- Konu Sahibi Shostakovich
Tabiki rahata kaçıyor, bunu aklı olan herkes idrak eder, madem maddi gücün iyi değil, çocuğun da var bir işe girip çalışman şartlarını iyileştirmen daha uygun değil mi? Bir de kimse kimseye bir şey vermek zorunda değil, ki büyük elti elti değil kardeş gözüyle bakmış, yakın oturdukları içinde ilgilenmişler. İlk evlendiklerinde borçları var diye büyük elti sürekli yemeğe alıyordu mesela, ben zaten anlayamıyorum? Böyle şuyum yok, buyum yok, alamıyorum, edemiyorum diyen insanları? Olmasa bile açıkça dile getiremezdim, ki birileri beni düşünmüşse ve benim için bir çok fedakarlık yapıyorsa da hakkını yiyemezdim arkasından konuşarak..
Senin borcun senin borcun, evin ayrı sonuçta, evine ne isterse alır. Bir de zaten öyle bir şey ki 4 yıllık evliler hala sıkıntıdalar, sıkıntı çekersin tabii, ev alıyorsun tek maaş geçiniyorsun üstüne bir de çocuk yapıyorsun, ben duyunca şahsım adına büyük elti için çok üzüldüm, insan olarak anlattığım gibi iyi, temiz kalpli bir insan yazık yani..
İsitoyrlar ki herkes ellerinden hep tutsun, hep onlar için bir şeyler yapılsın, el üstünde tutulsunlar. Öyle dünya varda ben mi bilmiyorum anlamadım ki?
Geçen gün beraberdik, ben çalışan bir insanım ve Allah sağlık sıhhat verdiği müddetçe de çalışacağım, çocuk meselesinden konu açıldı da ben bu devirde çocuk işi gerçekten zor, büyük sorumluluk çalışmayan insan bu kadar zorlanıyorsa çalışan insan için daha da zordur herhalde? dedim, hatta böyle düşününce soğuyorum çocuk düşüncesinden dedim de '' heeee evlende görürüz, bizde öyle diyorduk çocuk yapmayız diye ama olmuyor, bir süreden sonra rutine bağlıyorsun, bi onun elinde kumanda, bir senin elinde sıkılıyorsun ''
Çocuk maskot mu Allah aşkına, ya da vakit geçirme aracı mıdır?nedir? Ki ilk çocuğuna evlendikten sonra 4 ay içinde hamile kaldı bilinçli ve isteyerek, yani herkesi kendi gibi düşünmeye sevk ediyor, sende böyle olacaksın! diyor. Benim arkadaşım 1,5 yıllık evli ve hala yakın zamanlarda çocuk düşünmüyor herkes senin gibi düşünmek istemiyor diyorsun ama anlayamıyor..
Ayy iyi ki benim eltim değilmiş diyorum..
Arkadaşım dediğim gibi mesele eltilik sıfatı değil, insanlıkla alakalı bir durum aslında eltin değil karşında kötü niyetli kim olursa olsun uzaklaşmaya bakacaksın, tabii elti olunca hele bide aynı apartman, aynı semt olunca daha zor anlarım, en güzeli mesafe koymak, ilgilenmemek..
canim sana hak veriyorum valla uzaklasacaksin en guzeli... mesafeli olsun senin arkadasin pek konusturmasin dinlemesin... ayni apartman da olsa uzaklarda da olsa valla mesafe koymazsan arkandan is de cevirirler en guzeli soguk ama baskalarinin yaninda sicak olmak...
boyle giderse kirk yillik tiyatro oyuncularina tas cikaririm yav