Elysion' ın Fotoğraflı Diyet Günlüğü ( 78'den 57'ye)

Canım benim bence kesinlikle diyetisyene gitmelisin önce.
Tüm tahlillerin de yapılınca gönül rahatlığıyla vücuduna uygun listeyi uygularsın.
Hem diyetisyene gidip hesap verince insan daha dikkatli uyguluyor diyeti.
Bozamıyorsun.

Çikolata zaafı olan tek sen değilsin emin ol kuzum.
Kocaman 1 paket 600 kalorilik çikolatayı bir oturuşta yerim.
İçim falan da bayılmaz.

Üstüne 2 tur daha dönerim. Sen düşün

Şimdi diyet yaparken çikolata da yedim ama genelde kriz patlak verince hurma yiyorum anında bastırıyor.
Tarçınlı sütü de mideye basınca kendine geliyorsun

Kuzum sorma. Adam da şüphelenince aklım gitti.
Resmen boşandığım günün ertesi gün hamile olduğum gerçeğiyle yüzleşecektim

Sana şöyle anlatayım:

Benim bir kuzenim var. Kocasının da bir çocukluk arkadaşı var. Kendisi eski eşim oluyor.
Kuzenim beni onunla tanıştırmak istedi. Neymiş efendim etrafımdaki kötü adamlar gibi değilmiş, aile çocuğuymuş, iyiymiş, çok seviyormuş onu.
Ben de gittim tanıştım. Baktım yakışıklı da.
Oh dedim Aylin, buldun evlenilecek adam.
Mart' ta tanıştık Temmuz' da teklif aldım.
Eeee referans da kuvvetli. Kabul ettim. 2013 Mart tanışma, 2014 Haziran nikah.
Bu süre içinde öyle güzel oynadı ki, alır evde beslersin bunu.

Ama nikah gecesi daha altın muhabbetiyle arkamdan iş çevirmeye başladılar.
Sonrası da geldi, arkası kesilmedi.

Şimdi kuzenim diyor ''Ay ben onu öyle bilmezdim''
Ama kocası diyor ki' ''Ben onun kaba olduğunu biliyorum''
Yahu biliyorsun baştan neden demedin?

Kimseyi suçlamamak lazım ama referansla evlenerek tarihe geçtim

Gelelim Aylin kızın yeniden döndüğü diyetin ilk gününe:

Kahvaltı: Müsli
Öğlen: 3 köfte, brokoli, salata, yoğurt
Akşam: 6yk taze fasulye, 1 dilim çavdar ekmeği, 1 sb ayran

Annelerin gülü sağ olsun helva kavurmuş Kadir gecesi olduğu için.
Allah kabul etsin ama oldu mu şimdi yahu?
Yemeyeceğim tabii ama içim gitti gidiyorrrrrr

Aylincim çok iyi anlıyorum... Biraz hemen, çabucak "o kişi" olduğuna inanmak sakıncalı oluyor genelde, böyle hızlı başlayan, hızlı evlilik teklifleri vs.'ler, pek malesef sonrasında sağlam çıkmıyor... Ben de yaşadım öyle bir şey de, nişanlanmak hatta yıldırım nikahı mı artık ne denirse onunla hızlıca evlenmek üzereydim bir İngilizle, ilk başlarda nasıl bir romantizm, nasıl bir aşk, ruh ikizi diyoruz birbirimize filan... Şimdi baktığımda uçurumun kenarından dönmüşüm diyorum... (Bunda/benim uyanmamda benim yurtdışına onu ziyarete gittiğimde bir süre ailesinin evinde kalmamın da etkisi var- bazı şeyler onun hayatının içine iyice girmeden anlaşılmıyor) "Bu o kişi işte" düşüncesi oluştuktan sonra, kendini hızlı kaptırıyor insan, aslında yanlış kişi olduğunun işaretlerini o adam verse de, hani bi kere bi "kanaat" oluşmuş ya, kanaat notu gibi, o kolay kolay değişmiyor, görmezden geliyor insan uyarıları, işaretleri...(Hele bir de Türk kızıyız; evlenmeye programlanmışız:) O yüzden "olsun" istiyoruz "o olsun" bu sefer "olmuş olsun") Oysa "değerlendirmeye alınan" adama, hep bir şüpheyle yaklaşmalı, o işte aradığım adam bu adam mutluluktan uçuyorum moduna girmeden önce, baya bi incelemeye almalı, ciddi konulardan konuşmalı, tanımalı, onu iyice bir onun ortamında görmeli, arkadaşlarının yanında, ailesinin yanında vs... Bazı arkadaşlar/kuzenler onu iyi tanıyor olabilirler ama arkadaşlık ilişkisinde kişinin yansıttıkları farklı olabiliyor sevgililikte yansıyanlara... Ya da 1 kişinin referansına değil de, şöyle bir üç-beş kişininkine bakılmalı, tesadüfmüş gibi 3-5 arkadaşla bi tanıştırılmalı bi görüştürülmeli bakalım ne diyecekler diye ama kalbini kaptırmadan, daha ilk zamanlarda. Çünkü kaptırdıktan sonra mantıklı düşünceye geçiş bayaaa zaman alabiliyor.... :) Bir de bence evlenmeden önce birtakım sıkıntılı durumlar yaşanmalı beraberce ki adam stres altında nasıl davranıyor o gözlemlenebilsin... Yoksa mesela 1 senelik flörtte sürekli bir yerlere git, hoş vakit geçir, ye iç eğlen, hiç o insanın gerçek boyutları ortaya çıkmayabilir...Artık bir sonrakinde çok temkinli olacağız, sana yazarken tüm bunları, ve diğer okuyanlara, bir yandan da kendi kendime tekrarlamış, dersimi çalışmış oluyorum... :)

Diyet süper!!!

aynen oyle bana da aynısını soyluyorlar zayıflayınca yuzum mınıcık oluyor bırde kucuk gosterıyorum ogretmen oldum ama hala lıseyı bıtırdınmı dıyen amcalar teyzeler fln oluyor :)) onun keyfıde ayrrı tabı :)
benım hıc zayıflama hıkayem olmadı hep eyvah 65 olsum eyvah 70 aman aman 75 ı gordum artık bısı yamalıyım derken 80,85 olduuu .. -_- en fazla verdıgım 4 -5 kılo olmustu yıllar onc.. yıllardırda vermıyorum 1 vcerdıysem 2 alıyorum 2 ılerı bır gerı oynuyorum.. bakalım ne olacak yapabıleekmıyım.. bıde hıc ummadıgım ınsanlar devrım nıtelıgınde zayıfladı :O ben nıye yapamıyorum kı ....

çok ıyı olmus bu yazı aynen bır kere o adam buyusune kapılıp kanaat getırınce gozun eksılerı gormuyor bende 20 yasında bır kalkıstımda nasıl bı an aklım dondu kendıme gelıp vazgectım nısan oncesı bılmıyorum aılem bastan berı ıstemıyordu ama ben nasıl dondum bılmıyorum.. ustume dususu bı lafımla butun planlarını degıstırmesı el ustunde tutmsına fln aldandım basta sevmıyordum o sevıyordu sonra ben sevmısım adam ne ısterse o olmaya baslaıs haberım yok en sonunda aılem ıstemıyor dıye aılesı aılemı bırakıp gelmemı ıstedı bende nasıl bır şok yasadıysam kendıme geldım ve bıttı dedım. ıyı kı demısım bende UCURUMDAN DÖNENLERDENIM YANI .. onda annem gerı gelırsın bılıyorum gerı gelıncede kabulsun ama kendıne yazık demıstı gercektende evlensem gerı gelırdım ben kendımı bılıyorum hıc o aıleyle yasayamazdım.. allahım esırgemıs..

sonra unıversıteye gıttım o okumamı ıstemıyorduda ayrılınca ınattan gıttım yoksa anamdan uzaklara gıdıpde okuyamam ben dıyordum ıyıkı gıtmısım uzaklarıda kesfettım ne basarılar yasadım ne lıderlık vasıflarına gırdım o kımmıs dedım kendıme güldüm.. ınsanlara yardım etmenın verdıgı hazzı hıcbırseyın vermedıgını kesfettım sonra yardım projelerı gonullu ıslerle 4 yılımı dolu dolu yasadım erkeklerı cıddıye bıle almadım hep reddettım (sıdı dusunuyorumda arada ıyı teklıfler varmıs ) neyse gıden gıtmıs :)) sıtem ederlerdı azıcık vakıt ayır dıye yalvarırlardı da ılgılenmezdım

ve hala kımseyı almadım hayatıma sımdıde o kadar koptumkı bu olaylara bu kadarda ara vermemelıymıs 7 yıl oldu.. basta guvensızlıkten uzak duruyordum sonra rahatlıgını kesfettım ondan uzak kaldım sımdıde ıstesem asık olamıyorum valla.. asık olmadanda bırının kahrı cekılmez gelıyor.. ben evlenmıcem atanınca ceyızlıklerı alıp evıme dızıp kullancam dıyorum annem hayır olmaz oyle neye ıhtıyacın varsa gıttıgın yerden alırız dıyoo hala evlenırsın nıye evlenmeyesın dıo

boyle ısteee ama ıste ıcın kıpırdanmadan test etme asaması onemlı ! artık ıcım hıc kıpırdamıyo bende hep eksılerını goruyorum

İstedikten sonra insan yapabiliyor. Eğer sağlık sorunu yoksa tabii. Mutlaka vereceğiz.
150kg olmak da 50 kg olmak da elimizde aslında ama işte bir tutabilsek şu gırtlağı.
Senin de o devrim niteliğinde zayıflayanlardan hiçbir farkın yok kuzum.

KK bir devrim de senden bekliyor

Eveeet sevgili diyetisyenime her şeyi itiraf ettim.
Akşam eve gelip yemek yemeden dondurmalara dalışlarımı, regl olamayışlarımı, bir haftadır götürdüklerimi

Kızmadı

Verdiği tepki ''Ben bu hafta sana ödül vermeyi düşünüyordum ama sen vermişsin kendin zaten''

Utandım ama bahanem hazır sonuçta yeni boşandım ben istediğim kadar yerim modundaydım kiiiii

''Yedin ama yarın kaldığın yerden devam ediyorsun, sana verdiğim içeceği aç karna 3 gün tüket. Haftaya yağ yakıcı liste vereceğim. Bayramın ilk günü izinlisin istediğini yiyebilirsin. Ama sadece tek gün''

Buna da şükür

60 kg' ya in sonra koruyalım dedi.

59 hayallerim yalan olacak gibi yani. Ama tüm bunların bir önemi yok.
Bugün daha önemli bir şey oldu.

Bugün kuzenimin iş arkadaşı öldü. Kaza yaptı. Haberlerde duymuşsunuzdur belki. Ünver diye bir çocuk, daha 30 yaşında. Işıkta motoruyla dururken karşı yoldan arabanın teki geliyor, hızını alamıyor, uçuyor ve motoru altına alıyor.
O çocuk şimdi hayatta değil.

Sabah kim bilir ne umutlarla, ne düşüncelerle, endişelerle, mutluluklarla çıktı evden. Akşam için ne planlar yaptı kim bilir? Belki iftara davetliydi, belki mesaiye kalacaktı.
Bayramda ne yapacaktı, tatil mi, aile ziyareti mi?
Ama bir anda yok oldu.
Tek bir anda. Varken, yok oldu.

Aklım almıyor kızlar.

Böyle anlarda diyorum ki ''Aylin utan. İnsanlar nelerle uğraşıyor, sen 5 kg 10 kg verme derdindesin''

Bu ömür öyle anlık, öyle tuhaf ki.

Sizler de hayatını kaybeden bu gencecik bedenin ruhuna bir Fatiha okur musunuz kızlar?

Rabbim günahlarını bağışlasın, mekanı cennet, toprağı bol olsun.

Bu akşam içim buruk kaldı bu haberle.

rabbım aılesıne sabır versın.. her olum erken ve zor evet ama beklenmedık ölümler yerle bır edıyor ınsanın dunyasını..
Bende gectıgımız yıl yakın arkadasımı kaybettım aylarca bı gun vardı yarın yoktu yok oldu bıdaha gelmedı dıye dusune dusune hayat cok anlamsız bos geldı hala etkısıne gırdıgım zamanlar oluyor allah alesıne yardım etsın ben 4 yıl tanıdım ama en ıyı dostumdu herseyımı bılır her konusunu bana danısan anlatan bırıydı unıversıte boyunca korkularımdan dolayı sevgılımde olmayınca hep onla gorur yakıstırır sevgılıyızde saklıyoruz gıbı davranırlardı gercekten cok ıyı arkadastı ama oyle karakterlı tek 1 erkek daha gormedım ben.. tek bır rahatsız edıcı davranısı olmazmı sabah aksam zaman gecırdıgı ınsana tek bır rahtsızlıgı olmadı bana .. cok guvenıyordum canım mı sıkkın hemen anlar gelır alırdı yurttan bı kac saat yurudukmu kafamdakı herseyı cozer donerdım yurda.. yastıga basımı koydummu uyurdum yanından gelınce huzurdan.
uzun süre toparlanamadım aylarca kımseyle gorusmedım. mudurumden 1 gunluk ızın alıp yuzunu son kez gormeye gıttım bırakmadım memleketıne teslım edım ıcım rahat etmedı dedım gıttım donemedım 10 gun donmedım ıse mudur yerıme bırını bulmadıgından cocuklar cok uzuldu hocam gerı don ben ıslem yapmadım dedı cocukların hatrına dondum herseyy anlamsızdı yanı calısmak para kazanmak okumak cafede oturmak evlenmek cocuk sahıbı olmak ne bos seylerdı dusundukce.. ölecegız hala bısıler sahıbı olmaya calısıyoruz neden dıye aylarca sorguladım calısamadım ısten ayrıldım evden cıkmadım nerdeyse hıcbır arkadasımla gorusmedım.. ılk kez o kadar yakın bırını kaybettım cok zormus ınanın hala bazen kotu bır ruya olsa dıyorum.. hıc bunları yasamamıs olsak dıyorum cıksa gelseyı dusunuyorum.. Hayata anlam veren seyler huzur mutluluk haz ... onları kaybedınce hersey anlamsız.. olmeden 5 dk once bıle belkı bır seyı yapmayı ıcınden gecırdı bır plan kurdu ne bıleyım belkı canı bırsey ıstedıde yıyeyım dedı belkı bırı geldı aklına arayayım dedı ve yapamadı.. yok oldu..

Polıkıstık ve ınusılın dırencı var ama kk da buna ragmen zayıflayanlarda var zor bıraz ama ımkansız degıl..

ra_punzel senin de başın sağ olsun arkadaşım.
Dilerim mekanı cennet, ruhu şad olmuştur arkadaşının da.
Hayatın ''ölüm'' gerçeği devreye girince onun dışındaki her şey bir anda anlamsız geliveriyor.
Sonra yine hayat telaşına dönüyoruz elbette ama ilk zamanlar çok fena. İnsanın aklı almıyor gerçekten.

Bugün yola çıkıyorum kızlar.
Adapazarı'na teyzeme gidiyorum.
Teyzemin kızı da gelecek. Bir bebeği var dünyalar tatlısı, tam bayram şekeri Onu severim kendime gelirim biraz.

Orada telefondan girerim zaten ama olur da giremezsem hepinize iyi bayramlar. Rabbim ağzınızın tadını eksik etmesin.

Bayramda tatlıları, börekleri löp löp götüreceğiz sanırım
Dönüşte hepsini eritiriz. Diyetisyenim 1 haftalık yağ yakıcı liste verecek 20' sinde, sizinle de paylaşırım hemen.

Hatta bir içecek var onu yazayım 3 gün aç karna içiyoruz

KIRMIZI İÇECEK
1 orta boy kırmızı pancar
2-3 havuç
1 yeşil elma meyve sıkacağından geçirilip suyuna 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleniyor.

Şimdilik gidiyorum kızlar, Allah' a emanet olun, bayramda çok da takılmayın az az yiyin yahu ömrümüzde kaç bayram daha göreceğiz bilmiyoruz, keyfini sürmek lazım abartmadan.
Öpüyorum hepinizi

Bayramda yedim de yedim yedim de yedim.
Kesin 3 kg aldım ama tartılmıyorum.
Hala öze dönemedim.
Sizler ne durumdasınız kızlar?

canım merak ettim şuan kaç kilosun ve ne kadar sürede ne verdin nasıl verdin

Canım araya bayram girince bendeniz hop diye 10 günde 3 kg aldım.
Şimdi 2-3 hafta onu vermeye çalışacağım sonra tekrar 62' den devam edeceğim.

Diyetisyenim yeni liste verdi 2 gün sebze 1 gün protein tadında.
Onu deneyeceğim şimdi
2 günlük de şok diyet var.
Sonra yine 62 olacak inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…