Emeklerim çöp mü olacak

Aslında en başında işim ve düzenli bir gelirim hatta ek gelirim de vardı. İşsizlik ve borçlar sonradan oldu yani ben organizasyonu tutup kına yerini tuttuktan sonra tamamen işsiz kaldım. Yani bunları tuttuktan sonra taksit taksit ödeyecektim hepsini sonradan işsiz kalınca nişanlımın vereceği tepkiden hiç birini iptal de edemedim. Açıkçası akıl da edemedim neden bu kadar masraf yaptığımı buraya yazılınca gereksiz fazla harcamalar yaptığımı anladım.

Emekleriniz çöp olmasın diye mutsuz bir evlilik mi yapacaksınız?
Size şunu diyeyim, nişanlınızın gözünde arkadaşları bile sizden değerli.
Nişanlınız sizi gerektiği gibi sevmiyor daha da önemlisi size saygı duymuyor.
Saygı olmadan hiçbir şey olmaz.
Bence asla barışmayın, varsın kaybettiğiniz bir kaç eşya parası olsun.
Böyle biri için ağlamayın, gözyaşı dökmeyin..
Rengini iyi ki evlenmeden belli etmiş öyle düşünün.
Önünüze bakın.

Son düzenleme:
Doğru söylüyorsunuz belki de ayrılmak en doğrusu. Çok sevmek bir çözüm değil

Reactions: 000
gerçekten şaşkınlıkla okudum kına ve düğün yapmamış biri olarak birşeyim eksilmedi hayatımda kimseyede özenmedim. herşey mükemmel olunca huzurda yanında gelmiyor malesef. nişanımıda evde yaptım ilk giydiğim gelinliği aldım. 1 lira borçsuz evlendim.balayı için 5 ayrı yere gittim yurtdışı dahil ve 1 sene sonra da evimi aldım.bizimle aynı zamanlarda evlenen çoğu arkadaşımız hala borçlarla boğuşuyor hatta biri boşandı. biz ise 4 senedir keyfimize bakıyoruz. aileleri ve kendinizi bu kadar sıkıntıya sokmanın ne anlamı var bilemiyorum

Evlenip borç ödemek niye. Herkes parasına gore bisey yapsin. Eve icraliklar gelene kadar borç edinmeyin. Evlenince de ayağınızı yorganiniza göre uzatcaksiniz. Evlenince bitmeyecek herşey. Kına yi geçin yâda daha uygun bir yer bakın. Nişanınızla açık açık konuşun. Ailesinin yaptıklarına saygı duydugunuzu söyleyin. Borç var üstüne birdaha alışveriş yapmayın.

Dediklerinizi harfiyen uygulayacağım. Yapıcı yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Doğru söylüyorsunuz belki de ayrılmak en doğrusu. Çok sevmek bir çözüm değil

İkili ilişkilerde çok sevmek eğer karşındaki de çok severse belki bir çözüm olabilir.
Gerçekten hakkıyla seven bir nişanlı, siz borçlarla, ödenmemiş faturalarla uğraşırken hala balayı parası ister mi???
Bence istemez, eğer onunda parası yoksa olsun hayatım, daha sonra durumumuz iyi olunca gideriz derdi.
O yüzden size değer vermeyen bir erkeğe ihtiyacınız yok.
31 yaşının verdiği deneyimle söylüyorum bu kişi sizi hak etmiyor.
Önünüze bakın..

Para veremeyeceğimi gerekirse balayına gitmeyeceğini söyledim geçen gün ve balayını kendi parasıyla satın aldı. Ama haklisiniz bunca laftan sonra bunca psikolojik baskıdan sonra beni sevmediğine değer vermediğine kanaat getirdim.

Hepsini okuyamadim sadece bir yere takıldım senin kinan senin kredin senin organizasyonun bu nedemek bundan koca olmaz bırak emeklerin çip olsun yoksa daha çok şeylerin çöp olacak. Zaten o eşyalar sana kalacak yine cöpe gitmicek emeklerde gitsin bişey olmaz mutluluk daha önemli ve bu adamla olmaz

Azmettim sonuna kadar okudum vala peki borç üstüne borç onun annesi çalışmak için düzen değiştirdi senin ailen bişey yapmıyor peki sen onu da alayım bunuda alayım derken vicdanmı yaptın onun ailesine karşı bu kadar masrafa gerek varmı bohçalar bilmem neler

Çok sağolun okuduğunuz için. Valla ben salaklığımdan birazda işime guvendigimden hiç herşeyden mahrum kalmayalım herşey olması gerektiği gibi olsun diye yaptim da yaptım şimdi de alışmış kudurmuştan beterdir nişanlım bende o özgüveni görünce daha da istiyor çünkü bugüne kadar hiç hayır olmaz denmedi beyefendiye

Bundan sonrası ne olur bilemem ama ben beyazesyalari iade edip kınayı iptal edip beyazesyalarin parasıyla borcumu kapatmayı kinami da evde yapmayı istiyorum. Madem herkes yapması gerekeni yapsın ben niye kendimi yırtıyorum. Senin benim diye ayrılıyorsa herkes üzerine düşeni yapsın. İşine gelirse beyefendinin

Yani bencede öyle yap işte nişanlılıkta sen ben diye ayrılınca sonra kolay kolay biz olunmuyor bide maddi konularda ailelerde işin içinde vay haline

Mesela söz nişan yapmadım hiçte pişman olmadım eksik hissetmedim pişmanda değilim 15 sene geçti üstünden bazı şeyler olmasada olur

Bitmedi boyunuzdan büyük paralarla düğün yapma derdiniz ha. Sırf evlenicem garanti maaşlı koca diye her dediğine he dersen daha çok ezilirsin bu hayatta ailen oralı olmayabilir de iki kuruşluk gelinlik mobilya aldırcam diye bu kadar omurgasızlık niye eş adayına karşı? Evine haciz gelecek 4000 tl ye gelinlik bakıyorsun hala organizasyonlu kına derdindesin. Kısa süreli de olsa idareten gir bi işe borcunu kapat elindekini de çeyiz çeyiz diye alışveriş yapmak yerine. Al o çeyiz olarak aldığın eşaları kullan evinde borcunu da ödemeye bak azıcık karakter sahibi ol bir de bacım bu kadarı fedakarlık değil söyleyip banlanmak istemiyorum ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…