En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

ayy değil mi royalciğim ıssssscaaaak ıssscakkk ayyyyy delikafaduldendelikafadulden

merhaba hatunlarrrr
ayy opitiipitiiiiii neyapmışsın gülüm sen yaaa nasılda acıkmışım hamurcukları görünce anladımmmm, ellerin dert görmesiinnnn
ezineciğim bebekleri çok severim ama bana hiç hoş gelmedi sosislerin o haliii canım ya

saol canım valla şimdi benimde canım çekti o gün bitti bunlar arkadaşlarımla hüplettik:lepi:

havuçlu pastaa ( muhteşem bişiy bu ya )

4 yumurta
1 su bardağı ceviz( dövülmüş)
2 su bardağı havuç (rendelenmiş)
2su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

kreması için
1kg süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı şeker
biraz margarin

havuçlu pastaa ( muhteşem bişiy bu ya )

4 yumurta
1 su bardağı ceviz( dövülmüş)
2 su bardağı havuç (rendelenmiş)
2su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

kreması için
1kg süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı şeker
biraz margarin

ellerine sağlık canım güzel bir tarife benziyor ama yapılış aşaması ve resmide olsa daha iyi anlardık nasıl bir tatlı olduğunu

günaydın hamarat hatunlar, Ezinecimin katmer poğaçasını denedim hafta sonu.muhteşem oldu.Artık misafirlerim için banko poğaça tarifim hazır.Çok teşekkür ederim Ezinecim, ellerin yüreğin dert görmesin.Rabbim tüm dileklerini gerçekleştirsin canım benim.

günaydın hamarat hatunlar, Ezinecimin katmer poğaçasını denedim hafta sonu.muhteşem oldu.Artık misafirlerim için banko poğaça tarifim hazır.Çok teşekkür ederim Ezinecim, ellerin yüreğin dert görmesin.Rabbim tüm dileklerini gerçekleştirsin canım benim.

Amiiiiiiiiiiiiiiiiiin,inşallah ya Rabbiiiiiiim....afiyet bal şeker olsun sadecesitemcim..tarif için sitem etmemene çok sevindiim:)))

bu sayfaya ya açken denk geliyor giriyorum,yada tariflere bakarkene karnım acıkıyor:))))sizdede böle oluyor mu arkadaşlar:)))

kısmetse 2010 u bu tariflerle kapatırım..:)))))))))
yok hayatım,çok beğendiğim tarifler netten işte bunlar..fotolarına bakarak tabi daha çok:)
tarif şu resimler de şunlar...aman yanlış anlaşılmasın..tikkat tikkat henüz denenmemiş bir tariftir..yeniden duyrulur..
KEK MALZEMELERİ
3 yumurta
1.5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
0.5 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi

KREM KISMI İÇİN
2 su bardağı süt 500 gr.
3 yemek kaşığı şeker
4 yumurta
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya

KARAMEL İÇİN
1 çay bardağı şeker
YAPILIŞI
*Ortası delik veya düz kek kalıbınızı yağlayın,(kelepçeli kalıp olmaz)
*1 çay bardağı şekeri tavada karamelize edip kalıbın dibine dökün
*2 bardak sütü ve şekeri bir kaba alıp çırpın,portakal kabuğu,vanilya ve yumurtayıda ekleyip sadece yumurtalar karışana kadar çırpın.Bu karışımı da kek kalıbına dökün
*Kekimizide klasik kek yapar gibi hazırlayıp,yavaşça sütlü karışımın üzerine dökün.Görüntü sizi korkutmasın pişme esnasında yeniden ayrışacaklar.
*Kek kalıbını alttaki sütlü kısmı kapatacak kadar su dolu bir kabın içine oturtun,önce 200 derecede kabardıktan sonra 175 derecede pişirmeye devam edin.Yaklaşık 40 dakika pişmesi lazım.
*Kekinizi fırından çıkarıp dışarda soğuttuktan sonra 1 gece ve en az 6 saat buzdolabında bekletin.Ertesi gün dolaptan aldığınız keki sıcak su dolu bir kabın içine oturtup 2-3 dakika bekletin ve bir servis tabağına ters çevirin...
kudretullah+3.jpg

kudretullah+2.jpg

cahidenin elleri sitesinden alıntı

bunu denedim,inşallah beni yanıltmaz...

Evetttt kızlarrr...
Sizlere annemin sırrı olan bir tarifi vermek istiyorum.Mutlaka denemlisiniz, sonucu burdan belirtin lütfen denerseniz.Çünkü tam tutan ve acayip lezzetli bir tarif

SıRKELı PASTA

1 paket margarin ya da tereyağ
1 çay bard. zeytinyağ
1 yumurta akıiçine,sarısı dışına
yarım kahve fincanı sirke
kabartma tozu
6 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
(baharatlı tatları severseniz biraz salça ve kekik ekleyebilirsiniz)
aldığı kadar un

YAPILIŞI: Bütün malzeleri karıştırıp hamur elde edeceğiz.Merdaneyle hamuru 2-3 cm kalınlığına getirip, ister kurabiye kalıplarıyla isterseniz çay bardağıyla şekil verip, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu dökerek fırına vereceğiz.

Umarım beğenirsiniz arkadaşlar.Afiyet olsunnn...

ooo bütün kızlar toplandık toplandık olmuşuz yani....herkese merabaaa..tanımadığımız bir tek fadimem var ona da hoşgeldiin diyorum..

Evetttt kızlarrr...
Sizlere annemin sırrı olan bir tarifi vermek istiyorum.Mutlaka denemlisiniz, sonucu burdan belirtin lütfen denerseniz.Çünkü tam tutan ve acayip lezzetli bir tarif

SİRKELİ PASTA

1 paket margarin ya da tereyağ
1 çay bard. zeytinyağ
1 yumurta akıiçine,sarısı dışına
yarım kahve fincanı sirke
kabartma tozu
6 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
(baharatlı tatları severseniz biraz salça ve kekik ekleyebilirsiniz)
aldığı kadar un

YAPILIŞI: Bütün malzeleri karıştırıp hamur elde edeceğiz.Merdaneyle hamuru 2-3 cm kalınlığına getirip, ister kurabiye kalıplarıyla isterseniz çay bardağıyla şekil verip, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu dökerek fırına vereceğiz.

Umarım beğenirsiniz arkadaşlar.Afiyet olsunnn...

anneenin ellerine sağlık çıtır çıtır bişi olur bu çayın yanınada harika gider...

Bu akşam pastanın tadına bakıp birde resmini çekersen ezinecim çokkkk sevinirim.Yarın yorumunu bekliyorum.En kısa zamanda bende deneyeceğim.Çok merak ettim.

Bu akşam pastanın tadına bakıp birde resmini çekersen ezinecim çokkkk sevinirim.Yarın yorumunu bekliyorum.En kısa zamanda bende deneyeceğim.Çok merak ettim.

iyi okduysa misafirliğe gidicem arkadaşıma,oraya götürücem..malum diyette sayılırım halaa..hepsini bitirmiyiim diye..inşallah iyi olmuştur sadecesitemcim ben de meraktayım...

Sayfa kaçta canım..?

Merak ettim katmer poğaçayı?cokacimcoook

X