Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Varmı böyle dağlanan yürek?2 yıl 2 melek.Biri 7aylk,diğeri gününde sağlam doğan bebek
- Konu Sahibi NKOB
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Acımızın işe yarayıp, bir melek annesine umut olması da çok güzel.
ooff offf eve boş girmek.. ellerin, kucağın, karnın boş girmek.. Ama dopppdolu, acıyla yüklenmiş bir yürekle girmek, ve bununla başetmeye çalışmak. Allah yardımcımız olsun. ki oldu da değil mi:) Elhamdulıllah.
Maşaallah sübhanallah ve barekallah ki hamilesin. Bütün içtenliğimle diliyorum ki sonuna kadar sağlıkla ilerle ve sağlıkla hayırla kucağına alıp büyüt inşaallah.
Haber etmeyi unutmazsın umarım :)
canımmm :) nasılsın iyimisiniz bebeğimiz nasıll:) bende sana güzel haberlerle geldim :) cinsiyetimizi ögrendik kızımız olacakmış:)
- 2 Nisan 2012
- 656
- 0
- 46
O kadar yorgun ki dilim.. beynim.. vücudummm.. hele ki kalbim.
2009da çok iyi giden bir hamileliğim vardı, aralık da doğum yapacak olduğum.
25 hafta sonrası kontrole gittiğimde bağırsakta ödeme rastlandı. Dr önemli bişey olabileceğini söyledi bu bişeylerin belirtisidir dedi. Nedendir bilmem , günlük hayattaki ödem kelimesinin basitliğindendir herhalde (bir de umut ve dua sebebiyle tabi ki) sonuçları pek düşünemedik biz.
Çeşitli testler yapıldı en pahalılarından. Önce her şey iyi çıktı, kandık bu duruma hem doktorumuz sonra biz. Sonraki kontrollerden birinde ödem kalbinde göründü. Eyvah ki ne eyvahtı.
Bebek kansız görünüyordu.. Kanı yoktu.. Acil kan verilmeliydi. Karnımda.O gece tekrar aynı masadaydım, bebeğime karnımdan kan verilmek üzere.
Aman Allahımm o ne stresli ortamdı. Ameliyat ortamından daha beterrrr ve daha riskli. Neler imzaladık sonuçlara dair. Arada yaşananları hç anlatmıyorum.
……
Doktorumuzun cümlesi bi süre sonra aynen şöyle; ‘’ hemen alalım mı canım?’ Bn anlayamadım ALMAK kelimesini….
Sonrası anlatılır cinsten değil.. masada feryat… hem de en içerlerden. 1 gece karnımda tuttum.. offfff ne zordu. Artık hareketi yoktu, elimi koyunca tepki vermiyordu. O gece içimdeki seslerle içimdeki canımla konuştuk, ona adını verdim, vedalaştık.
Ertesi gün normal doğuma karar verdik. Hem de sezeryan sonrası. Doktoruma güvenıyrdm. Yaptırırdı. 1 günlük suni sancı zorlukları sonucunda ertesi gün çok çok fena sancılarla yetişmeyen epidural iğnem yapılırken,
Ayakta eşimin kollarında doğurdum.
Hemde ikimizin ayaklarımızın dibine. Evet, paattt diye düştü bebeğimiz ikimizin ayaklarının önüne. Sadece sessizce ‘’ canımmm’’ diyebildim. Sesimin çığlıkları anında bitmişti. Ama yüreğimin çığlıkları başlamıştı. Hem de en görünmezinden, en güçlü haykırışlarla.
Ertesi gün morgdan alınıp babası tarafından otopsiye götürüldü, o kısımdaki baba zorlukları anlatılacak gibi değil.
…………………
Sonrası hepinizin malumu. Her melek annesinin yaşadığı derin vuruşlar.
6 ay sonra yeni bir hamilelik.. çok süper bir izlem.. her şeyine dikkat.. sıkı yürüyüşler.. dört dörtlük beslenme.. ve doğum günü.. her şeyi hazır yavrunun…
Doğum oldu..
Sevindik…
Bağrımıza sıkı sıkı sımmmsıkı bastık…
O kalabalığın o insan selinin heyecanı içinde yeterli koklayamadık bile..
İkinci gününde bir muayene.. kalpte üfürüm.. akşamında Ankara yolculuğu, yine babanın arabası..
Koltukaltları boynu boğazı bakım yapılıp misler gibi temizlenip, bi kere bile koklanıp öpülmeden babanne kucağına yolculuğa teslim ediş.. sapasağğlammmm..
Anne ameliyatlı.. evde..kilometrelerce uzakta.. bekleyişte.. gözleri umut dolu..
Rabbine güveniyor.. dualar ediyor, ediliyor, ettiriliyor, türkiyenin dört bir yanına, dünya çapında hatta.. Her yere telefon msj dua için.
Birinin olmazsa birinin duası tutar. Amaç bu.
Anne diyor içinden, tekrar yaşatmaz Allah o yürek dağlayan kaybı, çok derinden yaşattı bir kere..
Haber geliyor ertesi gün, anjiyosu iyi geçti.. izleniyor.. kalp ameliyatı için biraz daha büyümesi gerek… yoğun bakımdaki en canavar gibi bebek o.. atlatacak.. haberler böyle geliyor…
Anne duada.. umut dolu..
4. gün gece o kadar sessiz ki haberler.. o kadar kısık ki.. anlıyor anne.. ama söylenmiyor hala..
Ertesi sabah yolcular geliyor . annenin haberi yok sanılıyor..
……..
Yine her yere telefon…
''Cenaze namazı şu camide..''
ANNE?....
BABA?.....
Aylaaarrr geçti. O günden beri ellerinden tutan gözlerine yüreğiyle sessssizzz bakan herkese müteşekkir. Yine Yaradanlarına sımmmsıkı sarılıyorlar. Tek güç O.
ALLAH!
Bir de ablaları var, şu an 7 yaşında, çok ciddi kardeş özlemi duyup, 2 kere vurguna uğramış, her şeyin bilincinde bir abla.
İçimiZe çeke çeke, doya doya, kana kana şükrümüzü yaşadığımız bir ABLA.
CANIM BENİM ALLAH SABIR VERSİN, kusura bakma yazının tamamını okuyamadım. Okuyamadım çünkü dayanamadım, birkaç satırdan sonra. Şu an ağlıyorum, okumayı kestim. Ben okumaya bile dayanamadım, ALLAH SANA SABIR VERSİN..
- 8 Mayıs 2008
- 8.605
- 524
- 363
Yazdıklarını okuyunca gözlerimden yaşlar boşandı.
Ben varlığından haberim olmayan bebeğimin düşme ihtimalini bile aklıma getiremiyorum, bunun için kaçtım hastaneden, üşütmüşümdür, kisttir dedim. Üstüne gitmedim. Yüreğimde bir yerlerde bir ses var ama susturuyorum onu.
Sen nasıl bir acı yaşadın kimbilir.
İnşallah şimdi kavuşmuşsundur bebeğine
Ben varlığından haberim olmayan bebeğimin düşme ihtimalini bile aklıma getiremiyorum, bunun için kaçtım hastaneden, üşütmüşümdür, kisttir dedim. Üstüne gitmedim. Yüreğimde bir yerlerde bir ses var ama susturuyorum onu.
canımmm :) nasılsın iyimisiniz bebeğimiz nasıll:) bende sana güzel haberlerle geldim :) cinsiyetimizi ögrendik kızımız olacakmış:)
Maşaallah ikinize de:)
Melekler gibi güzel bir kız bebek. Annesi inşallah ona neler giydirecek. kız bebek cicileri süper ötesi yaa..
ama elhamdulillah tabii ki sağlıklarımız yerinde olsun da..
CANIM BENİM ALLAH SABIR VERSİN, kusura bakma yazının tamamını okuyamadım. Okuyamadım çünkü dayanamadım, birkaç satırdan sonra. Şu an ağlıyorum, okumayı kestim. Ben okumaya bile dayanamadım, ALLAH SANA SABIR VERSİN..
tşk ederim iyi dileklerinizz ve ilginiz için. Rabbim sizin bebeğinize sağlıklı ve hayırlı olmayı nasip etsin. Mutluluğunuz daim olsun hep beraber.
Yazdıklarını okuyunca gözlerimden yaşlar boşandı.
Rabbim esirgesin bebeğini inşaallah (eğer varsa). yoksa da ve eğer istiyorsanız da, bir an önce sağlıkla ve hayırla nasip etsin kucağınıza inşaallah:)
Güzel arkadaşlarım,öncelikle bissürü özür dilerim ki giremedim siteye.
Eşimin garip bir tepkisi var nete karşı. Çocuğun etrafında ne gereği varmış. E başkasının evinde musait olunduğunda vs ise malum, oğlandan dolayı çookkk zor geçiyor zaman.
Biz birbirimize epey alıştık. ilk zamanlar çok fena korkular vardı, uykusuzluk, fecii bir yorgunluk vardı vs vs vs. Hepsinden de hala var tabi ama ilk haftalar gibi değil. (korkuda pek eksilme yok)
Bn aşırı yorgun hissediyorum kendimi. her yerim ağrıyor gibi hep halsizim, hiç bir iş yapmıyor sadece oğlanla ilgileniyor olmama rağmen tonla iş yapmış gibi ayaklarım ağrıyor vs..
Ama..
Rabbime her anımızda şükrediyor, dualar ediyoruz. Mutluluğumuzun tarifi yok. hAla bir cümle bulamadım bu tarif için:)
Arkadaşlarımı çok merak ediyorum. ve hemen numarasını bildiklerimi aramaya koyuluyorum.
yine yazmaya çalışacağım.
Eşimin garip bir tepkisi var nete karşı. Çocuğun etrafında ne gereği varmış. E başkasının evinde musait olunduğunda vs ise malum, oğlandan dolayı çookkk zor geçiyor zaman.
Biz birbirimize epey alıştık. ilk zamanlar çok fena korkular vardı, uykusuzluk, fecii bir yorgunluk vardı vs vs vs. Hepsinden de hala var tabi ama ilk haftalar gibi değil. (korkuda pek eksilme yok)
Bn aşırı yorgun hissediyorum kendimi. her yerim ağrıyor gibi hep halsizim, hiç bir iş yapmıyor sadece oğlanla ilgileniyor olmama rağmen tonla iş yapmış gibi ayaklarım ağrıyor vs..
Ama..
Rabbime her anımızda şükrediyor, dualar ediyoruz. Mutluluğumuzun tarifi yok. hAla bir cümle bulamadım bu tarif için:)
Arkadaşlarımı çok merak ediyorum. ve hemen numarasını bildiklerimi aramaya koyuluyorum.
yine yazmaya çalışacağım.
allah sabır versin .çok kötü oldum okurken.tüylerim diken diken bu sıcakta üşümeye başladım
Bu öyle bir duygudur ki, çöl sıcağında dondurur; soğuk ayazlarda kavurur da kavurur.
Allahım sevdiklerimizin acısını yaşatmasın bizlere, sizlere..
cansın... Allahım sabır versin... ablasına güç kuvvet sağlıklı ömürler versin inşallah maşallah
Allahım razı olsun.
Evet ablamız bizlerden daha güçlü göründü, yani verdi rabbim kuvvetini.
Üstüne bir de 3 ay önce bugün kardeş verdi elhamdulillah maşaallah kucağına ablanın.
Sizlere ve sevdiklerinize yaşatmasın Allahım. Tşk ederim ilginize.
Bugün itibariyle 3 aylık oldu paşam maşaallah elhamdulillah:)
Ennn çok imrendiğim şeydi; annelerin oğluna ''paşam'' demesi. Gıptayla bakardım.
Ben ne diller döküyorum orluma ne diller. Bn ki dil dökme özürlüyümdür. abooo..
Allahım mubarek gunler hurmetine kimseye dert verip derman aratmasın. İsteyen herrrrkese vakitlice nasip etsin gönlüne göre inşaallah. Benimkileri de korusun, bizlere bağışlasın.
Vatana millete, dinine ailesine, özellikle kendisine hayırlı bir evlat etsin hepimizinkileri de inşallah.
Ennn çok imrendiğim şeydi; annelerin oğluna ''paşam'' demesi. Gıptayla bakardım.
Allahım mubarek gunler hurmetine kimseye dert verip derman aratmasın. İsteyen herrrrkese vakitlice nasip etsin gönlüne göre inşaallah. Benimkileri de korusun, bizlere bağışlasın.
Vatana millete, dinine ailesine, özellikle kendisine hayırlı bir evlat etsin hepimizinkileri de inşallah.
Allah sabır versin NKOB, evlat acısı acıların en büyüğü... ben de kaybettim yavrumu, inşallah benim yavrumun da kardeşlerini bir an önce gönderir Allahım...
cennetteki meleklerine selam olsun..
Demek öyle? Allah yardımcın olsun. Evet umarım bir an önce sağlıklı ve hayırlı evlatlarla buluştursun rabbim inşaallah seni.
Onların selamı da bizlere olsun değil mi:)
Sevgiyle kalasın ve bu yolda kolaylıklarla Allahın yardımıyla yaşayasın.
Maşaallah ikinize de:)
Melekler gibi güzel bir kız bebek. Annesi inşallah ona neler giydirecek. kız bebek cicileri süper ötesi yaa..
ama elhamdulillah tabii ki sağlıklarımız yerinde olsun da..
İns canim saglikla bi gelsinde ins:)) evet guzel guzel seyler giydirmek istiyorum kizima kuzuma ama elimi neye atsam almak icin tarifsiz bir korku tarifsiz bir uzuntu( ins bi gun atlatirim bu korkuyu...
Amin...Bugün itibariyle 3 aylık oldu paşam maşaallah elhamdulillah:)
Canım ablam benim,Allah paşanın en güzel günlerini yaşatsın size inşallah.İki cümleyle bile anlaşılıyor heyecanın,ne güzel :))
Allah ağzınızın tadını hiç bozmasın,evlatlarının hayrını göstersin Rabbim
chnb ve özlem378,aşırı merak içindeyim,lütfen haber veriiiiin
- 25 Mart 2007
- 13.015
- 4.679
- 748
- 49
Bugün itibariyle 3 aylık oldu paşam maşaallah elhamdulillah:)
41 kere yirim senin pasaniiiiiiii buyumus bizimkilere abilik yapmaya hazirlaniyor
Teyzesi onu yaradana kurban olur bak sana yiyen geliyor dualarinizi eksik etmeyin hersey gonlunuzce olsun ALLAHIMA YAADANIMA EMANET OLUN HEPINIZDE INS
- 29 Mayıs 2011
- 4.919
- 6
- 66