• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltıme ve kayınvalıdeme mektubumdur

Bu yazıyı okuyunca kendimden bazı şeyler buldum bende yaşamıştım dedim.Düşünüyorum da hani derler ya bazı gelin ve kaynanalar anne kız gibiyiz çok iyi anlaşırız vs. arkadaşım ya biz iyi kaynanaya denk gelmedik, ya biz iyi gelin olmadık yada bugüne kadar duyduğum iyi anlaşan gelin kaynana hikayeleri hakikaten HİKAYE İDİ.. :1:

her şeyi anladım da halısını malısını niye siliyorsunuz? eltinizin gündelikçisi misiniz? para mı alıyorsunuz karşılığında?

ben kendi evimle uğraşamıyorum millet kocasının gözüne gireyim diye eltisinin evinin yerlerini camlarını falan siliyor.. anlamadım bu işi:53:

sevgili elticigim, benim evlilikten cok sey ogrenmemi saglayan insan,

gözümü açtıgın için sana ne kadar teşekkür etsem azdır.
çok aglattın benı cok acı oldu bana olan düsmanlıgını ogrenmek ama olsun... tecrübe acıyla başlar.

okulla ev arasında mekık dokuyarak yetısen evlılık eltı kaynan ılıskılerı nedır bılmeyen kardeslerıne bakıp onlara hem yemek yetistirip hem de anne baba sevgısı vermeye calısan bu yenı gelın senden cok sey ogrendı..

esimle tanisip sozlendigimizde sevgililer gunu hediyesi almadi mi kaynim sana diye baslayan tuzaklarina bir bir duserek bugunlere kadar sag salim gelmeyi basardim...

ama hep jetonum gec dustu... sen de bunun farkindaydin..

biliyor musun senden neler ogrendim? yazayim mi sevgili elticigim?

bir daha asla evime gelip kaynanamizdan cektiklerini aglayarak anlattiginda seni avutmayacagim.. direkt yollayacagim dinlemeden... cunku benden aldigin dertlerimi laflari gidip sikayetci oldugun kaynanama aktararak onun evime gelip bana satasmasini sagliyorsun... nasil olsa bu yeni gelin saf... agzindan hemen laf alirim... ama o saf benim dediklerimi asla kaynanama yetistirmez... hatta bu yeni gelin bana kendisine aldigi seylerden alip veriyor evlendiginden beri... evine cagiriyor... benim evime tka basa misafir gelince gelip yardim ediyor yemek yemeyi bile unutuyor... sirf bunlari beni sevdiginden ve allah rizasi icin yapiyor...

sen ne yapiyorsun bunlarin karsiliginda elti hanimcigim peki?
kaynanam ve kocamin yaninda guler yuzlu davranip bana yardim ediyor gibi gorunup puan topladin bugune kadar... kendi kocam bile bana inanmakta gucluk cekti sayende... o kadar iyi bir oyuncu oldun ki kulaklarimla su cumleleri duyana kadar uyanamamistim ben bile...

komsunun yanina gidip evin kapisini da acik unutup'

amaaan iyiki bu geldi yardim etti de su misafirleri bir an once yolladik kiiiiizzz.... buu gelmese isim zordu.... her gun temizlik yapiyor kiiizz gecen kaynanamla ilgili de bana su sitemde bulunduu.... evinin koltuklarina hep sacma sapan ortuler ortuyor... ev dedigin boyle mi olurmuss....

gibi daha nice gercek yuzunu meydana cikaran dedikodular duydum cok sukur....

sonra kaynanam koye gitmeden benimle kavga etmis hani kaynanam donmeden bir gun once evini senden evvel davranip iyice temizlemistim hatirladin mi sen de mosmor kesilmis soka girmistin...

iste simdi soka girme sirasi sen de canim... nasil da uzulmustun... ama sen ne bekliyordun? bu kiz nasil olsa kaynanamdan bir ton kufur yedi artik yanasmaz meydan bana kalir ben yaparim kv her isini iyi gelin ben olurum dedin kendi kendine dimi hevesin kursaginda kaldi...

bak simdi kv koyden geldi de ona hala iyi davraniyorum sen ise suratin bes karis olaylarin sokundasin ve kiskancliktan benle muhabbeti de kestin dimi elticim?

artik gelin akillandi...

artik kv min laflarini bir seye tutmayacagim canim...

seninle toplum icinde olmak haricinde asla konumayacagim seninle ayni sofraya basbasa oturmayacagim... akillansam da yine tuzaklarina dusebilirim cunku bu islerden sen daha iyi anliyorsun...

guler yuzunle beni artik kandirip arkamdan insanlara dedikodumu yapamayacaksin... beni kaynanama iyi davrandigim icin kiskancliktan yok saydigin gibi evine gelince misafirlige kocam yuzunden geliyorum tabii kardesiyle grusuyor mecburen.. hosgeldin demedigin gibi ben de sana hosgeldin demeyecegim...

ben de seni yok sayacagim canim... artik agzina laf vermeyeceim sana sadece insanlarin yaninda iyi davranir gibi gorunecegim... onun disinda seni yok sayacagim elticigim tipki senin bana yaptigin gibi...

en onemlisi misafir geldiginde ya da biz size yemege geldigimizde sana kendimi paralayarak yardim ettigim gibi bir daha asla yardim etmeyecegim... kaynanamin ve kocamin yaninda sofrayi toplar gorunecegim ama kendimi yormayacagim...

bunun gibi daha pekcok seyi ben senden ogrendim canim.. Allah senden razi olsun.. uc gunluk dunyada iyi gecinmek yerine bana oyunu kurallarina gore oynamami sectirdigin icin./..

kaynanacigim

artik seni de bir seye tutmayacagim... esim yokken bir bahane uydurup sen cagirinca yanina gelmeyecegim...ancak bazen olabilir onlarda da bana soktugun laflara seksi ve edali bir sekilde gulerek seni cileden cikaracagim... uzuntuden kendime bakmiyordum ve hungur hungur agliyordum ama artik bakimli ve guzel bir gelin olarak seni de catlatacagim...

beni bir daha asla rencide ve sinir edemeyeceksin cunku laflarina hihi diyip gececegim ve asla kafama takmayacagim... bir daha kufur edersen ortamdan uzaklasacagim... seni esime de sikayet etmeyecegim cunku bu gune kadar bir yere varamadim...

ama onun yaninda yapacagin hareketlerle kendi kendini atese atacaksin canim...
bana ettigin kufurler icin Allah sana ahirette ne hazirladi acaba cok merak ediyorum...

devamli disari cikarak derslerimi bahane ederek senden uzak duracagim ama ara sira esim de oldugu zamanlarda camini halini siler supururum esimin de gozune sokarim boyle ce bir tasla iki kus vuracagim...

evime gelip bas koseye oturup ogluma hizmet et yatagini ac meyce cay getir gibi kopege soylenmeyecek sekilde cemkirerek bana davranislarina gulerek ve kiritarak karsilik verecegim./..

esimin daha cok kiymetini bilecegim. onu daha cok kendime baglayacagim... bir cocugum oldugunda da lohusalik psikolojisiyle beni tuzaga dusurup kavga cikarmana musaade etmeyecegim...

istedigin gibi yika bebegimi.. giydir ve uyut yedir icir... zaten esim bu konuda sana izin vermeyecek... verse de tahammulunu zorladigin icin onun gozunden duseceksin zamanla...

ama ben bebegimle guzel gunler gecirecegim Allahin izniyle...

artik bana satastiginda sinirden ellerim titremeyecek...senden korkup cekinmeyecegim... gozlerim dolu dolu esime bagirarak bana soyle dedi boyle dedi demeyecegim...

hep susacagim... bazen espiriyle karsilik verecegim...

bunlar ve daha fazlasini bana sizler ogrettiniz elticigim ve kaynanacigim...

size sizin gbi verecegim karsiligimi.. ben de oyunu kurallarina gore oynayacagim bundan sonra...

uzulmeyecegim bana yaptiklariniz icin...

ama kalbmin bir kosesinde sizinle bunlari yasamamis olmak umidi ve gercek mutlu bir aile olma hayaliyle yasayacagim sonsuza kadar...

sevgilerimle...

keşke bunları yaşamadan tahmin edip ona göre davranabilsek, safmıyız neyiz :P

her şeyi anladım da halısını malısını niye siliyorsunuz? eltinizin gündelikçisi misiniz? para mı alıyorsunuz karşılığında?

ben kendi evimle uğraşamıyorum millet kocasının gözüne gireyim diye eltisinin evinin yerlerini camlarını falan siliyor.. anlamadım bu işi:53:

eltimin degil canim kayinvalidemin evini temizlerim yazmistim:) yanlis anlasiliyor galiba kusura bakmayin:) eltiminkini niye temizleyeyim parmagimi kipirdatmam valla:)))

Ama sunu demek istedim kaynanama yardim edince eltim mosmor olup kiskaniyor onceden darilip kusup yapmiyordum simdi yapiyorum cozumu buldum

Bu yazıyı okuyunca kendimden bazı şeyler buldum bende yaşamıştım dedim.Düşünüyorum da hani derler ya bazı gelin ve kaynanalar anne kız gibiyiz çok iyi anlaşırız vs. arkadaşım ya biz iyi kaynanaya denk gelmedik, ya biz iyi gelin olmadık yada bugüne kadar duyduğum iyi anlaşan gelin kaynana hikayeleri hakikaten HİKAYE İDİ.. :1:

haklisin canim ama her seyin bir cozumu vardir... bak ben artik onlari cok ama cok sasirtiyorum... agzlarina laf vermiyorum seviyeli davraniyorum is yapinca arada bir yapiyorum kendimi yormadan ama gozlerine sokarak... kocama sikayet etmiyorum daha iyi davraniyorum...

hele sofradayiz bir gun kaynanam catladi valla esim ekmegi bolup az yumurta koyup bana verdi sakalasti benle guldu falan ben de simariklik yaptim catladi patladi aslinda benim hic tarzim degil buyuklerin yaninda hatta kendi yasitlarimla da olsam simariklik kendini bilmezlik yapmazdm

evliligimizin ilk zamanlarinda da esimi hep uyarrdim annemizin babamizin yaninda benle sakalasma ayiptir agir olalim falan derdim

ama her sofrada bana laf soktu rencide etti sinirlendirdikce zevk aldi...

simdi sen misin bana bu dertleri salan goruyor gununu bi yerime hic takmiyorum kendisini... simarik isveli edali kocamla balli serbetli oluyorum agir bir sey dese de guluyorum civil civil neredeyse sinirden catlayacak...

hee dogru mu guzel mi elbette degil ama naparsin o oyleyse ben de boyle artik..

Birçok kez bende aynılarını kendı kendıme ve esıme solemıstım artık takmıcaqım qülüp gecıceqım ama 6 tane eltısı olan ve en küçüklerı de ben olan her bırı bı laf edıp dedıkodu yapan bı eltılerım olduqu ıcın qülüp gecemıyorum hepsının sacını basını yolasım gelıyo :47::47::47: senın qıbı takmıcaqım desemde takıyorum canım ıste elınde deqıl ınsanın umarım sende bu dedıklerın qıbı kafana takmazsın ne kadar zor olsada umarım bunu basarırsın ben basaramadım :27::27::27:

Not : Sürükleyici bir yazıydı bu arada :52::52::52::52::52:

herşeyi geçtim neden evini temizliyorsunuz ki?

yapmayın allah aşkına, hayır ben çok duydum böyle şeyleri , bir değeri de olmaz gözünde...

oğlu çok istiyorsa gündelikçinin parasını versin.

haklisin canim ama her seyin bir cozumu vardir... bak ben artik onlari cok ama cok sasirtiyorum... agzlarina laf vermiyorum seviyeli davraniyorum is yapinca arada bir yapiyorum kendimi yormadan ama gozlerine sokarak... kocama sikayet etmiyorum daha iyi davraniyorum...

hele sofradayiz bir gun kaynanam catladi valla esim ekmegi bolup az yumurta koyup bana verdi sakalasti benle guldu falan ben de simariklik yaptim catladi patladi aslinda benim hic tarzim degil buyuklerin yaninda hatta kendi yasitlarimla da olsam simariklik kendini bilmezlik yapmazdm

evliligimizin ilk zamanlarinda da esimi hep uyarrdim annemizin babamizin yaninda benle sakalasma ayiptir agir olalim falan derdim

ama her sofrada bana laf soktu rencide etti sinirlendirdikce zevk aldi...

simdi sen misin bana bu dertleri salan goruyor gununu bi yerime hic takmiyorum kendisini... simarik isveli edali kocamla balli serbetli oluyorum agir bir sey dese de guluyorum civil civil neredeyse sinirden catlayacak...

hee dogru mu guzel mi elbette degil ama naparsin o oyleyse ben de boyle artik..

Şunu söylemeliyim ki bende buradan çok şey öğrendim hemde çok şey... Aynen bende senin gibi oyun yapamam, dümdüzüm, ben böyleyim derdim ama öyle değilmiş.. Eşime patlardım, o da herşeyi anlatıyormuş meğer :( benim durumum daha vahimdi.. Ne oldu, herşeyi düzelttim, şimdi eşime hiçbirşey söylemiyorum hatta benimle ilgili kv nin bilmesini istemediğim şeyleri bile eşime anlatmıyorum! Arkadaşlarım var, en önemlisi çookkk şey öğrendiğim kk var :) Bazı insanlar bunu hakediyor, acı ama böyle...

Çok uzun tamamını okumadım
Ama kim olursa olsun daha dün tanıdığım birine kayınvalidemden veya başka birinden dert yanmam dedikodu etmem ben
Hele ki bu dillere destan 'elti' sıfatında biriyse..
Bunu saflıkla alakası yok, kimisi herkesle hemen samimi olur kimisi olmaz.. Yapı meselesi..

Sonra bir de yediğim onca küfür :53:rağmen kayınvalidem köyden gelmeden evini sildim süpürdüm, sana fırsat vermedim gibi birşey yazmışsınız eltinize hitaben
Yahu siz niye kayınvalideyi paylaşamıyorsunuz? Bu neyin rekabeti
Kim olursa olsun bana bir dünya küfür edecek sürekli laf sokuşturacak, bende sırf eltim kapmasın diye ona iyi gelini oynamaya çalışacağım.. Yok yaa başka, gelince de bi arzunuz var mı efendim kahve filan sor bari.. ?

Son düzenleme:
helal olsun arkadaşım:46: :46: :46: kendi kendine telkinde bulunmuşsun vallaha helal olsun çok güzel paylaşım olmuş bunu bende uygulamalıyım hiç yoktan kimselere anlatamadığımı kağıda kaleme döker yanlışlarımı bulur ve düzeltirim :52:

Benim de bir arkadaşım var iki eltiler kaynana daha 50' de ama görseniz, gezmeye vakit çok işe gelince yorgan döşek yatar. Bir gün benim arkadaş, bir gün diğer gelin siler süpürür evini. Eltisiyle kavga etmişlerdi de eltisini kaynanası kendi evinin içine, arkadaşımı da merdivenlerden aşağı ittirmiş, hadi evine git! demiş, sonra hep onu suçlamış, sen çok sesli konuşuyorsun bilmem ne.. O kız sesli konşuyor çünkü sinirsel tedavi görüyor şuan, daha 20' li yaşlarını yaşıyor tansiyonu var, hala kayın validesine ben gelirim temizlemeye evi ama elti gelmesin, ben tek yaparım falan demiş, hayret etmiştim.

Herkes kendi evinin temizliğini yapsın, ne kadar saçma ya eltiyle yarışıcam diye kaynanama kul, kölemi olacağım bide.
:53:

arkadaslar soyle soyleyeyim ki

konu yanlis anlasilmasin..

ben temizlik kaynana elti meraklisi yarisci bir insan degilim...

biraz daha duzgun anlatirsam daha iyi olacak sanirim.. sorunum su ki basindan beri eltim ben kaynanama yuz vermedigim hemen ona darildigim ve sinirlendigim icin cok puan topladi... elbette kayinvaidemin evini arada bakin arada diyorum siler supururum bunu da ozellkle esimin gozune sokarak ve eltiminkine de tabii yaparim..

aslinda sebebi basit...

kayinvalidemin bana satasmasini istemedigim icin.. yoksa Allah sahit hic umurumda degil insan 100 lira para verir yaptirir evinin isini...

amacim eltim beni eskisi gibi kotuleyemeyecek... ben yapiyorum o yapmiyor soguk davraniyor aileye alisamadi seni saymiyor annecim falan diyemesin anlatabildim mi

bunu o gun is yapinca soka girdigini gordugumde daha iyi anladim...

bir defasinda kv misafir gelmisti benim esim de o gun biraz gec gitmisti ise.. o yuzden zamaninda inememistim ama

yarim saat olmus misafirler geleli bunlar kadinlar mutfakta tabii eltimde evin gelini olarak mutfakta herkes bir is yapiyor

ben de girdim misafirleri optum teker teker hosgeldiniz dedim sonra kv me yardim ettim borek actik falan...

yani yaranmak icin degil o anda musaittim ve yapabilirdim iste...

eltim ne yapti biliyor musunuz her seyi birakip sok vaziyette salona gidip oturdu ve beni izlemeye basladi...

yani o zannediyorki bir tek kendisi yapar eder ondan baska gelin yok sadece o var...

kiskanc yani... ben yapmayinca da kullandi hep...

ama inanin simdi bir seyler yapacaksam her gun kendimi mahvederek degil ara sira esmesende gurleyeceksin kabilinden...

bunu anlatmaya calistim... zaten ben de kendi evimi zor yapiyorum hemen belim tutuluyor ama ne yapacaksiniz iste...

eltimin annesi gelmisti hemen kv me demiski benim icin

aaa bu senin gelinin niye yanina cikmiyor gelmiyor aaaa

kv de de hemen bana soyledi kizim yanima gel bilmem ne cahillikler iste...

oysa 5 dakka ugra sonra markete gidicem de cekil git onlarin yanindan dimi kabahat bende...

sonradan ogrendim iste bunlari... kusura bakmayin...

kv min gozune asla giremem agzimla kus tutsam bile... ama biraz olsun susmasini saglayabilirim.. esim de yarin bir gun bana diyemez ne zaman caldin kapisini ne isini yaptin diye...

arkadaslar soyle soyleyeyim ki

konu yanlis anlasilmasin..

ben temizlik kaynana elti meraklisi yarisci bir insan degilim...

biraz daha duzgun anlatirsam daha iyi olacak sanirim.. sorunum su ki basindan beri eltim ben kaynanama yuz vermedigim hemen ona darildigim ve sinirlendigim icin cok puan topladi... elbette kayinvaidemin evini arada bakin arada diyorum siler supururum bunu da ozellkle esimin gozune sokarak ve eltiminkine de tabii yaparim..

aslinda sebebi basit...

kayinvalidemin bana satasmasini istemedigim icin.. yoksa Allah sahit hic umurumda degil insan 100 lira para verir yaptirir evinin isini...

amacim eltim beni eskisi gibi kotuleyemeyecek... ben yapiyorum o yapmiyor soguk davraniyor aileye alisamadi seni saymiyor annecim falan diyemesin anlatabildim mi

bunu o gun is yapinca soka girdigini gordugumde daha iyi anladim...

bir defasinda kv misafir gelmisti benim esim de o gun biraz gec gitmisti ise.. o yuzden zamaninda inememistim ama

yarim saat olmus misafirler geleli bunlar kadinlar mutfakta tabii eltimde evin gelini olarak mutfakta herkes bir is yapiyor

ben de girdim misafirleri optum teker teker hosgeldiniz dedim sonra kv me yardim ettim borek actik falan...

yani yaranmak icin degil o anda musaittim ve yapabilirdim iste...

eltim ne yapti biliyor musunuz her seyi birakip sok vaziyette salona gidip oturdu ve beni izlemeye basladi...

yani o zannediyorki bir tek kendisi yapar eder ondan baska gelin yok sadece o var...

kiskanc yani... ben yapmayinca da kullandi hep...

ama inanin simdi bir seyler yapacaksam her gun kendimi mahvederek degil ara sira esmesende gurleyeceksin kabilinden...

bunu anlatmaya calistim... zaten ben de kendi evimi zor yapiyorum hemen belim tutuluyor ama ne yapacaksiniz iste...

eltimin annesi gelmisti hemen kv me demiski benim icin

aaa bu senin gelinin niye yanina cikmiyor gelmiyor aaaa

kv de de hemen bana soyledi kizim yanima gel bilmem ne cahillikler iste...

oysa 5 dakka ugra sonra markete gidicem de cekil git onlarin yanindan dimi kabahat bende...

sonradan ogrendim iste bunlari... kusura bakmayin...

kv min gozune asla giremem agzimla kus tutsam bile... ama biraz olsun susmasini saglayabilirim.. esim de yarin bir gun bana diyemez ne zaman caldin kapisini ne isini yaptin diye...

akıllı olmak ve akıllı davranmak biizm elimizde

Ben hiç bacanakların anlaşamadığını görmedim mesela? İlla vardır ama elti, görümce meselelerine göre çok çok azdır.
Bir eltiniz var diyelim, kız samimi, konuşkan belli ama şöyle de bir durum var biraz patavatsız, bir şeyleri hep karşı tarfatan bekleyen, bunu dolaylı veya direkt ifade etmekten kaçınmayan biri?

2 elti bunlar, büyük elti garibim eltim, eltim pervane olmuştu peşinde :)
Kahvaltıya çağırdığında ilk paragrafta bahsettiğim eltinin sevdiği peynir çeşidinden alırdı mesela, yani öyle bir insan.
Dediğim gibi elti konuşkan, sıcak ama bazı huyları var işte, mesela ilgiyi, sevgiyi hep kendisine bekliyor.

Büyük eltinin yanında Allah razı olsun ondan derken, yalnız kaldığı ilk fırsatta incir kabuğunu doldurmayacak şeyleri sorunmuş gibi anlattığını duydum, ki art niyet düşünülerek yapılmamış şeyleri.. Bana anlatınca Allah aşkına bu mudur sorun, kadın içinden geldiği gibi davranmış işte demiştim.

Bide ağlamayı çok sever, yani paramız yok, evde hiç bir şeyim kalmadı, temizlik maddelerim bile yok.. Büyük eltiye söylemiş, büyük elti de gitmiş bir poşet temizlik malzemesi almış götürmüş, çocuğa mont alamıyoruz, şunu alamıyoruz diye hayıflanır sürekli, kayın çocuğa mont alır sonra '' sağ olsun abim aldı ama şu daha iyiydi, der. :53:Çocuk arabasını birine aldırmak isterler karı-koca, birine başka bir şeyi vs.

Maddi gücü yok ama ben çalışmam, benim çalışma hayatım bitti der, çocuğu bahane ediyor anlayacağınız, zaten 1-2 ay isteksiz çalışmıştı. Herkesin maddi yardımda bulunmasını beklerler, kayın eve plazma alır, biz burda açlıktan ağlıyoruz derler.. Derler de derler..

Sizce bu insan iyi niyetli midir? Ne yalan söyleyim ben başlarda severdim kendisini, ama en ufak bir şeyi kötü lanse ederek bana anlatmaya kalkınca düşüncelerim değişti. Niyetinden şüphe ettim. Çok verici olmakta iyi değil işte, bir türlü yaranamazsın şekil ''A'' da görüldüğü gibi..
En iyisi hiç yüz verme, konuş, belli aralıkla görüş ki arayı iyi tutmak iyidir eşler açısından ya da insanına göre davran, anlamayan için kendini parçalasan ne olur? Her türlü maddi sorununu karşıla, en ufak bir şeyi atlasan ya da yapmasan onu da gözüne sokarlar. Allah razı olsun, buna şükür demezler..
Çünkü böylelerine ağzınla kuş tutsan yaranamazsın!
:ssz:

Son düzenleme:
Beni nişanlılıktan evliliğe kadar hep dolduruşa getiren ama kendisi aileye iyi görünen eltim aklıma geldi..Rahatsızdım aslında bundan.Eski eşimin haberi bile yoktu,sır küpüyüm ya:(.....Yine de fişteklerindne biraz etkilenmiştim..,Nekadar tecrübesiz,nekadar akılsızmışım..Şimdi ben boşanmışım ,o huzurla evinde..Ve bunu eşim ve ailesi bilmiyor bile..şehir dışındaydı,senede bir gelirdi,kocası başına buyruktu,y,ne de el üstünde tutulurdu..onun semeresini yedi..Ben ise hep yanıbaşlarında ,kocası babasındna korkan..kendi halinde ,iyi niyetli,laf taşımayan,politika bilmeyen,kocasını en yakın arkadaşı sanan,babası hasta ve de stresli,depresif bir gelin....

Son düzenleme:
Ben hiç bacanakların anlaşamadığını görmedim mesela? İlla vardır ama elti, görümce meselelerine göre çok çok azdır.
Bir eltiniz var diyelim, kız samimi, konuşkan belli ama şöyle de bir durum var biraz patavatsız, bir şeyleri hep karşı tarfatan bekleyen, bunu dolaylı veya direkt ifade etmekten kaçınmayan biri?

2 elti bunlar, büyük elti garibim eltim, eltim pervane olmuştu peşinde :)
Kahvaltıya çağırdığında ilk paragrafta bahsettiğim eltinin sevdiği peynir çeşidinden alırdı mesela, yani öyle bir insan.
Dediğim gibi elti konuşkan, sıcak ama bazı huyları var işte, mesela ilgiyi, sevgiyi hep kendisine bekliyor.

Büyük eltinin yanında Allah razı olsun ondan derken, yalnız kaldığı ilk fırsatta incir kabuğunu doldurmayacak şeyleri sorunmuş gibi anlattığını duydum, ki art niyet düşünülerek yapılmamış şeyleri.. Bana anlatınca Allah aşkına bu mudur sorun, kadın içinden geldiği gibi davranmış işte demiştim.

Bide ağlamayı çok sever, yani paramız yok, evde hiç bir şeyim kalmadı, temizlik maddelerim bile yok.. Büyük eltiye söylemiş, büyük elti de gitmiş bir poşet temizlik malzemesi almış götürmüş, çocuğa mont alamıyoruz, şunu alamıyoruz diye hayıflanır sürekli, kayın çocuğa mont alır sonra '' sağ olsun abim aldı ama şu daha iyiydi, der. :53:Çocuk arabasını birine aldırmak isterler karı-koca, birine başka bir şeyi vs.

Maddi gücü yok ama ben çalışmam, benim çalışma hayatım bitti der, çocuğu bahane ediyor anlayacağınız, zaten 1-2 ay isteksiz çalışmıştı. Herkesin maddi yardımda bulunmasını beklerler, kayın eve plazma alır, biz burda açlıktan ağlıyoruz derler.. Derler de derler..

Sizce bu insan iyi niyetli midir? Ne yalan söyleyim ben başlarda severdim kendisini, ama en ufak bir şeyi kötü lanse ederek bana anlatmaya kalkınca düşüncelerim değişti. Niyetinden şüphe ettim. Çok verici olmakta iyi değil işte, bir türlü yaranamazsın şekil ''A'' da görüldüğü gibi..
En iyisi hiç yüz verme, konuş, belli aralıkla görüş ki arayı iyi tutmak iyidir eşler açısından ya da insanına göre davran, anlamayan için kendini parçalasan ne olur? Her türlü maddi sorununu karşıla, en ufak bir şeyi atlasan ya da yapmasan onu da gözüne sokarlar. Allah razı olsun, buna şükür demezler..
Çünkü böylelerine ağzınla kuş tutsan yaranamazsın!
:ssz:

canim rahata kaciyor desek daha iyi olur.. diger elti de gozunu acsin... bu devirde kim isterse guzel bir ise girip calisabilir... onun yerine evde oturmayi tercih ediyorsa kimseye de suyum yok buyum yok diye dilenmeye hakki yok kusura bakmasin...

ben eltimin cocuklarina kiyafet falan aldim da bir kere ustlerine taktigini gormedim.. yani ne yapmaya calistigini simdi anlar oldum..

Beni nişanlılıktan evliliğe kadar hep dolduruşa getiren ama kendisi aileye iyi görünen eltim aklıma geldi..Rahatsızdım aslında bundan.Eski eşimin haberi bile yoktu,sır küpüyüm ya:(.....Yine de fişteklerindne biraz etkilenmiştim..,Nekadar tecrübesiz,nekadar akılsızmışım..Şimdi ben boşanmışım ,o huzurla evinde..Ve bunu eşim ve ailesi bilmiyor bile..şehir dışındaydı,senede bir gelirdi,kocası başına buyruktu,y,ne de el üstünde tutulurdu..onun semeresini yedi..Ben ise hep yanıbaşlarında ,kocası babasındna korkan..kendi halinde ,iyi niyetli,laf taşımayan,politika bilmeyen,kocasını en yakın arkadaşı sanan,babası hasta ve de stresli,depresif bir gelin....

canim eden bulur merak etme bu hep boyle gitmez... uzulme sen kendine hayirli mutlu bir yuva kurmaya bak... dunyanin sonu degil insallah daha da mutlu olursun...

canim rahata kaciyor desek daha iyi olur.. diger elti de gozunu acsin... bu devirde kim isterse guzel bir ise girip calisabilir... onun yerine evde oturmayi tercih ediyorsa kimseye de suyum yok buyum yok diye dilenmeye hakki yok kusura bakmasin...

ben eltimin cocuklarina kiyafet falan aldim da bir kere ustlerine taktigini gormedim.. yani ne yapmaya calistigini simdi anlar oldum..

Tabiki rahata kaçıyor, bunu aklı olan herkes idrak eder, madem maddi gücün iyi değil, çocuğun da var bir işe girip çalışman şartlarını iyileştirmen daha uygun değil mi? Bir de kimse kimseye bir şey vermek zorunda değil, ki büyük elti elti değil kardeş gözüyle bakmış, yakın oturdukları içinde ilgilenmişler. İlk evlendiklerinde borçları var diye büyük elti sürekli yemeğe alıyordu mesela, ben zaten anlayamıyorum? Böyle şuyum yok, buyum yok, alamıyorum, edemiyorum diyen insanları? Olmasa bile açıkça dile getiremezdim, ki birileri beni düşünmüşse ve benim için bir çok fedakarlık yapıyorsa da hakkını yiyemezdim arkasından konuşarak..

Senin borcun senin borcun, evin ayrı sonuçta, evine ne isterse alır. Bir de zaten öyle bir şey ki 4 yıllık evliler hala sıkıntıdalar, sıkıntı çekersin tabii, ev alıyorsun tek maaş geçiniyorsun üstüne bir de çocuk yapıyorsun, ben duyunca şahsım adına büyük elti için çok üzüldüm, insan olarak anlattığım gibi iyi, temiz kalpli bir insan yazık yani..

İsitoyrlar ki herkes ellerinden hep tutsun, hep onlar için bir şeyler yapılsın, el üstünde tutulsunlar. Öyle dünya varda ben mi bilmiyorum anlamadım ki?

Geçen gün beraberdik, ben çalışan bir insanım ve Allah sağlık sıhhat verdiği müddetçe de çalışacağım, çocuk meselesinden konu açıldı da ben bu devirde çocuk işi gerçekten zor, büyük sorumluluk çalışmayan insan bu kadar zorlanıyorsa çalışan insan için daha da zordur herhalde? dedim, hatta böyle düşününce soğuyorum çocuk düşüncesinden dedim de '' heeee evlende görürüz, bizde öyle diyorduk çocuk yapmayız diye ama olmuyor, bir süreden sonra rutine bağlıyorsun, bi onun elinde kumanda, bir senin elinde sıkılıyorsun '' :53:

Çocuk maskot mu Allah aşkına, ya da vakit geçirme aracı mıdır?nedir? Ki ilk çocuğuna evlendikten sonra 4 ay içinde hamile kaldı bilinçli ve isteyerek, yani herkesi kendi gibi düşünmeye sevk ediyor, sende böyle olacaksın! diyor. Benim arkadaşım 1,5 yıllık evli ve hala yakın zamanlarda çocuk düşünmüyor herkes senin gibi düşünmek istemiyor diyorsun ama anlayamıyor..

Ayy iyi ki benim eltim değilmiş diyorum.. :1:

Arkadaşım dediğim gibi mesele eltilik sıfatı değil, insanlıkla alakalı bir durum aslında eltin değil karşında kötü niyetli kim olursa olsun uzaklaşmaya bakacaksın, tabii elti olunca hele bide aynı apartman, aynı semt olunca daha zor anlarım, en güzeli mesafe koymak, ilgilenmemek..

Son düzenleme:
Back