En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

şöyle bir görüntüsü olucak arkadaşlar:
gul_boregi.jpg

Patlıcanlı ve peynirli börek
Malzemeler:
4 adet patlıcan
beyaz peynir
dereotu
maydanoz
baharat(nane,kekik,karabiber)
Biraz sıvı yağ (soğanı ve biberi kavurmak için)
3 adet yufka
½ su bardağı süt
1 yumurta
½ su bardağı sıvı yağ
Susam/çörek otu

Yapılışı:
Önce böreğin iç malzemesini hazırlayalım. Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın ve 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Büyükçe bir tavaya sıvı yağ koyup, suyunu süzdüğünüz patlıcanları yağ kızınca tavaya alıp,patlıcanların rengi değişip yumuşayıncaya kadar kavurun. Sonra rendelediğiniz peyniri de ekleyin. baharatları da ekleyince patlıcanlı içimiz hazır. Yufkaları dörde bölün. 3 yufkamız var, toplam 12 parça elde etmiş olacağız. Yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın. Sütü, kalan yumurtayı ve sıvıyağı derince bir kapta çırpın. Bir yufka parçası alın, sütlü karışımı fırça yardımı ile yufkanın üzerine sürün. Hazırladığınız patlıcanlı karışımdan düz köşelerden birine bir sıra koyun. Rulo olacak şekilde sarın. Sonra bu ruloyu gül şeklinde dolayın. Her bir yufka parçası için aynı işlemi yapın. Fırın tepsisine dizin, üzerlerine yumurta sürün ve isteğinize göre susam ya da çörek otu ile süsleyin. Yaklaşık 200 derece fırında böreklerin üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
ben yarın iftara bunu yapıcam Allahın izniyle.....

Son düzenleme:
Ezinee bende geleyim yarın akşam size iftara canım:)))börek harika görünüyor....

bayatlamayanpogaca.gif

benimde yaptıgım bir pogaca var onu paylasayım herkes cok beyenir ki bende cok güsel yaparım acıkcasıı....

1 su bardagı Sıvıyağ
1 su bardagı ılık su
1 su bardagı süt
1 paket maya
tuz
bir cay kasıgı kadar seker
ve aldıgı kadar un
istege görede peynirli ve patatesli yada neyli seviliyorsa yapılabilir ve puf puf oluyor :))

ilk önce sıvıyag su ve sutu bir kaba koyup karıstırın daha sonra içinde mayayı iyice karıstırın tuzu ve sekeri koyduktan sonra aldıgı kadar unu koyun....

şuan aklıma bu geldi klasik kek tarifi ama hiç şaşmaz ve çok kabarır..
1 su bardağı yoğurt..
yarım su bardağı sıvı yağ.....
bir çay kaşığı karbonat..
bir paket kabartma tozu ve vanilya..
2 subardağı şeker....
3 tane yumurta.....
göz kararı un koyuyorum ben tahmini 3 bçuk veya 4 subardağı oluyo
yoğurda bağlı....
bildiğimiz kek sırası ile çırpın .ister kalıba ister borcama koyup.35-40 dakika
önce 200 derecede 20 dakka sonra 175 derecede pişiriyorum
ve herzaman taşar kalıptan..ve herkes bayılır kekime..

Yufkalı Kadayıf Sarma

kadayif_dolmasi.jpg

Malzemeler:

2 adet yufka
300–350 gr. Tel kadayıf
250 gr. İri dövülmüş ceviz
100 gr. Tereyağı (margarinde olabilir ama tereyağı süper oluyor)
İsteğe göre 1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için:

2 su bardağı Toz şeker
2 su bardağı su
5–6 damla limon suyu

yapılışı:
1- yufkamızın birini tezgaha seriyoruz ve yufkayı dörde bölüyoruz.
2-güzelce didiklediğimiz kadayıfızdan yeterli miktarda yufka parçalarımızın geniş kenarına koyuyoruz
3-Kadayıfların üzerine çekilmiş ceviz içini serperek aynı sigara böreği sarar gibi rulo yapıyoruz
4-sonrasında rulo yapmış olduğumuz herbir parçayı çok kalın olmayan neredeyse 3 cm genişliğince parçalara kesiyoruz
5-ve yağlı kâğıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine kadayıflı kısımları üstte kalacak şekilde yerleştiriyoruz.
kadayif-sarmasi3.jpg

6-tepsiye yerleştirmiş olduğumuz herbir küçük sarmanın üzerine de birer küçük parça tereyağı ya da margarin konduruyoruz.
7-ve böylece İyice kızarana kadar pişirmek üzere fırına veriyoruz..
8-diğer tarafta önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti kızaran tatlılar ılınınca üzerinde gezdiriyoruz, şerbetini çekince de servis tabağına alarak servis yapıyoruz..

bu ne ya düşman mısın sen benım vucuduma..
süper görünüyor valla.. nasıl canım istedi..
ellerine saglık...

bayatlamayanpogaca.gif

benimde yaptıgım bir pogaca var onu paylasayım herkes cok beyenir ki bende cok güsel yaparım acıkcasıı....

1 su bardagı Sıvıyağ
1 su bardagı ılık su
1 su bardagı süt
1 paket maya
tuz
bir cay kasıgı kadar seker
ve aldıgı kadar un
istege görede peynirli ve patatesli yada neyli seviliyorsa yapılabilir ve puf puf oluyor :))

ilk önce sıvıyag su ve sutu bir kaba koyup karıstırın daha sonra içinde mayayı iyice karıstırın tuzu ve sekeri koyduktan sonra aldıgı kadar unu koyun....
ben mayalı pohaça konusunda başarısızım sanki bazen toz kuru pakmayalar yolda bırakıyo beni..o yüzden biraz tırsıyorum ama senin pohaça çok baştançıkarıcı...
Ezinee bende geleyim yarın akşam size iftara canım:)))börek harika görünüyor....
gel canım az sonra başlıyorum hazırlıklara,yola çık ona göre...
şuan aklıma bu geldi klasik kek tarifi ama hiç şaşmaz ve çok kabarır..
1 su bardağı yoğurt..
yarım su bardağı sıvı yağ.....
bir çay kaşığı karbonat..
bir paket kabartma tozu ve vanilya..
2 subardağı şeker....
3 tane yumurta.....
göz kararı un koyuyorum ben tahmini 3 bçuk veya 4 subardağı oluyo
yoğurda bağlı....
bildiğimiz kek sırası ile çırpın .ister kalıba ister borcama koyup.35-40 dakika
önce 200 derecede 20 dakka sonra 175 derecede pişiriyorum
ve herzaman taşar kalıptan..ve herkes bayılır kekime..

1 bardak olsa şeker miktarı sonuç değişirmi acaba?......

kızlar size FASULYE TURŞUSU tarifi vereyim serde lazlık olduğu anlaşılsın:)))))) kış boyu akşam yemeklerinde çıkartırsınız sofraya ister kavurur yersiniz ister kavanozdan aldığınız gibi.......yalnız birebir ölçü veremiycem çünkü göz kararı yapıyorum .5 kiloluk turşu kavanozu alın ,aşağı yukarı 4 kilo taze faulye 1 kiloya yakın yeşil sivri biber 1 baş sarımsak ve tuz malzemelerimiz bu kadar.biberleri ve sarımsakları çok ince olmamak kaydıyla doğrayın,mesela bir biberi 5 -6 altıya bölün.fasulyelerinizin uçlarını alın eğer çok tazeyse uçlarını almaya bile gerek yok.büyükçe bir tencerede su kaynatın sonra fasulyelerinizi içine atın 3-4 partide kaynatırsanız daha iyi olur.takriben 2-3 dakka sıcak suyun içinde tutacaksınız yani fasulyelerinizin rengi sararınca sudan çıkarıcaksınızve suyunu süzdürerek genişçe bi tepsiye yayın iyice soğusun ılıkken bile turşunuzu kurmayın ...sonra kavanozunuza kat kat fasulye biber sarımsak ve tuzunuzu serperek kavanozu ağzına kadar doldurun .LİMON YA DA SİRKE KONULMAYACAK.sonra soğuk su ekleyerkek turşunuzun ağzını kapatın .su fasulyelerin üstüne çıksın .kavanozunuzun altına bi tabak koyun çünkü 1 -2 gün sonra su taşmaya başlayacak.su taştıkça yeniden su ve tuz ekleyin.takriben 10 gün içinde turşunuz olur.ben genelde eylül ayının sonlarına doğru çıkan çalı fasulyesinden yapıyorum .aman kart olmasın ..kavurmasına gelince büyük bi soğanı hilal şeklinde kızgın tereyağının içine atıyorum soğanlar ölünce kavanozdan çıkarıp suyunu elimle sıktığım fasulyeleride içine atıp kavuruyorum.fasulyeler diriliğini kaybedince sıcak sıcak servis yapıyorum.eğer turşunuz çok tuzlu olursa kavurmadan önce biraz suda bekletip yıkayabilirsiniz .bide size bi tiyo vereyim sakın regliyken turşu kavanozuna yaklaşmayın çünkü turşu bozuluyor üstü beyazlaşıp kokusu ve rengi değişiyor.sırf fasulye turşusu değil bütün turşular için böyle oluyor

ISPANAKLI BÖREK
2 demet ıspanak
1 demet taze soğan
1 yumurta
350-400 gr beyaz peynir, 6 adet yufka,1/2 litre süt
sıvıyağ,isteğe göre baharat(ben koymuyorum)
önce ıspanakları bir güzel yıkıyoruz,kök kısmını kullanmıyoruz.sonra çok ince olmamak kaydıyla doğruyoruz sonra taze soğanlarıda doğruyoruz
taze soğanları ve ıspanakları üstüne tuz serperek elimizle yoğurarak öldürüyoruz .(tuzu çok serpmeyin beyaz peynirde tuzlu olduğundan böreğiniz çok tuzlu olabilir )yoğurduğunuzda ıspanakların suyu çıkacak bu suyu dökün daha sonra beyaz peynirinizi ekleyin karıştırın içiniz hazır.isteyen baharat koyabilir .daha sonra büyükçe bir bardağın( bira bardağı gibi)içine yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta,
gerikalanınada süt koyun karıştırın.fırın tepsinizi yağlayın bir yufkayı buruşturarak yayın üstüne düzgünce sererek bir yufka daha yayın sonra yufkaların üstüne sütlü karışımdan dökün ben bolca döküyorum bardağın yaklaşık 3 te 2 sini döküyorum.daha sonra ıspanaklı karışımın yarısını tepsiye elimle eşit şekilde yayıyorum.tekrar iki kat yufka döşeyip sütlü karışım ve ıspanağı yayıyorum.sonra yufkayı buruşturarak yayıp ikinci kat yufkayıda onun üstüne seriyorum kenerdan taşan yufkaları içine katlıyorum .en üstüne soslu karışımı döküyorum isterseniz içine bir yumurta daha ekleyip öyle dökebilirsiniz(.ben yumurta sevmediğimden koymam )5 dakka böreğin sosu çekmesini bekleyip dilimliyoruz ve 200 derecede önceden ıstılmış fırına koyuyoruz 30-40 dakikada oluyor arada bi kontrol edin altı üstü kızarınca fırından çıkartın.süperrrrrr oluyor.deneyince de haberdar edin bakalım nasıl olmuş:)))))))

hııııııımm fasulye turşusuna da ıspanak böreğine de bayılırım.ama şu fasulye kavurması fikrine sıcak bakamıyorum bi türlü..yani fasulyenin kavurmasını hayal edemiyorum.nasıl olur ki..sevmem sanki ban ya..bilmiyorum ki..tarifler için teşekkürler bakela...

e bi dene gör vazgeçilmezin olur garanti veriyorum!!!! doğru söylüyosun olmaz gibi geliyo ama süper oluyor. kışın nerdeyse her akşam kavurur yeriz fasulye turşusunu.ama muhakkak tereyağında kavrulacak.yöresel mutfaklar değişik damak tatlarını barındırıyor tabi.bence denecokacimcoook

kıslar işte bu akşam ki benüm..yarın eşimin ve benim ailelerimizi ziyarete gidicez de.yapıp götüreyim.oralarda yenir dedim...

Eklentiler

• $Görüntü024.jpg
    $Görüntü024.jpg
    94,7 KB · Görüntüleme: 82
  • $Görüntü023.jpg
    $Görüntü023.jpg
    98,8 KB · Görüntüleme: 72
  • $Görüntü025.jpg
    $Görüntü025.jpg
    91,1 KB · Görüntüleme: 68
  • $Görüntü026.jpg
    $Görüntü026.jpg
    96,8 KB · Görüntüleme: 54
hepis çokgüzel görünüyorlar ellerine sağlık... yiyenlerede afiyet olsun ezine

ben mayalı pohaça konusunda başarısızım sanki bazen toz kuru pakmayalar yolda bırakıyo beni..o yüzden biraz tırsıyorum ama senin pohaça çok baştançıkarıcı...

gel canım az sonra başlıyorum hazırlıklara,yola çık ona göre...

1 bardak olsa şeker miktarı sonuç değişirmi acaba?......

canım su bardağının büyüklüğüne göre değişir o..sen dene bakalım ..
ben denemiştim az gelmişti bayada belliydi şekerinin az olması
tabi şekerin türüde önemli..

birde kızlar şu buz kalıplarına domates koyma deyince aklıma geldi
bilirsiniz belki ama bilmeyenler için tekrarlıyorum
bende tavuk suyunu buz kalıplarına koyup donduruyorum
pilava ve nerde kullanacaksınız atın yemeğinize...sengözlerimebaksanab

canım su bardağının büyüklüğüne göre değişir o..sen dene bakalım ..
ben denemiştim az gelmişti bayada belliydi şekerinin az olması
tabi şekerin türüde önemli..

birde kızlar şu buz kalıplarına domates koyma deyince aklıma geldi
bilirsiniz belki ama bilmeyenler için tekrarlıyorum
bende tavuk suyunu buz kalıplarına koyup donduruyorum
pilava ve nerde kullanacaksınız atın yemeğinize...sengözlerimebaksanab

ben de daha önce küçük küçük poşetlemiştim.hele de köy tavuğunun üstündeki yağdan yapmıştım o zaman muhteşem olmuştu...

bekledin gelmedin yedik royalcim..

afiyet şeker olsun lop lop et olsun ezineciğim inşlh başka bi sefere:))))))

bende buz kalıplarının içinde hem et suyu hemde tavuk suyu dondurup kaplarda saklıyorum gerektikçe kullanıyorum,domatesi hiç denemedim daha

X