• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltili Kayınvalideli Konu

Çok hazırcevap olmanıza gerek yok. Ne zaman bu tarz şeyler söyleseler kahkaha atıp”Ay çok şakacısın. Hiç güleceğim yoktu” diyerek konuyu değiştirebilir ya da çay koyma vb bahaneyle ortamdan uzaklaşabilirsiniz. Onları çok ciddiye almadığınızı ve en önemlisi onlara sinir olmadığınızı gösterin.
Ben en çok k.validemin ezikler gibi sana bir öğretecekti kii tavrına üzüldüm.
Orada dilim damağım kurudu sanki.
Ayyy ne güzel falan diyebildim çok şükür de hani bu rezil konumu daha da aşağıya çekmeyeyim diye.

Valla ben anlattıklarınızdan eltiden yana büyük bir laf sokma, sıkıntı göremedim ama kv sürekli sizi yerip küçük eltiyi övüyorsa bir ufak nükteli laf edeydiniz keşke ‘ummadık taş baş yarar anacım.’ belki bende sizi şaşırtırım. Hayır böyle özgüvenimi kırarsanız valla öğrenince gezdirmem sizi. Hahaha 😜 Gerçi küçük elticim Allahtan biliyor araba kullanmayı onunla bol bol gezersiniz. Küçük elticim kv candır kıymetini bil anamın. Bu gidişle ilerde seninle yaşayacak muhtemelen baksana beni pek beğenmiyor. diye belirtir arada küçük eltiye fazla kvye yanaşma başına kalır msjı verirdim.

Ne demiş ki acemisin alışırsın demiş. Kötü temenni mi bu. Acemi olduğunuzu kendiniz de söylüyorsunuz zaten. Önlisans mezuniyeti ile araba tecrübesi bağlantısını da hiç anlamadım. Eltinizin nasıl kullandığını görüp ona göre yorum yapsanız neyse ama şu aşamada sizin ki buluttan nem kapmak olmuş. Belki önceden öyle şeyler hissettiğiniz için böyle yorumlamış olabilirsiniz.

Lise mezunu ablam bayağı usta kullanıyor lisans mezunu ben tırtım bi ehliyetim bile yok. Duygulandım 😂

Kızlar konu başka tarafa gitmesin.
Anlatmaya çalıştığım şey ailesinden ayrıyken ve şahsi arabası yokken nasıl bu kadar tecrübeliymiş gibi davranmasıydı.
Bunu k.validemin gazından ötürü yaptı sanırım demek istedim.
Yoksa ehliyet mezuniyete bakmıyor.

Elti, kayınvalide, görümce, kayın bilmem ne... Bunlar sadece dış kapının mandalları. Önemli olan eşiniz. Size destek mi. Araç kullanmanızı daha doğrusu sizi destekliyor mu siz ona bakın. Gerisi ne demiş, ne düşünmüş, kaç cephe kurmuşlar hiç önemli olmasın. Sizin cepheniz karı koca sevgi olsun ♥️

Anlatmaya çalıştığım şey ailesinden ayrıyken ve şahsi arabası yokken nasıl bu kadar tecrübeliymiş gibi davranmasıydı.
Yok ben anladım zaten niyetinizi o yüzden ilk yorumlarda da takılmadım sadece güldüm.
Bazı insanlar abartmayı seviyor abartmış işte boşverin.

Ben de o yüzden diyorum ki gördünüz mü? Yani gerçekten tecrübesiz olduğu halde abartılıyor mu yoksa bir gerçekten mi bahsediliyor. Bazı insanlar yatkın oluyor hızlı adapte oluyorlar araba kullanmaya. Kafadan tecrübesiz etiketi olayı yanlış yorumlamanıza neden olmuş olabilir. Ama tabi siz orada ki havayı bizden iyi tahlil edersiniz. Dediğim gibi belki de kv nin eltiyi sürekli övmesi sinirinizi bozduğu için böyle düşünüyorsunuzdur.

Ay ne kadar safım 3 kere okudum kötü niyet sezemedim konuşmalarda demek beni de böyle böyle eziyorlar ben de ne lafları yutuyorum anlamayıp 🙈 Meseleye gelince kv o gelininden kazık yiyince akıllanacak ahan da buraya yazıyorum
Ya bana bir arkadaşım kızım sana laf sokuyorlar sen de onlarla gülüp duruyorsun, salak mısın deyip beni korumaya geçmişti bir ortamda.
Açıkcası ben de çok anlamıyorum ama k.validem üstüne basa basa "ah o sana öğretecekti ki" deyince o tavrı hissedebiliyorsunuz.

Ya bana bir arkadaşım kızım sana laf sokuyorlar sen de onlarla gülüp duruyorsun, salak mısın deyip beni korumaya geçmişti bir ortamda.
Açıkcası ben de çok anlamıyorum ama k.validem üstüne basa basa "ah o sana öğretecekti ki" deyince o tavrı hissedebiliyorsunuz.
Anlamadığın ıcın mı guluyosun sokulan laflara, tatsızlık cıkmasın diye mi?

Mesela ne diyebilirdim ki?
Her şeyine ay ne güzel, ne mutlu, maşallah çekiyorum çünkü gerçekten kötü düşünmüyorum ve olduğum gibiyim.
Ama tabi ki bir daha böyle bir kuşatmayla karşı karşıya kalmayı da istemiyorum.
Acemisin alışırsın deyince, '' tabi alışırım canım, kimse annesinin karnında öğrenmiyor, sonuçta beyin ameliyatı değil '' diyebilirsin.

Ortada savaş goremedim ben umursamayin ve birileri laf ettiginde bozulacaginiz şeyleri ortaya soylemeyin bir daha. İnsanlar sacma sapan gereksiz gereksiz herşeyden laf cikartıp kendini övecek yer ariyor malesef, yakin zamanda degisik versiyonunu yaşamiştim.

Bisey yapmaniza gerek yok agzinizi kapali tutun yeter. Biseyi beceremediginizi, yapamadiginizi soylemeyin, en ufak olumsuzluk iceren bisey soylemeyin, vermeyin ellerine. En harika sizsiniz, herseyi yapabilirsiniz, en muhtesem sizsiniz hah boyle olun.

Eltinizin böyle ergen tavırları karşısında ki sakinliğiniz benim sinirimi bozdu. Az cevap verin yahu. 18 yaşından sonra alınıyor ehliyet heralde sınıfta kaldın diyemediniz mi. Ne bileyim ben 18 olmadan mezun olmuştum liseden🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

Ben de o yüzden diyorum ki gördünüz mü? Yani gerçekten tecrübesiz olduğu halde abartılıyor mu yoksa bir gerçekten mi bahsediliyor. Bazı insanlar yatkın oluyor hızlı adapte oluyorlar araba kullanmaya. Kafadan tecrübesiz etiketi olayı yanlış yorumlamanıza neden olmuş olabilir. Ama tabi siz orada ki havayı bizden iyi tahlil edersiniz. Dediğim gibi belki de kv nin eltiyi sürekli övmesi sinirinizi bozduğu için böyle düşünüyorsunuzdur.
Eltimle sorun ettiğim şey benden daha tecrübeli/tecrübesiz olmasından ziyade (ki yetkili makam değilim) "ohoo yani, heralde biliyoruz, ta anamın karnından" şeklindeki tavrıydı.
Onu da k.validemden cesaret alıyor şeklinde yorumladım.
Yoksa kızcağız iyi biri gibi geliyor bana.
Ben daha çok bu gaz alma gaz verme ve küçümsenme kısmından muzdaribim.

Merhaba,
İnsan bazen kendine şaşırıyor, ben eltiden kayınvalideden dertlenecek insan mıydım diye ama diğer taraftan düşünüyorum, sıfatlardan bağımsız bunlar insanî ilişkiler ve sorun yaşamamız normal, üzerine düşünmek de belki biraz.
Ben tam o noktadayım düşünüyorum ve üzüldüğüm için bir strateji, bir öneri gelir mi diye açıyorum bu konuyu.

Eltim yeni evli sayılabilecek benden küçük bir kız. Oldukça da sevimli biri.
Fakat kayınvalidemin tavırlarından ötürü bana farklı davranmaya başladığını hissediyorum.
Ben bu aralar arabayla trafiğe çıkma korkumu yenmek için uğraşıyorum.
Eşim sağ olsun çok destekliyor ve beni iyi çalıştırıyor. Herkes de bu iş için uğraştığımızı biliyor.
Neyse biz yine böyle çalışırken bir iş için mecburen k.validemlerde eltimlerle ayaküstü bir araya geldik.
Arabayı ortalık müsait olduğu için ben park ettim ve oldukça da hevesliyim.
Park ederken kayınvalidem aman oğlum sürter bir şey yapar falan dedi.

Neyse dedim, eltim geldi, k.validem bana dönüp eltimi kastederek ah ah, eltin müsait olcaktı ki sana araba sürmek ne demekmiş öğretecekti dedi. (Bebeği küçük, müsait değillikten kastettiği bu)

Ben şok oldum çünkü eltim arabayı bilfiil kullanan biri değil, ehliyeti olduğundan bile haberim yoktu, o derece uzak arabaya, k.validem de bir kere eltimin kullandığı arabaya binip tecrübe etmemiştir, üstelik eşimin de beni çalıştırdığını biliyor, eşim tecrübelidir de yani, durduk yere ne alaka dedim içimden.
Aa ne güzel ehliyetin var demek, dedim.
Eltim ohhooo yani, çooktan var taa liseden dedi valla ben anlayamadım liseden nasıl olur diye Türkiye şartlarında üstelik yaşı da genç.
(Bu arada eşinin kendisine aldığı bir şeyin fiyatını da olduğundan yüksek söylediğini fark ettim ama beni ilgilendirmez sonuçta diye gözardı ettim, çok tanımıyoruz birbirimizi, ama anladığım kadarıyla abartmayı da seviyor, fikriniz olması açısından söyledim, kusursuz insan yok sonuçta, beni bağlamaz)

Buna da eyvallah dedim çok iyi dedim, ay benim araba kullanmaya mı ihtiyacım mı var eşim yanımda gibi şeyler de söyledi ben de evet nasıl rahat edeceksen, canın ne zaman isterse kullanırsın zaten dedim.

Sonra herkes kendi arasında ufaktan laflarken eşimle biz biraz uzaktaydık arabanın anahtarını bana uzatınca ya bu arabanın boyutunu uzay mekan düzlemini ne zaman anlayacağım, karanlık da oldu şimdi ben kullanmayayım diye eşimle aramızda konuşmaya başladık biz de.
Eltim duyup ay amaan yenge anlarsın onu, anlarsın o önce öyle olur da sonradan alışırsın sen daha acemisin vs dedi.
Öyle di mi evet falan dedim.
(Yalnız kendisi önlisans mezunu ve mezuniyetten sonra hemen evlendiği için ailesinden ayrı okurken ne ara bu kadar arabaya aşina olduğunu da bilmiyorum elbette.)

Yani bir gazla üstüme saldırıyormuş gibi hissettim, k.validemin onu övmesinden cesaretlenerek.
Kayınvalidem genelde yanımda hep onu över, şöyle güzeldir o, böyle melektir vs vs.
Bana da k.validem, yine buraya konu açmıştım, giydiğim bir şeyden ötürü üstündeki gecelik mi Allahım ya gecelik gibi sanki, hiç güzel değil, hiç beğenmedim vs demişti yine hepimiz bir aradayken ki gayet normal bir tunikti yani, sadece biraz salaştı.

Durumumuz böyle.
Sizce bundan sonraki tavrım nasıl olmalı, hazır cevap biri de değilimdir pek, fakat bir cephede tek başıma savaşıyormuşum, onların cephesi çok tatlıymış da ama benim o cephede yerim yokmuş gibi hissediyorum.
Oysa ikisini de seviyorum yani k.validemi de eltimi de.
Neden böyle şeylerle uğraşmak zorundayız ki.
Yine de gururum kırılmış hissediyorum, özellikle k.validemin tavrından dolayı, bir daha bu konuma düşmemek için, artık neler yapmalıyım?
Kayinvalidenizin sevilecek tarafını göremedim kaostan beslenen, kişileri birbirine düşüren, ruh emici biri gibi geldi bana.
Elti de çok bi problem yok hatta sonda sizi desteklemiş gibi bile geldi.
Sizin şüpheler bir entresan ama. ailesinden uzak arabayla icli dışlı demissiniz ya bir arkadaşım 12 yaşından itibaren araba kullanmayı öğrenmişti bazı aileler öğretme konusunda 18 i beklemiyor.
Bana kalırsa bunlarla birarada olmak istemeyin kulak asmayın sallamayın. Cunku bu insanlar size birsey katmaz. Kafaniza takmaya değmez kendi hayatınıza bakin

Ben kötü niyet görmedim eltinizde. Kendini övmek istemiş sadece odak noktası sizin araba kullanamamanız değil bence. Siz şuan çok başarmak istiyorsunuz heveslisiniz de batmış olabilir bu konuda övünmesi..

Anlamadığın ıcın mı guluyosun sokulan laflara, tatsızlık cıkmasın diye mi?
Önceden anlamıyordum, artık anlayabiliyorum ama belki de ben alınganlık ettim diye düşünüyorum bazen.
Bazen de ah şu cevabı verseydim, yine de böyle davranmaya hakkı yok şeklinde düşünebiliyorum.
Genelde cevap vermemeyi tercih ederim ama.
Bende şaka yollu laf sokmalar, arkasından bir kahkaha patlatmalar falan yoktur.
Birine kızdıysam kırıldıysam dimdirekt söylerim, bu tavrın beni kırdı derim yani iletişim kurarım.
Baktım anlamıyor minimum bir ilişki düzeyine çekerim ilişkimi.
Ama kopmayacak bir ilişkiyse o ilişkimin iyi olmasını isterim.
Burda olduğu gibi.
Hani küçümsenmiş hissettim ya.
Tabii ki benden çok daha iyi araba kullanabilir ama bu, bu şekilde mi söylenmeliydi

Eltimle sorun ettiğim şey benden daha tecrübeli/tecrübesiz olmasından ziyade (ki yetkili makam değilim) "ohoo yani, heralde biliyoruz, ta anamın karnından" şeklindeki tavrıydı.
Eltiniz genç olduğu için iltifatların gazına gelmiş olabilir söylediğiniz gibi. Esas sorun kv bence. Tavırlarından rahatsız olduğunuzu bir şekilde belli etmelisiniz. Yoksa bu şekilde sürüp gider. Ama dikkat edin de bunu yaparken sizi eltiyi kıskanan konumuna düşürmesin.

Ben bir kere, el acması borek :))) yuzunden bu duruma maruz kaldım. Bu konularda marifetli degılım cunku.. şöyle, istesem ogrenıp yapardım ama istemedim. ilgi alanıma girmiyor cunku. Birileri insanlığımı ovsun elde borek acmamı degıl.

Bır de anneme babama acmamısım elde borek, kaynanaya yaranmak ıcın asla ogrenmem.

Neyse. Cevrenin verdıgı gazla elti bana 'benden ogrenecek cok seyın var' demisti. O an boregı ovuluyordu.
Bende ona donup yuzune dahi bakmadan, sacımdakı kırıgı temızler sekilde sacıma bakarak "ne gıbı un markası gıbı mı" dedım.
Bu yanıma son yaklasısıydı. Suratı geldı gozumun onune suan, tuylerım dikildi.

İnsanların modunu düşürmekten neden zevk alır ki bu kişiler yarın öbür gün sizin elinize düşeceği de muhtemel.
Neyse bana kalırsa daha iyi bırakın onlar kankilik yapsın siz uzak durun
Umarım kayınvalideniz eltinizden güzel bir kazık yer 🤣
Ya böyle de istemem.
İyi olsunlar, mutlu olsunlar, gülelim, eğlenelim, üç günlük dünya altı üstü kafasındayım.
Ama bir dumura uğradım sanki.

Ya böyle de istemem.
İyi olsunlar, mutlu olsunlar, gülelim, eğlenelim, üç günlük dünya altı üstü kafasındayım.
Ama bir dumura uğradım sanki.
Kocanla gul eglen.
Cocugun varsa onunla eglen. Annen baban yakın dostunla eglen. Kuzeninle eglen.
Neden bu ınsanlarla eglenmek istiyorsun ki?

Eltin pembik gelinlerden biri herhalde. Sonradan gördüğü için herşeyi olduğundan fazla diyordur. Gül geç eziğe. Kaynanan da kafayı yemiş bence. Sende başka kaynanaları ov yanında şöyle iyi böyle iyi diye. Duyma yaptıklarını görme. Eşinle mutluluğuna bak. Kaynana ona yaranmaya çalışıyordur
Bence zaten k.validem problem.
Eltim belki sadece gaza geldi, o da belki, emin değilim.
Ya çok mu zor, ah ne güzel sen de güzelce öğren vs demek be kadın.

Back