Eltimi gözümde cok büyütüyorum

sclerdn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2021
4
-8
33
Merhaba kızlar. Sizinle neden böyle olduğunu bilmediğim ama böyle olduğu için de çok mutsuz olduğum bir durumu paylaşmak istiyorum kiminize çok basit gelebilir bu da dert mi diyebilirsiniz ama bana bu ara cok dert oluyor. Ben 25 yaşındayım, sosyal bilgiler öğretmeniyim, 2 yıllık evliyim 6 aylıkta bir bebeğim var. El bebek gül bebek büyümüş rahat bir hayat yaşamış biriyim evliligimde şuan çok şükür maddi manevi iyi gidiyor. Güzel de biriyim her ne kadar doğum kilolarımı tamamen verememiş olsam da az bir kilo problemi dışında Güzel buluyorum kendimi. Ama gelin görün ki toplum içinde bir tutukluk geliyor bana. Bir eltim var o da güzeldir yani iyidirde. Ama nasıl diyim böyle bir ortam içinde o herkesle kaynaşır sohbet eder lada dahil olur ortalıkta gezinir. Ben çekik dururum oturduğum yerden pek kalkmam yani begenilmeme korkusu da değil ama ne var bilmiyorum. İkimizin de çocukları var o ortada oturur çocuklarla oynar ben daha çekik kalırım falan. Artık sinir oluyorum kendime. Onun gibi olmaya çalışıyorum devamlı davranış olarak dış görünüş olarak. Yani kıskançlıkta olabilir bu ama kötü niyet asla yok kız güzel yani güzellikten ziyade nasıl desem de anlasanız hoş bir kere. Hoş kelimesi gözünüzde neyi canlandırıyorsa öyle. O da 29 yaşında çok bir yaş farkımız da yok. Ben sanki daha çocuksu kalıyorum o daha kadınsı gibi yani bilmiyorum. Yarın mesela randevu aldım kuaförden ipek kirpik için yani bir değişiklik olsun kendimi daha çok begeniyim mutlu olayım diye ama sadece dış görünüşe olmuyor ki yani kendi konuşma tarzımı da beğenmiyorum aslında kibar konuşurum ama beğenmiyorum kendimi o kadınsılık yok gibi suspus ergen gibi takılıyorum bunları nasıl aşabilirim bana bir akıl verin lütfen
Artık bisey yaparken bile gülce (eltim) olsa nasıl davranırdi diye düşünüp öyle davranıyorum resmen ikimizin aynı anda bulunacağı ortamda bulunmak istemiyorum geri planda kalmamak için

Yani zor oldugunu biliyorum ama kendinizi kiyaslamamaya calisin, yani herkesin iyi kotu ozelligi var, sizin de karakteriniz bu, bence once kendinizi sevmeyi ogrenin. Herkesin yapisi davranisi farklidir. Kendinizde degistirmek istediginiz seylere tabi odaklanin ama insanlarla kendinizi karsilastirmayin bence.

Yani eltinizin daha sıcakkanlı, girişken ,ilgiyi üstüne çeken bir yapısı var demek illa ona benzemek zorunda değilsiniz içinizden gelmiyorsa zaten sizde yapmacık durur
Ona benzemek yerine fazla kasmamayı rahat olmayı öğrenmeyi deneyin

kıskanmanıza rağmen ondan kötü bahsetmemeniz de eltiler arasında nadir görülen birşey Tebrikler

Eskiden çekingen ve özgüvenliydim şimdi çekingen girişken ama özgüvenim düşük , sanki benim sözlerime kimse ciddiye almayacak gibi gelir veya önemsemeyecek gibi geliyor , Buda mesela eşim ve ailesinin beni sürekli beğenmeyip aşağılamsından olduğunu biliyorum ama aşamıyorum bu durumu , oysa etrafım bana saygı duyuyor sadece benim düşüncem bu .

Düşünsenize sürekli arkadaşla buluşup ne konuşacağım ki saçma mı konuşuyorum hep aynı şeyleri mi anlatıyorum acaba diye sürekli sorgulamaya başladığım hayat .
Bende çözemedim konuyu takipteyim

Ya bence o içten gelen bir samimiyet
Ama herkes siz gibi olmaz,tabii eltiniz gibi de olmaz.
O yüzden çok farklıyız ya.
Ama ben yazdiklarinizda kıskançlık,kötülük hissetmedim.
Bazı insanlardan çok candan olur,her girdiği ortama uyum sağlar,çabuk adapte olur.
Siz şimdi kıyas yapayım,geri kalmayayim diye çok zorlarsaniz,yapmacık olur yapmayin kendiniz gibi olun.

Her insanın mizacı farklıdır, eltiniz daha sıcakkanlı daha girişken biri siz ise daha geri planda kalan, isteseniz de konuşmaya ve girişkenliğe çok yanaşmayan bir yapıdasınız. Bu yanlarınızı törpülemek çok zor değil. Bir ortamda daha sıcakkanlı daha girişken davranabilirsiniz, bunları da biri sizi daha çok beğensin diye değil ruhunuza daha iyi geleceği için yapmalısınız.

Aile içi ortamda eltim de benden çok konuşur ben otururum bir kenarda nadiren dahil olurum cunku konustuklari şeylerden anlamiyorum. 😂 Eltim evin kizi gibi davranir her işe koşuşur hamarattir vs kaynanamlardaysak eltim butun gun oturmaz işleri yapar. Ben otururum arada telefona takilirim gelirim eve.
Görev niyetine en çok ayda bir bulundugumuz ortam. 🙄

Yani sohbet etmemekten rahatsiz olmaniz tamam ama dış gorunuşunuzu niye benzetmek istiyorsunuz? Bir şey yapacaksaniz da birebir ona benzetmeyin bari yani disardan bakinca fark edilirse bariz degisiklikler ve eltinizle benzerlik çok itici duruyor. 🙄🙄
Onun disinda bazi ortamlarda insan sohbet edemiyor zorla olmuyor bence her yerde tutuk degilseniz ortam size uymuyordur

Eltinizle neden yarışıyorsunuz ya da neden onu rakip gibi görüyorsunuz?
İkinizin karakteri farklı. O daha girişken, siz daha çekingensiniz demek ki. Bunun neresi sorun?
İlkiniz farklı insanlarsınız ve farklı insanlarla evlisiniz.
Eşlerinizin kardeş olması sizi neden rekabete sürüklüyor?

Normal değilsiniz gerçekten. Kimse gibi olmaya çalışmayın o zaman en güzel sizsiniz gercekten

Çunku kıyaslıyorsunuz. Yapmayın bi insanın kendine yapabileceği en buyuk kötülük düşünüp durursunuz ne gerek var. Siz de öylesiniz kendinizle barışık olun . Hem belki eltiniz bunun farkında olabilir gerek yok böyle şeylere. Herkesin kendine göre kusuru kendine göre övünecek bir şeyi vardır . Öyle girişken insanlarda da genelde ön planda oldukları için pek bi laçka oluyor ilişkiler siz böylelikle sınır çiziyorsunuz belkide eltiniz bu durumdan size özeniyordur ✌

anladığım kadarıyla eltinizin ortam içindeki davranışları hoşunuza gidiyor, onun gibi olmak istiyorsunuz ama her insanın yapısı mizacı farklıdır, eğer herkes aynı olsaydı birbirimizin kopyası olurduk. kimi insan daha çekingen olur, kimi daha girişken, kimi daha sıcakkanlı olur, kimi daha soğuk..bu böyle uzar gider. acaba siz onun herkes tarafından sizden daha çok sevilecek olmasından mı çekiniyorsunuz? kendinizde mutsuz olduğunuz durumlar varsa tabi ki düzeltin fakat eltinizi örnek alarak değil. siz nasıl mutlu hissediyorsanız. sırf eltiniz daha girişken diye sizin de girişken olmanız gerekmez

Karşı tarafta(eltide) kıskanacağım tek şey memur olması olur. Ben de çekinik karakterli biriyimdir ama ortamda bi ağırlığım var benim bilerek yapmadığım. Siz de kendinizi küçümsemeyin her birey farklı. Onunla aynı olmanızın hiçbir önemi yok. Siz kendiniz olmaya devam edin. Ona ayak uyduracağım derken daha da strese giriyor gibisiniz. 6 aylık bebeğiniz var. Ona yoğunlaşın.

Eltiler savaşı vol. bilmem kaç. :KK11:

Eklentiler

• 2ADD85DC-608E-4573-9E2C-6E354B01AAA5.jpeg
    2ADD85DC-608E-4573-9E2C-6E354B01AAA5.jpeg
    69,6 KB · Görüntüleme: 106
Kayınvalidemlerdeyken ben de çok konuşmam, genelde susarım öyle lafa atlamam. Ama eltim tam tersi, kaç yıllık gelinleri tabii herkesi benden iyi tanıyor akraba eş dost herkesle konuşur ortada gezinir bunu sever de bense daha mesafeli olmayı doğru buluyorum.
Normalde çok sıcakkanlı ve girişken bir insanımdır her ortamda arkadaş rahatça edinirim.

Belki elinizin de sizden daha büyük dertleri vardır.Hepimiz insanız sonuçta,en güzeli kendiniz gibi olmanız.

Sosyal fobiniz var gibi geldi bana. Özgüven problemini çözerseniz diğer konu da hallolur. Birini kendimizle kıyaslayabiliriz ör ek labiliriz bu doğal birşey ama dozu kaçmaga başlamışsa öfkeye dönüşmemesi için önlem almak gerekir

X