Emeklerim çöp mü olacak

Bekarken yapmis olabilirsin keyfinden mi yaptın? Yada sen mi istedin işsiz kalmayı. Senle bir hayatı paylasmayi göze alabilse zaten ona göre davranırdı. Bu adam sana ileri de de çok çektirir.

Ayrılık kolay değil ama hic bir acı da sonsuz değil.

Özeti yok mu bunun?

Çeyizi, parayı, borcu geç de bu adamla mutlu olamazsın. İsterse iyi eğitimli olsun, karakter sıfır.

Ben hep derim. Nişanlılık filmin fragmanıdır, evlilik de filmin ta kendisi. Sen nişanlılıkta mutlu değilsin, paso ağlıyorsun, adam sana hiç gibi davranıyor sen halaa seviyorum diyorsun. Ailene kızıp, sinirini senden çıkarıyor. Ki aile ne kızmakta haksız o da ayrı.

Şimdi arkadaşlarıyla içmesine bile kızıyorsun. Evlenince bırakacak mı sanıyorsun.

Aslında onunla evlenınce sen de mutsuz bir evlilik yaşayacağını biliyor ama kendine bile itiraf edemiyorsun.

Konu sahibi borç varken borç yapmışsın. Yaptıkça da yapmışsın. Hafi ben de en iyisini alayım dedim ama memur maaşım vardı öyle ödedim. İşsizlık maaşı ile ne ödenir ki. Gelirim olmasa bir kuruş borç yapmam ben mesela. Ömrümü sana maddiyat olarak hakan adamın eşyalarını ödemeye hibe etmişsin. Nikah tarihi vs alınmadan damatlık almak beyaz eşya almak nedir? Okudukça sinirden beynim yandı. Bu kadar verici olmayın

Bu konuda çeyizci adetçi gelenekçi,maddiyati olmadığı halde millet ne der diye hiç bir şeyden eksik kalmamak için kendini paralayan bir kadın, (lafta)sevdiği kadın borçla boğuşurken kılı kımıldamayan, senin borcun benim borcum muhabbetleri yapan, bir adet erkek müsfettesi okuduk, bu da böyle bir konuydu ve çok uzundu.

Kimseyle anne babası iyi diye evlenmeyin.ama maddi açıdan da kimle evlenseniz aynı sikintilari yasayacaksiniz.aileniz destek olamiyor.siz calismiyorsunuz.bu durumu tolere edemeyen bir nisanliniz var.soz Nisan vs de yüzüm gülmedi ağladım diyorsaniz evlenmeyin.en güzel olacak günleri zehir edecek insandan hayır gelmez

Reactions: 000
Bence burada ne kadar yazarsak yazalım siz bu adamla evlenirsiniz. Kk çok gördü çünkü bu konuları. Özür dilerim ama siz bu kadar kendinizi yırtarken karşıdaki adam tamamen bir ezik. Eğitim iyiki almış birde almasaydı ne olurdu?!
Ailenizin durumu yokmuş nişanlınızsa sizi yalnız bırakmış. Siz herşeyi iyi niyetler yaparken o annesine dayanmış birde üstüne düğün takısından mobilyaları beleşe getirme planı yapıyor. Hep sizin yaptıklarınız var ortada kendisi ne yaptı bu zamana kadar bohça dışında? Bir gelinliği in lafını edip orda burda içiyor. Üzgünüm ama bencil ve işe yaramaz biri var karşınızda. İşe yaramaz diyorum çünkü eş denilen kişi sasece bir imzayla yanımızda olacak kişi değildir. Nişanlılık en güzel dönem bu dönemde bile senin yaprıkların beni ilgilendirmez diyorsa evlilikte iş bulamazsanız üç kuruş için neler söyler. Özetle böyle bir adamla evlenmek bir kadının başına gelebilecek en kötü şey olsa gerek.

Kizim yol yakınken ve yolun başındayken ayrıl olsun bitsin. Daha yasin genç karşına ne insanlar çıkacak. Emek ne ki.
Ilerde evlenip bırakacağı diye ugrasacaksin. Görünün köy kılavuz istemez.
Seven adam da böyle yapmaz. Seni aglatip uzdukten sonra ozur dilese ne. Dilemese ne. Aklını başına topla.

Ne ailene ne cevrene bak. Sen ne istiyorsun ona bak. El alen ne der diye gelecegini yakma. Ailesi cok iyi diyorsun ama de ailesi ile değil bu adamla aynı evde olacaksın. Sürekli sürat asıp memnuniyetsiz dolaşacak evin içinde.
Ama 5 6 sonra çok pişmanım keşke evlenmeseydim konulu başlıklarını da okuyacağız gibi geliyor bana.
Çeyiz almışsın borcu ise elinde ceyizin kalır.

Borç ödemeye paranız yok ve siz kına düşünüyorsunuz.
Kusura bakmayın ama çok düşüncesiz geldiniz bana. Ne aceleniz vardı da gidip beyaz eşyaları aldınız?
Bu kişiden size ne köy olur ne kasaba.
Siz çok ezik davranmışsınız oda bunu güzelce kullanmış.

nişanlınız adam olsa sizi zora sokmaz herşeyin lüksüne kaçmaz, belliki ailenizden destek yok duurmları da yok, kendi ailesininde iç açıcı bir durumu yokki annesi çalışmak için başka ülkeye gitmiş, neden bu kadar zorluyor??
ayrıca herşey tas tamam olmak zorunda da değil, sizinde hatanız var borçlar konusunda daha biri bitmeden diğerine batmışsınız, gerekirse geç olsun herşey ama güç olmasın önce iş bulun borçlarınızı kapatın sonra gerekirse evlenirsiniz.

Para yokken neden 4000 TL ilk gelinlik seçip kına organizasyonu yapılıyor, bu kadar borca harca giriliyor anlamadım? Gerekirse 1+1 eşyalı eve ciksaydiniz da bu kadar huzursuzluk yasamasaydiniz? Düğün yerine küçük bir nikah töreni düzenleyin.
Ben bohça yapmadan ,büyük nişan yapmadan ve kına organizasyonu yapmadan evlendim inanın bir yerimden bir şey eksilmeDi . İnsanların ne düşündüğü de umrumda değil .bu arada maddi durumumuz da vardı ama kendimi kayinvalideyle saten gecelik bakarken hayal edemedim. Bu angarya işler için inanın yaşadığınız strese değmez.

Konunun yarısına kadar gelebildim okurken
siz niye şu an işsizken neredeyse haciz gelecekken borç üstüne borç yapıyorsunuz hala anlamadım
Ayrıca her evlenen aileden dört dörtlük yardım mı alıyor sanıyorsunuz
Nişanlınız şimdiden ailenize saygısız davranmaya başladıysa işiniz iş
Evlenince bu lafların 10 katını duyarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…