Eltim hayatımızı mahvediyor!

kızlar acil yardımınıza ihtiyacım var lutfen yardım!
sizlerle en başından beri eltimle olan problemleri ve terbiyesizliklerini anlatmıştım..
bende uzuuun zamandır onu etkisiz eleman olarak gordugumden ve artık terbiyesizliklerine karşı sert tepkiler gosterdiğim için
benden çekinmeye ve saygısız konusmalarına son vermek zorunda kalmıştı..
Bugune kadar her gorevimi yerine getirdim her ne kadar ondan nefret etmeme rağmen kocama olan sevgimden ve saygımdan bir terbiyesizliğim olmadı ona karşı.Ama o dun düşmanlığın en buyugunu yaparak dun resmen rezil etti kendini.
Kardeşi hamile oldugu için bizim adetlerimize gore 5 veya 7.ayda bebeğe aileye hoşgeldin demek için davet verilir.
neyse o davete aileden butun kadınlar çağrıldı ve sadece beni çağırmadılar:)
neyse eşim acaip sinirlendi bu sana değil bana yapılmış bir saygısızlık abime acıyorum boyle bir kadınla birlikte oldugu için dedi,ailedeki herkes onları ayıpladı vsvs..neyse şimdi size esas sorum su olucak artık su hareketten sonra benim onla butun bağları koparmam ve suratına bakmamam için muhteşem bir ortam hazırlamış oldu kendisi..bu ama o kadar yuzsuz ve riyakar bi tipki hiç utanmadan hiç bişey olmamış gibi beni arıycak ve çağrılmamamla ilgili abuk sabuk yorumlarda bulunucak..şimdi benim kararsız kaldıgım su ya ben bu kadının ne telefonlarına çıkıcam ne onla muhattap olucam nede neden yuzumu dahi goremiyeceğini acıklamadan oylece onu yok sayıcam yada ailemin ve çevremdeki çoğu insanın soylediği gibi o aradığında onun bugune kadar yaptıgı butun saygısızlıkları ve terbiyesizlikleri yuzune vurup rezil edip bu konuyu da bu şekilde noktalıycam.siz olsaydınız ne yapardınız??
ben ondan nefret etmeme rağmen kocama saygımdan aile arasında yaptıgımız nişanımda bile o kadının kardeşini ve kocasını nişanda bizle aynı masaya oturtmuştum,davetlerimizde hiç bi zaman onları yok saymamıştım ve hiç bi zaman onun bana yaptıgı terbiyesizliklerin hiçbirini yapmamıştım.
sizce bu tarz bi insanı hayatımdan tamamen çıkartırken,haklıyken haksız duruma gelemeden ve kaliteli bir şekilde neler soyleyerek utanmasını sağlayabilirim??(tabi utanma duygusu varsa?? )

CANIM BENZER SORUNLARI BENDE YAŞADIM. eltim ve kaynım ben yalnız kaldığımda naber demek için bile ramadılar bende eltimin doğumunda tebrik etmeye gitmedim o da beni mevlüde çağırmadı. yani sıralı bir şekilde fırsatları değerlendirdik :47: ben ilişkiyi kestim ne ölüsüne ne dirisine dedim kaynımla özel günlerde birbirimizi raarız. evet bazı insanlar yüzsüz o bulundupğum yere gelir ben guru yapar gitmem . eğer sizin aranızdad buna benzer sürtüşmeler olduysa boşver sesini çıkarma arayıp bişey derse önemnli değil benim zaten işim vardı gelemezdim de. ama yok böyle şeyler yaşamadık dersende yine hanımlığından ödün vermeden bundan sonra çok fazla görüşek istemediğini söyle ve kapat. sonrada hiççç konu açma kayınvalidenlerde konuyu konuşma geç derim. telefonda konusur laf edersen kızgınlıkla o laf öyle bir dönerki sonra sen "ben öyle demedim" deyip kendini ispat etme çabasına girersin. benim nacizane fikrim.

konu sahibi , peki eltin ve kayının sizi arayıp haver vermediler ama kayvaliğden hiç anlamamışmı haberiniz olamdığını ben özelikle böyle aile durumlarında kayınvalidenin iş bitirici olmasını beklerim (benimki böyle değil onun için kayımnvalideme kızarım ) ne biliyim senin çağrılmadığını anladığında eltini arayı yada gidip napıyorsun yaptığın çok ayıp dememiş mi

Bence hiç üzülme;

eltin hayatı boyunca mutlu olamayacak;

bu tip hasta ruhlu insanlar;sürekli başkalarına zarar verme güdüsü taşıdıkları için;

içlerindeki huzuru asla bulamazlar...

bence ona acımalısın....:34:

canım kadın kafayı sizinle bozmuş vallahi dikkat edin:19:

konu sahibi , peki eltin ve kayının sizi arayıp haver vermediler ama kayvaliğden hiç anlamamışmı haberiniz olamdığını ben özelikle böyle aile durumlarında kayınvalidenin iş bitirici olmasını beklerim (benimki böyle değil onun için kayımnvalideme kızarım ) ne biliyim senin çağrılmadığını anladığında eltini arayı yada gidip napıyorsun yaptığın çok ayıp dememiş mi

tamamen katılıyorum en büyük hata kayınvalidende. kayınvalideyle de problemler var mı?? yoksa eltini seni çağırması için uyarırdı diye düşünüyorum. bu tavrıyla kayınvalidende seni dışlamış oluyor. eğer eltin çağırmamakta ısrar ettiyse ve kayınvaliden aranızdaki problemlerde seni haklı görüyorsa o davete gitmemesi lazımdı.

Sakin ol.. Bu kadının tek isteği senin canını yakmak yada canını sıkmak. Küçük yada büyük herşeyi değerlendirip seni sinirlenidirmek. Sakin oyuna gelme. Kayinvaldeye karşı yorumlara katılmıyorum. Oda iki arada kalmak istemiyor. Sonuçta ikisi de oğlunun eşi seni gerçekden sevmiş ki sana gelip destek oluyor. Burda kayınvaldelik bir durum görmüyorum sonuçte eltisinin ablasının çocuğu eltisinin davet etmesi gerekirdi.

iyi geceler kızlar,uzun zamandır bu konuda konusmak istemiyodum sinirlerim bozuluyodu cunku ama bayaa bi cevap gelmiş o son olaydan sonra ki bizde de sular baya keskindi son donemde..
burda sizlerle paylaştıklarımdansonra problemler suremye devam etti tabiki..bazı arkadaşlar kayınvalideminde o davete gitmemesi gerektiğini dusunmus ki bencede kısmende olsa haklılar ama onunda kendini savunması su sekilde ben oraya gidip sana karşı ne kadar buyuk terbiyesizlik yaptıklarını suratlarına vurdum dedi..bilmiyorum herkesin bakış açısı farklı tabi,eğer boyle bi konusma ve eleştiri yaptıysa mutlu olurum tabiki..
bu olaylardan sonra ben sonunda hamile kaldım :))
aslına bakıcak olursanız ben uzun sure bunu onlardan saklamayı dusunuyodum ama eşim tabiki heemeen abisini soylemek istediği için bu sahıs ta oğrenmiş bulundu benim hamile oldugumu,muthiş bir yapmacıklıkla aradı ayy canımm çook sevindim dedi ama (o sırada tatildelerdi ki o tatil burnundan geldi eminim :) )uzuntuden oluyo..
sonra aradan zaaman geçti ve bu beni tekrar aradı bende o kadar olaydan sonra haliyle canım cicim yapamadım çok soguk konustum ve bu çok sukur anlamış ona tepkili oldugumu ve hemen eşimi aramış ki benim haberim bile yoktu onu aradıgına,allahtan temiz kalbim var diyorum sadece bi şekilde hissettim bunun bana oyun yapma planları içinde oldugunun..kayınvalideme dedim ki bu boyle olmıycak ben bu insanla konusucam ve yaptıklarının hepsini tek tek tekrar suratına vurucam bakalım tepkisi ne olucak dedim ve aradım yuzyuze konusmak istediğimi soyledim tabiiki yemedi :)) telefonda konusalım dedi ok dedim sizlere başından beri anlattıgım herşeyi tek tek suratına vurdum hepsini inkar etti ve hatırlamadıgını soyledi,esimin eski sevgilisinin onun kankası oldugunu benim k...ımdan anladıgımı evet aynen yazdıgım şekilde :) bendende cevap olarak kufur bekledi benim cevabımsa yine kaliteni gosterdin ama asla bu şekilde sana cevap vermiycem şeklinde olunca bu geri adım atıp ozurler dilemeye beni ne kadar sevidiğini benim ne kadar kaliteli oldugumu soylemeye başladı :)))) KAFAYI YEMİİM DE NAPİİM????:50:

canım öncelikle hamile olduğuna çok sevindim :46: allah analı babalı büyütsün ve kem gözlerden seni bebişini ve aileni korusun :54:
her zamanki gibi sabır sabır.. bak direnci kırılmaya başlamış! kayınvaliden de atağa geçmiş bu çok iyi bir durum. sen de yüzüne vurunca rahatlamışsındır tabi kabahatlerini. ama sen yine de bunu o kadarla bırakmak zorunda kalıp asaletini korumalısın, kendine de bunu dert edinmemelisin, çünkü eltin kafaya takmaya değmeyecek bir insan, üstelik şimdi bir de iki canlısın.. stres yaramaz :49: ona sinirlenmekten daha önemli işlerin var canım senin :49: :16:

insanlar kalitesiz olunca kimlikleri kişilikleri oynak vaziyette olunca su gibi konuldukları kabın şeklini alabiliyorlar bazen. eltini de o gözle gör :41:

canım öncelikle hamile olduğuna çok sevindim :46: allah analı babalı büyütsün ve kem gözlerden seni bebişini ve aileni korusun :54:
her zamanki gibi sabır sabır.. bak direnci kırılmaya başlamış! kayınvaliden de atağa geçmiş bu çok iyi bir durum. sen de yüzüne vurunca rahatlamışsındır tabi kabahatlerini. ama sen yine de bunu o kadarla bırakmak zorunda kalıp asaletini korumalısın, kendine de bunu dert edinmemelisin, çünkü eltin kafaya takmaya değmeyecek bir insan, üstelik şimdi bir de iki canlısın.. stres yaramaz :49: ona sinirlenmekten daha önemli işlerin var canım senin :49: :16:

insanlar kalitesiz olunca kimlikleri kişilikleri oynak vaziyette olunca su gibi konuldukları kabın şeklini alabiliyorlar bazen. eltini de o gözle gör :41:

Canım olayları basından beri biliyorsun zaten yorumlarında çok doğru tespitler..ben artık ona sinir hastası gözüyle bakıyorum zaten
Paket bu ve degismiycek ,esim icin yeğeni icin ve aile huzuru icin kavga etmiyorum mecburiyetleri yapıyorum o kdr...

Canım olayları basından beri biliyorsun zaten yorumlarında çok doğru tespitler..ben artık ona sinir hastası gözüyle bakıyorum zaten
Paket bu ve degismiycek ,esim icin yeğeni icin ve aile huzuru icin kavga etmiyorum mecburiyetleri yapıyorum o kdr...

:16::54: üzme kendini :34: bu arada hamileliğin nasıl gidiyor?:54:

:16::54: üzme kendini :34: bu arada hamileliğin nasıl gidiyor?:54:[/
canım ne zamandır yazamadım..doğum oldu çoktan,10 aylık oldu oğlum :):nazar:
diğer elti konusu aynen devam..fesatlıklar,kıskançlıklar,entrikalar hepsi bu sinemalarda :))
Artık ama eskisi gibi hiiçüzülmüyorum aynen dangıl dungul konusuyorum aynen onun yaptığı gibi,
şuanda gerekli gereksiz arar,çok seviyomuş gibi davranır ustune suni samimi davranışlar yapar bir kıvama geldi,ama benden bu yakınlıkları görmeyince çıldırıyo..
Allah izin verirse ev sahibi olucaz bikaç ay sonra,bu sebepten kendileri feci halde karı koca bunalımda(yanlış anlamayın onlar evlendiklerinden beri kendi evlerinde oturur,bizde senelerdir kira ödüyoruz..) ödleri kopuyo biraz belimizi doğrultursak diye ..

diğer elti konusu aynen devam..fesatlıklar,kıskançlıklar,entrikalar hepsi bu sinemalarda :))
Artık ama eskisi gibi hiiçüzülmüyorum aynen dangıl dungul konusuyorum aynen onun yaptığı gibi,
şuanda gerekli gereksiz arar,çok seviyomuş gibi davranır ustune suni samimi davranışlar yapar bir kıvama geldi,ama benden bu yakınlıkları görmeyince çıldırıyo..
Allah izin verirse ev sahibi olucaz bikaç ay sonra,bu sebepten kendileri feci halde karı koca bunalımda(yanlış anlamayın onlar evlendiklerinden beri kendi evlerinde oturur,bizde senelerdir kira ödüyoruz..) ödleri kopuyo biraz belimizi doğrultursak diye ..

Sevgili angel,az önce konunun hÉPini okudum,öncelikle bebegin ânali babali büyüsün ,éltini duyunca aklima báka bỉ ảrkadsin da đeiigi giibi öyle bỉ gêcr zâmn ki deki nẻriman geldi,bilmiorum o diziyi izliyormusn âma,cemile de en son senin gibi hic muhattap almiyordu,benim mẻrak ettigim diger bỉ konu bu kadin cevresi tảafindan násil görülüor peki,onun seveni,ảrkadasi ,dóstu da yoktur, ya da onlara farkli davranyiordur tabi.

angelfbf maalesef görmek istemesekte mecburi durumlar oluyor ve istemediğimiz insanları görmek zorunda kalıyoruz hele de bu görümce veya elti ise....çok uyuz bir durum zor ve insanı kasıyor normal de olsa yüzüne bile bakmayacağımız muhatap olmayacağımız insan tipi bunlar ama evliliğin de böyle bir olayı var işte istemesen de görüyorsun bir şekil de yüz yüze geliyorsun kaç kaç bir yere kadar yani.soğuk ve mesafeli davranman güzel olmuş bir laf var fazla değer soytarıyı kral eder herkes hak ettiği değeri alır oda seni kazanamamış senin soğuk yüzünü hak etti.

bu kadının hala nasıl saçını başını yolmadığınızı düşünerek hanımefendiliğinizden dolayı şapka çıkarıyorum...ALLAH sabır versin hiç bişey yapamıyosanız sanane banane diyip durun kadın kafayı yesin hırsından :52:

çok kötü hayat bu insanlara nekadar tatsız oluyor.nasıl kurtulacagız bilmiyorum

Sevgili angel,az önce konunun hÉPini okudum,öncelikle bebegin ânali babali büyüsün ,éltini duyunca aklima báka bỉ ảrkadsin da đeiigi giibi öyle bỉ gêcr zâmn ki deki nẻriman geldi,bilmiorum o diziyi izliyormusn âma,cemile de en son senin gibi hic muhattap almiyordu,benim mẻrak ettigim diger bỉ konu bu kadin cevresi tảafindan násil görülüor peki,onun seveni,ảrkadasi ,dóstu da yoktur, ya da onlara farkli davranyiordur tabi.

canım benim çok doğru bi örnek olmus:)) Ama bana gore neriman ın cok artıları var bu vakaya gore,neriman en azından ne oldugunu belli ediyor..bunda oda yok! sinsilikler,suratına gülüp arkandan iş çevirmeler hep yalan dolan.. hatta inanmıycaksın,kayınpederi kaybettik 2 ay önce o sırada bile gitti kadını evinde ağırlamama ve bana yollamak için yapmadıgını bırakmayıp kocasına tek ayak üstünde kaç tane yalan soyledi..vicdanda onurda karakterde yok malesef bu sahsiyette..Böylelelriyle de koca hatrına gorusmk durumunda kalıyorum ama çok zoooor!

hepsimi böyle ya bu eltilerin:(bendede bi adet mevcut,yokmu hic iyi eltidaha 3 kaynim var evlenecek,hepsi bu modelden cikarsa vay halime

vay be konuyu ılk okudugumda bırseyler yazayım dedım son sayfalara dogru gıttıkce hamıle kalınmıs cocuk dogmus on aylık bıle olmus ev bıle alacaklar esıyle arasıda ıyı.. eltısnıde cok takmıor artık....en ıyısı ben yorum yapmıyım:)

:58::58::58:Selam arkadaşlar,
artık o kadar doluyum ve sinirlerim bozuk ki sonunda bu konuyu açıp sizlerle dertleşmek ve benle benzer olaylar yaşayan var mı diye bu konuyu açmaya karar verdim..
Eşimle evleneli tam bir sene oldu,zamanla geçer düzelir dediğim eltimle ilgili problemler her geçen gün dahada buyumeye ve evde problemler yaratmaya başladı..
Gerçi ben ailedeki herkes uyarmıştı bu problemli sahısa karşı ama ben bu kadar terbiyesizlik yapacagını hiç tahmın etmiydum dogrusu!
düğünümüzle birlikte başladı kotuluklerını saçmaya once esimin eski sevgilisini bize sormadan düğüne çağırdı ondan oncesindede ortalık karıştırmak için herkese düğün yapamıycaklar olanakları yok gibi saçma sapan dedikodular yaymıştıki bu da olabilirdi sonucta ekonomik durumlar malum belki de yapamıycaktık gerçekten ama bunu herkese bu şekilde yayıp bundan zevk alması gerçekten cok uzucu..neyse bunlara guldum geçtim zaten düğünümüzden sonra butun aile bize moral olarak destek olurken bu insan surekli eşimi ve beni eleştirmeyi moral bozmayı kendine resmen görev edindi..kayın validemle aramı bozmaya çalışmalar,eşimi hergun arayıp benim bir gun halimi hatrımı sormamalar,evliliğimizle ilgili yorumlar,yalanlar karalamalar..ben her seferinde ona cevabını verdim saygı çerçevesi altında haddini bildirdim ama anlamadı ve anlamamaya devam ederek terbiyesizliklerini yapmaya devam etti..sonuc onu ne arıyorum ne :17:artık cunku içimden gerçekten çok sey koptu,iyilikten maraz doğdugunu bir kez daha ogretti bana sağolsun..eşim abisiyle yanı onun kocasıyla birlikte çalışıyo dolayısıyla istemiyo arada gerginlik olsun zaten ben de sırf onun için sert tepkiler yerine kibar kibar cevap veriyodum ama artık dayanılmıycak boyutlara geldi yaptıkları..
Kayınvalidemle 8 sene gorusmemiş,toplasan ona bu surede 4 kere torununu gostermiş,ailenin patronu oldugunu sanan patronluk ve ukalalık taslamayı seven 10 senelik ve benden sadece 3 yas buyuk bi eski gelinden bahsediyorum..Şu anda eşimle çocuk düşünüyoruz ve bu ona bile sanki onun fikrini soruyomusuz gibi yorumda bulundu,cocuk düşünüyomusunuz bilmiyorum ama bence daha düşünmeyin falan dedi hemde babamın kalp ameliyatı sonrasında hastanede..ben anlamıyorum bazı insanlar neden bu kadar insan hayaına bu kadar mudahaleyi,ozel hayata bu kadar burun sokmayı nasıl oluyoda kendine bu kadar hak olarak goruyo????bu arada eşime de ayy çocugunuz olursa ne sevinirim fln diyomus,eşime anlattıgımda inanamadı:) surekli kocamın eski sevgilisiyle dolaşıp bana o kadının ne kadar duzgun oldugunu fln anlatıyo (sürekli dediğim ayda bir gorustugumuzde mecburen) ama artık o ayda bir olan zoraki gorusmeler bile benim tahammul sınırlarımı aştı ne yazıkki..
Politiklik ve iyi niyet bi yere kadar dayanamıyorum artık laf sokmalarına ve sinsiliklerine!:58:

Hakli olabilirsiniz. " eski Gelin " demissiniz bence hic hoc degil, sizde eskimiycekmiziniz ? Neyse zaten ayda bi gln görüsüyormussunuz. Esinizin hatrina kayninizin hatrina güler yüz gösterebilirsiniz. Olmassa onunla gidip konusursunuz.

Back
X