Eltimi gözümde cok büyütüyorum

Eşiniz ve ailesi sizi aşağılamış sanırım eltinizle de kıyaslamış o yüzden.Eşiniz de olsa kimseye kendinizi aşağılatmayın.Değerinizi insanlar belirleyemez siz belirlersiniz.Kendinize saygı duyun ki başkaları da size saygı duysun.

Bence kendi özeliklerinize odaklanın bir başka tavır sizde eğriti durur belli bir süre sonra cevreniz tarafından anlaşılır sizi daha çok üzer bunu yapmayın. Eminim sizinde kendinize has güzel özellikleriniz vardır doğal olun eltinizin kendine özel bir şahıssa sizde kendinize özelsiniz eminim sizinde cevreniz tarafından bire bir duymasanızda hoş dedikleri tavırnız edanız vardır . Anladığım kadarıyla kendine bakmayı seven bir insanız tavırlarınızı kendinizide sevin onunda size ihtiyacı var.eltim öyle olsa böyle ola neyapar yerine ben ve mantığım olsa nasıl davranırdımları keşfeht
Bu düşüceler beli bir süre sonra ruhunu yorar başka pikolojik yaralar alırsın bir abla tavsiyesi burdaki tüm hanımlarda söylüyorum devir sağan sola sorayımları bittirdi maddi durumunuz varsa bir aile tanışmanınız olsun yoksa bunu yapan ilgili soyal kurumlardaki üçretsiz pisikoloğ yardımları alın daha sağlıklı bireyler olmak için.

Merhaba kızlar. Sizinle neden böyle olduğunu bilmediğim ama böyle olduğu için de çok mutsuz olduğum bir durumu paylaşmak istiyorum kiminize çok basit gelebilir bu da dert mi diyebilirsiniz ama bana bu ara cok dert oluyor. Ben 25 yaşındayım, sosyal bilgiler öğretmeniyim, 2 yıllık evliyim 6 aylıkta bir bebeğim var. El bebek gül bebek büyümüş rahat bir hayat yaşamış biriyim evliligimde şuan çok şükür maddi manevi iyi gidiyor. Güzel de biriyim her ne kadar doğum kilolarımı tamamen verememiş olsam da az bir kilo problemi dışında Güzel buluyorum kendimi. Ama gelin görün ki toplum içinde bir tutukluk geliyor bana. Bir eltim var o da güzeldir yani iyidirde. Ama nasıl diyim böyle bir ortam içinde o herkesle kaynaşır sohbet eder lada dahil olur ortalıkta gezinir. Ben çekik dururum oturduğum yerden pek kalkmam yani begenilmeme korkusu da değil ama ne var bilmiyorum. İkimizin de çocukları var o ortada oturur çocuklarla oynar ben daha çekik kalırım falan. Artık sinir oluyorum kendime. Onun gibi olmaya çalışıyorum devamlı davranış olarak dış görünüş olarak. Yani kıskançlıkta olabilir bu ama kötü niyet asla yok kız güzel yani güzellikten ziyade nasıl desem de anlasanız hoş bir kere. Hoş kelimesi gözünüzde neyi canlandırıyorsa öyle. O da 29 yaşında çok bir yaş farkımız da yok. Ben sanki daha çocuksu kalıyorum o daha kadınsı gibi yani bilmiyorum. Yarın mesela randevu aldım kuaförden ipek kirpik için yani bir değişiklik olsun kendimi daha çok begeniyim mutlu olayım diye ama sadece dış görünüşe olmuyor ki yani kendi konuşma tarzımı da beğenmiyorum aslında kibar konuşurum ama beğenmiyorum kendimi o kadınsılık yok gibi suspus ergen gibi takılıyorum bunları nasıl aşabilirim bana bir akıl verin lütfen
Artık bisey yaparken bile gülce (eltim) olsa nasıl davranırdi diye düşünüp öyle davranıyorum resmen ikimizin aynı anda bulunacağı ortamda bulunmak istemiyorum geri planda kalmamak için
Lohusa depresyonu sanırım ilk biraz kilo vermeye bak. Ama bayagi bi ver incecik ol. Sonra saclarin ve cildini toparla. Bazi insanların dişil enerjileri yüksektir. Bunun icin taş bileklikler var psikolojik işte belki . yardimi olur bende zayiflama bilekligi almstim kaliteli yerler olsun satanlar. Ay tasi ile apatit mi ne aldigim .alirsan disil enerji deme begendim aldim de .birazcik seni rahatlatır.bende cok kilolu değildim dogumdan sonra ama hic kendimi beğenmiyorum suan niyet etttim diyete eskiden daha iyi hissediyordum zayifken cok değilim ama eski kilomu ariyorum

Belki o da senin bir yönünü çok beğeniyordur. Bence sessiz ve ağır olmak bir ortamda daha çok dikkat çekiyor. Ama nolursun onun gibi davranma o sıcak davranıyor dur bende öyle davranıyım, o gömleğin üzerine kemer takıyo dur bende takıyım yaparsan bu sefer gülünç duruma düşersin farkederse ilişkiniz bozulur cidden düşünür neden böyle yapıyo rekabet ettiğini düşünür. Sen böyle güzelsin kendini sev.

Eltin gibi ol desek olabilir misin ? Asla.
Misal ben. Girdiğim her ortamda insanları güldürür ve ortamın aranan kişisi olurum 😎
Ama bunu asla planlı yapmam zaten planlı olsa tadı da olmaz.
Bu sizin elinizde olan bir şey değil. Bazı insanlar dünyaya çene olarak gelmiş .
Bknz <<<<<<<< ben :KK70:

Siz kendiniz gibi olursanız zaten en iyisi olursunuz. Ne yapacaksınız eltiyi Allah aşkına elti size özensin her insanın mizacı farklıdır. bence kendinizi geliştirin bir hobi edinin vakit buldukça boşluğa düşmüşsünüz

Neden kendinizi kıyaslıyorsunuz ki ödün veriyorsunuz kendinizden birilerine benzemek için böyle yaparak bence daha itici olursunuz. Kendiniz de beğenmediğiniz yönler varsa tabi ki düzeltin ama önce kendiniz için birilerine hoş görünmek için değil felsefeniz kendi üzerinize kendi mutluluğunuz üzerine olmalı bence.

iyide herkesin karakteri farklı.
eğreti durur elitiniz gibi davranmaya kalkarsanız.
kendinizle barışın herkes aynı tornadan çıkmış gibi olamaz.

Merhaba kızlar. Sizinle neden böyle olduğunu bilmediğim ama böyle olduğu için de çok mutsuz olduğum bir durumu paylaşmak istiyorum kiminize çok basit gelebilir bu da dert mi diyebilirsiniz ama bana bu ara cok dert oluyor. Ben 25 yaşındayım, sosyal bilgiler öğretmeniyim, 2 yıllık evliyim 6 aylıkta bir bebeğim var. El bebek gül bebek büyümüş rahat bir hayat yaşamış biriyim evliligimde şuan çok şükür maddi manevi iyi gidiyor. Güzel de biriyim her ne kadar doğum kilolarımı tamamen verememiş olsam da az bir kilo problemi dışında Güzel buluyorum kendimi. Ama gelin görün ki toplum içinde bir tutukluk geliyor bana. Bir eltim var o da güzeldir yani iyidirde. Ama nasıl diyim böyle bir ortam içinde o herkesle kaynaşır sohbet eder lada dahil olur ortalıkta gezinir. Ben çekik dururum oturduğum yerden pek kalkmam yani begenilmeme korkusu da değil ama ne var bilmiyorum. İkimizin de çocukları var o ortada oturur çocuklarla oynar ben daha çekik kalırım falan. Artık sinir oluyorum kendime. Onun gibi olmaya çalışıyorum devamlı davranış olarak dış görünüş olarak. Yani kıskançlıkta olabilir bu ama kötü niyet asla yok kız güzel yani güzellikten ziyade nasıl desem de anlasanız hoş bir kere. Hoş kelimesi gözünüzde neyi canlandırıyorsa öyle. O da 29 yaşında çok bir yaş farkımız da yok. Ben sanki daha çocuksu kalıyorum o daha kadınsı gibi yani bilmiyorum. Yarın mesela randevu aldım kuaförden ipek kirpik için yani bir değişiklik olsun kendimi daha çok begeniyim mutlu olayım diye ama sadece dış görünüşe olmuyor ki yani kendi konuşma tarzımı da beğenmiyorum aslında kibar konuşurum ama beğenmiyorum kendimi o kadınsılık yok gibi suspus ergen gibi takılıyorum bunları nasıl aşabilirim bana bir akıl verin lütfen
Artık bisey yaparken bile gülce (eltim) olsa nasıl davranırdi diye düşünüp öyle davranıyorum resmen ikimizin aynı anda bulunacağı ortamda bulunmak istemiyorum geri planda kalmamak için
Kendine Hobby bul

e bır seyı denesenıze ya
gozunuzde buyutmemeyı ?

onun daha sosyal , dısa dönük aktıf olusunu daha alımlı olusunu kıskanmıssınız aslında,
herkesın kendıne gore guzellıgı var.

Anladığım kadarıyla eltinize hayransınız ve ona benzemeye çalışıyorsunuz. Güzellik görecelidir tabi ama saç baş düzelterek ve daha bakımlı olarak olduğunuzdan daha güzel ve hoş gözükmeniz elbette mümkün. Herkesin kendine has bir enerjisi, aurası vardır, eltiniz etrafına güzel enerjiler yayan, enerjisi yüksek olan bir kadın olabilir ama herkesin enerjisi, karakteri kendine hastır. Içe dönük olmanız, insanlarla daha az haşır neşir olmanız, ne bileyim çekingen olmanız sizi ondan daha az hoş kılmaz. Sırf ona benzemek için olduğunuzdan başka bir karaktere bürünmeye çalişmanızdansa olduğunuz gibi birisi olmanızı ben tercih ederim şahsen. Özü sözü bir olmak, oturmasıni kalkmasıni bilmek, gerektiginde insanlarla arasına mesafe koyabilen bir insan olabilmek, akıllı, terbiyeli davranmak bunlar bana göre fıkır fıkır olmaktan çok daha değerli olgular. Fitne fesatlık, dedikodu, kıskanclık, cimrilik vb gibi kötü özellikleriniz varsa onları düzeltmeye çalışın, öte yandan kendinizi gelistirmeye, hobiler edinmeye, farkındalık sahibi olabilmeye zorlayın yeter de artar bile. Önemli olan erdemli bir insan olabilmekte; erdemli insan her ortamda dikkat çeker, taktir ve beğeni toplar, fıkır fıkır olmak, her ortama ayak uydurmak, herkesle sıki fıkı olmak, yedi yirmidört moreli düzgün olmak, 32 diş sırıtmak, hahahihi hoho yapmak bunlar fasa fiso. Diğer bir deyişle; başkası olma kendin ol, böyle çok daha güzelsin ya gel bana sahici sahici ya da anca gidersin :))

Kendinizle barışsanız herşey çözülecek aslında. Ona benzemeye çalışmayın iğreti duracaktır. Ve belki bu sefer eltiniz ‘ay bana özeniyo resmen’ vs naralar atacaktır. Kendinize özgü olun siz hem belki o da size özeniyodur :)

Aile içerisinde ya da çevrenizde konuşma sırasında bir kıyas mı yapılıyor siz ve eltiniz arasında acaba?Ya da kıyas yapılmadan çok mu övülüyor eltiniz? Sonradan aileye dahil olan gelinler genelde yaşıyor bu durumu.Ama her insanın kendine has özellikleri vardır ve bu özellikler için sevilirler.Tek kalıp olmak zorunda değil sevgi,saygı görmek için. Siz kendinizi kabul edin önce,hiçkimse için değişmeyin.

Kendiniz olun

Sizinki kıskançlık değil de bir imrenme gelmiş size

Ama her insan şahsına münhasırdır. Yani sizin yapınız daha içinize kapanık o daha rahat daha sosyal anladığım kadarıyla
Her insan bir olmaz ki bunun güzelliklerde ilgisi yok Ama demek istediğinizi anladım bende mesela öyleyim giyim kuşamla ilgisi yok pek sempatik biri değilim bu kişiliğinizse olmadığınız biri gibi davranmak itici kılıyor insanları

Rol model gibi olmuş beğendğinz için ama kendinize haksızlık etmeyin.sizin de kendinize Özgü güzel yanlarınz vardır eminim.Sizi de beğenip taktir eden birileri vardır.

X