• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimin çocukları ve kayınvalide

Haklısın ne diyeyim. Hep o alternatif var zaten aramızda. Evlenirken anlaşamazsak taşınma konusunu dile getiririz demişti ama bakıyorum arada kalmak onu da çok üzüyor. Elle tutulur bir şey bulamıyorum taşınmak için. KV evde her şeyi yapıyor. Ben mesela hamileyim, evde ne yemek yapıyorum ne de temizlik. Bir yandan diyorum ne güzel işte 😅. Her şeyin bedeli var tabi. En baştan riskli gebelik olduğu için işimde de çok aktif değilim, ofise en fazla 2 gün gidiyorum. Kalan gün evdeyim. Belki bu kadar takmazdım her gün ofiste olsam. Yani kadın pasif agresif hiç belli etmeden canını yakıyor 😅 eşimin yanında çok iyidir bana karşı yemeğimi falan koyar mesela, eşim yok iken de şakayla karışık hep laf sokar. Eşim de bu huyunun farkında. İşini üstadı kadın bildiğin. Her yere iyi niyetli gözüküp burnunu sokar.

Ya en büyük sorun zaten mutfak ve salonun aynı ortamda olması. Düşünsene bütün gün koltukta yatarak TV izliyor KV. Arada da tırnaklarını yiyip yere tükürüyor. Dolmuşum be…
Tırnaklarını yedikten sonra yere tüküren kayınvalidenin yemeği de ne yenir ama afiyet olsun 😋

Kızlar, 1,5 yıllık evliyim KV ile Amerikan mutfaklı dublex evde oturuyoruz. Eltimin 9 ve 6 yaşında çocukları var, onlar ayrı evdeler. Her cuma akşamı eltim çocuklarından birini getirir pazar da akşam üstü alır. Ara tatillerde full bizdeler (yatılı). Ben bundan rahatsız oluyorum. Neymiş babaannelerini özlüyorlarmış. Amerikan mutfak olduğunu belirtme sebebim, çocuk bütün gün mutfakta çizgi filmi izliyor. Yani anlayacağınız krallar gibi ağırlanıyorlar, kayınvalidem çok iyi bakar. Bütün gün mutfakta zaman geçirdikleri için de b*k götürür. Ben TV izlemeyi sevmem ama bütün gün yüksek sesle TV sesi duymaktan rahatsız oluyorum. Ne mutfakta rahat rahat yemek yapabiliyorum ne de bir daha girdiğimde temiz bulabiliyorum mutfağı. Yani bulaşık kaldırılmıyor, cipsler yeniyor koltukta, resim çiziyorlar falan. Ayrıca hamileyim ve artık dayanamıyorum. Eşim de bunu kabullenmiyor ama bütün hafta yorulduğu halde bir de elin çocuğunu mu ağırlayacağız haftasonu? Ki TV de birşey izlemek istiyorsun, kumandayı alıp farklı bir programa geçirmeye çalışırken Hayıııııır daha bitmemişti diye bağırıyor. Abi sen bütün gün izliyorsun zaten biri bitmeden ötekine başlıyorsun. O kadar konforsuzum ki çocuk doğunca bu gürültüde nasıl uyuyacak. Eşime rahatsız olduğumu nasıl dile getireceğim? Gelmesinler mi diyeyim? Benim hormonlar mı oynuyor? Ben mi misafir sevmiyorum. Çok geriliyorum.
Ev kayınvalidemizin ise hiç bir şey söyleyemezsiniz, evinde torunlarını ağırlamak onun hakkı. Kendi evinize çıkın.

Kızlar, 1,5 yıllık evliyim KV ile Amerikan mutfaklı dublex evde oturuyoruz. Eltimin 9 ve 6 yaşında çocukları var, onlar ayrı evdeler. Her cuma akşamı eltim çocuklarından birini getirir pazar da akşam üstü alır. Ara tatillerde full bizdeler (yatılı). Ben bundan rahatsız oluyorum. Neymiş babaannelerini özlüyorlarmış. Amerikan mutfak olduğunu belirtme sebebim, çocuk bütün gün mutfakta çizgi filmi izliyor. Yani anlayacağınız krallar gibi ağırlanıyorlar, kayınvalidem çok iyi bakar. Bütün gün mutfakta zaman geçirdikleri için de b*k götürür. Ben TV izlemeyi sevmem ama bütün gün yüksek sesle TV sesi duymaktan rahatsız oluyorum. Ne mutfakta rahat rahat yemek yapabiliyorum ne de bir daha girdiğimde temiz bulabiliyorum mutfağı. Yani bulaşık kaldırılmıyor, cipsler yeniyor koltukta, resim çiziyorlar falan. Ayrıca hamileyim ve artık dayanamıyorum. Eşim de bunu kabullenmiyor ama bütün hafta yorulduğu halde bir de elin çocuğunu mu ağırlayacağız haftasonu? Ki TV de birşey izlemek istiyorsun, kumandayı alıp farklı bir programa geçirmeye çalışırken Hayıııııır daha bitmemişti diye bağırıyor. Abi sen bütün gün izliyorsun zaten biri bitmeden ötekine başlıyorsun. O kadar konforsuzum ki çocuk doğunca bu gürültüde nasıl uyuyacak. Eşime rahatsız olduğumu nasıl dile getireceğim? Gelmesinler mi diyeyim? Benim hormonlar mı oynuyor? Ben mi misafir sevmiyorum. Çok geriliyorum.
İmkanınız varsa bir an beklemeyin ayrı eve çıkın okurken kriz geçirdim.

Hahahaha kız osur osur ipe diz milyon dolarlık ciro yapan filan bu tabirleri nereden öğrendin agshehej koştur koştur niye çocuk yaptın niye kv yanında evlendin vs diyenlere kızmıştım şu sayfaya gelene kadar ama maşallah sen de hızlı senaryocu çıktın shdjdj kız bari bir yerde memurum deseydin milyon dolarlık ciro yapan şirkette müdürüm demek nerden aklına geldi
Milyon dolarlik ciro yapan firmada mudur haftasinlarıda kaynanasini donunu yikiyor 😂

Yorumlara bakıyorum da özellikle “ev kimin, tapu kimde, nasıl alındı” soruları sormuşsunuz. Anlıyorum öyle bir zamanda yaşıyoruz ki her şeyi maddiyata bağlayarak sınır çizme haline gelmişiz. Açıklıyorum; tapu eşimi üzerine. Çocuk odası bir süreliğine yapılmadı ama şimdi hazır, nereden çıkarttınız çocuk odasının olmadığını. Ben evde oturup sadece ev işlerine bakacak, hiç bir yerde sözünü geçiremeyecek biri de değilim. Özel şirkette 4 elemanı yöneten milyon dolarlık cirolar yürüten müdürüm. Eşim anlayışsız biri de değil. Ayrıca ailemden kalan kiraya dahi vermediğim evim var, istersem yarın taşınırım. Yapmayacaktın, evlenmeyecektin, aklın neredeydi diye yorum yapan arkadaşlar siz galiba olaya sadece maddiyat yönünden bakıyorsunuz. Şurada konuyu açma sebebim bunu eşimi kırmadan, hislerini incitmeden nasıl söyleyebilirim, sebebini nasıl açıklayabilirim? Maalesef aile içi huzuru korumak şirkette ciro yönetmek kadar kolay değil. Soğukluk bir girdi mi, çıkmaza adımını attın mı geri dönüşü yok. Benim için biter o şekil evlilik. Eğer eşim bu kadar mülayim yaklaşıp sebebini tek tek ortaya koymama rağmen halen anlamıyorsa çözümü yoktur demek. Ayrıca bu hafta farkettim ki çocuklar anmıyorlar bile. KV arayıp gelin diye yalvarıyor resmen. Eltim de kursları var diye reddetmeye çalışıyor falan. Anlaşılan burada eşimin annesine söz geçirememesi. Bunu nasıl çözebilirim onu düşünüyorum. Çünkü annesi hemen ağlayıp zırlamaya ve beddua etmeye başlıyor. Ben ayrı eve çıktığımızda annesinin bu davranışlarından rahatsız olmayacağından ve bizim huzuru bozmayacağından emin olmam lazım. Sizin gibi oturup yerli yersiz yorum yapmayı ben de biliyorum ama o ince çizgi ne, nasıl yaparım onu soruyorum. Biraz geniş düşünün lütfen. Sadece yorum yapmış olmak için de yapmayınZ
Madem boş hazır eviniz var,neden kayınvalidenizle oturma ısrarı,ev dubleks değil tripleks olsa yine farketmez ki,isterse 18 odalı, 3 mutfaklı malikane olsun her halükarda eşinizin annesi ile oturuyorsunuz. Hayatınız,düzeniniz içiçe,dırdırını da misafirini de,ağlayıp zırlamalarını da çekeceksiniz böyle.
Ayırın evleri ,imkanınız da varmış madem,kim kimi istiyorsa evine çağırsın ağırlasın

Madem boş hazır eviniz var,neden kayınvalidenizle oturma ısrarı,ev dubleks değil tripleks olsa yine farketmez ki,isterse 18 odalı, 3 mutfaklı malikane olsun her halükarda eşinizin annesi ile oturuyorsunuz. Hayatınız,düzeniniz içiçe,dırdırını da misafirini de,ağlayıp zırlamalarını da çekeceksiniz böyle.
Ayırın evleri ,imkanınız da varmış madem,kim kimi istiyorsa evine çağırsın ağırlasın
Ya yalan söylüyor. Muhtemelen gurbetçi bir aile. İşte evde kayınvalidenin. O da gelin geldi eve. Başka konu başlıklarında çalışmadığını sıkıldığını söylemiş ama burda milyonluk cirosu olan bir şirkette müdürüm diyor 🤣 hesap kitapta yok o nedenle 4 kişiye müdürmüş ahahahhaha🤪
Yine başka konuda bebeğine oda bile yapmasına izin vermemişler onu anlatmış burda da nerden çıkardınız yok öyle birşey diyor. Velhasıl bir ömür susarak bu durumu kabullenecek

Ya yalan söylüyor. Muhtemelen gurbetçi bir aile. İşte evde kayınvalidenin. O da gelin geldi eve. Başka konu başlıklarında çalışmadığını sıkıldığını söylemiş ama burda milyonluk cirosu olan bir şirkette müdürüm diyor 🤣 hesap kitapta yok o nedenle 4 kişiye müdürmüş ahahahhaha🤪
Yine başka konuda bebeğine oda bile yapmasına izin vermemişler onu anlatmış burda da nerden çıkardınız yok öyle birşey diyor. Velhasıl bir ömür susarak bu durumu kabullenecek
Anladım zaten ama öyle bir anlatıyor ki sanarsın merhametten,hiç bir tesir altında kalmadan,yada mecburiyet olmaksızın kayınvalidesini evine almış. Ev kimin bilemiyoruz zaten,belki kayınvalidenin kadın ondan bu kadar rahat.
Dubleks diyor bir oda bile yapamıyor doğacak çocuğuna isterse malikane olsun,çocuklarla iç içe(elti çocukları), mutfak bir ,kendi düzeni yok zaten, kayınvalidesinin insafına kalmış,evinin mutfağında bile huzuru yok,gelmiş milyonluk şirket yönetiyorum çalışanlarım var diyor yersen.
Eltisine yollama çocukları diyemiyor,kayınvalideye kendi evinde! Bana haber vermeden çağırma çok özlediysen sen git kal,gör çocukları diyemiyor.

Yaaa çok güzel keşke ben de eşimi ikna edebilsem. Çalışma odasını bebek odadı yapmama izin vermiyor. Çalışmıyor da o odada sadece masası, koltuğu, tek kişilik yatak ve dolabı duruyor yani öğrenci odası gibi. Onları oradan çıkarmaya bir türlü ikna edemiyorum. Çok hevesliyim halbuki. Çocuğun yatağını da odaya koyacakmış

Ah kuzum eşim beni anlasa…. Zaten ne kazıklar yemedi abisinden yine de peşinde. Özlüyormuş, kör kütük seviyormuş abisini. Öldürse bir şey yapmayacak yani. O yüzden onun çocuklarına tapıyor

ay benim de nisanda savunmam olacak. Lohusa halimle nasıl yapacağım, artık olağanüstü büyülü bir güç bekliyorum kendimden.

Savunmam dediği tez savunmasıysa daha eğitim hayatı bile bitmemiş. Eşimle ikimizin evi diyor bir de, adam bırak annesini, abisini bile tepesinde gezdiriyor. Gelmiş burada milyon ciro yapan şirket yönetiyorum diyor. Evi olan insan hem de hamile haliyle kayınvalideyle yaşar mı? Kadın göstere göstere burası benim evim, oğlumla evlendin diye kendini ev sahibi sanma diyor. Hatta bunu elti bile söylüyor, kayınvalidemn evine istediğim gibi giderim, çocuklarımı babaannelerine bırakırım diyor. Yakında bebek sesine rahatsız olup, madem evin var git orada kal demezler umarım. Ev devamlı tadilatta, çamaşır makinesi bozulur, mutfak kırılır vs. vs. Kim bunun ortasında oturur üstüne kayınvalide dırdırı çeker, üstüne eltinin çocuklarının yere attığı cipsleri toplar temizler?

Back
X