En son izlediğiniz, tavsiye ettiğiniz filmler ve yorumları?

Basrollerini ata demirer ve demet akbağın oynadıgı
eyvah eyvah'a gittim bugün güzel bi filmdi senaryosu yok gibi bişey
ama eglenceliydi demet akbağ cok iyiydi Atada rolünde basarılıydı
yerimseniben

P_EyvahEyvah970_.jpg

Basrollerini ata demirer ve demet akbağın oynadıgı
eyvah eyvah'a gittim bugün güzel bi filmdi senaryosu yok gibi bişey
ama eglenceliydi demet akbağ cok iyiydi Atada rolünde basarılıydı
yerimseniben

P_EyvahEyvah970_.jpg

BENDE EYVAH EYVAH filmine gittim geçen cumartesi bende çok beğendim hem komik hem eğlenceli bir film benden 10 üzerinden 9 aldı :lepi: yanii tavsiye ederim...yerimsenibenyerimseniben

I Vitelloni - Fellini ( Aylaklar)

5 aylağın yaşamını konu alan filmi klasik severlere tavsiye ederim. (1953 yapımı)

Toplumsal normların dışında yaşayan kişilerin hayatta var olma mücadelesini Fellini sinemaya kendine has üslubu ile aktarmış. Başroldeki karakterin de Fellini'yi temsil ettiği söylenir ( kadınlara düşkünlük, hovardalık vs...:))) )

Burjuvazinin Gizemli Çekiciliği (1972) - Bunuel

Sıkıcı bir film en az burjuva sınıfının yaşamı kadar :D Zaten yönetmenin de anlatmak istediği bu yaşamın sıradanlığı, yozluğu, sıkıcı ve boğuculuğu. Ama sabredip izleyenler için güzel bir eleştiri çıkar ortaya ayrıca rüya sahnelerini çok başarılı buldum. Yalnızca rüya sahneleri ve bilinçaltına yerleşmiş şablonların rüyalarda açığa çıkması için bile izlenmeye değer. Bunuel ismi zaten sürreal bir dünyaya kapı açıldığının ipucunu vermektedir; ait olduğu akımın tüm izlerini bu filmde de bulmak mümkün.

ne&

Neşeli Hayat

Çook güzel diye duyup izlediğim bir film, izlenebilir ama komedi ve çook güzel beklentisi içini girmeden.

%C4%B0ki-Dil-Bir-Bavul.jpg

Türk öğretmenin, uzak bir Kürt köyündeki bir yılı. Öğretmen Kürtçe bilmez, çocuklar Türkçe. Öğretmen ilk kez gördüğü bu coğrafyada, bir yılını çocuklara Türkçe öğretmekle geçirir. 1 yılın sonunda çocuklar Türkçe öğrenebilecekler mi?

ıki Dil Bir Bavul üniversiteden yeni mezun olmuş ve uzak bir Kürt köyüne atanmış Türk öğretmenin bir yılını, onun okula yeni başlayan ve Türkçe bilmeyen çocuklarla yaşadıklarını anlatır. Bir yıl boyunca öğretmenin farklı bir topluluk ve kültür içindeki yalnızlığına, çocuklar ve köylülerle yaşadığı iletişim problemine, çocuklardaki değişime tanık oluruz. Bu süreç boyunca öğretmen ve çocuklar birbirlerini yavaş yavaş tanımaya ve anlamaya başlarlar.

Altın Portakal'da "En ıyi Film" ödülünün yanı sıra çeşitli ödüller almış bir film. Yorumlarda Nefes'le kıyaslanmış ama ne alaka anlayamadım. Evet sıcak bir film ama çok yavan aynı zamanda.. Doğuda çocuk olmayı güzel bir pencereden yansıtmış ama dediğim gibi yetersiz bir film.

Bende Veda'yı çok merak ediyorum umarım gidebilirim. Şimdi sırada Nine ve Tarık Akan'ın "Deli Deli Olmak" filmi var.

Precious: Based on the Novel Push by Sapphire

Çok ilginç, gerçek olabilecek, iç acıtan bir filmdi. ızlenmeli...

ne%C5%9Feli-hayat.jpg

Neşeli Hayat

Çook güzel diye duyup izlediğim bir film, izlenebilir ama komedi ve çook güzel beklentisi içini girmeden.

Maalesef beni hayal kırıklığına uğratan filmlerden. Yılmaz Erdoğan'ın yazma yeteneği büyük ölçüde körelmiş.Filme sponsor olan firmaların ikide bir yerli yersiz filmde yer alması gözüme çok battı.
ÇGHB ekibinden herkesi de haydi sizi de bir filmde oynatayım mantığı ile kadroya almış.Kısacası olmamış, olmamış.
Sadece Büşra'yı beğendim, Yılmaz Erdoğan'ın eşi olarak inandırıcı bir portre çiziyor.

Bugün büyük umutlarla gittiğim Alice in Wonderland filmi o kadar sıkıcı geldi ki bana bir ara 3 boyutlu gözlüklerimle beraber eşimin omzunda uyumuşumkaydirigubbakcemile3 gözlüğün izi halen suratımda dururken, film diğer Tim Burton filmlerinden oldukça uzak bir hava taşıyor.Çocukların daha çok hoşuna gidebilir ayrıca illa 3 boyutlu izlenmesine gerek de yok.

bence avatar hemde üç boyutlu izledim süperdi ya böyle bi film olamaz bi daha böyle güzel şeyler çekilirmi bilemem yani tam not verdiğim tek film şkşncş sırada da not defteri gelio kızlar çok aşıksanız izlemeyin derim ağlaya ağlaya ölürsünüz:D

bir sinema tutkunu olarak;aynalar,boleyn kızı,eski ama click,küp sıfır,......aklıma gelenler bunlar.tavsiye ederim.iyi geceler...

Rec 2

Son yıllarda yapılan en iyi gerilim ve korku filmi olduğunu düşündüğüm müthiş filmin devamı. Malesefki vasatında altında , berbat. Konuyu bilimsellikten dine çevirmişler ve bütün inandırıcılığını yitirmiş. ılk filme olan sevgimde bu devam filmi yüzünden kayboldu. Kült olmaya adayken para kazanmak için devam filmi yapmaları malesefki ilk filmide gölgeleyecek , devamı gelmemeliydi. Rec i sevenler bu filmi izlemesin , rec onlar için hep o haliyle kalsın bence izlemenizi tavsiye etmiyorum :)

rec-2.jpg

Rec 2

Son yıllarda yapılan en iyi gerilim ve korku filmi olduğunu düşündüğüm müthiş filmin devamı. Malesefki vasatında altında , berbat. Konuyu bilimsellikten dine çevirmişler ve bütün inandırıcılığını yitirmiş. İlk filme olan sevgimde bu devam filmi yüzünden kayboldu. Kült olmaya adayken para kazanmak için devam filmi yapmaları malesefki ilk filmide gölgeleyecek , devamı gelmemeliydi. Rec i sevenler bu filmi izlemesin , rec onlar için hep o haliyle kalsın bence izlemenizi tavsiye etmiyorum :)

Hadi yaaa, üzüldüm valla şimdi, ilkini nasıl izlediğimi biliyorsun :) ikincisinden daha büyük umutlarım vardı, kahretsin, şimdi daha da merak ettim :P :)

meraketmekte haklısın ama o kadar kötü ki :) üstelik 3. geliyorum demiş filmin bitiminde neyse ben izleme desemde sen izlersin yorumlarını bekliyorum.

Rec 2

Son yıllarda yapılan en iyi gerilim ve korku filmi olduğunu düşündüğüm müthiş filmin devamı. Malesefki vasatında altında , berbat. Konuyu bilimsellikten dine çevirmişler ve bütün inandırıcılığını yitirmiş. İlk filme olan sevgimde bu devam filmi yüzünden kayboldu. Kült olmaya adayken para kazanmak için devam filmi yapmaları malesefki ilk filmide gölgeleyecek , devamı gelmemeliydi. Rec i sevenler bu filmi izlemesin , rec onlar için hep o haliyle kalsın bence izlemenizi tavsiye etmiyorum :)

rec-2.jpg

Hadi yaaa, üzüldüm valla şimdi, ilkini nasıl izlediğimi biliyorsun :) ikincisinden daha büyük umutlarım vardı, kahretsin, şimdi daha da merak ettim :P :)

hımmm şimdi ben rec in ilkini sevmemiştim fazla gerilemediğimden belki gecelikli ninem canavar oluyo flnsempatiksalakcinniama bi arkadaşımdan 2.sinin harika olduğunu napıp edip izlemem gerektiğini söyledi eminmisin beğenirmiyim 1. sevmedim biliyosun dediğimde bayılırsın dedibilmiyorumkismile
bende ikilemde kaldım şimdi sen 1. sini sevmene rağmen 2.yi beğenmediysen ben 1. sevmediğime göre 2. yi hepten sevmicem demektirfisfisfis
--------------------------

neyse geleyim ben ne izledime:hulya:
10bilmem kaçıncı kez sweeney todd u izledimboshayallersmile
bu filmi daha kaç kere izlerim bilmiyorum artık mp3 dinlemek gibi bişey oldu benim için kaydirigubbakcemile3izlemek için olmasa bile epiphanyi ve by the sea yi dinlemek için açarımboshayallersmile

sweeneytodd.gif

hımmm şimdi ben rec in ilkini sevmemiştim fazla gerilemediğimden belki gecelikli ninem canavar oluyo flnsempatiksalakcinniama bi arkadaşımdan 2.sinin harika olduğunu napıp edip izlemem gerektiğini söyledi eminmisin beğenirmiyim 1. sevmedim biliyosun dediğimde bayılırsın dedibilmiyorumkismile
bende ikilemde kaldım şimdi sen 1. sini sevmene rağmen 2.yi beğenmediysen ben 1. sevmediğime göre 2. yi hepten sevmicem demektirfisfisfis

Canım 1. herkesi germeye bilir ona bir şey diyemem. Ben kendi adıma çok gerildim ve muthiş tırstım izlerken normalde hiçbir korku filmi beni korkutamazdı. Reci izleme şeklide önemli amatör kamerayla çekildiği için hem tüm dikkatle hem yüksek sesle izlendiğinde müthiş etki bırakıyor. Rec kaliteli bir filmdi mantık hatası yoktu ve bilimseldi gerçekçiydi. 2. de bilimsellikten uzaklaşmışlar tamamen fantastik bir hal almış , ayrııca bir sürü mantık hatasıyla dolu. neyse sen yinede bir izle belki seversin ben engellemiş olmayayım :))). ama 2. film klasik amerikan korkularını sevenlere hitap edecektir o bir gerçek ama bana asla etmedi.

:lepi:vereliniortakalkisalkisalkis
ben bişi seyredemiyom. tıkandım kaldım. bakalım ziyaretçiler iyi geldi gibi şimdi . bide aylardır bekleyen bir film oturabilirsem başına:(((

I Vitelloni - Fellini ( Aylaklar)

5 aylağın yaşamını konu alan filmi klasik severlere tavsiye ederim. (1953 yapımı)

Toplumsal normların dışında yaşayan kişilerin hayatta var olma mücadelesini Fellini sinemaya kendine has üslubu ile aktarmış. Başroldeki karakterin de Fellini'yi temsil ettiği söylenir ( kadınlara düşkünlük, hovardalık vs...:))) )

Burjuvazinin Gizemli Çekiciliği (1972) - Bunuel

Sıkıcı bir film en az burjuva sınıfının yaşamı kadar :D Zaten yönetmenin de anlatmak istediği bu yaşamın sıradanlığı, yozluğu, sıkıcı ve boğuculuğu. Ama sabredip izleyenler için güzel bir eleştiri çıkar ortaya ayrıca rüya sahnelerini çok başarılı buldum. Yalnızca rüya sahneleri ve bilinçaltına yerleşmiş şablonların rüyalarda açığa çıkması için bile izlenmeye değer. Bunuel ismi zaten sürreal bir dünyaya kapı açıldığının ipucunu vermektedir; ait olduğu akımın tüm izlerini bu filmde de bulmak mümkün.

Son düzenleme:
Back
X