En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

PEYNıR HELVASI YA DA HÖŞMERıM(ÇANAKKALE USULÜ)
MALZEMELER:
-1 kg tuzsuz peynir
-1 yumurta
-1 kg şeker(4 bardak,daha az şekerli olsun derseniz 3 bardak ta olabilirmiş)
-1 bardak irmik
-2 yemek kaşığı un
-1 çay kaşığı karbonat
-1 paket vanilya
YAPILIŞI:
öncelikle tuzsuz peynirimizi bir kabın içinde elimizle iyice eziyoruz.sonra peynire,un ve şekerimizin 4 -5 yemek kaşığını iyice yediriyoruz.sonrasında içine yumurtamızı ve karbonatımızı da ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.güzelce karıştığına emin olduktan sonra,malzemelerimizi tenceremize alıp kısık ateşte taaaaaaaa ki bütün malzemeler, tamamen eriyip ,süt haline gelene kadar ,yani takriben 1 saat kadar, hiç durmadan, tahta bir kaşığın tersi ile ile eze eze karıştırıyoruz..özellikle peynirden topak parçalar kalmaması püf nokta bu aşamada yani...bundan sonra irmiği ilave ediyor ve bir 1/2 saat kadar da bu şekilde karıştırarak pişirmeye devam....veeee en son şekeri ve vanilyayı ilave ediyoruz. artık ateşin altını da açabiliriz....böylece muhallebi kıvamına gelen helvamızı (şekerin erimiş olduğunu gördüğümüzde ) servise hazırrrrrrrr
resmi de şööyle bi şey olucak sevgili arkadaşlarım....
e6302a681bd4fa8096666e5f96d1fc10.jpg

kızlaaaaaar yarın ki iftar menülerimizi yazalım mı?benimkini fotoğrafla yine, veriyorum.çünkü böyle daha iştah açıcı oluyo.
ezogelin çorba
ezogelin_corba.jpg

zeytinyağlı biber dolması ve yoğurt
zeytinyağlı_biber_dolması.jpg

ben hiç yemedim lazanya...güzel bi tarife benziyo ama tadı ve görüntüsü nasıl acaba?cesaret edemiyorum böyle damağımın alışık olmadığı şeyleri yapmaya da..en iyisi bi yerlerde deneyip seversem yapmak.yani börek ya da makarna tadındaysa yiyebilirim mesela..en azından bi fotoğrafını koyarsan daha iyi olur..emeğine sağlık...

lazanya bizim eriştenin italyan versiyonu hamur aynı.un,yumurta çok az yağ,1-2 damla limon.erişte gibi inceceik değil biraz enli kesip haşlıyosun üzerine ve aralarına sos döküyorsun

lazanya bizim eriştenin italyan versiyonu hamur aynı.un,yumurta çok az yağ,1-2 damla limon.erişte gibi inceceik değil biraz enli kesip haşlıyosun üzerine ve aralarına sos döküyorsun

hııım tamam emcan01cim.ben biraz gelenekçiyim de.yemekler konusunda da öyle..yeni lezzetler denemeye korkarım ama damak tadıma uyar gibi geldi çünkü erişteye,börek makarna kısacası hamur işlerine,özellikle de tuzlularına bayılırım....

hııım tamam emcan01cim.ben biraz gelenekçiyim de.yemekler konusunda da öyle..yeni lezzetler denemeye korkarım ama damak tadıma uyar gibi geldi çünkü erişteye,börek makarna kısacası hamur işlerine,özellikle de tuzlularına bayılırım....

cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook

Kaynana Boğan :)
Malzemeler:250 gr margarin (veya tuzsuz tereyagi),1 bardak pudra sekeri,2 yumurta,1 bardak un,Aldigi kadar nisasta,1 kabartma tozu

Yapılışı : Oncelikle margarin, pudra sekeri ve yumurta iyice karistirilir. Daha sonra unu, kabartama tozu ilave edilip aldigi kadar nisasta ile yogrulur. Onceden isitilmis (325F - 170C) firinda pisirilir. Afiyet olsun...
goruntu125kd9.jpg

bu tarifinizi denedim, çok güzel oldu. vereliniortak

1pk bugday, 1pk mısır nişastası ile yaptım.

bu tarifinizi denedim, çok güzel oldu. vereliniortak

1pk bugday, 1pk mısır nişastası ile yaptım.

hay Allah razı olsun arkadaşım ben de nişastayı ölçmeden yazmışım tarifi kaç kişi sordu.daha tekrar da yapamadım kurabiyeyi nihayet nişasta miktarı sorusunun cevabı geldi......

merhaba kızlar ,hepinizin eline sağlık süper tarifler vermişsiniz .hemen bir tanede ben yazayım. çok kolay bi tarif çok da güzel oluyor
KOLAY PıZZA
3,5 fincan un(fincan kahve fincanı olacak ama çok minik fincanlardan olmasın biraz büyükçe olsun)
2 fincan yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu(eğer hamuru ince seviyorsanız yarım paket kabartma tozu) bu malzemeleri yğuruyosun cıvık ele yapışan bir hamur oluyor.(hamuru yoğurmadan önce tavanı hazırla teflon tavayı sıvı yağla yağla ama yağ az olsun .)daha sonra yoğurduğun hamuru elini yağlayarak topla ve tavaya yay, elini yağlamazsan hamur eline yapışır ve tavaya yayamazsın .üstüne suyla ketçap kıvamında açtığınız domates salçasını sür, ben içine 1 çay kaşığı kuru fesleğen koyuyorum çok lezzetli oluyor.daha sonra hamurun üstüne istediğin malzemeyi koy.sosis ,sucuk,peynir ,mantar zeytin............ zevkine kalmış.ben mesela ton balıklı yapıyorum süper oluyor. sonra tavaın kapağını kapatıp 30 dakika ocağın en küçük gözünde ve en kısık ateşte pişiriyosun .hazırlaması 10 dakka sürmüyor.çocuklarda bayılıyorlar.bu arada tavada 30 cm lik tavalardan olsun yani büyükçe bir tava .aaaaaaa kendimden sıkıldım ne kadar ayrıntı verdim de mi.

süpersiniz tüm tarıfleri ekledım.sızın samımıyetınıze ınanarak hepsını deneyecegım bu konuyu acan eizneye tesekkurler alkisalkisalkisa.s.

merhaba kızlar ,hepinizin eline sağlık süper tarifler vermişsiniz .hemen bir tanede ben yazayım. çok kolay bi tarif çok da güzel oluyor
KOLAY PİZZA
3,5 fincan un(fincan kahve fincanı olacak ama çok minik fincanlardan olmasın biraz büyükçe olsun)
2 fincan yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu(eğer hamuru ince seviyorsanız yarım paket kabartma tozu) bu malzemeleri yğuruyosun cıvık ele yapışan bir hamur oluyor.(hamuru yoğurmadan önce tavanı hazırla teflon tavayı sıvı yağla yağla ama yağ az olsun .)daha sonra yoğurduğun hamuru elini yağlayarak topla ve tavaya yay, elini yağlamazsan hamur eline yapışır ve tavaya yayamazsın .üstüne suyla ketçap kıvamında açtığınız domates salçasını sür, ben içine 1 çay kaşığı kuru fesleğen koyuyorum çok lezzetli oluyor.daha sonra hamurun üstüne istediğin malzemeyi koy.sosis ,sucuk,peynir ,mantar zeytin............ zevkine kalmış.ben mesela ton balıklı yapıyorum süper oluyor. sonra tavaın kapağını kapatıp 30 dakika ocağın en küçük gözünde ve en kısık ateşte pişiriyosun .hazırlaması 10 dakka sürmüyor.çocuklarda bayılıyorlar.bu arada tavada 30 cm lik tavalardan olsun yani büyükçe bir tava .aaaaaaa kendimden sıkıldım ne kadar ayrıntı verdim de mi.
şekerim bakıyorum da sen de tııııııııııpkı benim gibi hem kilo vermeye çalışıp hem de bu forumlara takılmaktan geri duramayanlardansın..eline ve emeğine sağlık arkadaşım
süpersiniz tüm tarıfleri ekledım.sızın samımıyetınıze ınanarak hepsını deneyecegım bu konuyu acan eizneye tesekkurler alkisalkisalkisa.s.
rica ederim canım umarım memnun kalırsın........

bir de tatlı tarifi;
LıMONLU PASTA
1 yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
2 limonun suyu ve kabuğunun ince rendesi
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
2 paket petibör bisküvi
1 su bardağı irice çekilmiş ceviz ya da fındık
3 su bardağı su
YAPILIŞI: orta boy bir tencerede önce yumurtayı çırp sonra limonun suyu ve rendesini,şeker ve nişastayıilave et iyice karıştırdıktan sonra suyuda ekle ocağın altını yak ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişir en son yağı koy ve bir taşım kaynat altını kapat.daha sonra borcama önce 1 kat bisküvi sonra 1kat muhallebi yay sonra tekrar bisküvi ve muhallebi en üstünede ceviz ya da fındık serp buzdolabına koy 3 -4 saat beklet servise hazır .(isterseniz 3 katta yapabilirsiniz,hazırlayacağınız kabın ebatlarına göre ayarlayabilirsiniz)

yaaaaaaaa evet aklımada gelmedi değil elme diyeti grubundan birine yakalananır mıyım diye ....:))))) ama yok bir süredir kilo vermeye uğraşıyorum yapsam da yemiyorum:KK43:(((( geçen süper bi tiramisu yaptım .o bana baktı ben ona ve yemedimmmm .neyse ezinecim ne iyi yapmışsın bu konuyu açmışsın aldım bi sürü tarifini sağol

HAVUÇLU PARFESAN
yarım paket margarin( oda ısısında olacak)
1 kg havuç
2 su bardağı toz seker
2 paket vanilya
2 paket petbör bisküvi
50 gram ceviz isteyen fındıkta kullanabilir
PUDıNGı ıÇıN
4 su bardağı süt
9 corba kasıgı seker
7 çorba kasıgı irmik
1 limon kabugu rendesi
YAPILISI-
havucları rendeleyin rendelenmiş havucların üzerine sekeri ilave edin bıraktıgı suyu cekene kadar ağır ateste pişirin atesten alır almaz içine margarini ilave edip karıstırın margarin eriyince içerisine kırılmıs bisküvileri ,cevizleri ve vanilyayı ilave edin ,iyice karıstırın
ıslak bir bezle borcamı siliniz bu yaptıgımız havuclu karısımı borcama düzgün bir sekilde yayınız
sonra bir tencereye sekeri ,irmiği,sütü ve limon kabugunu koyup ağır ateste pişirin üzerin göz göz olmaya baslayınca atesten alın ( bildiğimiz sütlü irmik tatlısı kıvamında olacak) havuclu malzemenin üzerine bosaltın afiyet olsun
ben üzerine meyve dilimleri koyuyorum zevke göre yapılabilir

HAVUÇLU PARFESAN
yarım paket margarin( oda ısısında olacak)
1 kg havuç
2 su bardağı toz seker
2 paket vanilya
2 paket petbör bisküvi
50 gram ceviz isteyen fındıkta kullanabilir
PUDİNGİ İÇİN
4 su bardağı süt
9 corba kasıgı seker
7 çorba kasıgı irmik
1 limon kabugu rendesi
YAPILISI-
havucları rendeleyin rendelenmiş havucların üzerine sekeri ilave edin bıraktıgı suyu cekene kadar ağır ateste pişirin atesten alır almaz içine margarini ilave edip karıstırın margarin eriyince içerisine kırılmıs bisküvileri ,cevizleri ve vanilyayı ilave edin ,iyice karıstırın
ıslak bir bezle borcamı siliniz bu yaptıgımız havuclu karısımı borcama düzgün bir sekilde yayınız
sonra bir tencereye sekeri ,irmiği,sütü ve limon kabugunu koyup ağır ateste pişirin üzerin göz göz olmaya baslayınca atesten alın ( bildiğimiz sütlü irmik tatlısı kıvamında olacak) havuclu malzemenin üzerine bosaltın afiyet olsun
ben üzerine meyve dilimleri koyuyorum zevke göre yapılabilir

çok değişik bi tarif.hiç aklıma iki tatlıyı da biliyorum ama birarada nasıl olur diye hiç düşünmemiştim.denemeye değer doğrusu..tarif için teşekkürler

Yufkalı Kadayıf Sarma

kadayif_dolmasi.jpg

Malzemeler:

2 adet yufka
300–350 gr. Tel kadayıf
250 gr. ıri dövülmüş ceviz
100 gr. Tereyağı (margarinde olabilir ama tereyağı süper oluyor)
ısteğe göre 1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için:

2 su bardağı Toz şeker
2 su bardağı su
5–6 damla limon suyu

yapılışı:
1- yufkamızın birini tezgaha seriyoruz ve yufkayı dörde bölüyoruz.
2-güzelce didiklediğimiz kadayıfızdan yeterli miktarda yufka parçalarımızın geniş kenarına koyuyoruz
3-Kadayıfların üzerine çekilmiş ceviz içini serperek aynı sigara böreği sarar gibi rulo yapıyoruz
4-sonrasında rulo yapmış olduğumuz herbir parçayı çok kalın olmayan neredeyse 3 cm genişliğince parçalara kesiyoruz
5-ve yağlı kâğıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine kadayıflı kısımları üstte kalacak şekilde yerleştiriyoruz.
kadayif-sarmasi3.jpg

6-tepsiye yerleştirmiş olduğumuz herbir küçük sarmanın üzerine de birer küçük parça tereyağı ya da margarin konduruyoruz.
7-ve böylece ıyice kızarana kadar pişirmek üzere fırına veriyoruz..
8-diğer tarafta önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti kızaran tatlılar ılınınca üzerinde gezdiriyoruz, şerbetini çekince de servis tabağına alarak servis yapıyoruz..

hayatım tariflerin hepsi birbirinden güzel valla süpersinn:lepi:ben de gelicem şirin mütevazi tariflarimleyerimseniben

X