- 18 Mayıs 2017
- 103
- 91
- 98
- 30
- Konu Sahibi canimcocuklarimm
-
Şuan 179 ödüyorum. Ama bu ödeyecğiniz yutarı en başta siz belirliyorsunuz. Yani ben 50 ile başlayabilirim diyorsunuz mesela. 50 den artıyoraylik ödemeleriniz ne kadar?
İşte hemen ev beğenmeyeceksinizİlla ev ya da araba mı olmak zorunda o parayı almak için?
Bır de o para verılene kadar benım beğendiğim ev satılırsa?
Benım arkadaşımın görümcesi köye ev yaptırcam dıye para almıs daha ev MeV yok ortada. O parayla da altın almıs.İşte hemen ev beğenmeyeceksinizZaten 5 aydan önce alamıyorsunuz parayı, devletin koyduğu bi kural. Arada bi kampanya yapıyorlar nakit veriyorlar parayı ama borcunuza karşılık ipotek göstermeniz gerekiyor yine de. Onun dışında ev ya da araba olmalı.
Sanki babamın yeriymiş gibi anlatıyorum amadiyelim ki vazgeçtik ödediğimiz parayı geri veriyorlar mı? verselerdi surundururler gibime geldi yillarca
Mutlaka ellerindeki bir şeyi ipotek göstermişlerdir, yoksa vermezler. Ödemediler parayı diyelim şirket nasıl kendi hakkını koruyacak?Benım arkadaşımın görümcesi köye ev yaptırcam dıye para almıs daha ev MeV yok ortada. O parayla da altın almıs.
Nasıl vermişler bunlar bu parayı?
Yok öyle nakit verilmiyor kesinlikle bende çok araştırmıştım nakit alabilirmiyim diye çok sıkışık olduğumuz bir dönem. Zaten aldığınız mükk yada araç ipotek oluyor direk. İpoteksiz tek kuruş alamıyorsunuz. Ama sistemden çıkmak isterseniz çok bilmiyorum ama belli bir kesinti ile veriyorlar paranızı sanırım belki öyle olmuşturBenım arkadaşımın görümcesi köye ev yaptırcam dıye para almıs daha ev MeV yok ortada. O parayla da altın almıs.
Sorun insanlar bırıkım yaparak da alamaması.
Banada bu tarz kurumlar güven vermiyor.
Başka birşey gösterebılıyorsun o zaman?Mutlaka ellerindeki bir şeyi ipotek göstermişlerdir, yoksa vermezler. Ödemediler parayı diyelim şirket nasıl kendi hakkını koruyacak?
Evet ya da sistemden çıkmış biriken paralarını almışlardır.Başka birşey gösterebılıyorsun o zaman?
Mesela dıyelım benım 1 milyon para ıhtıyacım var diyelim.Evet ya da sistemden çıkmış biriken paralarını almışlardır.
Ara ödeme enflasyona göre zam falan yok. Dediğim gibi biz 510 binlik araca girdik ödeyebileceğimiz aylık ücreti söyledik ona göre kaç aya tekabul ediyorsa ay belirlendi. Fazla ödeme ya da ara ödeme olmadıTaksıtler nasıl oldu.
Faızsız diyorlar ama nasıl?
İnandırıcı mı?
1 milyon alıyorsan bir milyon ödüyorsun fazlasını değil. Sadece dosya parası denilen tutarı ek olarak ödüyorsun. Aklına dosya masrafı olarak yatmuyorsa faiz de o tutara. Mesela (tutarları uyduruyorum) 1.000.000 için 100.000 dosya masrafı ödüyorsun. Aylık ödemelerin tutarı ve sayısı sen kaç para ödeyebeilirim dersen ona göre oluyor. İstersen 100.000 öderim de istersen 50.000Mesela dıyelım benım 1 milyon para ıhtıyacım var diyelim.
Dosya parasını odedım o para boşa verılen para mı?
Aylık ödemeyi neye göre planlıyor?
Kaç aya bölüyor?
Sonuçta ben bır milyon aldım gerı ödemem ne kadar oluyor?
1 milyon alırsanız dosya masrafı + 1 milyon ödersiniz. Dosya masrafını isterseniz peşin isterseniz KK ile taksitle ödersiniz. 1 milyonun kaç aya bölüneceği, ne kadar taksit ödeyeceğiniz sizin ödeme gücünüze göre değişir. Ben aylık 20 bin öderim derseniz ona göre plan çıkarırlar.Mesela dıyelım benım 1 milyon para ıhtıyacım var diyelim.
Dosya parasını odedım o para boşa verılen para mı?
Aylık ödemeyi neye göre planlıyor?
Kaç aya bölüyor?
Sonuçta ben bır milyon aldım gerı ödemem ne kadar oluyor?
Bunların karı ne?1 milyon alırsanız dosya masrafı + 1 milyon ödersiniz. Dosya masrafını isterseniz peşin isterseniz KK ile taksitle ödersiniz. 1 milyonun kaç aya bölüneceği, ne kadar taksit ödeyeceğiniz sizin ödeme gücünüze göre değişir. Ben aylık 20 bin öderim derseniz ona göre plan çıkarırlar.
Mümkün değil. Araç için mesela biz ruhsatı üstümüze aldık onlar snr parayı satıcıya verdi. Orda farklı bişey vardır muhtemelenBenım arkadaşımın görümcesi köye ev yaptırcam dıye para almıs daha ev MeV yok ortada. O parayla da altın almıs.
O kadarını ben nerden bileyimBunların karı ne?
Ben bır milyonu beş yılda ödemek istedim diyelim.
Enflasyon tavan yapacak.
Benım odedıgım para sabıt ee?
Bunların çıkarı ne?
Paranızı kullanıyorlar. Bundan daha büyük kar var mı. Bugün siz mesela 1.000.000 için giriyorsunuz aylık 50.000 ödüyorsunuz. Bu sırada tüm ödemelerinizi kullanıyorlar. Mesela 20 ay sonra siz 1.000.000 luk evi yada aracı alırken ödeme yapıyorlar 20 ay sonra 1.000.000 para devede kulak kalıyorBunların karı ne?
Ben bır milyonu beş yılda ödemek istedim diyelim.
Enflasyon tavan yapacak.
Benım odedıgım para sabıt ee?
Bunların çıkarı ne?
Parayı alıp sonra taksıt taksıt ödüyoruz sandım.Paranızı kullanıyorlar. Bundan daha büyük kar var mı. Bugün siz mesela 1.000.000 için giriyorsunuz aylık 50.000 ödüyorsunuz. Bu sırada tüm ödemelerinizi kullanıyorlar. Mesela 20 ay sonra siz 1.000.000 luk evi yada aracı alırken ödeme yapıyorlar 20 ay sonra 1.000.000 para devede kulak kalıyor
Yok hayır. Ödeme tutarınıza göre değişiyor. Birde parayı nakit olarak alamıyorsunuz siz parayı görmüyorsunuz bile. Direk satıcı kimse onun hesabına geçiyorParayı alıp sonra taksıt taksıt ödüyoruz sandım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?