En beğendiğiniz şiir dizeleri...

Sorarlarsa "Ne iş yaptın bu dünyada?" diye
rahatça verebilirim yanıtını: yalnız kaldım kalabildim. Altı milyarın
arasında doğdum ve hiçbirine çarpmadan geçtim aralarından..

Küçük İskender

Belkim
Bir ‘delice zeytin’di

Aynı kahvaltıdaydık…
Ama kavanozdaydım ben
O ise
Başkasının tabağında

İçindeki
Çekirdek
Olmak vardı
Oysa…

Sanki aşk sustu dedim.
Aşk hiç susar mı? dedi,
Sen susuyorsun ya? dedim.
Ben aşk mıyım? dedi,
Aşksın dedim.
Sustu....

Eden kendisine eder. Yapan bulur ve çeker. Unutma ki; Kazanmak koca bir ömür ister, Kaybetmek içinse bir anlık gaflet yeter.
Mevlana ..

Aslında bütün insanları sevebilirdim. Sevmeye ilk senden başlamasaydım..
Can Yücel ..

Dünya güzel olsaydı; Doğarken ağlamazdık. Yaşarken temiz kalsaydık eğer; Ölürken yıkanmazdık.
Cemal Safi ..

Şimdi sen; Uzattığın elini tutmayan ele mi dargınsın, Yoksa tutmayacak bir ele uzattığın için, kendine mi kızgınsın?
Aziz Nesin

Dünü unutmalı, Bugünü yaşamalısınız. Keza dün ile bugün arasında bir kavga çıkarsa; yarını kaybedersiniz..
Balzac ..

Çok sevdiğin ama geri döndüremeyeceğin kişilerin en kötü yanı; Onları her hatırladığında, seni tekrar tekrar terk etmeleridir!
Tolstoy ..

Her zaman doğruyu söyle. 'En azından neyi söylediğini hatırlamak zorunda kalmazsın'..
Balzac ..

'Sadece seni seviyorum' diyen bir erkek, 'Sadece mağazaları gezecegim birşey almayacagım' diyen bi kadın kadar yalan söylemiştir
Victor Hugo ..

Bir bαbαnın, kızının sevgili olαylαrınα kızmαsının tek sebebi; erkeklerin kimyαsını biliyor olmαsıdır..
Can Dündar..

Ben senin en çok bana yansımanı sevdim
Bende yeniden var olmanı, benimle bütünleşmeni
Mertliğini, yalansızlığını, dupduruluğunu sevdim
Ben seni sevdim, ben seni sevdim, ben seni...

Ümit Yaşar Oğuzcan

Her akşamüstü oyuncakçı
camekanından
çocuk ellerinin
izlerini
siler
...
Sunay Akın

"Nokta koyduysan bir kere,
Çevirmeyeceksin onu virgüle
Ne soru kalmalı,
Ne de tek bir soru işareti geriye...!"

-Mevlana Celaleddin Rumi-

Gelme sevgili! Boşuna gelme, istediğin zaman rastgele bir sayfayı açıp okuyacağın kitap değilim ben! Ara sıra uğrayacağın bîr liman, canın çekince içeceğin bir kadeh şarap değilim! Üstünü değiştirmek için gelme, ben günah çıkarma kabini değilim! Git!! Kendini başka yerde temize çek..

-Çiğdem Erkuş-

Garip değil mi ? Ulaşamayacağın kadar yüksekte sandığın kişiler, aslında eğilemeyeceğin kadar alçaktadır.

[Freud]

Kanmadım aynalara sana kandığım kadar, içimde bir boşluk sana yandığım kadar…
Yılmaz Odabaşı ..

İnsan ya hayrandır sana ya düşman,
Ya hiç yokmuşsun gibi unutulursun
Ya bir dakika bile çıkmazsın akıldan!

Nazım HİKMET

‎''Geleceğim, bekle dedi, gitti... Ben beklemedim, o da gelmedi. Ölüm gibi bir şey oldu. Ama kimse ölmedi...''

Özdemir Asaf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…