• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltili Kayınvalideli Konu

Ay yok anacim ne bastaci hep isler sana kaliyor....ben biliyorum ayni zamanda da calisiyorum, bayram oncesi falan hep beklenti icindeler zaten yoruluyorum bir de boyle seyler yoruyor yani, bugn eltimle acmislar eltim guya bilmiyordu hep vahiy geldi sanirm 😂
Hazır börek iş görür 😂

elti çok da yeni evli değilmiş

bebeği olduğuna göre

kv belki de binmiştir nereden biliyorsunuz bilmediğini

söylediği sözde, yani başlangıçta öyle olur sonra alışırsın lafında da bir şey yok

bir de lisede neden ehliyeti olmasın ki

40 yaşındayım, lisedeyken ehliyet alabilirdim 18 yaş sınırı var Ocak doğumluyum ama ben lise bitince, üniversite sınavı geçince aldım hatta lise diplomam yoktu, ortaokul diploması ile kaydoldum

Ne cephesi ayol, hain dusman alsa bir bonbe desene.
Kaynanan eltın ıcın ıyı araba kullanır dedıgınde, kac kez bindin anne arabasına de bir dahakine.
Eltıyle ne dusman ne muttefık ol, elti o.
Sana uzak, ıstedıgı yere yakın olsun.
Aynen elti ile yakın olmak diye birşey yok. Yakincilik oynayan çok. Biri gidince diğeri başlar arkasından dertlenmeye.
Konu sahibi kiskanmislar. Aynen devam edin. Onlar zaten kuduruyor. Birşey yapmanıza gerek yok.

Cevap verin sizde. sinirlenmeden sakin bir tavırla gülerek hatta alttan alttan alaycı bir sekilde.

Ben olsam "Allah Allah hic sahit olmadik araba surdugune ama bir gun ben senin çocukla arka koltukta otururum madem bizi gezmeye gotur cok iyi şoförsen bak annemi götürmüssün herhade ki biliyor. birgün gormek istiyorum valla araba kullandığını sen ben kayınvalidem çıkıp gezelim goster bize usta söfor nasıl olunuyor" diyip ustune kahkaha atardım. Benim modum düseceğine onların düşsün.

Ahahahaha :))
Ya sanki ikisi ana kızmış da ben üveymişim gibi hissettim de diyebilirim, cephe sadece bir benzetmeydi.
Çok samimi olmasak da insani düzeyde bir ilişki istiyorum ve bir daha bu konuma düşmemek için ne yapmalıyımı soruyorum.
O benim de aklıma geldi, o cevap ama bu sefer de kıskanç mı olurum diye yuttum
Evet insan şey diye düşünüyo şimdi lafa cevap versem ay kıskanıyo dicekler diye diye insan susuyo ama yerinde cevap vermeli , mesela kv eltin için ah müsait olsaydı da o sana öğretirdi dediğinde niye benim eşim bilmiyo mu araba kullanmayı diye gayet normal sorabilirsin mesela , ya da 'bana en iyi eşim öğretir' gibi lafı söyleyip geç , o anne kız olup da dışta olmayı ben de hissediyorum kv dem her ne kadar kabul etmesede ben henüz nişanlıyım birde sonradan dahil olcak olan benim eltiminde tabi bu durum çok hoşuna gidiyo orası ayrı hep şey yaparlar mesela biz onlarla pikniğe gideriz aman fotoğraf atmayın x'ler görmesin şimdi ayıp olur , bi yere gideriz ararlarsa söylemeyin onlar şimdi gelemediler çoluk çocuk akılları kalır onlarsız gittik diye gönül koyarlar hep böyleler eltim kıskancak da olay çıkarcak diye ödleri kopar ama beni arar bilhassa anlatır dururlar whatsapptan fotoğraf atarlar umrumda mı değil ama çocuk gibi onu kıskanır diye kayırmaları sinirimi bozuyo mu evet tüm aile durmuşuz onu idare ediyoruz böyle de saçma bişey, bırak istediği gibi olsunlar sen karakterinle duruşunla zaten kendini gösterirsin

Ben araba yeni yeni kullanırken kaza yaptim. suc benim degildi sarıda durunca arkadaki araba bana carpti.

o günde aksama esimin teyzesinde yemege davetliyiz. teyzeye gittik teyze basladi esime " x im kuzum kaza yapmıssın cok gecmis olsun bir tanem" esimde dedi ki ben degil vaveyla kaza yaptı teyze arabayı o kullanıyordu " Allah allah bana sen dediler demekki senin araban olunca ben sen kaza yaptın zannettim araban nasil bir seyi var mı?" Benim tepemin tası bir attı" hayır x degil kaza yapan benim ayrica yanlış duymussunuz benim kendi arabamla ben kaza yaptım. tabi bana gecmis olsun yok değil mi? sonucta senin yeğenin sağ olsun yeter" dedim güldum. "Şukur bir sey yok cana geleceğine mala gelsin hem arabamı degıstirmek istiyordum belki vesile olur yeni araba alırım kendime canım sağolsunda diye ekledim". Bütün gece teyzenin suratı beş karıştı. Zaten bir daha da evine yemege felan gitmedim.

Siz kafanıza takacağınıza cevap verin onlar kafasına taksın.

Ahahahah, ya harika.
Ne tatlı bir laf sokuş.
İşte ben öyle yapsam k.validem eminim ki aaa kızı bozdu diye k.pederime laf taşır yahut da ne güzel işte sana bir şeyler öğretmek istiyor aa cık cık cık olurdu.
Bizde de el işi var öyle.
10 senedir k.validem hala elinde bir el işi yok hiç görmüyorum der :)
Ona da eşim ne yapacak elinde işle mahalle mahalle mi gezecek senin gibi yoksa işe elinde işleyerek mi gitsin dediydi de kestiydi.
Bizde de var kıyas yapıyor , şunu örer bunu diker sende var mı böyle şeyler yapar mısın yapamaz mısın bilmiyorum ama diye sorar hıı ne güzel benim elimde dantel falan duramaz mesela ellerim ayaklarım ya buz gibidir ya da çok terler çekirdeği bile avucumda tutup yiyemezdim küçükken diye anlatıyorum hala sorarlar nişanlımda tabi böyle algılamadığı için şakayla takıldığını sanar onların yanında hemen derim önce annene getirip mülakat yaptırsaydın o zaman diye gülerim falan , şimdi de dini vecibeleri yerine getirip getirmemekten kıyas yapmaya başladı bende diyorum içimde fesatlık yok fenalık yok hasetlik yok bende böyleyim yapabildiğim kadarını yapıyorum diyorum bunda bile eltiyle kıyas yapılır mı ya onu bile yapıyolar cahil insanla uğraşmak zor cidden

Ya ahahahaha hep emeriganın oyunları bunlar deseydim ya la
Büyük resmi göstertseydim ya

Valla deseymişim ya ne iyi olurmuş
Ama asıl önce k.validem başlattı, o musluğu kesmek lazım ya
Ya çoğu insan böyle artık anlamıyorum laf sokmaktan hoşlanıyorlar. Belki sizde zamanla cevap verebilirsiniz

elti çok da yeni evli değilmiş

bebeği olduğuna göre

kv belki de binmiştir nereden biliyorsunuz bilmediğini

söylediği sözde, yani başlangıçta öyle olur sonra alışırsın lafında da bir şey yok

bir de lisede neden ehliyeti olmasın ki

40 yaşındayım, lisedeyken ehliyet alabilirdim 18 yaş sınırı var Ocak doğumluyum ama ben lise bitince, üniversite sınavı geçince aldım hatta lise diplomam yoktu, ortaokul diploması ile kaydoldum
Bebeği hemen oldu, bir seneye yakındır evliler.
Kendisi de evlendi evleneli araba kullanmadığından, eşi olduğu için ihtiyaç duymadığından bahsetti.
Ve kayınvalidenin binmediğinden de eminim, zira hem eltim hiç kullanmadığından bahsetti hem de kayınvalidemle birlikte gezme durumları da olmadı zaten hamilelik, bebek vs.

Tekrar ve umarım son kez, eltimin dediği laflardan daha çok, eltimin benden süper araba kullanıyor ya da kullanamıyor oluşundan çok, oradaki atmosfere bozulduğumu ve bilhassa kayınvalidenin ifade ediş tarzından rahatsız olduğumu yinelemek istiyorum.

Aynen elti ile yakın olmak diye birşey yok. Yakincilik oynayan çok. Biri gidince diğeri başlar arkasından dertlenmeye.
Konu sahibi kiskanmislar. Aynen devam edin. Onlar zaten kuduruyor. Birşey yapmanıza gerek yok.
Yakıncılık oynamak değil de yani ay ne güzel, sevgi dolu, sıcacık bir aileyiz gibi bir kafada olduğumdan tetikte beklemiyordum.
Bunun dışında krem sürdüğümü görünce, yaşımın büyük olduğundan ötürü bakıma artık ihtiyacım olduğunu söylüyor. arasıra cildimde kızarma durumları yaşadığımı görünce iki yaşındaki kızımın da yanakları soğuktan kızarınca kızının da öyle, bir hastalığınız var galiba, kızarıklığınıza da bir şeyler yapın, bir şeyler kullanın beraber vs gibi söylemleri de oluyor.
Şunu anlıyorum galiba, cevap vermediğim ya da veremediğim için biraz hodri meydan durumları oldu sanırım.

Cevap verin sizde. sinirlenmeden sakin bir tavırla gülerek hatta alttan alttan alaycı bir sekilde.

Ben olsam "Allah Allah hic sahit olmadik araba surdugune ama bir gun ben senin çocukla arka koltukta otururum madem bizi gezmeye gotur cok iyi şoförsen bak annemi götürmüssün herhade ki biliyor. birgün gormek istiyorum valla araba kullandığını sen ben kayınvalidem çıkıp gezelim goster bize usta söfor nasıl olunuyor" diyip ustune kahkaha atardım. Benim modum düseceğine onların düşsün.
İşte hiç öyle bir pratik cevaplılığım, arkasına kahkaha atmalık bir laf sokabilme yeteneğim yok :)
Ancak böyle saf saf bakıyorum.

İşte hiç öyle bir pratik cevaplılığım, arkasına kahkaha atmalık bir laf sokabilme yeteneğim yok :)
Ancak böyle saf saf bakıyorum.

öğrenin. Bende öyleydim. cevap vermedikçe kendilerini haklı görmeye ve hep bir adım ileriye goturmeye basladıklarını benimde icten ice sınir olmakla kaldığımı farkettim. kendimi kurdum bundan sonra cevap verecegim diye.

esimin ailesinde laf sokmaya calisan kendini benimle kiyaslayan cok olunca bende oğrendim care yok.

esimin ailesinden yaşi bana yakın biri yine kayınvalidemlerde asure yerken bana " ay sen asure yapmasını bilmez misin? hiç yapmadin mı hayatinda yoksa? ay esinde cok sever halbuki" dedi. cevabı yapıştirdım. " çalısan bayanım malum vaktimiz yok siz ev hanımları vaktiniz cok siz yapın biz de yiyelim. kimse yapmazsa parasını verir yaptırır koyarin kocamın önune sorun yok " dedim. artık ağızlarının paylarini aldıkça ağızlarını acamaz oldular. Allah vere arkamdan konusuyorlardir ancak. konussunlar umrumda degiller.

öğrenin. Bende öyleydim. cevap vermedikçe kendilerini haklı görmeye ve hep bir adım ileriye goturmeye basladıklarını benimde icten ice sınir olmakla kaldığımı farkettim. kendimi kurdum bundan sonra cevap verecegim diye.

esimin ailesinde laf sokmaya calisan kendini benimle kiyaslayan cok olunca bende oğrendim care yok.

esimin ailesinden yaşi bana yakın biri yine kayınvalidemlerde asure yerken bana " ay sen asure yapmasını bilmez misin? hiç yapmadin mı hayatinda yoksa? ay esinde cok sever halbuki" dedi. cevabı yapıştirdım. " çalısan bayanım malum vaktimiz yok siz ev hanımları vaktiniz cok siz yapın biz de yiyelim. kimse yapmazsa parasını verir yaptırır koyarin kocamın önune sorun yok " dedim. artık ağızlarının paylarini aldıkça ağızlarını acamaz oldular. Allah vere arkamdan konusuyorlardir ancak. konussunlar umrumda degiller.

:))
Ya işte ne bileyim, kendimi kurmuyorum herhalde.
Sonradan oha lan ne demiş aslında he falan oluyorum.
Bir de laf yarışına girmeyi kendime yediremiyorum galiba, susmak asalettir boşver diyorum ya da ya yanlış anladıysam, o gün kötü bir günümde miydim acaba yok yere gerginlik mi çıkarttım kalplerini mi kırdım alınganlık mı ettim fazla mı çıkıştım diye iç hesaplaşmam bitmez.

Düşünüyorum da sanırım ben bir türlü kendimi haklı görmüyorum.

Şu durumda ben olsaydım yapıyom ya senede bir falan ama yapıyorum, valla doğru diyorsun sever eşim, ben daha fazla yapmaya gayret göstereyim gibi anlamsız bir "öneriydi di mi yaptığın bak laf sokmadın di mi" havası yaratmaya çalışırım.

ve ayrıca fark ediyorum ki kafadan üstümdeki hakimiyetlerini kabul etmişim sanırım.
mesela kendimle k.valide arasında şöyle bir sohbet geçseydi muhtemelen yine üstten bakışıyla her şey parayla olsaydı ohoo evin bereketi kalmaz, elinle yapıcaksın ki tatlı olsun gibi bir sürü öneri duymakla kalırdım.
Üstüne daha bir şey diyemezdim.

Eltinizin böyle ergen tavırları karşısında ki sakinliğiniz benim sinirimi bozdu. Az cevap verin yahu. 18 yaşından sonra alınıyor ehliyet heralde sınıfta kaldın diyemediniz mi. Ne bileyim ben 18 olmadan mezun olmuştum liseden🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

Şimdi liselerde de eğitim 4 yıla çıktı ya.
Bende mezun olurken 18 yaşıma girmiştim.
Hem yazmış zaten genç diye belki ondan :D
Ama esprine iyi güldüm :D

Ben bir kere, el acması borek :))) yuzunden bu duruma maruz kaldım. Bu konularda marifetli degılım cunku.. şöyle, istesem ogrenıp yapardım ama istemedim. ilgi alanıma girmiyor cunku. Birileri insanlığımı ovsun elde borek acmamı degıl.

Bır de anneme babama acmamısım elde borek, kaynanaya yaranmak ıcın asla ogrenmem.

Neyse. Cevrenin verdıgı gazla elti bana 'benden ogrenecek cok seyın var' demisti. O an boregı ovuluyordu.
Bende ona donup yuzune dahi bakmadan, sacımdakı kırıgı temızler sekilde sacıma bakarak "ne gıbı un markası gıbı mı" dedım.
Bu yanıma son yaklasısıydı. Suratı geldı gozumun onune suan, tuylerım dikildi.

Aslansın :D
:KK200: :KK9::KK9::KK9:

Şimdi liselerde de eğitim 4 yıla çıktı ya.
Bende mezun olurken 18 yaşıma girmiştim.
Hem yazmış zaten genç diye belki ondan :KK70:
Ama esprine iyi güldüm :KK70:
Şeyy bende 4 yıl okudum. Ama 17 iken mezun oldum :KK70::KK70:
Ayrıca şimdi liseler 4 yıl oldu ne yaa nerdeyse 10 yıl olacak belki de oldu :KK70: :KK70: :KK70:

Senin kv de tam benlik elti de öyle.
Bayılırım böyle insanları bön etmeye :D
Kendini bir şey sanan insanları, aslında sadece sandıkları şey olduklarını anlatmaya :D

Senin yerinde olsam derdim ki
Vız gelir tırıs gidersiniz :D
Anlamadılar mı ?
Arabayı ben kullanıyorum, ister binin isterseniz binmeyin der giderim :D

Back