- 2 Ağustos 2018
- 176
- 132
- 103
- Konu Sahibi Uyeolmakistiyorum
-
Yukarda açıkladım.Ben eltinizden yana cok siknti gormedim ortamda belki kv gazina gelmistir, kv niz ortaligi karistirmaya calisiyor sakin laf vermeyin, birsey soylerse de agzinin payini verin cekimser kalmayin....bu arada benim bir arkadasim da lise son sinifta ehliyt almisti 1 yil gec yazilmisti okula oyle birsey vardi ve gayet guzel araba suruyordu, belki o da ailesinin yaninda ogrenmistir bilemezsiniz, ben kucukken koyde dayim traktoru verirdi surekli ve bundan sebep araba kullanmayi kolay ogrendim....arada eltinzden onlisans diye bahsetmeniz de ilginc geldi acikcasi, sonicta mezun olunca evlendi de denilebilirdj
Ben sizin yazdiklarinizdan yola cikarak araba konusundaki ihtimalleri, olabilecekleri soyledim...ama bariz soylemeseniz bile onlisans kisminda kucuk birsey hissediliyor yazdiklarinzdanYukarda açıkladım.
Ne mezunu olması da ne kadar iyi araba kullanıyor olması da derdim değil.
Sıkıntı ettiğim şey k.validemle aralarında hissettiğim kadarıyla bana karşı farklı bir atmosfer oluşturulmasıydı.
Alt tarafı araba kullanmayı öğreniyorsunuz, neden bütün sülale bunu biliyor?
Hayatınız hakkında gereksiz detay vermeyerek işe başlayın.
size bu konuda bir yardımları olacak mı?
onları bağlayan bir durum var mı?
söylemeyin.
Kullanmaya başladıktan sonra öğrenmiştim bir ara dersiniz.
eltinizi tanımam etmem, ön lisans mezunu olması ile ehliyetin bağlantısını ben kuramadım. Yeni bir kanun falan mı çıktı?
18 yaşımda ehliyet aldım, 18 yaşımdan beri de trafiğe çıkıyorum.
Eltiniz de biliyor olabiliriz
Bilmesi ona kıdem yada saygınlık kazandırmaz
siz olaya ne kadar basit bakarsanız, başkalarının yücelttiği şeylerin komik olduğunu görürsünüz.
Araba kullanmaya çalıştığınızı herkes bilmek zorunda mı?
Bunu kendinize mesele haline getirirseniz insanlara laf söyleme hakkı vermiş olursunuz.
Hele ki daha önce de sizi laflarıyla rahatsız eden bir kayinvalide varsa ortada.
Mezuniyet araba kullanmanın da Kr bağlantısı yok.
Tavırlarından rahatsız oluyorsanız az görüşürsünüz.
Ayy ben laf sokmaktan anlamiyorum, aklima duzgun laf gelmiyor uyuz olunca.
En son eltim ortaya dogru bir laf atti ama banaydi bence o laf. "Sen bana mi soyluyorsun onu?" Dedim direkt. Nasil lafi cevirecegini sasirdi.
Evet sana soyluyorum dese al sana mis gibi yeni bir tartişma olacakti.
Boyle buyutmeden ince laf sokarak savuşturmayi tercih ederdim.
O zaman yok sayacaksınız. Sonuçta kendinizi kimseye ispatlamak zorunda değilsiniz. Kv deniz çiğ bir insan demek ki. Görmezden gelin. Onun için eltinizle aranızı bozmanıza gerek yok.Bu konuma düseceğim net bence.
O yüzden salağa yatıyorum.
Kıskanç damgası bir kere yersem o daha üstümden kalkmaz.
Bir de o an bağlanıyorum, sinirle bir şey derim diye susuyorum, bazen de sonradan anlıyorum :))
Ben k.validemle daha önce de insan gibi oturup konuştum.
Daha önce de sorunlar yaşadık, birbirimizi idare edelim, ben sizi seviyorum dedim.
Belki de beni sevmiyordur.
Çok iyi bir örnek, ben de yeni yeni anlıyorum.Sizin konudan bağımsız fakat benzer birşey soylemek istedim. Ne zaman karsimdaki bir insana kendimi eksik ya da az gordugumu hissettigimi soylesem ve o kisileri bir sekilde gozumde yukseltsem, onlarada bunu soylemis olsam karsiliginda beni hep daha alçaltmaya calistiklarini gördüm. Mesela sizdeki durum ilk kayinvalideniz eltin sana araba kullanmayi ogretseydi dediginde iyi olurdu demek yerine yanimda usta şöför var gayet memnunum diyebilirdin. Bu sekilde eltiye laf hakki dogmazdi.
Ben bunu bile isteye tecrube ettim. Genelde benimde eş ailesinde kv ve gorumcem yuceltilir. Her alanda yemek temizlik, hizlilik vs onlar ovguyle anılır. Gorumcemle konuşmamızda birkac kez deneme yaparak kendimi bilerek alçaltip onu yukselttim. Ve sonraki gelisinde bana yaptigim yemege oyle yapma boyle yap demesi. Baska yemek tarifleri vermesi hep bunun sonucunda oldu.
Burda sizin hataniz yok bilmemek degil ogrenmemek ayip. Ehliyeti olduğu halde araba kullanmayan birisine söz hakki tanimayin. Ve mesafe candir. Ben yapamasamda
Buna cevap verebilirdiniz, yengesinin güzeli amerigada mıyız nasıl lisede ehliyet aldın diye.Aa ne güzel ehliyetin var demek, dedim.
Eltim ohhooo yani, çooktan var taa liseden dedi valla ben anlayamadım liseden nasıl olur diye Türkiye şartlarında üstelik yaşı da genç.
Yaaa, ne gibi ya, bana da azıcık öğretinsenize :)Konuşmalar esnasında lafı gediğine koyacak durumlar oluşmuş ama o anda aklına gelmemiş sanırım. Fırsatı kaçırmışsınız. Olsun sıkıntı yok. Sen usta şoför ol, onlara mesafeli dur. İşe yarayacaktır
Ben sizin yazdiklarinizdan yola cikarak araba konusundaki ihtimalleri, olabilecekleri soyledim...ama bariz soylemeseniz bile onlisans kisminda kucuk birsey hissediliyor yazdiklarinzdan
Ya ahahahaha hep emeriganın oyunları bunlar deseydim ya laBuna cevap verebilirdiniz, yengesinin güzeli amerigada mıyız nasıl lisede ehliyet aldın diye.
Onun dışında size bir şey derlerse saygi çerçevesinde cevap vermeniz iyi olur gibi, olmadı kafaya takmayın çokta büyütülecek bir şey yok :)
Hayır ya senin ki en guzelı 'bana mı dedın' dedıgınde onun kıvırmasını gormek 'evet sana dedım' dıyememesı yag eriten cinsten
Ne yorucu ınsanlar ya, zorla Tartısma cıksın diye ortam yaratıyorlar. Tahmin edebiliyorum. Ama sen oyle her dk onlarla görüsen biri degıldın zaten.Ama her zaman öyle olmuyor işte karsidakiyle alakali biraz.
Kotu bir tartismanin kivilcimi da olabiliyor.
Ama her zaman öyle olmuyor işte karsidakiyle alakali biraz.
Kotu bir tartismanin kivilcimi da olabiliyor.
Ne yorucu ınsanlar ya, zorla Tartısma cıksın diye ortam yaratıyorlar. Tahmin edebiliyorum. Ama sen oyle her dk onlarla görüsen biri degıldın zaten.
Ne yorucu ınsanlar ya, zorla Tartısma cıksın diye ortam yaratıyorlar. Tahmin edebiliyorum. Ama sen oyle her dk onlarla görüsen biri degıldın zaten.
Buyuk mu senden Kucuk mu, en iyisi aslında biliyor musun?Evet eltimle ozellikle 6 senede bir elin parmaklari kadar goruşmemişizdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?