• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltili Kayınvalideli Konu

Şeyy bende 4 yıl okudum. Ama 17 iken mezun oldum :KK70::KK70:
Ayrıca şimdi liseler 4 yıl oldu ne yaa nerdeyse 10 yıl olacak belki de oldu :KK70: :KK70: :KK70:

Sero belki de seni 6 yaşında mı yazdırdılar :D
Ben 7 de başladım 18 de bitti :D
Neyse aman ya sonucunda okuduk işte bitti gitti :D

emin olun sizin daha donanımlı bir insan olduğunuzun o arabayıda kullanmayò çok güzel öğreneceginizin farkındalar böyle laflarla sizi sindirmeye bastirmaya calisıyorlar. Ne demek arabayı sürtecek simdi. Araba esinizle sizin arabanız kayınvalidenize ne surtülüp sürtülmemesinden. surterdem sürterim benden değerli degil diyin bir daha kayinvalidenize.
:))
Ya işte ne bileyim, kendimi kurmuyorum herhalde.
Sonradan oha lan ne demiş aslında he falan oluyorum.
Bir de laf yarışına girmeyi kendime yediremiyorum galiba, susmak asalettir boşver diyorum ya da ya yanlış anladıysam, o gün kötü bir günümde miydim acaba yok yere gerginlik mi çıkarttım kalplerini mi kırdım alınganlık mı ettim fazla mı çıkıştım diye iç hesaplaşmam bitmez.

Düşünüyorum da sanırım ben bir türlü kendimi haklı görmüyorum.

Şu durumda ben olsaydım yapıyom ya senede bir falan ama yapıyorum, valla doğru diyorsun sever eşim, ben daha fazla yapmaya gayret göstereyim gibi anlamsız bir "öneriydi di mi yaptığın bak laf sokmadın di mi" havası yaratmaya çalışırım.

ve ayrıca fark ediyorum ki kafadan üstümdeki hakimiyetlerini kabul etmişim sanırım.
mesela kendimle k.valide arasında şöyle bir sohbet geçseydi muhtemelen yine üstten bakışıyla her şey parayla olsaydı ohoo evin bereketi kalmaz, elinle yapıcaksın ki tatlı olsun gibi bir sürü öneri duymakla kalırdım.
Üstüne daha bir şey diyemezdim.

valla oğlun oyle demiyor ama cift maas hosuna gidiyor. o zaman ev hanımı gelin alacaktın derdim. hakaret etmeden ölçuyü kacırmadan sesimi yükseltmeden her cevabi veririm.

Senin kv de tam benlik elti de öyle.
Bayılırım böyle insanları bön etmeye :KK70:
Kendini bir şey sanan insanları, aslında sadece sandıkları şey olduklarını anlatmaya :KK70:

Senin yerinde olsam derdim ki
Vız gelir tırıs gidersiniz :KK70:
Anlamadılar mı ?
Arabayı ben kullanıyorum, ister binin isterseniz binmeyin der giderim :KK70:

forevermorrenk forevermorrenk abooow şimdi baktım 15 yıl olmuş:eek:

kendi aranızda konuşmayın kızlar
Bana laf sokun boş durmayın ashdj ben de laflar hazırlayayım
ya da konuşacaksanız da tatlı tatlı birbirinize laf sokun da ilham alalım be ahsjdj

Bir kıskançlık çekememezlik sezdim yazdıklarınızdan.
Kendinize güvenin doğru yoldasınız.
Çok samimi olmayın bence, hele sır falan vermeyin zamanı gelip bir güzel kullanır ikisi.

emin olun sizin daha donanımlı bir insan olduğunuzun o arabayıda kullanmayò çok güzel öğreneceginizin farkındalar böyle laflarla sizi sindirmeye bastirmaya calisıyorlar. Ne demek arabayı sürtecek simdi. Araba esinizle sizin arabanız kayınvalidenize ne surtülüp sürtülmemesinden. surterdem sürterim benden değerli degil diyin bir daha kayinvalidenize.

valla oğlun oyle demiyor ama cift maas hosuna gidiyor. o zaman ev hanımı gelin alacaktın derdim. hakaret etmeden ölçuyü kacırmadan sesimi yükseltmeden her cevabi veririm.

Aa yemin ederim bu cevap hiç aklıma gelmez işte.
Ya da milyormilyanmilyon sene sonra gelir ahdj
Kutluyorum ya vallahi çok içten kutluyorum :))
Ama benimki bununla kalmaz ki, gider eşine söyler bana bunu dedi diye ağlayarak.
Ne bileyim aslında özünde iyi bir kadın gibi ama belki de beni sevmiyor.

Hepsini anladım da arabayı iyi kullanmakla önlisans mezunu olmanın nasıl bir bağlantısını kurdunuz anlayamadım. İyi kullanıyor olabilir elti de, neden olmasın? Bunu bir statü meselesi gibi görmeniz ilginç. Canınızı sıktıkları yerde cevabınızı verirseniz içinizde kalıp gündeminizde yer etmeye devam etmez. Herkes için fazla kibarlığa gerek yok.

Aa yemin ederim bu cevap hiç aklıma gelmez işte.
Ya da milyormilyanmilyon sene sonra gelir ahdj
Kutluyorum ya vallahi çok içten kutluyorum :))
Ama benimki bununla kalmaz ki, gider eşine söyler bana bunu dedi diye ağlayarak.
Ne bileyim aslında özünde iyi bir kadın gibi ama belki de beni sevmiyor.

inanım sizdeki dişliliği gorunce geri adim atar kimseye de ağlayamaz. sadece dikkatli olun sesiniz cok yukselmesin hafif tebessumle soyleyin söyleyeceginizi yani gergin ortam olmasın.

Hepsini anladım da arabayı iyi kullanmakla önlisans mezunu olmanın nasıl bir bağlantısını kurdunuz anlayamadım. İyi kullanıyor olabilir elti de, neden olmasın? Bunu bir statü meselesi gibi görmeniz ilginç. Canınızı sıktıkları yerde cevabınızı verirseniz içinizde kalıp gündeminizde yer etmeye devam etmez. Herkes için fazla kibarlığa gerek yok.
lisede aldım ehliyeti demis elti liseden sonra 2 yıl okuyup hemen evlenmis ve evlendiğinden beri hiç araba kullandığını görmemiş 2 yılda ne ara surekli araba kullandi da usta söför oldu demek istemis. ondan 2 yılı belirtmis diye anladim ben.

Şu anlamda babasının arabası olmamış hiç, şahsi arabası da yok ve ailesinden etrafından da uzakta okuyor ve akabinde de evlendiğini düşünürsek, üstelik evlendiğinden beridir de araba kullanmıyorsa sonuç; ehliyetten sonra aşırı aşırı iyi kullanacak tecrübeyi edinememiş olabilir çıkıyor benim bakış açıma göre.

Ama belki de çok maharetlidir ve birkaç ders yetmiştir, elbette neden olmasın

Mesela bence insan ilişkileri benden iyi demek ki hiç şöfor olarak arabasına binilmediği halde övülen ve sevilen biri olabiliyor.

Bu güzel bir şey maşallah tatlı da bir kızdır ama ben o gün biraz o havayı girdiğini hissettim.
Bu bir histir ve bundan sorumlu tutulamayız.
Ve de rahatsız hissettiğimde zaten cevap verememem problem.

Ya madem bu kadar iyisin arabayı durdurun nolur şu an kullanırmısın çok merak ettim derdim.
Kv ze de yok giydiğin şöyle böyle vs dediği anda da hiç bişey gelmiyorsa aklıma ilk şunu söylerim o nasıl bı benzetme yorum hiç yakıştıramadım size, gecelik giyip insan içine çıkıp sosyalleşecek seviye de bı insan değilim derim.
Hiç mi bişey gelmiyor o an aklınıza cık cık yapar kafamı çeviririm.

Onlar sizi oynuyor ise sizde onlara oynayın.

inanım sizdeki dişliliği gorunce geri adim atar kimseye de ağlayamaz. sadece dikkatli olun sesiniz cok yukselmesin hafif tebessumle soyleyin söyleyeceginizi yani gergin ortam olmasın.
İşte onu ayarlayamamak da korkutuyor beni.
Ama insanlar genelde kıyıda köşede kibarca oturanı pek sevmiyorlar galiba.
Bir iki kere başka şeylerine cevap verince susmuştu mesela ve bıçak gibi kesilmişti de o durum.
Oysa bir iki kere de rahatsız olduğumu konuşarak anlatmıştım, o zaman hep ay sen alınganlık etmişsin manipülasyonuna başvuruyor, tınlamıyordu.
O zaman da demiştim demek ki insanlara sınırlarını göstermek zorundasın, öyle medenice gel konuşalım demekle olmuyor demek ki.

lisede aldım ehliyeti demis elti liseden sonra 2 yıl okuyup hemen evlenmis ve evlendiğinden beri hiç araba kullandığını görmemiş 2 yılda ne ara surekli araba kullandi da usta söför oldu demek istemis. ondan 2 yılı belirtmis diye anladim ben.
Evet aynen.
Ve babasının arabası da yok, etrafındaki arabaları sürüp bu kıvama geldiyse ya da ehliyetteki dersler yettiyse helal olsun derim.
Ama bence değil, bunu hissediyorum zira ben trafikte geriliyorum galiba dediğimde de ay benim kimse umrumda değildir, arkamdaki beklemişse beklesin, ben kendime keyfime bakarım demişti oysa trafik bir bütündür bence, riskleri hesaplayabilmek, arkadakinin hızını kesmemek vs.
(şimdi insanlar vay niye babasının arabasına yok dedin, fakir mi demek istiyorsun diyecekler ama güzel arkadaşlarım araba olmadan insan yerde yuvarlanarak araba kullanmayı öğrenemiyor değil mi)

kendi aranızda konuşmayın kızlar
Bana laf sokun boş durmayın ashdj ben de laflar hazırlayayım
ya da konuşacaksanız da tatlı tatlı birbirinize laf sokun da ilham alalım be ahsjdj
Ahah ilk defa bi konu sahibi talep etti bunu :KK70:

Ve de rahatsız hissettiğimde zaten cevap verememem problem.
Evet, bunun üzerinde yoğunlaşmalısınız. Hak etmedikleri halde çok kibar davranıyorsunuz, azıcık çizginizden çıkın, “biz bu kıza bunu söyleyemeyiz” hissi oluşturun insanlarda, nazik olmak bazı çiğ insanlara “bu kızı ezebiliriz bir şey demez” hissi veriyor malesef. Sınırlarınızı çizin, net olun. Ha bir de “yakın olalım beni de içlerine alsınlar” moduna hiç girmeyin, inanın hiç gerek yok. Birbirinize saygılı olun yeterli, oluşacak bir yakınlık varsa da kendiliğinden gelişsin.

İşte onu ayarlayamamak da korkutuyor beni.
Ama insanlar genelde kıyıda köşede kibarca oturanı pek sevmiyorlar galiba.
Bir iki kere başka şeylerine cevap verince susmuştu mesela ve bıçak gibi kesilmişti de o durum.
Oysa bir iki kere de rahatsız olduğumu konuşarak anlatmıştım, o zaman hep ay sen alınganlık etmişsin manipülasyonuna başvuruyor, tınlamıyordu.
O zaman da demiştim demek ki insanlara sınırlarını göstermek zorundasın, öyle medenice gel konuşalım demekle olmuyor demek ki.

aynen oyle. onlari onlarin silahıyla vurmak en iyisi ve siz sınırlarını göstermezseniz sınırları aşmaktan hic cekinmezler.

bu olay masum bir olay degil. açık açık araba kullanma hevesinizi kırmak sizin moralinizi bozmak icin oyle davranmış kayınvalidenizle eltiniz. bir daha derse "aaa anne seni arabayla gezdir di mi biliyorsun soforlugunu, soyle nereye gorurdu? baksana ovduğune gore görmüşsün" diyin bakın nasıl kem kum ediyor. "eee goturmediyse nereden biliyorsun, yoksa bana mı söylemek istemiyorsun. aşkolsun annecim soyleyebilirsin bana ben eltim seni arabayla gezdirirse çok mutlu olurum. bir daha seni gezdirirse beni de cağırın bende görmek isterim eltimin şahane şöförlüğunu" diye hafif hafif dalga gecin "dalga mi geçiyorsun" derse "yok annecim ne dalgası sen diyince bende gordum zannettim gormeden bana ovmezsin sonucta degil mi" diyin. Bakın bir daha yapıyorlar mı?

Siz araba kullanmayı yeni öğrendiğinizden fazla alınganlık göstermişsiniz. Kayınvalideniz ve eltiniz de size destek olacağına cahilce tutum sergilemişler. Cahilliklerine verin. Gerçekten takmaya değer bir konu değil. Eltiniz süper araba kullansa sizin hayatınızda ne değişir, hiç kullanamaz ise ne değişir. Kayınvalideniz aklınca sizin aranızda rekabet yaratıyor. Siz duymamazlıktan gelip seviyelerine inmeyin ve asla eltinizle bir yarışa girmeyin. Vereceğiniz en güzel cevap, karşılık vermeyip onlara kendilerini değersiz hissettirmek. Sizin hayatınız ayrı, eltinizin ayrı. Kendi hayatınıza odaklanın. Motivasyonunu bozmayın.

Siz araba kullanmayı yeni öğrendiğinizden fazla alınganlık göstermişsiniz. Kayınvalideniz ve eltiniz de size destek olacağına cahilce tutum sergilemişler. Cahilliklerine verin. Gerçekten takmaya değer bir konu değil. Eltiniz süper araba kullansa sizin hayatınızda ne değişir, hiç kullanamaz ise ne değişir. Kayınvalideniz aklınca sizin aranızda rekabet yaratıyor. Siz duymamazlıktan gelip seviyelerine inmeyin ve asla eltinizle bir yarışa girmeyin. Vereceğiniz en güzel cevap, karşılık vermeyip onlara kendilerini değersiz hissettirmek. Sizin hayatınız ayrı, eltinizin ayrı. Kendi hayatınıza odaklanın. Motivasyonunu bozmayın.

Acikcasi hayatlarinda olan ve olabilecek seylere o hevessizim ki ehliyetinden yeni haberdar oldum.
Ben de bunu duyurma heveslisi degildim ama o gün denk geldik, mecburen.
Kimsenin hayati beni ilgilendirmez.
Beni ilgilendiren kismi bence o kadar tecrübeli olmamasina ragmen cok tecrubeliyim havasina kayinvalidenin gaziyla girmesi ve kayinvalidenin de bir kere bile arabasina binmemesine ragmen sana o ogretecekti ki gorecektin sen tavriydi.
Bunun devam etmesini istemiyorum.
O atmosferi sevmedim.

Back