Eltimin akıl almaz tavırları

Bir daha Eltime selam vermem gerekir mi denk geldiğimde?

• Evet

OY: 11 5,9%
  • Hayır

OY: 177 94,1%

• Ankete Katılan
    188
Offf bayılırım böyle lafı inceden inceden sayan insanlara .Konu sahibi söyle kız bunları
iyide ne güzel laf gelmiş niye birşey demediniz?
aa sizde mi burdasınız hani yıldızımız barışmamıştı? ben arayıp x yoksa gidecektim siz niye bizim davetli olduğumuz yere hemde bizden önce geldiniz ki?
velev ki hala bizi de davet etti dedi daha güzel. e iyide beleş yemek için kuralları bozacaksanız bileyim bende ona göre davranırım madem. tutarlı davranıp bir bahane uydurup gelmeseydiniz keşke.
şöyle güler yüzle sakince söyleyecektin bunları.

Merhabalar herkese,
Yaklaşık 4 aylık evliyim ve anlamadığım bir şekilde eşimin kardeşi (kayın birader) nin eşi(elti) bana sürekli anormal davranıyor. Hepi topu 2.5 ay gibi bir sürede evlilik yapan evini kuran -ki bu süreçte kimseden hiçbir destek almayan ailesinden farklı bir şehirde yaşayıp çalışan- mühendis bir kadınım. Birbirimize göre çok farklı yapı ve karakterlere sahibiz. Bohça, kına alışverişleri için bebeğini ortaya atıp kayınvalidemin çarşıya çıkmasını engelleyecek kadar hırslı bana. Daha nişanlı sözlü bile değilken eşimin ailesinin evindeki yemekte ayran sürahisini 6 ya değil 5 e bölüştürüp benim bardağımı boş bıraktığını bilirim. Ben hazırlıklar için iş yerimden ayrıldığımda ( ki maddi açıdan hiçbir sıkıntım yoktu) ‘ben düğünden bir gün öncesine kadar çalıştım.’ Diye kendi evlilik tarihçesini hayıflanarak anlatan bir kadın. Kendimce uzak durmaya çalıştığımda ise bozulan alınan nişanlımı arayıp ‘ ben düğün hazırlığı yaparken eşim askerdeydi, hep tek başımaydım.’ Diye ahlayıp vahlayan bir kadın düşünün. Ve bu kadının 2 yaşında çalıştığı için bakamadığı, geceleri evinde kalarak çocuğuna bakan bir kayınvalidesi var. İkimizin kayınvalidesi yani. Kayınvalidem geceleri onlarda kalıyor bebek bakmaya. Kendi evindeki kocasını, evlilik hazırlığı yapan bekar oğlunu yalnız bırakıyor. O kadar da duyarlı. Asıl noktaya gelecek olursam bir aydır dehşet gergin bir ortamdayım. Sonuçta yeni dahil olduğum ve beni tanımayan bir aileye mensubum artık. Kurban bayramı Arife’sinde zorunluluktan ötürü kayınvalidemde kalmamız gerekti. O gece onlarda oradaydı. Valizimi eşimin bekar odasına bıraktım ve kişisel bakımımla ilgileniyordum. Bana valizimi kapatmamı söyledi, kapatmayacağımı bebek ile başka yerde oynayabileceğini söyledim. Ojelerime yaklaşan tatlış mı tatlış bebeğine ojelerimin kurumadığını şimdi dokunamayacağını belirttim.(bebeğimiz ojeli tırnağa bayılır her kız çocuğu gibi) gece eşimle yatacağımız bekar odasına geçmek istedim uyumak amaçlı, o bile sorun oldu. Neymiş hanımefendi o odada uyuyormuş. Eşi de salonda uyurmuş. Bebek ve kayınvalide oturma odasında uyurmuş. Kayınpeder yatak odasında uyurmuş. Anlayacağınız ben ve eşime onun ailesi yüzünden zorunlu olarak gittiğimiz ve gece kalmamız gereken evde yatacak yer yokmuş. Biz bir şekilde hiç umursamadan eşimin bekar odasında tek kişilik yatakta uyuduk.( ki bence çok ayıp bir şey bu ama olsun diyorsun bir yerden sonra.) sabah bir uyandık eltim evde yok. Yerini yadırgamış salonda ya da oturma odasında uyuyamamış. - daha önce hastalandığı bir dönem hep salonda uyumuşluğu var- buraya kadar benim pek takıldığım bir şey yok. Huzursuzluktan hiç hoşlanmayan aksine hep gülüp eğlenen hayattan keyif almaya çalışan biriyim. Bayram’ın 2. Günü Ege’ye ailemin yazlık evine gidip 4 gün keyif çattık geldik. Geldiğimizde her şey değişmişti. Kayınbiraderim ve eltim, kayınvalidem ile konuşup onlar varken bizim oraya gitmememiz için program yapıp anlaşmışlar. Geldiğimizde eşimi arayıp kardeşi söylemiş. Elti hazretleri ben kayınvalideme gidersem gelmeyecekmiş. Dolayısıyla kayınbiraderciğim de evliliğini ve karısıyla annesinin arasını iyi tutmaya çalışmış. Benim iyi niyetli kocam da anlamıyor bu kadar hırslandıklarını. Bir sonraki gün ben kayınvalidem ile gezmeye gidecektim, hazırlandım aradım müsait misin diye. Evet, gel dedi. Atladım taksiye gittim. Evde ikisi de var. O sırada kayınvalidem akşama oğlum da gelsin bizi alsın bizde yemek yiyelim dedi. Bende kabul etmeyeceğim ama yanlış bir cümle kullanıp kırmak istemiyorum. İhaleyi eşime bırakıp akşam yemeğinden kurtulma niyetindeyim. Bunu duyan eltim çıldırmış. 10 dakika içinde evden çıkıp işlerine gittiler. Ben evde onların kızının saçını tarıyorum o derece. Boyama yapıyorum. Kayınvalideme bir telefon geldi, konuştu konuştu sonra bana verdi. Bir de baktım ki kayınbiraderim. “Siz ikinizin yıldızı uyuşmuyor. Bundan sonra gelirken annemi arayıp soracaksın. Eltim evde mi diyeceksin, biz varsak gelmeyeceksin.” Dedi. Ben şaşırdım. Utandım. Gururum yerle bir oldu. Sadece telefonu kapatsın diye 3 kere iyi günler dedim ve sonuncusunda kapattım. Olaylar kızıştı. Ağladım. Sinir krizi geçirdim orada. Şükür evde sakinleştirici bir şeyler varmış. Peşinden 4 gün sonra yeni evlileri yemeğe davet eden hala çıktı ortaya. Utanmadan oraya geldiler. Bizim için verilen bir yemek olduğunu bildikleri halde. Bizim oraya gideceğimizi bildikleri halde. Eşim kardeşiyle öpüştü, odaya ben girdiğimde sırtı dönük telefonuyla ilgileniyordu. Eltim ortada yoktu. Peşinden gelen olay şu. Kayınbiraderim hala utanmadan abisini(eşim) arayıp “abi o gün eşimi öpmemişsin.” Diyor. Böyle sorunlu mu tüm eltiler??? Kocasını doldurup doldurup üstümüze salıyor. O da utanmıyor abisine böyle konuşmaya. Ne yapacağımı şaşırdım artık. Akıl verin bana! Sinirlerim gayet bozuk. Hala daha prim yapmaya çalışan ve haksız olduğu halde böbürlenen insanlarla uğraşmaktan sıkıldım. İki kardeşi ayırmak istemediğim için çok zorlanıyorum. Eşim bana destek oluyor ama bir erkek, kadın gibi anlamıyor. Bu kadına nasıl davranmalıyım??

Ps: çok uzun yazdığımın farkındayım ancak daha kısa açıklayamazdım

farkındamısın? acayip kıskanılıyorsun:) her elti bu denli değildir, ama genelde arada kıskançlık mutlaka olur...

Valla otur izle izle eğlen yani kaynınla biricik eşini, baya baya çekememe durumu var ve tavan yapmış yani. Siz neden kayniniz "bir daha eşim var mı yok mu sorup ona göre geleceksin" dediğinde, rahatsız olan eşinse o benim geldiğimi duyunca ortamı terkedecek madem ben kimseye göre hareket etmek zorunda değilim demediniz ki, lafı çarpı carpıvereceksin böylesine

Yalnız ben eşinize ve kayınvalidenize de çok kızdım.Eşiniz evlenmiş ve çakalların arasına bırakmış.Azıcık kardeşini örnek alsın ve karısına toz kondurmasın.Kayınvalideye gelince niye sen nasıl benim evime gelene karışıyorsun diyemedi eltinize ? Hepsini geçtim siz neden bu kadar pasif kaldınız ?

Pardon ,bu arada esin napiyor ? Bu kadar olumsuzluğu görmemek için kör olmak lazım . Görüyorsa da seni eltin ve eşiyle bor araya getirmeyecek .ben olsam ne kayinvalideye giderim ne eltimle görüşürüm .eltinin kıskançlığı ortada ,kayinvaliden de mi kıskanıyor ki onunla aynı tarafta ?! Çok ilginç ,hasetlerinden catlayacaklar

Kardesi esinize abi o gun esimi opmemissin diye hesap sorarken esiniz napiyor? Sen benim karimi saydin mi da ben sayayim demiyor mu?
Kayinvalide olayin neresinde, bunlar olurken niye herkes susuyor da onlara pabuc birakiyor ve siz hala nasil eltime selam vermeli miyim vermemeli miyim diye soruyorsunuz?
Ben delirdim burada gercekten
Herkesin pasifligi, sizin iyilik perisi halleriniz, onlarin varoşlugu, bu nasil bir olay örgüsü yav

O adam size benim ve karimin oldugu ortama gelmeyeceksin, onceden arayip annemi biz orda miyiz diye soracaksin diye emirler verirken sizin oldugunuz o yemege geldiklerinde nasil agzinizi acip bi laf soylemezsiniz
Ayyy içim şişti yemin ediyorum

Eşimin tek tutumu şu; onlar bizimle aynı ortamda olmak istemedi kabul ettik. Bu saatten sonra onlar istese de biz istediğimiz takdirde görüşeceğiz. Ama yoruluyorum bende. Daha yeni evlenen bir insanım. Tam aile olacağımız dönemde, birbirimizi sarıp sarmalayacağımız tanıyacağımız dönemde böyle sorunlar çok yıpratıcı. Polyannacılık yaptığımı söyleyen arkadaşlar olmuş, doğru bir tanım bu. Ben mutlu olmak için çabalayan biriyim. Aile kavramına karşı aşılamaz bir bağım var. Huzursuzluğun daha fazla huzursuzluk doğuracağına olan inancımdan karakterimden ödün vermemeye çalışıyorum.

Telefonda sinir krizi geçirecek bir durum yasamamissiniz. Insanlar çok zayıf mi ben mi çok katıyım anlayadim.

Şuan için gelmem gerektiğinde gelirim, yanımda bulunmak istemeyen kendi çıkar der kapatırdım.

Muhatap anlayacaksınız hepsi bu.

Elti baya çekememiş. Kendi baba evinde bişey görmemiş insanlar evlenip yenilik görünce şaşırtıyor.

Bence burada iş kayınvalidenize ve kayınpederinize düşüyor. Ne eşiniz ne kardeşi bişey yapamaz öyle bir kadına.

Telefonda sinir krizi geçirecek bir durum yasamamissiniz. Insanlar çok zayıf mi ben mi çok katıyım anlayadim.

Şuan için gelmem gerektiğinde gelirim, yanımda bulunmak istemeyen kendi çıkar der kapatırdım.

Muhatap anlayacaksınız hepsi bu.

Siz biraz daha sert duruşlu olabilirsiniz bana göre. Benim duruşum bu. Ben hiçbir şey demediğim halde, yüzüme telefonu kapattı diyen bir kayınbiraderden bahsediyoruz. Cevap verseydim kimbilir neler derdi

iyide ne güzel laf gelmiş niye birşey demediniz?
aa sizde mi burdasınız hani yıldızımız barışmamıştı? ben arayıp x yoksa gidecektim siz niye bizim davetli olduğumuz yere hemde bizden önce geldiniz ki?
velev ki hala bizi de davet etti dedi daha güzel. e iyide beleş yemek için kuralları bozacaksanız bileyim bende ona göre davranırım madem. tutarlı davranıp bir bahane uydurup gelmeseydiniz keşke.
şöyle güler yüzle sakince söyleyecektin bunları.

Orada onca kişinin yanında söylemenin beni küçük düşüreceğini düşündüm. Sonuçta karşımdaki insanlar benim mertebeme çıkamamış ki bu olaylar yaşanmış.

Eltiniz kompleksli ne kadar uzak o kadar iyi sizin için.Esiniz bunca olaylar yaşanırken nerede acaba?Kayinvalideniz de bilgili olgun biri değil bence herkesin yeri ayrı eşit davranmıyor.Size tavsiyem benimde başında aynı anlattığınız gibi biri var Ne yaparsa yapsın kimse onu görmüyor bende görüşmüyorum.Esim ise geç de olsa gerçek yüzlerini gördü
Kayınvalidemin pasifliği ve sadece ağlıyor oluşu birçok zaman canımı sıkıyor. Sadece ağlıyor ve ne yapacağını bilmediğini söyleyip duruyor. İnsanların elleri kana bulanmış. Kirlenmiş. Severek evleniyorsun ve sonunda dıdısının dıdısı elti denen bir varlık yüzünden moralin bozuluyor.

Ben yerinizde olsam bir daha kayınvalideme hiç gitmezdim. Neden gelmiyorsunuz dediğinde kusura bakmayın izin alarak evinize gelmek istemiyorum derdim. Sizden hoşlanmayan kişi bulunduğu ortamı terketmeli ayrıca. Siz değil. Kayınvalideniz de ne şiş yansın ne kebap misali terbiyesizliğe göz yumuyor. Görüşmemeyi oda hakediyor. Ayrıca kendinizi lütfen ezdirmeyin size söylenen bir söz varsa direk cevabını verin. Söyleyen utanmıyor siz neden utanasınız.

Elti baya çekememiş. Kendi baba evinde bişey görmemiş insanlar evlenip yenilik görünce şaşırtıyor.

Bence burada iş kayınvalidenize ve kayınpederinize düşüyor. Ne eşiniz ne kardeşi bişey yapamaz öyle bir kadına.
Kayınpedere bilerek hiçbir şey söylemiyor kayınvalidem. Ben söyledim bir kaç kere. Adamın konudan haberi yok

Orada onca kişinin yanında söylemenin beni küçük düşüreceğini düşündüm. Sonuçta karşımdaki insanlar benim mertebeme çıkamamış ki bu olaylar yaşanmış.
Merhaba, eltinizden ziyade kaynınızın ve eşinizin tavrını yanlış buldum. Keşke daha yapıcı davransalarmış.
Düğün hazırlıkları için işinizi mi bıraktınız? Şimdi çalışıyor musunuz yoksa eşinizden harçlık mı alıyorsunuz?
Belki eltiniz çocuğu olduğu halde çalışırken sizin düğün hazırlığı gibi bi bahaneyle işi bırakmanıza bozulmuştur.

Hem kocan , hem kayınvaliden kabahatli.

İki erkek annesiyim henüz gelinim yok ama benim evime gelinlerimin herhangi biri diğerinin

ne zaman geleceğine karışamaz.Bu ne hadsizlik.Rahatsız olan kendi gelmez.Lafını bile

ettirmem.Sen niye onun yüzünden kv-kp ile kötü olacaksın.Terbiyesiz.

Ayy çok sinirlendim.

Normalde annem babam yerine koyduğum insanlar. Ailem zaten başka şehirde. İstanbul’daki tek sığınağım, çat kapı gidebileceğim insanlar fakat kayınvalidem küçük oğlu ve gelinine destek olmayı tercih etmiş. En büyük hata o. Yanlış kararlarına destek olmuş. Olaylar patlayınca da kayınvalidem ağlamaktan başka bir şey yapamaz oldu. Ne yapacağımı bilemiyorum diyor. İki evladımın arası açılsın istemiyorum diyor. Çok yaşlı. Tek bir laf edemiyorum utancımdan. Yoksa asıl hata diğer gelinini kafasının üstüne çıkarmak olmuş.

X