Sadece “kendine gel” dedim diye köpekle mi konuşuyorsun dedi. Gereksiz bir tepkiydi o da yani.Siz salak salk konusma demenize ragmen tekrar etmesi hata.
Eger kopekle mi konusuyorsun sen dedigine gore sizin hitap tarzinizda da sorun olabilir.
Ayrilmayi gercekten dusunmedikce konusunu acmak cok yikici bir hareket. Gitme kal demesini bekliyorsunuz ama oz saygisi olan birini gidene kal dememesi lazim zaten. Cunku gidecek olan onunde sonunda zaten gider olan diger kisiye olur.
Ev işi yapması olması gereken bir şey. Keşke bu gerçek benimsense de kıskanılacak bir şey olarak kabul edilmese.Ev işlerini, yemekleri o yapar kısmını çok kiskanmışlar.gözleri hiçbir şey görmemiş. Oysa ki hakaret içeren kelime kullandığını ve cinselliğin düşe kalka ilerlediğini de yazmışsın.yorumlar o yüzden sadece can acıtmak üzerine.
Çocuk yok hayır. Bazen ben de öyle hissediyorum.Cocugunuz var mi bilmiyorum. Ama birinden sogumaya basladiginiz zaman her hareketi batar ya, sizde de onda da bunu hissettim. Sanki ite kalka bir iliskiyi surdurmeye calisiyorsunuz.
Öyle bir iddiam olmadı. Benim de makul olmayan davranışlarım oluyordur. Ama hakaret etmiyorum, ya da yaptığımız planı çocuk gibi bozmuyorum.Pekı sızın eksılerınız neler?
Sanırım sız mükemmelsiniz bu evlilikte.
Çok teşekkürler cevabınız için. İş bölümü konusunda kesinlikle aynı görüşteyim sizinle.Ülkede okuduğunu anlama problemi var. Bir adam, eşine her kavgada hakaret ediyor, fiziksel görünümünü eleştiriyor ve küçük bir tartışmada bile sorunu çözmek yerine yemek rezervasyonunu iptal ediyor; buna rağmen suçlu yine kadın oluyor.
Ortak yaşam alanının temizliğine katkı sağlamak kimseyi iyi biri yapmaz. Bir kişi kendi yaşadığı evi temizliyorsa, bu bir lütuf değildir. Kadın daha çok çalışıp daha geç geliyorsa, evin düzenini sağlamak zaten ortak bir sorumluluktur. Bu yüzden, erkeğin yaptığı şey bir fedakarlık değil, yalnızca iş bölümüdür.
Bazıları nasıl bir evlilik içinde yaşıyorsa, hakaret eden ve eşini değersiz hissettiren bu vasat adamı büyük bir nimet olarak görüyor. Bir ilişkide saygı yoksa, mutluluk da huzur da olmaz. Çocuğun yoksa, evliliğini düzeltmek için çaba harcayabilirsin konu sahibi. Baktın adam değişmiyor, kendini yıpratmanın da anlamı yok. Kimse buna değmez.
Bir süre ayrı kalmak iyi bir çözüm olabilir. Ayrı kaldığında gerçekten özlüyor musun, yoksa daha mı huzurlusun? Buna göre bir karar ver. Tabii, eğer karşı taraf boşanmak istiyorsa, zaten düşünmene gerek bile yok. Hepimiz mutlu bir evliliği hak ediyoruz, bazıları gibi mutsuz bir evliliğe katlanmak zorunda değilsin.
Ama sız sadece esınızı suclamissiniz esınızin davranısları tabı kı çok yanlış ama bıraz empatı ve anlyıs olursa aranızda cozulemeyecek sorun kalmaz.Öyle bir iddiam olmadı. Benim de makul olmayan davranışlarım oluyordur. Ama hakaret etmiyorum, ya da yaptığımız planı çocuk gibi bozmuyorum.
Oo geçmiş olsun ya. Cidden çok kötü olmuş. İnsan bir de ziyan olduğuna üzülüyor öyle durumlarda. Halledebildiniz umarım?Bacım sen hiç buzdolabı nın içine iki koli yumurtayı döktün mü hiçEv taşıyoruz yumurta ları buzdolabının içinde unutmuşuz.Kapısı bantlanmıştı.Götürdüğümüz evde temizlemek için açtım bütün yumurtalar kırılmış ve kapağı açar açmaz yere aktı.Öğleden beri temizliyorum eşimle beraber.Hayatı birlikte paylaşıyorsan boşver çiçeği yemeği
Ama sız sadece esınızı suclamissiniz esınızin davranısları tabı kı çok yanlış ama bıraz empatı ve anlyıs olursa aranızda cozulemeyecek sorun kalmaz.
Ziyan olduğuna ayrı üzüldüm basit bir temizlik yapacakken saatlerimizi aldı malesefOo geçmiş olsun ya. Cidden çok kötü olmuş. İnsan bir de ziyan olduğuna üzülüyor öyle durumlarda. Halledebildiniz umarım?
Birgün gündeme getirirse ne yapacaksınız? O yarım ağızla söylediğiniz "ayrılma" yı boğazına dizdigi zaman anlarsınız. Sizin gibi tiplere uyuz oluyorum biliyor musun? Madem boşanmak istiyorsun. Cinsel hayatında zorunlu imiş daha adama neyin tatavasini yapıp aba altindan sopa gösteriyorsun?Ayrılma konusu açtım hafiften. “İyi ne istiyorsan onu yap.” dedi. Zaten bu mesele açılınca genel tavrı bu. Ama kendisi hiç gündeme getirmez.
Bu adam başak burcu mu?Belki de evet. Ama gönlü çok kolay alınabilen birisiyim. Azıcık yaklaşsa, özür dilese yelkenleri suya indiririm. O daha da ters davranıp barışma imkanımızı yok ediyor. Yoruldum artık cidden. Hani dediğim gibi başka sorunlar olmasa yine aman bu da böyle birisi, alttan alayım derim.
Kendisinin de gündeme getirdiği oldu zaten. Olmadığı kanısına nerden vardınız? Çok fazla çıkmaza girdiğimiz oldu, sonra telafi ettik bir şekilde. Ben son seferde ikaz olarak söyledim. Hakarete devam edeceksen ayrılalım dedim. Ayrılıyoruz gidiyorum kendine iyi bak demedim. İnsanlar boşanmak için evlenmiyor, bu karar alınmadan önce düşünülmesi, konuşulması, tartışmaların çekilmez bir hal alması gerekiyor benim nazarımda.Birgün gündeme getirirse ne yapacaksınız? O yarım ağızla söylediğiniz "ayrılma" yı boğazına dizdigi zaman anlarsınız. Sizin gibi tiplere uyuz oluyorum biliyor musun? Madem boşanmak istiyorsun. Cinsel hayatında zorunlu imiş daha adama neyin tatavasini yapıp aba altindan sopa gösteriyorsun?
Delikanlı olan öyle yarım ağızla demez. Tebligatı gönderir.
Gazel okuyan değil bizzat uygulayan biriyim. 5 yıldır çözülmeyen sorunlar konuşarak hallolmadigi kesin. Cinsellik büyük sorun bu bir ikincisi ise adamın tartışma esnasında hakaret etmesi. Bu da kesinlikle kabul edilmez. Bana öyle salak salak konuşma diyecek o lafı ona yediririm. Tartisiyorsa adabiyla tartisssin. Size gelince bu işin sonu belli. Duygularım sizin için umrunuzda olmayabilir siz de benim umrumda değilsiniz. Gerçekler acidir. Tecrübe etmiş biri olarak diyorum ki tartışma adabı olmayan biri ile yol alınmaz. Size Allah yardım etsin.Kendisinin de gündeme getirdiği oldu zaten. Olmadığı kanısına nerden vardınız? Çok fazla çıkmaza girdiğimiz oldu, sonra telafi ettik bir şekilde. Ben son seferde ikaz olarak söyledim. Hakarete devam edeceksen ayrılalım dedim. Ayrılıyoruz gidiyorum kendine iyi bak demedim. İnsanlar boşanmak için evlenmiyor, bu karar alınmadan önce düşünülmesi, konuşulması, tartışmaların çekilmez bir hal alması gerekiyor benim nazarımda.
Cinsellikte de sorunlar var ama çözmeye çalışıyoruz! İçimde çelişkiler yaşadığım için buraya aktardım zaten konuyu.
Ben de sizin gibi böyle empati yapmadan hariçten gazel okuyan tiplere uyuz oluyorum. Hakkımdaki duygularınız da umrumda değil açıkçası.
Her sevgililer günü ve dini bayramlarda burası adeta bir panayır yerine dönüyor
Ama bir önerim var!
Sevgililer gününde beklentiye girmeyin. Bayramlarda kaynanayı tokatlayın
sizin kocaniz size salak diyor mu?Hangi ülkede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bu ülkede "ev işlerini hep kocam yapar. Rezervasyon yapmış ufak tefek şeylerden tartıştık, salak dedi bana özür bile dilemedi" yazarsanız kimse sizi iplemez bu da dert mi denir kusura bakmayın.
O yattı uyudu da sen niye evde oturdun. Çıkıp bi sinemaya falan gitseydin kendine bir hediye alsaydınselam herkese,
Eşimle beş yıllık evliyiz. Normalde planları hep ben yaparım, o pek düşünmez. Ama ilk defa dün, bugün için bir restoranda yer ayırtmıştı. Gerçekten çok sevindim. Ama dün bir tartışma yaşadık, laf dalaşı şeklinde geçti. Bugün de sabah yazıp gece hiç uyuyamadığını ve rezervasyonu iptal ettiğini söyledi.
Zaten cinsel hayatımız yeni yeni toparlanır gibi olurken bir de hep eften püften şeylerden tartışıyoruz. Geçen kavgamızda bana “salak salak konuşma” demişti ve bu lafından hiç hoşlanmadığımı açıkça söylemiştim. Tartışırız ama araya hakaret girerse iyice soğuyorum demiştim. O kavga yüzünden birkaç gün barışmamıştık. Ama dün de tartışma sırasında aynı lafı tekrar etti. Ayrılma konusu açtım hafiften. “İyi ne istiyorsan onu yap.” dedi. Zaten bu mesele açılınca genel tavrı bu. Ama kendisi hiç gündeme getirmez.
Bugün de rezervasyonu iptal etmiş işte, eve gelip fosur fosur uyuyor.
Ben özür ve telafi beklerken o hodri meydan der gibi bir tavırda.
Uzaktan bakınca çok tatlı, çok sevecen biri gibi görünüyor. Ev işlerini, yemekleri neredeyse hep o yapar ben yoğun çalışıyorum diye. Aldatma eğilimi vs bir yönünü de asla yakalamadım. Ama bir şeyler eksik geliyor işte. Bir yandan “ailem gibi” diyorum, çok şefkatli geliyor. Bir yandan da “madem bir şeyler eksik, cinsellik düşe kalka ilerliyor, o zaman diğer özelliklerinin yüzde yüz iyi olması lazım” diye düşünüyorum. Bir de kabalaştığında artık hiç tolere edemiyorum.
Ne yapacağımı bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?