En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

tiramisuyu da bir deniyemedim ha..senin ki gayet pratik geldi bana..özendim şimdi.. ıslak keke benzettim biraz...çok severim.olsa da yesek keşke..:nazar:

mutlaka denemeni tavsiye ederim çok lezzetli oluyor hattaa yapınca benide çağır:KK70::KK70::kahve:

benimde ağlayan kek die yaptığım bir tarif var tam not alırım hep
bir su bardağı toz şekeri
3 yumurta
3 fincan un
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
üzeri için:)krem şanti we çukulata sosu
yapılışı:
yumurta we şekeri mikserle köpürünceye kadar beyazlayıncaya kadar çırpın
3 fincan unu we kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpılır
bir çay bardağı süt eklenir we çırpılır we en son kakoyu da ekleyip yine biraz çırpılır
önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına atılır çıkar çıkmaz 1 su bardağı soğuk süt eklenir yanlız sıcakken dökülecek unutmayın sakın
krem şanti de çırpılır yarım saate kadar dolapta soğutulur
sonra kekin üzerine krem şanti dökülür
çukulata sosu yapılır sosubiraz soğuttuktan sonra üzerine dökülür afiyet olsun yarım saat dolapta dinlense süper olur denemeye değer afiyet olsun

benimde ağlayan kek die yaptığım bir tarif var tam not alırım hep
bir su bardağı toz şekeri
3 yumurta
3 fincan un
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
üzeri için:)krem şanti we çukulata sosu
yapılışı:
yumurta we şekeri mikserle köpürünceye kadar beyazlayıncaya kadar çırpın
3 fincan unu we kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpılır
bir çay bardağı süt eklenir we çırpılır we en son kakoyu da ekleyip yine biraz çırpılır
önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına atılır çıkar çıkmaz 1 su bardağı soğuk süt eklenir yanlız sıcakken dökülecek unutmayın sakın
krem şanti de çırpılır yarım saate kadar dolapta soğutulur
sonra kekin üzerine krem şanti dökülür
çukulata sosu yapılır sosubiraz soğuttuktan sonra üzerine dökülür afiyet olsun yarım saat dolapta dinlense süper olur denemeye değer afiyet olsun

hıııııııııııımmmm eline sağlık dilbestem.bence de süper olur...

Tiramisu

1 adet hazır kakaolu kek

kreması=1 yumurta,

3 yemek kaşığı un
,
4 yemek kaşığı şeker,

2 su bardağı süt
,
varsa eğer 2-3 adet damla sakızı

tüm bu malzemeler hepsi birlikte muhallebi ğibi pişirilir daha sonra ocaktan indirdiğimizde,

1 paket labne peyniri ilave edilerek mikserle 5-10 dk çırpılır

Diğer tarafta kekin 2 tarafıda nescafeli,şekerli ılık su ile ıslatılır

hazırlamış olduğumuz kremamız arasına ve üzerine bolcana dökülür ve dolaba kaldırılır servis yapacağımız zaman bir süzgeç yardımıyla tiramisumuzun üzerine kakao serpilir.Afiyet olsun

royal senin bu tarif için labne penirini aldım bugün en kısa zamanda deniycem,ama kekini kendim yapcam,sorun olmaz heralde?

yetmezse 2. kutuyu açıyorum royall cim etin miktarına göre değişiyo artık..küçücükk çekirdek bi aile olduğumuzdan küçük 1/2 litrelik süt bile fazla bir öğünlük ciğer için..o nedenle artık sen onu kendin ayarlamalısın..bazı tariflerde hiç yıkamadan süt yada suyla direkt pişirilmeli ciğer diye geçiyo .et yumuşak olsun diye... o da insanın içine sinmiyo..

aslında önce suyla yıkayıp, arındırıp, sonra sütte bekleterek de yumuşaması sağlanabilir belki, çünkü hindi etini yumuşatmak için sütte bekletmek işe yarıyordu.CADIARZU

bir tarifte benden ;
ISLAK KURABıYE
1 paket kakao
yarım paket margarin
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 cay bardağı sıvıyağ
1 cay bardağı şeker
aldıgı kadar un
SURUBU ıÇıN;
3 cay bardağı su
3 cay bardağı toz seker
yapılısı:
önce surup malzemelerini bir tencereye koyup kaynatalım serbet yogunlasınca soğutalım ,soguduktan sonra buzdolabına koyalım 1 saat kadar bekletelim
sonra hamur malzemelerini karıstıralım aldıgı kadar un ekleyip yumusak bir hamur elde edelim ,istediğimiz büyüklükte toplar koparalım normal yaptıgımız kurabiye sekli verelim ortasına bastırıp tepsiye dizelim catlayana kadar pişirelim kurabiyelerimiz piştikten sonra dolaptan serbetimizi cıkarıp sıcak kurabiyeleri soguk suruba batırıp batırıp servis tabagına alalım
ben genelde bir gece öncesinden yapıyorum
afiyet olsun umarım begenirsiniz

bir tarifte benden ;
ISLAK KURABİYE
1 paket kakao
yarım paket margarin
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 cay bardağı sıvıyağ
1 cay bardağı şeker
aldıgı kadar un
SURUBU İÇİN;
3 cay bardağı su
3 cay bardağı toz seker
yapılısı:
önce surup malzemelerini bir tencereye koyup kaynatalım serbet yogunlasınca soğutalım ,soguduktan sonra buzdolabına koyalım 1 saat kadar bekletelim
sonra hamur malzemelerini karıstıralım aldıgı kadar un ekleyip yumusak bir hamur elde edelim ,istediğimiz büyüklükte toplar koparalım normal yaptıgımız kurabiye sekli verelim ortasına bastırıp tepsiye dizelim catlayana kadar pişirelim kurabiyelerimiz piştikten sonra dolaptan serbetimizi cıkarıp sıcak kurabiyeleri soguk suruba batırıp batırıp servis tabagına alalım
ben genelde bir gece öncesinden yapıyorum
afiyet olsun umarım begenirsiniz

hıım çok değişik bi tarif.şurubu üzerine dökmeyip,batırıp hemen çıkarıcaz demek,yoksa şekerpare gibi olabilirdi...cokacimcoook

aslında önce suyla yıkayıp, arındırıp, sonra sütte bekleterek de yumuşaması sağlanabilir belki, çünkü hindi etini yumuşatmak için sütte bekletmek işe yarıyordu.CADIARZU

belki de. sanki su değicince sertleştiriyo gibi algılamıştım ben ama sonuçta tekrar süte girince etkisi gitmiş olur sanırım...

şu kaynanaboğan ın bende farklı bi tarifi var kzlar hakketteenn tıkıyo adamı yerken:)))))))))))))bi ara bulunca yazacam buraya..sevglerimle....

denediğiniz ve çok güzel olan lazanya tarifi var mı arkadaşlar? cokacimcoook biz bir defa yaptık ama tarifi kaybettik bir de değiştirdiğimiz yerleri vardı. şimdi ikinci deneme kaydirigubbakcemile3

evet canım üzerine dökmeyip soguk serbete sıcak kurabiyelerimizi batırıp cıkarıyoruz ,sekerpare tadında güzel oluyor afiyet olsun

denediğiniz ve çok güzel olan lazanya tarifi var mı arkadaşlar? cokacimcoook biz bir defa yaptık ama tarifi kaybettik bir de değiştirdiğimiz yerleri vardı. şimdi ikinci deneme kaydirigubbakcemile3

cokacimcoook Yine ben hihoyyyt Aynı tarifi tutturabildik, hemen yazayım dedim.

-8 yaprak lazanya
-bol domates (6 uzun domates kullandık, hani şu yemeklik satılanlardan)
-4 diş sarımsak
-2 orta boy soğan
-200 gr kıyma
-tuz, karabiber
-alüminyum folyo
-hazır beşamel sos (evde vardı, o yüzden kullandık, yoksa bildiğiniz beşamel sos, yalnız bir paket beşamel sosun yarısı kaldı :gitme:)

Yapılışı:
-Soğanı, sarımsağı sıvıyağda biraz kavurun,
-kıymayı ekleyin,biraz daha kavurun
-domatesleri ekleyin biraz daha çevirin,
-tuz karabiber ekleyin suyunu çok çekmeden söndürün.
- hazır beşamel sos yapın

borcamı biraz yağlayıp ya da yağlamadan (biz yağlamadan yaptık, sadece köşeleri hafif yapışmıştı ama sorun olmadı)

beşamel sos-lazanya-beşamel sos- kıymalı sos -lazanya şeklinde 4 kat yapın, en süte kaşar rendeleyin
borcamı alüminyum folyoyla kapatın, ısıtılmış 200 derece fırında 20dakika pişirin, üstünü açıp 5 dakika daha pişirin.

Bizde eski bir mini fırın var, börekler de 30 dakikada pişiyor, fırınınız daha çabuk pişiriyorsa süre azalabilir.

Afiyet olsun cokacimcoook

Not: foto var ama şimdi ekleyemiyorum, bir fırsat bulunca eklerim, kızarmış börek gibi görünüyor üstten cokacimcoook

şu kaynanaboğan ın bende farklı bi tarifi var kzlar hakketteenn tıkıyo adamı yerken:)))))))))))))bi ara bulunca yazacam buraya..sevglerimle....

güldürdün beni royal..hakkaten tıkıyo işte doğru tanımlama bu bence de..o yüzden kaynanalar özel olsa gerek..naniknanik

cokacimcoook Yine ben hihoyyyt Aynı tarifi tutturabildik, hemen yazayım dedim.

-8 yaprak lazanya
-bol domates (6 uzun domates kullandık, hani şu yemeklik satılanlardan)
-4 diş sarımsak
-2 orta boy soğan
-200 gr kıyma
-tuz, karabiber
-alüminyum folyo
-hazır beşamel sos (evde vardı, o yüzden kullandık, yoksa bildiğiniz beşamel sos, yalnız bir paket beşamel sosun yarısı kaldı :gitme:)

Yapılışı:
-Soğanı, sarımsağı sıvıyağda biraz kavurun,
-kıymayı ekleyin,biraz daha kavurun
-domatesleri ekleyin biraz daha çevirin,
-tuz karabiber ekleyin suyunu çok çekmeden söndürün.
- hazır beşamel sos yapın

borcamı biraz yağlayıp ya da yağlamadan (biz yağlamadan yaptık, sadece köşeleri hafif yapışmıştı ama sorun olmadı)

beşamel sos-lazanya-beşamel sos- kıymalı sos -lazanya şeklinde 4 kat yapın, en süte kaşar rendeleyin
borcamı alüminyum folyoyla kapatın, ısıtılmış 200 derece fırında 20dakika pişirin, üstünü açıp 5 dakika daha pişirin.

Bizde eski bir mini fırın var, börekler de 30 dakikada pişiyor, fırınınız daha çabuk pişiriyorsa süre azalabilir.

Afiyet olsun cokacimcoook

Not: foto var ama şimdi ekleyemiyorum, bir fırsat bulunca eklerim, kızarmış börek gibi görünüyor üstten cokacimcoook

ben hiç yemedim lazanya...güzel bi tarife benziyo ama tadı ve görüntüsü nasıl acaba?cesaret edemiyorum böyle damağımın alışık olmadığı şeyleri yapmaya da..en iyisi bi yerlerde deneyip seversem yapmak.yani börek ya da makarna tadındaysa yiyebilirim mesela..en azından bi fotoğrafını koyarsan daha iyi olur..emeğine sağlık...

ben hiç yemedim lazanya...güzel bi tarife benziyo ama tadı ve görüntüsü nasıl acaba?cesaret edemiyorum böyle damağımın alışık olmadığı şeyleri yapmaya da..en iyisi bi yerlerde deneyip seversem yapmak.yani börek ya da makarna tadındaysa yiyebilirim mesela..en azından bi fotoğrafını koyarsan daha iyi olur..emeğine sağlık...

malzemeler zaten bildiğiniz malzemeler, lazanya da makarna bir çeşit. hani nasıl diyeyim hamur hamur olmayan tadını alabildiğiniz bir makarna gibi , kıymalı-soğanlı-domatesli harcı da malum, bir de üzeri beşamel sosla şenleniyor. Fotoyu 2 hafta sonra falan ekleyebilirim ancak, bir-iki foto için pc ye aktar et, üşeniyorum şimdi , tatil dönüşü ,söz!

bu arada deneyen olursa sıcak sıcak lüpletmeyin, sabırlı olun midenize oturmasın :eek:lmaz: bi' 10 dakika falan neredeyse kendine gelmesini beklemek lazım. Bu tarif 4 kişilik bu arada.cokacimcoook

malzemeler zaten bildiğiniz malzemeler, lazanya da makarna bir çeşit. hani nasıl diyeyim hamur hamur olmayan tadını alabildiğiniz bir makarna gibi , kıymalı-soğanlı-domatesli harcı da malum, bir de üzeri beşamel sosla şenleniyor. Fotoyu 2 hafta sonra falan ekleyebilirim ancak, bir-iki foto için pc ye aktar et, üşeniyorum şimdi , tatil dönüşü ,söz!

bu arada deneyen olursa sıcak sıcak lüpletmeyin, sabırlı olun midenize oturmasın :eek:lmaz: bi' 10 dakika falan neredeyse kendine gelmesini beklemek lazım. Bu tarif 4 kişilik bu arada.cokacimcoook[/QUO
tamam canım.iyi tatiller o zaman........

zayıflamaya çalışırken bu konuyu yürütmek zor oluyo da biraz...bu arada akupunktur randevumun aati geldi.şimdilik çıkıyorum .öptüüüm...

X