eminevim fuzulevim

arkadaşlar merhaba. Hiç eminevim fuzuli evim gbi firmalardan ev araba sahibi olan var mı? Bu firmalar güvenilir mi paramızı kaptirirmiyiz sikayet yorumlarını okudum pek iç açıcı gelmedi :( önceden böle bi tecrübesi olan arkadaşlar akıl verirse çok sevinirim çok tesekkurler
Valla bize vaktiyle sirketteki birkac arkadas bahsetmisti biz guvenemedik onlar 12 kisi para yatirmaya basladilar 4 sene oluyor. Hala bekliyorlar. Gecen aylarda aldigimiz habere gore daha da bekleyeceklermis. Amcamlarda 5 sene oldu daha bekliyorlar.

Bana hiç güvenilir gelmiyor nedense.
O yüzden ben yerinizde olsam böyle bir işe girmezdim.

Yine de merakınızı gidermek için, eminim buradan güzelce açıklayan üyeler olacaktır.
Ama neresinden bakarsanız bakın, ara ödemeler, aylık ödemeler bence düşündürücü.
Onun yerine birikim yapmayı deneyerek bir miktar biriktirip kendi imkanlarınız ile almanızda fayda var.

4 sene önce ev aldık yatırımlık. Şimdi de araba çıktı araba bakıyoruz fuzulevimden ayrıntilar uzun sadece komisyon parası veriyorsunuz cekilişli veya cekilişsiz de var erken almak isterseniz
Kendi elinizdeki nakite göre teklifleri değerlendirin durum piyasasina göre karar verin üstüne koyabilcehiniz alabileceğiniz seçenekleri degerlendirin.

Eskisi gibi değil artık düzenleri, devlet destekli oldular paranıza çökme gibi bir durum olmuyor. Faizsiz deniyor evet dosya masrafı alınıyor ama banka faizi gibi değil göze görünmüyor o tutar. Teslimat da aslında sizin ödeme gücünüze ve şansınıza bağlı, peşinat varsa çekiliş beklemiyorsunuz, haa eğer peşinatınız yoksa aceleniz de yoksa şansınıza ne zaman isminiz okunursa çekilişte o zaman alıyorsunuz.
Bana kalırsa kredi ödeyecek gücünüz yoksa ve hemen evim ya da arabam olsun demiyorsanız 1-2 sene sabredebilirseniz ki çekilişlerde isminiz okunursa beklemek zorunda da kalmıyorsunuz mantıklı bi yatırım şekli.

Siz onlarin faizsiz dedigind bakmayin , faize mahmut diyince mahmut olmuyor gene faiz oluyor .
İnternette bir suru deneyim yazmis insanlar zaten .kendinizi ikna etmek için buraya yazmissiniz gibi geldi .
Ben tercih etmezdim ama herkesin kendi aklı .
Ben guvenilir olduklarini dusunmuyorum

Valla bize vaktiyle sirketteki birkac arkadas bahsetmisti biz guvenemedik onlar 12 kisi para yatirmaya basladilar 4 sene oluyor. Hala bekliyorlar. Gecen aylarda aldigimiz habere gore daha da bekleyeceklermis. Amcamlarda 5 sene oldu daha bekliyorlar.
Sozlestikleri paranin yarısının ödenmiş olmasi gerekiyor ev alabilmeleri için. Ya pesinat ve taksitleri düşüktür ya da 4 yil onceki alacaklari para ile simdi ev alamayacaklari icin sozlesme yeni fiyattan güncellenip yukseltmislerdir.

Ben ev aldım. Şöyle anlatayım 1.500.000 peşinatımız vardı. Banka kredisi çekmek için araştırdık. 3.500.000 kredi 3 yıl vade ile geri ödememiz 6.000.000 oluyordu aylık ödemeler 150.000 civarı.
Bir arkadaşım vasıtası ile eminevim e gittim. Aynı peşinatı verdim aylık nekdar ödeyebileceğimi söyledim. Tabiki ödeyeceğiniz tutar yıllık artıyor ama artış oranları sabit. 200.000 masraf ödedim. Geçen sene mart da başvurdum temmuzda evimi aldım. Toplam 20 ay ödeme yapacağım az ödemem kaldı. Yani 6.000.000 geri ödeme yerine 3.500.000 ne ek olarak 200.000 masraf ödedim

Biz ev aldık. Kura sistemi değildi. 6 ay sonra paramızı aldik. Hatta aldığımız evi devirli alabiliyorduk tapusu yoktu.. ödemeler bitene kadar arabaya ipotek koydurduk. Borç bitince ipotek kaldırıldı. Bir sıkıntı yaşamadık.

Dosya masrafı neye göre belirlenir? Edilecek malın yüzde kaçı dosya masrafı?
Almak istediğiniz paraya göre değişiyor, %10 gibi bi oran var. 1 milyonda 100 bin dosya masrafı gibi düşünebilirsiniz. Bana şu yönden mantıklı geliyor üstte bi arkadaş bahsetmiş, kredi çekmeye kalksan 100 bin olmuyor o faiz en az 2 belki 3 kat fazlasını ödüyorsun.

Peşinatı taksitli öderseniz peşinat olmaz 😀 elinizdekine göre veriyorsunuz. Benim yaklaşık 200bin vardı. 510binliğe yazılmıştım. Dediğim gibi anlaştığımız tarihte de aldım zaten paramı. Bi sıkıntı yaşamadım çok şükür
Taksıtler nasıl oldu.
Faızsız diyorlar ama nasıl?
İnandırıcı mı?

Bana hiç güvenilir gelmiyor nedense.
O yüzden ben yerinizde olsam böyle bir işe girmezdim.

Yine de merakınızı gidermek için, eminim buradan güzelce açıklayan üyeler olacaktır.
Ama neresinden bakarsanız bakın, ara ödemeler, aylık ödemeler bence düşündürücü.
Onun yerine birikim yapmayı deneyerek bir miktar biriktirip kendi imkanlarınız ile almanızda fayda var.
Sorun insanlar bırıkım yaparak da alamaması.
Banada bu tarz kurumlar güven vermiyor.

Enflasyon oranında artırım oluyor mu taksıtlerde?
Bır de illa ev yada araba mı almak zorundasınız?
Evet ev yada araba almak zorunlu parayi direkt ele vermiyolar enflasyon oraninda artim olmuyor ama atıyorum 1500 milyara ev alamıyorsaniz kendiniz onu 2 milyona yükseltip devam edebiliyorsunuz

Ben ev aldım. Şöyle anlatayım 1.500.000 peşinatımız vardı. Banka kredisi çekmek için araştırdık. 3.500.000 kredi 3 yıl vade ile geri ödememiz 6.000.000 oluyordu aylık ödemeler 150.000 civarı.
Bir arkadaşım vasıtası ile eminevim e gittim. Aynı peşinatı verdim aylık nekdar ödeyebileceğimi söyledim. Tabiki ödeyeceğiniz tutar yıllık artıyor ama artış oranları sabit. 200.000 masraf ödedim. Geçen sene mart da başvurdum temmuzda evimi aldım. Toplam 20 ay ödeme yapacağım az ödemem kaldı. Yani 6.000.000 geri ödeme yerine 3.500.000 ne ek olarak 200.000 masraf ödedim
aylik ödemeleriniz ne kadar?

Konu burda açılınca araştırıp internetten şikayetleri okudum . Sanırım biraz şans meselesi bazılarının ki hiç yolunda gitmemiş .
Burda da okuduk evini alabilen de var . Ama şikayet eden , mağdur olanlar var .
Siz karar verin .

diyelim ki vazgeçtik ödediğimiz parayı geri veriyorlar mı? verselerdi surundururler gibime geldi yillarca

Eskisi gibi değil artık düzenleri, devlet destekli oldular paranıza çökme gibi bir durum olmuyor. Faizsiz deniyor evet dosya masrafı alınıyor ama banka faizi gibi değil göze görünmüyor o tutar. Teslimat da aslında sizin ödeme gücünüze ve şansınıza bağlı, peşinat varsa çekiliş beklemiyorsunuz, haa eğer peşinatınız yoksa aceleniz de yoksa şansınıza ne zaman isminiz okunursa çekilişte o zaman alıyorsunuz.
Bana kalırsa kredi ödeyecek gücünüz yoksa ve hemen evim ya da arabam olsun demiyorsanız 1-2 sene sabredebilirseniz ki çekilişlerde isminiz okunursa beklemek zorunda da kalmıyorsunuz mantıklı bi yatırım şekli.
İlla ev ya da araba mı olmak zorunda o parayı almak için?
Bır de o para verılene kadar benım beğendiğim ev satılırsa?

Back
X