90 OLDUM CANIM70 OLMAK İSTİYORUM BOYUM 1.67
ÜNİVERSİTEDE 65TİM SONRA ANTİDEPRASAN FALAN KULLANDIM BİRDEN ALDIM PANİK ATAK OLMUŞTUM SONRA BİR ARA 97 OLDUM SONRA BU KİLODAN 81 E DÜŞTÜM.
BEN ŞİMDİ DE KENDİMİ MOTİVE EDEMİYORUM BİR YANDAN BEBEK DE İSTİYORUZ AMA KİLONUNDA ETKİSİ VAR MI BİLEMEDİM 1 SENEDİR OLMADI ALLAH VERMEDİ SENİN İLK SAYFADAKİ DİYETİ UYGULASAM BENDE DE İŞE YARAR MI KAFAM ÇOK KARIŞIK TEK DAYANAMADIĞIM ÇİKOLATA TABİİ AMA BİR ANLIK YİYİP SONRA BİN PİŞMAN
seninde kadir gecen mübarek olsun
herşey gönlünce olsunn cnm beinmmmmm
Ayyy yazıyı okurken bile çok korktum Aylin acaba hamile misin diye.... Ohhh ya şükret sen. Çocuk olmayınca kapıyı vurup çekip gidebiliyorsun, boşandın mı bir daha selam bile vermek zorunda değilsin... Ama çocuğu olup aynı durumda olanlar çocuk büyüyene kadar senelerce o insanlarla uğraşmaya devam ediyorlar, düşünsene ne kadar zor.... Özgürsün oysa sen şimdi, onunlayken sevdiğin ama yapamadığın her şeyi yapabilirsin, onun ve ailesinin kısıtlamaları artık yok... Ne güzel yaaa... Kutlanır yani böyle boşanma :))
Bir şey merak ettim.... Bir insanı evlenmeden önce her anlamda, her yönden tanımayı başarabilmek önemli mesele, şimdi bir sonraki ilişkin/evliliğin için de sana büyük tecrübe oldu; sonrakinde çok mutlu olacaksın inşallah, daha doğru seçeceksin... Merak ettiğim şey; bunun ailesiyle böyle acayip bi bağımlı ilişkisinin olduğu, annenin böyle cadı olabileceği vs. evlilik öncesi hiç kendini belli etmiş miydi? Sevdiğin için mi görmemezlikten geldin; yoksa bütün bunlar hiiiiiiç anlaşılmayabiliyor mu/saklamışlar mıydı bu yönlerini? Detaylarını hatırlatıp üzmek istemiyorum seni ama bunların değerlendirilmesi sonraki ilişkide doğru seçim yapmayı kolaylaştırır diye düşünüyorum.
Diyete hoşdöndün!
Kuzum sorma. Adam da şüphelenince aklım gitti.
Resmen boşandığım günün ertesi gün hamile olduğum gerçeğiyle yüzleşecektim
Sana şöyle anlatayım:
Benim bir kuzenim var. Kocasının da bir çocukluk arkadaşı var. Kendisi eski eşim oluyor.
Kuzenim beni onunla tanıştırmak istedi. Neymiş efendim etrafımdaki kötü adamlar gibi değilmiş, aile çocuğuymuş, iyiymiş, çok seviyormuş onu.
Ben de gittim tanıştım. Baktım yakışıklı da.
Oh dedim Aylin, buldun evlenilecek adam.
Mart' ta tanıştık Temmuz' da teklif aldım.
Eeee referans da kuvvetli. Kabul ettim. 2013 Mart tanışma, 2014 Haziran nikah.
Bu süre içinde öyle güzel oynadı ki, alır evde beslersin bunu.
Ama nikah gecesi daha altın muhabbetiyle arkamdan iş çevirmeye başladılar.
Sonrası da geldi, arkası kesilmedi.
Şimdi kuzenim diyor ''Ay ben onu öyle bilmezdim''
Ama kocası diyor ki' ''Ben onun kaba olduğunu biliyorum''
Yahu biliyorsun baştan neden demedin?
Kimseyi suçlamamak lazım ama referansla evlenerek tarihe geçtim
Gelelim Aylin kızın yeniden döndüğü diyetin ilk gününe:
Kahvaltı: Müsli
Öğlen: 3 köfte, brokoli, salata, yoğurt
Akşam: 6yk taze fasulye, 1 dilim çavdar ekmeği, 1 sb ayran
Annelerin gülü sağ olsun helva kavurmuş Kadir gecesi olduğu için.
Allah kabul etsin ama oldu mu şimdi yahu?
Yemeyeceğim tabii ama içim gitti gidiyorrrrrr
Ben de artık 28 oldum canım benim 87liyim.
Taaaaa 2012' de ilk kez diyet yaptım. 78' den indim 63' e. Sonra hopppppp fırladım.
70 oldum.
Sonra diyetisyen eşliğinde tekrar verdim.
Vermeye devam.
Şimdi de ''Ayyyy suratın uzar zayıflayınca'' diyorlar.
Yahu toto küçülüyor, bacak inceliyor, kollar zayıflıyor. Surat uzamasın diye tombalak mı gezelim?
Aylincim çok iyi anlıyorum... Biraz hemen, çabucak "o kişi" olduğuna inanmak sakıncalı oluyor genelde, böyle hızlı başlayan, hızlı evlilik teklifleri vs.'ler, pek malesef sonrasında sağlam çıkmıyor... Ben de yaşadım öyle bir şey de, nişanlanmak hatta yıldırım nikahı mı artık ne denirse onunla hızlıca evlenmek üzereydim bir İngilizle, ilk başlarda nasıl bir romantizm, nasıl bir aşk, ruh ikizi diyoruz birbirimize filan... Şimdi baktığımda uçurumun kenarından dönmüşüm diyorum... (Bunda/benim uyanmamda benim yurtdışına onu ziyarete gittiğimde bir süre ailesinin evinde kalmamın da etkisi var- bazı şeyler onun hayatının içine iyice girmeden anlaşılmıyor) "Bu o kişi işte" düşüncesi oluştuktan sonra, kendini hızlı kaptırıyor insan, aslında yanlış kişi olduğunun işaretlerini o adam verse de, hani bi kere bi "kanaat" oluşmuş ya, kanaat notu gibi, o kolay kolay değişmiyor, görmezden geliyor insan uyarıları, işaretleri...(Hele bir de Türk kızıyız; evlenmeye programlanmışız:) O yüzden "olsun" istiyoruz "o olsun" bu sefer "olmuş olsun") Oysa "değerlendirmeye alınan" adama, hep bir şüpheyle yaklaşmalı, o işte aradığım adam bu adam mutluluktan uçuyorum moduna girmeden önce, baya bi incelemeye almalı, ciddi konulardan konuşmalı, tanımalı, onu iyice bir onun ortamında görmeli, arkadaşlarının yanında, ailesinin yanında vs... Bazı arkadaşlar/kuzenler onu iyi tanıyor olabilirler ama arkadaşlık ilişkisinde kişinin yansıttıkları farklı olabiliyor sevgililikte yansıyanlara... Ya da 1 kişinin referansına değil de, şöyle bir üç-beş kişininkine bakılmalı, tesadüfmüş gibi 3-5 arkadaşla bi tanıştırılmalı bi görüştürülmeli bakalım ne diyecekler diye ama kalbini kaptırmadan, daha ilk zamanlarda. Çünkü kaptırdıktan sonra mantıklı düşünceye geçiş bayaaa zaman alabiliyor.... :) Bir de bence evlenmeden önce birtakım sıkıntılı durumlar yaşanmalı beraberce ki adam stres altında nasıl davranıyor o gözlemlenebilsin... Yoksa mesela 1 senelik flörtte sürekli bir yerlere git, hoş vakit geçir, ye iç eğlen, hiç o insanın gerçek boyutları ortaya çıkmayabilir...Artık bir sonrakinde çok temkinli olacağız, sana yazarken tüm bunları, ve diğer okuyanlara, bir yandan da kendi kendime tekrarlamış, dersimi çalışmış oluyorum... :)
aynen oyle bana da aynısını soyluyorlar zayıflayınca yuzum mınıcık oluyor bırde kucuk gosterıyorum ogretmen oldum ama hala lıseyı bıtırdınmı dıyen amcalar teyzeler fln oluyor :)) onun keyfıde ayrrı tabı :)
benım hıc zayıflama hıkayem olmadı hep eyvah 65 olsum eyvah 70 aman aman 75 ı gordum artık bısı yamalıyım derken 80,85 olduuu .. -_- en fazla verdıgım 4 -5 kılo olmustu yıllar onc.. yıllardırda vermıyorum 1 vcerdıysem 2 alıyorum 2 ılerı bır gerı oynuyorum.. bakalım ne olacak yapabıleekmıyım.. bıde hıc ummadıgım ınsanlar devrım nıtelıgınde zayıfladı :O ben nıye yapamıyorum kı ....
Eveeet sevgili diyetisyenime her şeyi itiraf ettim.
Akşam eve gelip yemek yemeden dondurmalara dalışlarımı, regl olamayışlarımı, bir haftadır götürdüklerimi
Kızmadı
Verdiği tepki ''Ben bu hafta sana ödül vermeyi düşünüyordum ama sen vermişsin kendin zaten''
Utandım ama bahanem hazır sonuçta yeni boşandım ben istediğim kadar yerim modundaydım kiiiii
''Yedin ama yarın kaldığın yerden devam ediyorsun, sana verdiğim içeceği aç karna 3 gün tüket. Haftaya yağ yakıcı liste vereceğim. Bayramın ilk günü izinlisin istediğini yiyebilirsin. Ama sadece tek gün''
Buna da şükür
60 kg' ya in sonra koruyalım dedi.
59 hayallerim yalan olacak gibi yani. Ama tüm bunların bir önemi yok.
Bugün daha önemli bir şey oldu.
Bugün kuzenimin iş arkadaşı öldü. Kaza yaptı. Haberlerde duymuşsunuzdur belki. Ünver diye bir çocuk, daha 30 yaşında. Işıkta motoruyla dururken karşı yoldan arabanın teki geliyor, hızını alamıyor, uçuyor ve motoru altına alıyor.
O çocuk şimdi hayatta değil.
Sabah kim bilir ne umutlarla, ne düşüncelerle, endişelerle, mutluluklarla çıktı evden. Akşam için ne planlar yaptı kim bilir? Belki iftara davetliydi, belki mesaiye kalacaktı.
Bayramda ne yapacaktı, tatil mi, aile ziyareti mi?
Ama bir anda yok oldu.
Tek bir anda. Varken, yok oldu.
Aklım almıyor kızlar.
Böyle anlarda diyorum ki ''Aylin utan. İnsanlar nelerle uğraşıyor, sen 5 kg 10 kg verme derdindesin''
Bu ömür öyle anlık, öyle tuhaf ki.
Sizler de hayatını kaybeden bu gencecik bedenin ruhuna bir Fatiha okur musunuz kızlar?
Rabbim günahlarını bağışlasın, mekanı cennet, toprağı bol olsun.
Bu akşam içim buruk kaldı bu haberle.
İstedikten sonra insan yapabiliyor. Eğer sağlık sorunu yoksa tabii. Mutlaka vereceğiz.
150kg olmak da 50 kg olmak da elimizde aslında ama işte bir tutabilsek şu gırtlağı.
Senin de o devrim niteliğinde zayıflayanlardan hiçbir farkın yok kuzum.
KK bir devrim de senden bekliyor
Kuzum bir türlü moda giremedim, evde değildim sonra şirketten arkadaşımızın emeklilik vedası vardı.Fistik nere kayboldunn..
canım merak ettim şuan kaç kilosun ve ne kadar sürede ne verdin nasıl verdin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?