Eltim hayatımızı mahvediyor!

angel sen işi öğrenmişsin artık bu eltiyi sallamıyorsun sana tek söyleyebileceğim BAŞARILAR! bende de bi elti var ki sorma gerçi bizimkini eşi dahil benim eşim ve ailesi kabullenmişler. çatlak resmen! gidip gelmiyoruz önceden zırt pırt gelirlerdi ki onlar ilde biz ilçede oturuyoruz ne zaman ev aldık kadın ev hediyesi yapmadı doğum yaptım hediye yok eşi geldi. ama kocasını da kendine benzetmiş o ayrı manyak. ben özelde doğurcam epidural sezaryen olcam dedim annem var yanımda bize en iyisi devlettir devlette doğur aha bizim hanım da devlette doğurdu. bu arada 19 yıllık evliler. kaynanam 6 çocuk doğurdu ona da evde doğurdu bişey mi oldu dediydi de annem o eski zamanda oldu cahil işi dedi. aslında böyle bir şey denmez ama sana ne kardeşim sen mi ödüyosun parasını sanki? sus oldular. zaten gelip gittiğimiz yok. bizde işin garip tarafı benim eşim eltimle ağız dalaşına girer. sonra da bana bi şey deme ona ne söylediğini bilmez der. sülalede herkes onu geçiştirir. ama bir zaman sonra eşler birbirine benziyor. zaten bir ara ayrılmaya karar vermişler zoraki devam ediyor. bize sormadan evimize gelirler uğrayak diye. ama biz aradığımızda telefonu açmaz ya da meşgule verir açtığında ise bi yengene sor müsait mi der. 2 kez oldu bu o oldu. çok da şeyimdeydi. eşime de dedim valla ben yengenin mızmızlığıyla uğraşamam günümü öldüremem dedim. ya düşünün ben sezaryana gircem eşimin erkek kardeşi karşımda koltukta oturuyor üstüme örtümü çekiyorum her nekadar önlüğüm olsa da manyak doğum var defol git işte. merak merak ben de hususi kalmasına göz yumdum. hastanede annemler kardeşimler eşim odayı süslüyorlar balonlar şişiriliyor kameraya çekiliyor ve benimle ilgilienen personel falan. çatlasın dedim. eşi de gelmedi. köydeydiler. düşünün kaynanam kayınpeder diğer elti ve eşi geldi ta 3 saatlik yoldan 1 saat kaldılar. bizim elti arıyor bana haber vermediler de. cehennemin dibine eşin başımdan ayrılmadı meraktan öldü çatladılar. bi de bunlar öğretmen hoş biz de öğretmeniz ama fark var fark var bazen diyorum çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz. bizimki böyle çatlak işte karı-koca. iyiki senin de eşin anlayışlıymış.neşeli ol anlamamazlığa ver. o davet ettiğinde de gitmemeye çalış ya da hemen kalk derim

bu arada HAMİLE KALMAK İÇİN biz de 2 ay denedik. annemlerden gelen bir tavsiyeyle yaptım oldu şimdi 2. hamileyim. ilişki zaten sık. yat hemen kalkma. benim olmayınca ben bi kere orkid koydum öyle bir gece yattım. hemen hamile kaldım. bir de gün boyunca koşturma ayakta fazla gezme elinden geldiğince dinlen arkadaşım. eşin de dinlensin. stres yok. bir de the secret adlı kitabı tavsiye ederim. çekim yasası benim çok işime yaradı şimdi ne düşünürsen geleceğin onun üzerine kuruluyor. ha bir de hamile kalırsan bu gözden nazardan çocuğunu Allah esirgesin ama düşürür. o yüzden kayınvalidene bile hemen söyleme şöyle 4. ayına gir. o eltinin de haberi olmasa da olur. ben 2.ciyi söylemedim bile. 3,5 aylığız. bi de hamilelerin herkes nedense moralini bozmaya çalışır. yani çevrede bi kaç manyak hep bulunur bu da duyarsa moral bozmaya çalışabilir. çok fesatım ama benden tavsiye. kolay gelsin arkadaşım yaptıklarını duyurmamaya çalış

allahumme ecirna min şerri elti diye gunde 3 tesbih cekersen Allah eltilerin serrinden seni korur.
Amin

Tabi bu gerekirse allahumme ecirna min şerri kaynana olarakda ayni sekilde cekilebilir.

:64:

sevgili arkadaşlar,
sizlere en son verdiğim havadisleri biliyosunuz, en son bu hanımefendi benle başa çıkamayacağını anladıgında bana binbir turlu iltifatlar guzel sozler vs lerle kayınvalidemin gozu onunde şovlara başlamış ve kendini bişekilde iyi niyetli pozitif insan olarak gostermeye çalışmıştı lakiin hepimizin bildiği gibi bir insanın içinde kotuluk varsa o illaki bir yerlerden çıkar ve kendini belli eder..
bu cumartesi bir dugune davetliydik, ve bizi malesef aynı masaya koymuslar kendileriyle..neyse duğüne gittik,bu utanmadan bizim dugunumuze giydiği kıyafeti giymiş burda 2 mesaj veriyo 1 benim için sizin dugununuzun bir anlamı yok 2- ben para harcamıyorum bak yine aynı kıyafeti giyiyorum :)
neyse buna inanmak için salak olmak lazım cunku yuzlerce daha onceki dugunlerde giydiği kıyafet oldugunu ben biliyorum..şov tabiki herzamanki gibi..
sonra masaya oturdu ve yanındaki paçoz arkadaşına donup onlar muhabbet edip benim yalnız başıma kalıcağımı ümit etti tabiki benim kendi masamızda ve diğer masalarda oturan en az 20 tane çok samimi oldugum arkadaşım vardı bu ikisi oyle put gibi kaldılar herkes yanıma geldi bana guzel sozler soyledi ve muhabbet etti,buda kendi kazdıgı kuyuya dusmus oldu tabikii:)
kayınvalidemlede kavga etmiş zaten bu hafta,yine esereklendi anlıycağınız ama tınlayan olmadıgı için kendisini dahada mutsuz ve huysuz kendileri :1::1::1::1:

ve kızlar inanın bana bu yaz yeni işimle birlikte çok daha guclu ve pozitif olucam işte o zaman bu nasıl başederim diye ne kadar kara kara dusunsede ne kadar kotuluk için uğraşsada başaramıycak cunku çook bariz bir şekilde ben ona bizim hayatımızda bir şekli şemalı olmadıgını gosteriyorum :))

seni o kadar iyi anlıyorum ki benim eltim de aşırı kıskanç ve aç gözlü benim de çocuğum olmuyor arada laf sokuyor onun olana kadar benim ki büyür diyor bir kere de bir yakınımız hamile kaldı bak onlar dun evlendi çocuğu oluyor sizin yok dedi ben tamamen mesafeliyim ben bilmezdim bu çocuk mevzusunun bu kadar rekabet meselesi olduğunu evlenince anladım

Allah kolaylık versin size.. şöyle kadınları bir kaşık suda boğmak istiyorum..
Benim eltimle ve görümcelerimle sorunum yok fakat bizi etkileyen farklı kadın dış etmenleri var...
Allah hidayet etsin böyle tiplere.. acıyorum onlara .. laf sokup yüceldiklerini sanan ezikler.. bunlara karşı tepkisiz kal mutluluğuna bak ..
gerçi insanın canını sıkmayı yine başarıyorlar ama belli etme bozulduğun konuları..
Allah sabır versinn

Allah kolaylık versin size.. şöyle kadınları bir kaşık suda boğmak istiyorum..
Benim eltimle ve görümcelerimle sorunum yok fakat bizi etkileyen farklı kadın dış etmenleri var...
Allah hidayet etsin böyle tiplere.. acıyorum onlara .. laf sokup yüceldiklerini sanan ezikler.. bunlara karşı tepkisiz kal mutluluğuna bak ..
gerçi insanın canını sıkmayı yine başarıyorlar ama belli etme bozulduğun konuları..
Allah sabır versinn

o kadar dogru soyluyosun kı ve durumu o kadar guzel ozetlemişsinki..
ilk olarak artık evlendiğim gunden beri biliyorum kı bu insan beni ciddi
anlamda kıskanıyor ve huzursuzluk vermek için elinden geleni yaptı da yapıcakta.
sonra dedimki bu boyle gitmez ve o hiç hayatımda yokmus gibi davrandım,uzaklaştırdım
hayatımızdan ve tabiki çıldırdı:)ruh hastası bir insan cunku,mudahele etmeden,bişeyler karıştırmadan
mutlu olamıyo..arada eşim var,kayınvalidem var ,eşimin abisi yeğeni vs..neyse bu da onları kullanıyo zaten benden tavır gorunce.sonuç guvenmiyorum,guvenmiycem ve zorla guzellik olmuyo..
o kadar yaptıgı kotuluge ragmen,kırıcı sozune rağmen ben onun seviyesine inmedim sadece soğuk tavırlarımla onu hayatımızdan uzaklaştırdım ki dua etsin karşısında benim gibi bi insan varmış,başkası olsa onu ne yapardı bilemiyorum..kayınvalidem üzülüyo aramızda soğukluk var diye,tabiki biliyo onun ne kadar problemli bi insan oldugunu ve idare etmenin zor oldugunu ama yinede sen hanımefendisin vs diyip duruyo,eşim desen tamam destek olmaya çalışıyo ama bu konu onda stres yapıyo hissediyorum fakat bende eşimle evlendim diye boyle bi psikopata samimi davranmak zorunda değilim diye düşünüyorum..:58: ve işin en enteresan kısmı ben buna soğuk davrandıkça yada tersleyince bu insan bana karşı inanılmaz yalakalık halinde ama ben biraz kibar davransam cadı haline burunuyo..dolayısıyla olmadıgım biri gibi davranmak zorunda kalıyorum ve normalde yuzune bakmıycagım insanın yuzune bakmak zorunda kalıyorum..ANLAMIYORUM BU KADININ DERDİ NE YADA UĞRAŞICAK BAŞKA MEŞGALESİ YOK MU BENİM HERŞEYİMİ KISKANMAK VE ÇATLAMAK DIŞINDA???

o kadar dogru soyluyosun kı ve durumu o kadar guzel ozetlemişsinki..
ilk olarak artık evlendiğim gunden beri biliyorum kı bu insan beni ciddi
anlamda kıskanıyor ve huzursuzluk vermek için elinden geleni yaptı da yapıcakta.
sonra dedimki bu boyle gitmez ve o hiç hayatımda yokmus gibi davrandım,uzaklaştırdım
hayatımızdan ve tabiki çıldırdı:)ruh hastası bir insan cunku,mudahele etmeden,bişeyler karıştırmadan
mutlu olamıyo..arada eşim var,kayınvalidem var ,eşimin abisi yeğeni vs..neyse bu da onları kullanıyo zaten benden tavır gorunce.sonuç guvenmiyorum,guvenmiycem ve zorla guzellik olmuyo..
o kadar yaptıgı kotuluge ragmen,kırıcı sozune rağmen ben onun seviyesine inmedim sadece soğuk tavırlarımla onu hayatımızdan uzaklaştırdım ki dua etsin karşısında benim gibi bi insan varmış,başkası olsa onu ne yapardı bilemiyorum..kayınvalidem üzülüyo aramızda soğukluk var diye,tabiki biliyo onun ne kadar problemli bi insan oldugunu ve idare etmenin zor oldugunu ama yinede sen hanımefendisin vs diyip duruyo,eşim desen tamam destek olmaya çalışıyo ama bu konu onda stres yapıyo hissediyorum fakat bende eşimle evlendim diye boyle bi psikopata samimi davranmak zorunda değilim diye düşünüyorum..:58: ve işin en enteresan kısmı ben buna soğuk davrandıkça yada tersleyince bu insan bana karşı inanılmaz yalakalık halinde ama ben biraz kibar davransam cadı haline burunuyo..dolayısıyla olmadıgım biri gibi davranmak zorunda kalıyorum ve normalde yuzune bakmıycagım insanın yuzune bakmak zorunda kalıyorum..ANLAMIYORUM BU KADININ DERDİ NE YADA UĞRAŞICAK BAŞKA MEŞGALESİ YOK MU BENİM HERŞEYİMİ KISKANMAK VE ÇATLAMAK DIŞINDA???

bu satasma isini yasam felsefesi haline getirmis,allah sabir versinn

seni o kadar iyi anlıyorum ki benim eltim de aşırı kıskanç ve aç gözlü benim de çocuğum olmuyor arada laf sokuyor onun olana kadar benim ki büyür diyor bir kere de bir yakınımız hamile kaldı bak onlar dun evlendi çocuğu oluyor sizin yok dedi ben tamamen mesafeliyim ben bilmezdim bu çocuk mevzusunun bu kadar rekabet meselesi olduğunu evlenince anladım

Hiiç sen canını sıkma.bende aynı durumdaydım çok üzülürdüm laflarına aynısını bana da yaptılar..eltim resmen ruhunu şeytana satmış ve şeytan tüyü olan biri..benimde bebeğim olmadı ama sustum sabretim şimdi ikizlerim var..allah görüürmüş ama unutmazmış seni denermiş..Nedir bu eltilerden çektiğimiz.iyi olmak,güzel olmak sevilmek suç..bizi ortakları gibi mi görüyolar artık ne

Hiiç sen canını sıkma.bende aynı durumdaydım çok üzülürdüm laflarına aynısını bana da yaptılar..eltim resmen ruhunu şeytana satmış ve şeytan tüyü olan biri..benimde bebeğim olmadı ama sustum sabretim şimdi ikizlerim var..allah görüürmüş ama unutmazmış seni denermiş..Nedir bu eltilerden çektiğimiz.iyi olmak,güzel olmak sevilmek suç..bizi ortakları gibi mi görüyolar artık ne

aynı dertten bendede var 1.5 senedir küstüm naptı netti mecbur kaldım konuşmaya gçen bi yerde oturuyoruz biri sordu çocuğun yokmu arkadan atladı o kısır .......(mal) alınmıyorsun değilmi şaka yaptım demezmi ............sende patates salatasısın dedim ihihihi güldüm gibi gözüktüm halbuki içimde ne deprem koptu ama sustum yakında yolacam ama neyseeeee....allaha havale ediyorum böyle insanları....rabbim görsün:34:

Canım iş senin eişnde bitiyor eşin seni görüştürmeyecek bayramdan bayrama hesabı o zaman rahatlarsınız yoksa dır dır gider bu böyle eşin sert tavrını gördükçe geri çekilir diye düşünüyorum

eşim zaten mrb mrb bunla muattap olma diyo ama kayınvalidem insanlar gelinler küs demesinler fln diyo
buda yapıyo ediyo bende ağzıma geleni sayıyorum artık gelemez konuşamaz diyorum yinede geliyo evime ,yinede konuşuyo bi enteresan bkalım hayırlısı

ne sinirler ya bende bir eltimi dügünümden sonra çözdüm..gidiş o gidiş yüz vermiyorum..

salaga neymiş dügünde onları kendime makyajım var diye öptümemişm arkdaşlarımla sarılıp koklaşmışım sen kimsin onlar kim alaaa onlar10 5,7 yıllık arkdaşım ya sen kimsi..onlarla bir olabilirmisin aptal..dügünden sonra bunu bize anlttı..o an notunu vedim onun :47:

kızlar ben 1,5 senelik evlilik hayatımda sunu gordum ve anladım ki elti ile el olunmalı,mecburi davetler ve aile gorusmeleri dışında gorusulmemeli ve kesinlikle hiç bir özel paylaşılmamalı.... bundan 2-3 sene once boyle cumleler kurabileceğim aklıma dahi gelmezdi ama karşımda o kadar kotu niyetli,herşeyi kıskanan ve dunyayı kendi etrafında donuyo gibi sanan bir kadın var ki,bana tum bunları ogretti..
bazı arkadaşlar eşlerde biter demiş ki bu kısmen doğru olsa da eşler de bi sure sonra bunlar kadın kadına halledilmeli, neticede biz abi kardeş bu durumlara karışmayalım diyor..Kadın 2 dakka yanlız kalsak laf sokar üzmeye çalışırdı beni,fakat ne zamanki ben ona buzdolabı gibi davrandım ne zamanki tersledim ne yazık ki o zaman kıymetim bilindi..
Bazı insanlar haddinin bildirilmesinden haz ediyor ne yazık ki,ben yaş olarak ondan 4 yaş kucugum,onun çocugu var ,eşlerimiz birlikte çalışıyo,kayınvalidem uzuluyo vs diye hep sabrettim başlarda ama sonunda oyle bir noktaya geldim ki baktım ki benim psikolojim bozuluyo eğer ona haddini bildirmezsem ve nitekim kaale almadıgımı hayatımızda bir onemi olmadıgını ve kendisiyle benim hiç bir bakımdan aynı olmadıgımızı olamıycagımızı çok net yuzune vurdum o gun bugundur benden çekiniyo,hadsiz saçma sapan sözlerini soyleyemiyor ve en önemlisi çekiniyor artık..
Uzun sozun kısası deneyimlerimden şunu soyliyebilirim ki "ne kadar uzak o kadar tatlı "

ne sinirler ya bende bir eltimi dügünümden sonra çözdüm..gidiş o gidiş yüz vermiyorum..

salaga neymiş dügünde onları kendime makyajım var diye öptümemişm arkdaşlarımla sarılıp koklaşmışım sen kimsin onlar kim alaaa onlar10 5,7 yıllık arkdaşım ya sen kimsi..onlarla bir olabilirmisin aptal..dügünden sonra bunu bize anlttı..o an notunu vedim onun :47:
Bence düşünceniz yanlış, arkadaşların 10 yıllık 20 yıllık olabilir ama o insan senin bütün hayatın boyunca olacak, eltin sadece kırıldığını söylemiş ben de olsam kırılırdım yani kimseye öptürmeseniz neyse de arkadaşlarına öptürüp ona öptürmemen yanlış olmuş.
Zaten direk gidip şap şup öpecek değil, nezaketen yaklaşmıştır ama sen aynı nezaketi ona göstermemişsin malesef.
Emin ol o da seni öpmeye bayılmıyordur.

kızlar ben 1,5 senelik evlilik hayatımda sunu gordum ve anladım ki elti ile el olunmalı,mecburi davetler ve aile gorusmeleri dışında gorusulmemeli ve kesinlikle hiç bir özel paylaşılmamalı.... bundan 2-3 sene once boyle cumleler kurabileceğim aklıma dahi gelmezdi ama karşımda o kadar kotu niyetli,herşeyi kıskanan ve dunyayı kendi etrafında donuyo gibi sanan bir kadın var ki,bana tum bunları ogretti..
bazı arkadaşlar eşlerde biter demiş ki bu kısmen doğru olsa da eşler de bi sure sonra bunlar kadın kadına halledilmeli, neticede biz abi kardeş bu durumlara karışmayalım diyor..Kadın 2 dakka yanlız kalsak laf sokar üzmeye çalışırdı beni,fakat ne zamanki ben ona buzdolabı gibi davrandım ne zamanki tersledim ne yazık ki o zaman kıymetim bilindi..
Bazı insanlar haddinin bildirilmesinden haz ediyor ne yazık ki,ben yaş olarak ondan 4 yaş kucugum,onun çocugu var ,eşlerimiz birlikte çalışıyo,kayınvalidem uzuluyo vs diye hep sabrettim başlarda ama sonunda oyle bir noktaya geldim ki baktım ki benim psikolojim bozuluyo eğer ona haddini bildirmezsem ve nitekim kaale almadıgımı hayatımızda bir onemi olmadıgını ve kendisiyle benim hiç bir bakımdan aynı olmadıgımızı olamıycagımızı çok net yuzune vurdum o gun bugundur benden çekiniyo,hadsiz saçma sapan sözlerini soyleyemiyor ve en önemlisi çekiniyor artık..
Uzun sozun kısası deneyimlerimden şunu soyliyebilirim ki "ne kadar uzak o kadar tatlı "
Eltim yok ama bu söylediklerini kulağıma küpe yapıcam, mesafe hak edene iyidir. Bu arada çözüm bulmana çok sevindim.

kızlar acil yardımınıza ihtiyacım var lutfen yardım!
sizlerle en başından beri eltimle olan problemleri ve terbiyesizliklerini anlatmıştım..
bende uzuuun zamandır onu etkisiz eleman olarak gordugumden ve artık terbiyesizliklerine karşı sert tepkiler gosterdiğim için
benden çekinmeye ve saygısız konusmalarına son vermek zorunda kalmıştı..
Bugune kadar her gorevimi yerine getirdim her ne kadar ondan nefret etmeme rağmen kocama olan sevgimden ve saygımdan bir terbiyesizliğim olmadı ona karşı.Ama o dun düşmanlığın en buyugunu yaparak dun resmen rezil etti kendini.
Kardeşi hamile oldugu için bizim adetlerimize gore 5 veya 7.ayda bebeğe aileye hoşgeldin demek için davet verilir.
neyse o davete aileden butun kadınlar çağrıldı ve sadece beni çağırmadılar:)
neyse eşim acaip sinirlendi bu sana değil bana yapılmış bir saygısızlık abime acıyorum boyle bir kadınla birlikte oldugu için dedi,ailedeki herkes onları ayıpladı vsvs..neyse şimdi size esas sorum su olucak artık su hareketten sonra benim onla butun bağları koparmam ve suratına bakmamam için muhteşem bir ortam hazırlamış oldu kendisi..bu ama o kadar yuzsuz ve riyakar bi tipki hiç utanmadan hiç bişey olmamış gibi beni arıycak ve çağrılmamamla ilgili abuk sabuk yorumlarda bulunucak..şimdi benim kararsız kaldıgım su ya ben bu kadının ne telefonlarına çıkıcam ne onla muhattap olucam nede neden yuzumu dahi goremiyeceğini acıklamadan oylece onu yok sayıcam yada ailemin ve çevremdeki çoğu insanın soylediği gibi o aradığında onun bugune kadar yaptıgı butun saygısızlıkları ve terbiyesizlikleri yuzune vurup rezil edip bu konuyu da bu şekilde noktalıycam.siz olsaydınız ne yapardınız??
ben ondan nefret etmeme rağmen kocama saygımdan aile arasında yaptıgımız nişanımda bile o kadının kardeşini ve kocasını nişanda bizle aynı masaya oturtmuştum,davetlerimizde hiç bi zaman onları yok saymamıştım ve hiç bi zaman onun bana yaptıgı terbiyesizliklerin hiçbirini yapmamıştım.
sizce bu tarz bi insanı hayatımdan tamamen çıkartırken,haklıyken haksız duruma gelemeden ve kaliteli bir şekilde neler soyleyerek utanmasını sağlayabilirim??(tabi utanma duygusu varsa?? )

canım selam :54:

böyle bir durumda, bence muhatap olmaman çok daha doğru bir yaklaşım olur, tbii ki onun yaptığı terbiyesizlikleri insanların yanında anlatmaya nazaran.. :63: sen onun seviyesine düşmemek için kötülüğüne karşı duvar gibi ol. hani hz mevlananın bir sözü vardı bunula ilgili bilirsin.. ve sana ne kadar kötülük etmişse de sen onun kusurunu örtmeyi bil. bu senin değerini sevenlerinin gözünde daha çok artıracaktır.. :34: bence ne yaparsa yapsın duvar gibi ol. yaptığı kötülükler o duvardan yansıyıp sadece kendi yanına kalsın yine. tepkisiz dur. ne sıcak ne soğuk. eğer aile ortamında bir araya gelmek zorunda kalmışsanız; gözlerini özellikle kaçırmaya çalışma.o zaman önemsendiğini, senin kendisini kafaya taktığını ve özellikle öyle davrandığını anlar ve daha çok uğraşır.:50:

canım allah sabır versin..bu arada bebiş var mı yolda? nasıl gidiyor?:77::16:

Son düzenleme:
ve bana sorarsan, bence böyle bir insan asla utanmaz. onu utandırmaya daha fazla uğraşma hiçbir şekilde. çünkü o zaman hep senin başın belaya giriyor canım. inşallah sana ne kötülükler haksızlıklar yapmışsa, kalbini kırıp üzmüşse allah ona akıl fikir ihsan eyler, başına da bir musibet verir ki anlasın senin ne hissettiğini..:50:

bir de birşey soracağım; eşinin abisi çok mu pasif (yanlış anlama da kılıbık) biri midir? eşinin sana ne kadar haksızlık yaptığını terbiyesizlikler ettiğini gördüğü halde nasıl bu kadar zmandır sesini çıkarmaz?ben cidden utanırım beni sülaleme rezil eden bir eşim olsa.. eğer sesini bir nedenden ötürü çıkartamıyorsa eşinin abisi, inşallah allahım onun dilindeki tutukluğu da çözer ve gözünü açar..

Back
X