Eltili Kayınvalideli Konu

Yukarda açıkladım.
Ne mezunu olması da ne kadar iyi araba kullanıyor olması da derdim değil.
Sıkıntı ettiğim şey k.validemle aralarında hissettiğim kadarıyla bana karşı farklı bir atmosfer oluşturulmasıydı.

Araba kullanmaya çalıştığınızı herkes bilmek zorunda mı?

Bunu kendinize mesele haline getirirseniz insanlara laf söyleme hakkı vermiş olursunuz.

Hele ki daha önce de sizi laflarıyla rahatsız eden bir kayinvalide varsa ortada.
Mezuniyet araba kullanmanın da Kr bağlantısı yok.

Tavırlarından rahatsız oluyorsanız az görüşürsünüz.

Ben sizin yazdiklarinizdan yola cikarak araba konusundaki ihtimalleri, olabilecekleri soyledim...ama bariz soylemeseniz bile onlisans kisminda kucuk birsey hissediliyor yazdiklarinzdan

Konuşmalar esnasında lafı gediğine koyacak durumlar oluşmuş ama o anda aklına gelmemiş sanırım. Fırsatı kaçırmışsınız. Olsun sıkıntı yok. Sen usta şoför ol, onlara mesafeli dur. İşe yarayacaktır

Söylemedim, ben arabayı kullandığım için görmüş oldular.
Ve bir de eşimi aradıklarında eşim arabadayız, yeni üyeyle, deyince öyle bir muhabbet oldu.
Mezuniyetiyle değil, arabadan uzak kalmasıyla ilgisi var önlisansın.
Şahsi arabası olmadığı için bence aşırı tecrübeli de değildir, çünkü eve de çok sık gitmiyormuş demek istedim.
Kıdem de saygınlık da kazanabilir, çok iyi araba da kullanabilir, zaten çok da tatlı bir kız, sadece o gün biraz gaza geldi gibi hissettim ve bu olayı sonlandırmak istiyorum dedim.
Yani k.validem hep eltimi övecek, eltim de o atmosferde kendinden geçecek vs böyle olmasın istiyorum.
Tabii ki bence en büyük suçlu k.validem.
Kırıldım, ne bileyim.

Arabayı kullandığım için gördüler, konu oradan açıldı.
Mezuniyete takılacağınızı kestirebilmeliydim aslında ama bir kez daha açıklayayım, bence aşırı aşırı tecrübeli değildir çünkü okuduğu süre boyunca evden uzaktaymış ve şahsi aracı yok, üstelik lisede nasıl ehliyet alınır.
Bunları birleştirince abarttığını ve kayınvalidemin gazına geldiğini hissettim ve k.validem de arabasına eltim kullanırken binmiş değildir
Bu sebeple sorum da sorunum da şu: buna nasıl son verebilirim?

Sizin konudan bağımsız fakat benzer birşey soylemek istedim. Ne zaman karsimdaki bir insana kendimi eksik ya da az gordugumu hissettigimi soylesem ve o kisileri bir sekilde gozumde yukseltsem, onlarada bunu soylemis olsam karsiliginda beni hep daha alçaltmaya calistiklarini gördüm. Mesela sizdeki durum ilk kayinvalideniz eltin sana araba kullanmayi ogretseydi dediginde iyi olurdu demek yerine yanimda usta şöför var gayet memnunum diyebilirdin. Bu sekilde eltiye laf hakki dogmazdi.

Ben bunu bile isteye tecrube ettim. Genelde benimde eş ailesinde kv ve gorumcem yuceltilir. Her alanda yemek temizlik, hizlilik vs onlar ovguyle anılır. Gorumcemle konuşmamızda birkac kez deneme yaparak kendimi bilerek alçaltip onu yukselttim. Ve sonraki gelisinde bana yaptigim yemege oyle yapma boyle yap demesi. Baska yemek tarifleri vermesi hep bunun sonucunda oldu.

Burda sizin hataniz yok bilmemek degil ogrenmemek ayip. Ehliyeti olduğu halde araba kullanmayan birisine söz hakki tanimayin. Ve mesafe candir. Ben yapamasamda

Ben de böyleyim ya.
Asla aklıma laf gelmez, aklıma gelse de boğazına yapışmışım ha öldürmüş ha öldürecekmişim gibi bir ses tonum olur diye çekinerek söyleyemem.
Ya da aynen böyle bağa mı didin sen o lafı bağaa mı falan olurum.

O zaman yok sayacaksınız. Sonuçta kendinizi kimseye ispatlamak zorunda değilsiniz. Kv deniz çiğ bir insan demek ki. Görmezden gelin. Onun için eltinizle aranızı bozmanıza gerek yok.

Çok iyi bir örnek, ben de yeni yeni anlıyorum.
Ben de genelde yapamadıklarıma odaklanırım.
Fazla mütevazilik vasat insandan nasihat dinlemektir derler ya, o hesaba düşerim.
Ben boyumla dalga geçebilen biriyim, minyonum biraz, görümcem ay senin boyun kaçtı ya vs yapınca dank etti bana da.
Gerçekten hep reklamını yapmak ya da en azından eksiğe odaklanmamak gerek.
Evet keşke ben eşimin öğretmesinden memnunum deseydim, bu hiçbir yere çekilemeyecek kadar net bir cümleymiş.
Aklımda bulunsun :)

Aa ne güzel ehliyetin var demek, dedim.
Eltim ohhooo yani, çooktan var taa liseden dedi valla ben anlayamadım liseden nasıl olur diye Türkiye şartlarında üstelik yaşı da genç.
Buna cevap verebilirdiniz, yengesinin güzeli amerigada mıyız nasıl lisede ehliyet aldın diye.

Onun dışında size bir şey derlerse saygi çerçevesinde cevap vermeniz iyi olur gibi, olmadı kafaya takmayın çokta büyütülecek bir şey yok :)

Ben sizin yazdiklarinizdan yola cikarak araba konusundaki ihtimalleri, olabilecekleri soyledim...ama bariz soylemeseniz bile onlisans kisminda kucuk birsey hissediliyor yazdiklarinzdan

Vallahi de billahi de kimseyi küçümsemiyorum.
Aksine ben küçümsendim gibi hissediyorum ve buna bir çözüm arıyorum.
Bana ne ayol ne mezunu olduğundan, işe mi alacağım

Ya ahahahaha hep emeriganın oyunları bunlar deseydim ya la
Büyük resmi göstertseydim ya

Valla deseymişim ya ne iyi olurmuş
Ama asıl önce k.validem başlattı, o musluğu kesmek lazım ya

Ama her zaman öyle olmuyor işte karsidakiyle alakali biraz.
Kotu bir tartismanin kivilcimi da olabiliyor.
Ne yorucu ınsanlar ya, zorla Tartısma cıksın diye ortam yaratıyorlar. Tahmin edebiliyorum. Ama sen oyle her dk onlarla görüsen biri degıldın zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…