
Balık yemiyoruz heralde

Benimki pastörize süt ama çiğ süte bir türlü güvenemiyorum ben ya. O güğümleri neyle sterilize ediyor mesela. Duruluyor mu? Emin olamıyorum.

Bonobolarla anlaşacak kıvama gelmişiz

Biz 5 kişiyiz 6000 ne yakın tutuyor...

Benimki pastörize süt ama çiğ süte bir türlü güvenemiyorum ben ya. O güğümleri neyle sterilize ediyor mesela. Duruluyor mu? Emin olamıyorum.
Amaaaan kaynıyor işte diyorum ben

Güğümle getirmiyor bizimki. Ya poşete ya şişeye koyuyor. Öyle yüzlerce litre süt satan bi adamcağız değil. Ama temiz güzel sütü. Seviyorum ben.

Simdi millet sanki fiyati biz belirlemisiz gibi birbirine geriliyor ya bende ona tebessum ediyorum.
Asgari ucretle gecinen istesede 3250'lik harcama yapamaz zaten mutfagina..Evi kirsaysa hic konusmuyorum zaten.
Ha bende isterim 3250'lik yapayim ama yok yani,tek maas,kira olan 1 evle..
O yuzden 3250' tl'lik alis veris bana cok gelir,gucum olmaz,baskasi 5000 tl'lik yapar dokunmaz.
Bu konu neden bu kadar tirmandi onu cozemedim ben.
Yani nedir olay..
Pahali evet,ama alim gucunu de goz ardi etmeyin.

Geçen senelerde haberlerde bı teyzeyi çıkarmışlardı 250 gram kiymayla 5 çeşit yemek yapan teyze diye. Teyze 50 gram dolmaya koyuyor 50 gram çorbaya koklatiyor oluyor 5 çeşit yemek. Doymak farklı beslenmek farklı. 4 kişi 2000 e doyuyodur belki ama nasıl? 2 haftada 1 et yenmesi bence çok düşündürücü mesela. Bide hala kadına diyormuş dikkat et az harca. Naapsin daha kadincagiz yemeği koklayıp geri mi biraksin ya yazıktır.

4 kişilik aileyi 2000 e doyuran ülke geneline seminer versin bence. Hatta direk ekonomi işlerine getirilmeli Allah aşkına kafa bulmayin insanlarla ya.
Doyar yahu. Hamurişiyle, makarnayla, sebzeyle doyar. Ama beslenir mi orası tartışılır. İnsanların derdi doyabilmek zaten şu sıralar.

Amaaaan kaynıyor işte diyorum ben

Güğümle getirmiyor bizimki. Ya poşete ya şişeye koyuyor. Öyle yüzlerce litre süt satan bi adamcağız değil. Ama temiz güzel sütü. Seviyorum ben.
Ben yoğurdu da kaynatmadan yapan bir cinsim. Dereceyle 48 derecede mayalarım hep
Eskinin takıntılı organik analarından kim kaldı? Doktor yararlı bakterileri en iyi muhafaza eden süt pastörize ondan kaynatmadan yap demişti çocuk nerdeyse 5 oldu hala aynen devam ediyorum

4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 12 13 bin civarı
Yani 4 kişilik 2000 lira aylık mutfak masrafı demek açsın
Keşke pahalılık tek sorun olsa
2. Dünya şavaşı sonrası almanlar bir dönem sadece çorbayla beslendiler
Ülkeri için yarınları için
Geçici bir dönem olur kuru ekmek bile yer insanlar
Mesele bu değil
Mesele insanların bu ülkeye bu yönetime zere inancı kalmaması
Bir zümrenin menfaatleri uğruna herşeyin yapılması

Ben de dereceyle ölçüyorum 47-48’de mayalıyorum ama önce kaynatıp sonra soğutuyorum tabi.

Bizde bebe yok, o yüzden çok kasmıyorum. Market yoğurdu yiyemiyorum ben, sevmiyorum hiç. Yoğurt gibi gelmiyor tadı tuzu yok. Sadece 2 marka var mecbur kalınca hazır aldığım tire süt koop ve foça yoğurdu.

Konu sahibi eğer erkenden öleyim gideyim demiyorsanız daha da düşüremezsiniz bence. Şöyle çok az tutan insanlar ya köyde yaşıyor, zaten sebzesi, meyvesi, sütü, peyniri, eti kendi yetiştirip yiyor, ya annelerden yardım geliyor ya da çok sağlıksız ürün kullanmak zorunda kalıyor bunun başka bir yolu yok.

Mesela beyaz peyniri ele alalım. Markette gerçekten bir beyaz peynir bulmak bile çok zor. Peynir altı suyu tozundan yapılan mı ararsın, kireç tozu karıştırılan mı ararsın her şey var. Yani çok ucuzsa bir ürün bir kere düşünmek lazım. Haftada 1 balık, haftada en az 2 kere kırmızı et tüketmek sağlıklı olan. Yahu bir kasaba girin de fiyatları görün. He benim hayvanım var, yetiştiriyorum diyorsanız tabi aylık masraf 700 e de düşer 400 e de düşer deniz kenarındaysanız balık da tutarsınız. Zaten sebze, meyve bahçeden. Benim dediğim düz şehirde yaşayan insan.

Hele çocuk varsa meyvesi olacak, kuruyemişi olacak. Valla dar gelirli geçim sanatı yapıyor şu anda ülkede ayakta alkışlamak lazım. Biz 2 kişiyiz. Yemekler haftada 2 gün anneden geliyor (gebeyim diye yapıp yolluyor sağolsun) bizim aylık masrafımız rahat 3000 e yaklaşıyordur. Çocuk olunca düşünemiyorum bile.

Aynen, biz de su durumda su an iyiyiz bazen cocuk olursa nasıl olur diye düşünüyorum adam akıllı bir okul en en az 60bin, kursu cart curtu yine sağlarız bir sekilde ama ne biliyim cok korkunc. İki cocuk yapsak öldük kocam gece taksiye cıkar ben de nöbet aralarında hastabakıcılık yaparım SJDJFJFK

Ben sürekli uygulamaları takip ediyorum. Bazen indirim geliyor. Mesela 90 liraya 20 lira. Veya daha fazla indirim geldiği de oluyor. Sürekli kullandığımız şeyleri ordan alıyorum bittikçe. Büyük market zincirlerine girmiyorum bile artık. Sebze meyve pazara gidiyorum orda da pahalı ama market daha fazla. Uygulama ismi yazmak serbest mi bilmiyorum baş harflerini yazayım. G.tir, ymkspti mahalle, trendylmrkt. Gibi uygulamara ger gün bakarım. Evde bitmekte olan yada sürekli kullandığım şeyleri oralardan alırım. Bence planlı yaparsanız listenizi düşünebilirsiniz

Arkadaşım çay simit 3 öğün ye gene 4 kişilik bir ailede 2000 tl ancak ucu ucuna yeter
Hakkaten öyle oluo ya simit+çay 4 tl desen 3 öğün 12 tl. 4 kisi 48 tl. Hadi bi çılgınlık yapıp bir kişi peynir de yio diyelim 50tl hesaplamasi kolay, 30 gunden 1500 eder

Bende bu konudan çok yakınıyorum.Ankara da hâl olmasına rağmen balık o kadar pahalı ki.Memleketim Ankara’ya sadece 2 saat ve balığı burada aldığımızın çeyrek fiyatına alıyorlar.Büyük şehir de yaşam çok zor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…