En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

Senin topicteki tarifler beni resmen baştan çıkarıyor. Anlaşılması kolay bugünlerde deneyeceğim birkaç tarif daha var. Tekrar teşekkürler kaydirigubbakcemile3

Senin topicteki tarifler beni resmen baştan çıkarıyor. Anlaşılması kolay bugünlerde deneyeceğim birkaç tarif daha var. Tekrar teşekkürler kaydirigubbakcemile3

rica ederim canım.ramazanla birlikte coşarız gene .yeni tarifler gelicek inşallah...bi de yesek yesek hep zayıf kalsak keşke....benneyaptımki

selam kızlar size daha önce denediğim bi brovni tarifi vereyim.
3 yumurta
2 su bardağı seker
2 su bardağı un
3 y kaşığı kakao
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 kabartma tozu 1 vanilya yarım çay kaşıgı karbonat
sos
2 su bardağı süt
2 kaşık pudra şekeri
2 kaşık kakao
6-7 küçük parça sütlü çikolata

keki dilimliyoruz. sos soğuduktan sonra üzerine döküyoruz. ben bile yaptım çok güzel oldu. herkese afiyet olsun.

un-helvasi.jpg

UN HELVASI:
malzemeler:
1/2 bardak sıvı yağ
1 bardak un
1 bardak şeker
2 bardak su
1 paket vanilya
1/2 yemek kaşığı kuş üzümü
1/2 yemek kaşığı çam fıstığı
YAPILIŞI:
1-öncelikle su ile şekeri bir kapta güzelce karıştırıp eriterek kaynatıyoruz ve içine son dakikada vanilya koyuyoruz.en son koyuyoruz ki kokusunu kaybetmesin.böylece bir kenarda bekletiyoruz.suyun yarısı süt de olabilir, evde varsa, sonuç değişmez.
2-sonrasında yağı tencereye alıp kızdırmaya başlıyoruz.kızınca içine fıstıklarla birlikte unu da koyarak kavurmaya başlıyoruz.ta ki hafifçe un ve fıstıklar kararana kadar sürekli olarak karıştırıyoruz.
3-isteiğimiz rengi alınca su şeker karışımımızı yavaş ve çok dikkatli bir şekilde tencerece ilave ediyoruz.çok fazla bir duman ve hararet ortaya çıkıyor,elimize kolumuza dikkat ediyoruz bu sırada tabii ki...içine kuşüzümlerini de atıyoruz..
4.helvamızı karıştırmaya bu aşamada da devam ediyoruz sürekli olarak..ve ekmek hamuru gibi bir kıvam alıp ta suyunu tamamen çektikten sonra 2 kaşık yardımı ile servis tabağına alıp birazcık soğuyunca afiyetle yiyoruz...

harikaasınız ya tek tek denemeye çalışıyorum emeklekrinize sağlık öpüyorum hepiniziia.s.

ayy tarıfler çok cüzell ama hele baştakı katmer pogaçaa bayıldımm
aman ben bu topige gırmeyım bı daha yawff

nedenını kılo çizelgeme bakıp anlayabılırsınızzz

eveeet bugün sütlaç yaptım kızlar.tamamen kafadan yaptım ama çok güsel oldu.
malzemeleri siz mesela yarıya indirip te yapabilirsiniz..
malzemeler:
8 bardak süt
1,5 bardak şeker
1 bardak pirinç(önce suda haşlanacak lapalaşana kadar)
5 yemek kaşığı un(aslında pirinç unu kullanmak gerekli ama evde yokmuş ben un kullandım.sonuç değişmedi)
1 nohuttan biraz daha iri damla sakızı(yoksa vanilya)
yapılışı:önce haşlanmış pirinci kaynayan süte ilave ederek birlikte 3 4 dakika kadar kaynattıktan sonra içine şekeri ve damla sakızını ilave edip birlikte yine kaynattım ve en son soğuk suyla sulandırılmış ve akıcı bir kıvam almış unu kaynamakta olan tencereye ilave ediyoruz.bu sürede karıştırmaya da devam ha..istediğimiz puding gibi bir kıvam alınca kaselere alıp,tarcınla süsleyerek servis yapıyoruz....
hımmm bu arada siz yine de şekeri kontrollü ekleyebilirsiniz yani mesela ben önce 1 bardak koyup tadına baktım az gibi geldi biraz daha ekledim..az şekerli seven de olabilir yani o bakımdan..

Eklentiler

• $Görüntü022.jpg
    $Görüntü022.jpg
    98,2 KB · Görüntüleme: 40
arkadaşlar en iyi sonuç aldığımız tarifleri paylaşalım mı?
ben başlatıyorum.

Kaynana Boğan :)
Malzemeler:250 gr margarin (veya tuzsuz tereyagi),1 bardak pudra sekeri,2 yumurta,1 bardak un,Aldigi kadar nisasta,1 kabartma tozu

Yapılışı : Oncelikle margarin, pudra sekeri ve yumurta iyice karistirilir. Daha sonra unu, kabartama tozu ilave edilip aldigi kadar nisasta ile yogrulur. Onceden isitilmis (325F - 170C) firinda pisirilir. Afiyet olsun...
goruntu125kd9.jpg

cnm bu tarifini dün akşam denedim çok güzel oldu ellerine sağlık cnm kaydirigubbakcemile5

mercimekkoftesi.JPG

MERCıMEK KÖFTESı:
Malzemeler:

2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı köftelik bulgur
4-4,5 su bardağı su
1 adet soğan
1\2 su bardağı zeytinyağı
1\2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 adet limonun suyu
kimyon-karabiber-pulbiber-tuz

Yapılışı:

Bir tencereye mercimekleri ve suyu alıp mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin, ateşten alıp bulguru ekleyin ve ağzı kapalı 15-20 dakika bekletin.
Bir tavada yemeklik doğranmış soğanı yağla kavurun.
Tencereye soğanı, salçaları, baharatları ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
En son ince kıyılmış maydanozu da ekleyin ve ceviz büyüklüğündeki parçalara şekil verip afiyetle yiyin.

20428679_63e6aed77a.jpg

GÜZEL PıLAV YAPMANIN SIRLARI(BOL BOL YE):
pilav yapımı sanıldığının aksine çok kolaydır .önemli olan püf noktalarına uymaktır.öncelikle eğer pilavın pirincini suda bekletmek için vaktimiz varsa ılık tuzlu suda en az 2 saat bekletiyoruz.1 bardak pirinç kullanıyorsak 1,5 bardak su ilave ediyoruz.1 e 1,5 yani ,eğer vakit yoksa o zaman 1 bardak pirinç için 2 bardak su kullanıyoruz.1e 2 yani:) ölçüyü buna göre artırabilirsiniz.sonra pirinçleri bir güzel yıkarımki nişastasından arınsın .süzgeçte bırakırım ki suyu iyice süzülsün. tencereye sıvıyag ve margarin koyarım biraz arpa şehriye kavurrurum ama karartmadan tabi pembeleşecek.daha sonra pirinci ilave ederim birasda tuz, pirinç tane tane olana kadar kavururum daha sonra sıcak olarak hazırlamış olduğum ölçülü suyu ilave eder ve kaynayan piavın mutlaka altını kısarım ha unutmadan isterseniz tavuk su tablette eritebilirsiniz lezzeti arttırmak için haşlanmış ve küp doğranmış havuçlar ile bezelye ve kuş üzümü de katıyorum ben bazen. ve mutlaka suyuna 2-3 damla limon sıkarım.pilavım suyunu çekince kesinlikle kariştırmadan bir havlu kağıt koyarım kapağın altına ve sofra bezine sarıp demlenmeye bırakırım. tane tane harika pilavım servise hazırdır :))) sevgiylle (8-9 dakika içinde pilav suyunu ceker)(tablet kullanıcaksam eger kavurma esnasında ki tuzu az ilave ederimki çok tuzlu olmasın) sofranız bereketli olsun :)

Son düzenleme:
bundan sonraki tarifimiz peynir helvası ya da çanakkale höşmerimi olacak...ama arkası yarın olacak biraz.çünkü tarifini annem biliyo ondan alıcam....hııııııııııım canımçekti valla..ben bi de onu yeni piştiği zaman zaman sıcağı sıcağına yemeyi severim haa..bugünlerde yapasım var ama bunun için tuzsuz peynire ihtiyaç var bunun içinde peynir mayalamak gerekli...peynir mayası almak gerekli,süzme bulmak gerekli..vs vs..neyse belki coşar yaparım ama tarifi vericem size merak etmeyin..biraz zahmetli,her babayiğidin harcı değil,çünkü belki de 1 saat ocak başında sürekli karıştırmak lazım. ama ortaya çıkan sonuca kesinlikle değer bence zorluğu...

ben de nacizane iyi yaptigim ve kim yediyse cok seven bir salata tarifi yazayim.

Makarna Salatasi

mazemeler:
bir paket makarna ben ufak olanlarindan aliyorum
bir kase yogurt
bir kase mayonez
yarim demet dere otu
bir kase haslanmis misir
bir kase haslanmis bezelye
bir kase de karisik renkteki biberlerden dograma
salatalik tursusu

yapilisi
makarnayi hasliyoruz ve pistikten sonra iyice sogutuyoruz soguduktan sonra bir karistirma kabina alip uzerine once mayonez ve yogurdu katip iyice karistiriyoruz.ardindan diger tum mazemeler salatalik dogranacak karistiriyoruz.tuzunu ayarlayip servis tabagina aliyoruz uzerine dogranmis dere otu serpip afiyetle yiyoruz.gercekten soguk soguk cok guzel gidiyor ben gelen misafirlerime mutlaka yaparim.

ben de nacizane iyi yaptigim ve kim yediyse cok seven bir salata tarifi yazayim.

Makarna Salatasi

mazemeler:
bir paket makarna ben ufak olanlarindan aliyorum
bir kase yogurt
bir kase mayonez
yarim demet dere otu
bir kase haslanmis misir
bir kase haslanmis bezelye
bir kase de karisik renkteki biberlerden dograma
salatalik tursusu

yapilisi
makarnayi hasliyoruz ve pistikten sonra iyice sogutuyoruz soguduktan sonra bir karistirma kabina alip uzerine once mayonez ve yogurdu katip iyice karistiriyoruz.ardindan diger tum mazemeler salatalik dogranacak karistiriyoruz.tuzunu ayarlayip servis tabagina aliyoruz uzerine dogranmis dere otu serpip afiyetle yiyoruz.gercekten soguk soguk cok guzel gidiyor ben gelen misafirlerime mutlaka yaparim.

ben de bi aralar makarna salatası tarifi arıyodum
arşivime atiiim o zaman.teşekkürler.......

evet kızlar peynire helvası tarifini aldım.iftardan sonra yazarım artık ..herkese iyi iftarlar.....

X