emzirirken oruç tutan varmı??

ocean_girl

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2008
1.454
74
683
kıslar 2.5 aylık bebeğim var sadece beni emiyo ben oruç tutmadığım için kendimi kötü hissediyorum eğer oruç tutarsam sütüm kesilirmi acaba aranızda hem emzirip hemde oruçlu olan varmı??

vallahi kişiden kişiye değişiyor
ama sadece anne sütü veriyorsan tutma derim bebeğin daha çok küçük
sütün giderse yazık olur bebeğine anne sütünden mahrum kalmasın

benimde sütüm azdı bir gün oruç tuttum iice gitti artık hiç yok

bebegin daha çok küçük canım ;
yalnızca anne sütü alıyordur muhtemelen, o nedenle tutmaman daha iyi olur ..
zaten emziren anne tutmayabiliyor... izin var..

benim bebeğim artık büyük ve ek gıdalardan da yiyor...
gün içinde de 4-5 kez emmek istiyor, oruçluyken biraz zor oluyor ama ek besin aldığından sütün yetmemesi problemi yaşamıyoruz en azından..

bebeğini Allah bağışlasın, sağlıkla büyüsün inşAllah....

Canim ben 1 gun oruc tutuyorum ertesi gun tutmuyorum bu sekilde goturmeye calisiyorum. Oruc tuttugum gunler sutum aksama kadar yetiyor cok sukur.

ben tutamıyorum valla kızım beni çok yoruyo onuda ihmal ediyorum bakamıyorum hatta.
7 aylık şu an sütte vermiyorum üstelik

benim kizimda 3 aylik daha yeni doldurdu...
iki gün tutmayi denedim ücüncü gün baktim vücudum eskisi gibi degil heralde..
cünkü aksam yedigim benmi ayakta tutmaya bile yetmiyo...
sadece anne sütü veriyosan tutma...
bebeginin suan sütü daha bol daha besleyici almaya ihtiyaci vardir...
zaten dinende bi sakincasi yok....

benimde kızım 3 ayını doldurdu bende tutmuyorum
çünkü zaten sütüm çok az birde yemessem hiç sütüm olmaz kızım tamamen emmeyi bırakır diye çok korkuyorum
mamada veriyorum ama nekadar mama versemde zorla emziriyorum
kışın kısa günlerde tutarım artık kızımda baya büyümüş olur

2.5 aylık bebeğin var bence gereksiz bir sıkıntı içerisindesin hadi ek besin alsa neyse diyeceğim sütünün kalitesini düşürmen onu yeterice doyuramama ihtimalinin olması bence dahada günah olur 2.5 aylık bebekte seninle birlikte oruç tutmuş olucak.Benim 17 aylık bebeğim var herşeyi yiyor ama bebeğim daha iyi beslensin diye o kadar dengeli ve güzel besleniyorumki sütümün kalitesi iyi olsun bebeğimin bağışıklık sistemi güçlü olsun diye ayrıca bu sene domuz gibinden çok korkuyor uzmanlar salgının ağır olucağını düşünüyorlar sen ne kadar iyi beslenirsen bebeğin o kadar güçlü olur.senin en büyük sevabın sorumlu olduğun bebeğindir diye düşünüyorum.Allah ömür verdikçe daha çok oruç tutacak günlarin olucak...

cnm benim bebeğim 8 ayına girdiği için tutuyorum... azalma aksama dogru oluyor ama benim bebeğim su anda herseyi yiyor. senin gibi olsam asla tutmazdim.. bebeğine günah.. o sana Allahin emaneti... Onu iyi besle.. Orucu düşünme derim...

slm canim benimde kizim 5.ayina girecek ben tutuyorum AMA kizim 2.5 aylikken sutum cok azdi birde mama takviyesi yapiyordum o zamanlar olsa tutmazdim. suanda sutumde iyi cok sukur yetiyor bu yuzden tutuyorum.
sende tutma bence bebegin daha cok kucuk. ALLAH sana bagislasin onu

hepinize cok teşekkür ederim kıslar
burda komşularım bebekleri 2 aylıkken hep tutmuşlar sütleride kesilmemiş tut allah kolaylığını verir diyorlar öle dediklerinde bende kötü oluyorum borç benim borcum yine tutcam bende ona istinaden size sormak istedim
ek gıdaya geçsem kesinlikle tutardım ama sadece anne sütü alıyo mamada vermiyorum şuan sütümün kesilmesinide göze alamam tekrar çok teşekkür ederim

canım bendimde kzıım 3 ayını doldurdu. sadece anne sütüt alıyor.. bende tutuamıyorum. ebdne kendimi kötü hissediyorum. ama tutsam zaten öyle böyle olan sütüm iyice azalır.. yemessem içmesem hemen azlaıyor zati.. kışın tutarız borcumuzu bizde sıkma canını..

benim kızım da 3 ay 3haftalık.ben de tutmuyorum sadece anne sütü ile besleniyor.onun için tutmaya cesaret edemedim.günler uzun havalar da sıcak. su içememek en zoru...ama 1 haftadır sütümde azalma seziyorum ve acaba oruç tutmadığım için Allah beni cezalandırıyormu diye düşünmeden edemiyorum...emzirdiğim için 2 saatte bir acıkıyorum ve sanki hiçbişey yememişim gibi aç hissediyorum kendimi.hiç denemedimtutmayı ama sonlara doğru kadir gecesinde mesela denerim inşallah.

Ben tutuyorum ama kızım 5 aylık oldu,yavaş yavaş yoğurt ve meyve püresine başladığımız için tutuyorum,sütümde azalma olmadı ama kendimi halsiz hissediyorum,özellikle de konuşmak istemiyorum,senin bebeğin daha küçük,anne sütünden başka birşey verme şansın yok.Yine de kendin kendini daha iyi bilirsin.

benim bebeğimde 50 günlük. sütüm çok az. mamada veriyorum. Olan 2 damla sütümde gider diye tutmuyorum :( bende kendimi kötü hissediyorum tutmuyorum diye, ramazandan hiçbirşey anlamıyorum. Ama yapacak bişey yok. Nede olsa günah değil bize, kazası var. Yetarki azda olsa sütüm gelsin. ama kadir gecesinde 1 günlük tutmayı düşünüyorum Allah nasib ederse

benim bebeğimde 50 günlük. sütüm çok az. mamada veriyorum. Olan 2 damla sütümde gider diye tutmuyorum :( bende kendimi kötü hissediyorum tutmuyorum diye, ramazandan hiçbirşey anlamıyorum. Ama yapacak bişey yok. Nede olsa günah değil bize, kazası var. Yetarki azda olsa sütüm gelsin. ama kadir gecesinde 1 günlük tutmayı düşünüyorum Allah nasib ederse

Bende hem emzirip hemde oruç tutanlardanım...ilk günler çok zor oldu ama bünyem alıştı sayılır...biraz halsizlik oluyor sadece o kadar..sütümde de hiçbir azalma olmadı...zaten yapılan istatistiklerde sütün kalitesinin ve yoğunluğun kesinlikle azalmadığını ortaya koyulmuş....sadece anne emzirdiği için halsiz düşüp tansiyon problemi yaşayabiliyor...benim bebeğim yaşında olduğu için orucumu aksatmadım ama ilk aylarda olsaydım heralde tutamazdım...rabbim yardım ediyor aslında yoksa sahurda pekde bişey yiyemiyorum aslında ...üstelik bizimkide memeye yapışık yaşıyor...gün boyu emmek istiyor...buna rağmen şimdilik sorun yaşamıyoruz...rabbim herkesin orucunu kabul etsin ...tutamayanlarada seneye tutma gücü versin diyelim....

benim kızım da 4 aylık sadece anne sütü veriyorum ilk 3 gün tuttum sütüm hemen azaldı uyumamaya başladı ondan sonra tutmadımsobrada tutabilrim yetrki meleğimin karnı doysun

Back