Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dün gece ağır romanı izledim hakkında çok konuşulan bu filimi bu geç izlememin sebebi film hakkındaki ön yargılarımdan kaynaklıyor ...filmde argo konuşmalar sapıkça ilişkiler racon kesmeler vb rahatsız oldugum hersey filmde mevcut helede ata tecavuz edildigi sahnede ağlacaktım resmen =(
Hehehe kaydirigubbakcemile3Sorun yapma bunda ben de ağladım, babası ile konuştuğu sahnede :gitme:
Funny Games U.S.
Söylendiği kadar gerilim öğeleri barındıran bir film değilmiş:))
Hikaye askıda kalıyor, olayların neden bu şekilde geliştiği ve gelişmeye devam ettiği açıklanmadığı gibi, bir sahnedeki "geriye alma" olayını kavrayamadım.
Vakit geçirmelik bir film.
sonunuda pek hatırlamıyorum uzun zaman oldu izleyeli. nasıl bitiyordu tbZim :)
Sonunu söylemeyeyim burada istersen, izlememiş olanlar saçımı başımı yolmasın sırnaşık şey
Hehehe kaydirigubbakcemile3Sorun yapma bunda ben de ağladım, babası ile konuştuğu sahnede :gitme:
Funny Games U.S.
Söylendiği kadar gerilim öğeleri barındıran bir film değilmiş:))
Hikaye askıda kalıyor, olayların neden bu şekilde geliştiği ve gelişmeye devam ettiği açıklanmadığı gibi, bir sahnedeki "geriye alma" olayını kavrayamadım.
Vakit geçirmelik bir film.
Son dönemde izlediğim filmlerden biridir Funny Games U.S. 2007 yapımı filmin yine aynı yönetmenin elinden çıkan 1997 yapımı orjinali mevcut, ilk filmi izlemediğim için kıyaslama yapamayacağım; fakat Haneke gerçekten "rahatsız edici" filmlere imza atan bir yönetmen.
Kumanda ile geriye sarma aslında yönetmenin izleyici ile dalga geçtiği sahnedir, şöyle ki; film boyunca izleyen herkes tarafını belli etmiş ve mağdur ailenin yanında yer almıştır muhtemelen; tam zafer kazandığını düşünen ve içten bir sevinç duyan seyirci o "an"ı geri sarmak için kumandaya yönelir yönetmenin öngörüsüne göre ve yönetmen bizim refleksimizi kendi gerçekleşir, dalga geçtiğini düşünmemin sebebi ise izlemeyenleri düşünerek malum sonu söylemekten kaçınmam- ama izleyenler hatırlayacaktır=)
Ayrıca Haneke burjuvazi karşıtıdır, teknolojinin tüm olanaklarından yararlanan ve izole bir yaşamı seçen aileyi kendi silahları ile vurarak bir sistem eleştirisi yapar alt metinde.
Haneke'yi asla en sevdiğim yönetmenler arasında sıralayamam ama kullandığı teknik ve özgünlüğü ile de yadsımanın mümkün olmadığını düşünüyorum. Amaçsız şiddeti masumiyetin rengi ile birleştirirken oluşturduğu ironi bile onun zekası ve sinemaya katkısının bir ürünüdür gibi geliyor=)
Kumanda sahnesindeki eleştiriyi ben daha farklı aldım.
İnsanlar video oyunlarına,tvye , ekrana okadar bağımlı hale geldilerki kumanda vazgeçilmezleri oldu . Herhangi kötü bir durumda yapabileceklerine inandıkları en iyi şey kumandayla durumu geri sarmak olduğunu söylüyor ve güzelce bir eleştiriyor:)
Belki de yönetmen çok yönlü bir mesaj veriyordu. =)))Eğer Haneke'nin diğer filmlerini de izlediysen geri sarma ve ileri sarma işlemlerine rastlamışsındır.
Benny's Video filminde de karakter geri sararak yıkıcı etkilerini yok etme amacı güder. Tabi Benny's Video filmi dış dünyadan tamamen soyutlanmış bir karakterin video ile ilişkisini konu alır. Karakter için gerçeklik yok olmuştur, bir tuş kaybettiklerini geri getirebilir, artık hayatta olmayanları canlandırabilir. Orda da günümüz gençliğinin yaşadığı izole hayata güzel göndermeler bulunur velhasıl izleyin efendim=)))
son olarak Ucubeler Sirki: Vampirin Çırağı'nı izledim, 12 serilik bir romanın ilk iki kitabıı çekmişler, yaş sınırı biraz düşük bir vampir filmi olmaktan öteye geçememişti, yine de serinin devamını merak edenler için izlenilebilir.
ikinci bir vampir ve aynı zamanda da güney kore filmi olan Thirst filmini izledim bir de. tutkulu olacağız diye gereksiz erotizme kaçmış, upuzun sevişme sahneleriyle gerçekten çok sıkıcı. bunun dışında her türlü vampir klişesine rastlamak mümkün, sahneler fazlasıyla abartılı ve iğrendirici.
üçüncü olarak moral bozukluğu ve 31 diye bir film izledim ki neden böyle bir film yapıldığına hala anlam verebilmiş değilim. filmi netten ücretsiz indirebiliyorsunuz, üstelik if istanbulda da gösterilmiş, yorumu size bırakıyorum.
Bu aralar çok film izledim, aklıma geldikçe yazmaya devam edicem...