- 10 Ağustos 2018
- 3.797
- 7.721
- 108
- Konu Sahibi Uyeolmakistiyorum
-
Ayy benimde börek meselem olmuştu. Börek ve baklava yapan kadın baş tacı oluyo herhalde hahahaBen bir kere, el acması borek :))) yuzunden bu duruma maruz kaldım. Bu konularda marifetli degılım cunku.. şöyle, istesem ogrenıp yapardım ama istemedim. ilgi alanıma girmiyor cunku. Birileri insanlığımı ovsun elde borek acmamı degıl.
Bır de anneme babama acmamısım elde borek, kaynanaya yaranmak ıcın asla ogrenmem.
Neyse. Cevrenin verdıgı gazla elti bana 'benden ogrenecek cok seyın var' demisti. O an boregı ovuluyordu.
Bende ona donup yuzune dahi bakmadan, sacımdakı kırıgı temızler sekilde sacıma bakarak "ne gıbı un markası gıbı mı" dedım.
Bu yanıma son yaklasısıydı. Suratı geldı gozumun onune suan, tuylerım dikildi.
Ya hiç bu tarzın insanı değilimValla ben anlattıklarınızdan eltiden yana büyük bir laf sokma, sıkıntı göremedim ama kv sürekli sizi yerip küçük eltiyi övüyorsa bir ufak nükteli laf edeydiniz keşke ‘ummadık taş baş yarar anacım.’ belki bende sizi şaşırtırım. Hayır böyle özgüvenimi kırarsanız valla öğrenince gezdirmem sizi. HahahaGerçi küçük elticim Allahtan biliyor araba kullanmayı onunla bol bol gezersiniz. Küçük elticim kv candır kıymetini bil anamın. Bu gidişle ilerde seninle yaşayacak muhtemelen baksana beni pek beğenmiyor. diye belirtir arada küçük eltiye fazla kvye yanaşma başına kalır msjı verirdim.
Ay yok anacim ne bastaci hep isler sana kaliyor....ben biliyorum ayni zamanda da calisiyorum, bayram oncesi falan hep beklenti icindeler zaten yoruluyorum bir de boyle seyler yoruyor yani, bugn eltimle acmislar eltim guya bilmiyordu hep vahiy geldi sanirmAyy benimde börek meselem olmuştu. Börek ve baklava yapan kadın baş tacı oluyo herhalde hahaha
Kolayı var sen onları sıkıştır. Kvde Ve elti arabada iken mesela parkı geri manevrayı becerememişsin gibi yap. Oturt eltiyi direksiyona seyret marifetlerini....Mesela ne diyebilirdim ki?
Her şeyine ay ne güzel, ne mutlu, maşallah çekiyorum çünkü gerçekten kötü düşünmüyorum ve olduğum gibiyim.
Ama tabi ki bir daha böyle bir kuşatmayla karşı karşıya kalmayı da istemiyorum.
Hıh işte öyle değilimdir.Ortada savaş goremedim ben umursamayin ve birileri laf ettiginde bozulacaginiz şeyleri ortaya soylemeyin bir daha. İnsanlar sacma sapan gereksiz gereksiz herşeyden laf cikartıp kendini övecek yer ariyor malesef, yakin zamanda degisik versiyonunu yaşamiştim.
Bisey yapmaniza gerek yok agzinizi kapali tutun yeter. Biseyi beceremediginizi, yapamadiginizi soylemeyin, en ufak olumsuzluk iceren bisey soylemeyin, vermeyin ellerine. En harika sizsiniz, herseyi yapabilirsiniz, en muhtesem sizsiniz hah boyle olun.
Tahmnimce siz çalışan ve işinde başarılı birisiniz.Merhaba,
İnsan bazen kendine şaşırıyor, ben eltiden kayınvalideden dertlenecek insan mıydım diye ama diğer taraftan düşünüyorum, sıfatlardan bağımsız bunlar insanî ilişkiler ve sorun yaşamamız normal, üzerine düşünmek de belki biraz.
Ben tam o noktadayım düşünüyorum ve üzüldüğüm için bir strateji, bir öneri gelir mi diye açıyorum bu konuyu.
Eltim yeni evli sayılabilecek benden küçük bir kız. Oldukça da sevimli biri.
Fakat kayınvalidemin tavırlarından ötürü bana farklı davranmaya başladığını hissediyorum.
Ben bu aralar arabayla trafiğe çıkma korkumu yenmek için uğraşıyorum.
Eşim sağ olsun çok destekliyor ve beni iyi çalıştırıyor. Herkes de bu iş için uğraştığımızı biliyor.
Neyse biz yine böyle çalışırken bir iş için mecburen k.validemlerde eltimlerle ayaküstü bir araya geldik.
Arabayı ortalık müsait olduğu için ben park ettim ve oldukça da hevesliyim.
Park ederken kayınvalidem aman oğlum sürter bir şey yapar falan dedi.
Neyse dedim, eltim geldi, k.validem bana dönüp eltimi kastederek ah ah, eltin müsait olcaktı ki sana araba sürmek ne demekmiş öğretecekti dedi. (Bebeği küçük, müsait değillikten kastettiği bu)
Ben şok oldum çünkü eltim arabayı bilfiil kullanan biri değil, ehliyeti olduğundan bile haberim yoktu, o derece uzak arabaya, k.validem de bir kere eltimin kullandığı arabaya binip tecrübe etmemiştir, üstelik eşimin de beni çalıştırdığını biliyor, eşim tecrübelidir de yani, durduk yere ne alaka dedim içimden.
Aa ne güzel ehliyetin var demek, dedim.
Eltim ohhooo yani, çooktan var taa liseden dedi valla ben anlayamadım liseden nasıl olur diye Türkiye şartlarında üstelik yaşı da genç.
(Bu arada eşinin kendisine aldığı bir şeyin fiyatını da olduğundan yüksek söylediğini fark ettim ama beni ilgilendirmez sonuçta diye gözardı ettim, çok tanımıyoruz birbirimizi, ama anladığım kadarıyla abartmayı da seviyor, fikriniz olması açısından söyledim, kusursuz insan yok sonuçta, beni bağlamaz)
Buna da eyvallah dedim çok iyi dedim, ay benim araba kullanmaya mı ihtiyacım mı var eşim yanımda gibi şeyler de söyledi ben de evet nasıl rahat edeceksen, canın ne zaman isterse kullanırsın zaten dedim.
Sonra herkes kendi arasında ufaktan laflarken eşimle biz biraz uzaktaydık arabanın anahtarını bana uzatınca ya bu arabanın boyutunu uzay mekan düzlemini ne zaman anlayacağım, karanlık da oldu şimdi ben kullanmayayım diye eşimle aramızda konuşmaya başladık biz de.
Eltim duyup ay amaan yenge anlarsın onu, anlarsın o önce öyle olur da sonradan alışırsın sen daha acemisin vs dedi.
Öyle di mi evet falan dedim.
(Yalnız kendisi önlisans mezunu ve mezuniyetten sonra hemen evlendiği için ailesinden ayrı okurken ne ara bu kadar arabaya aşina olduğunu da bilmiyorum elbette.)
Yani bir gazla üstüme saldırıyormuş gibi hissettim, k.validemin onu övmesinden cesaretlenerek.
Kayınvalidem genelde yanımda hep onu över, şöyle güzeldir o, böyle melektir vs vs.
Bana da k.validem, yine buraya konu açmıştım, giydiğim bir şeyden ötürü üstündeki gecelik mi Allahım ya gecelik gibi sanki, hiç güzel değil, hiç beğenmedim vs demişti yine hepimiz bir aradayken ki gayet normal bir tunikti yani, sadece biraz salaştı.
Durumumuz böyle.
Sizce bundan sonraki tavrım nasıl olmalı, hazır cevap biri de değilimdir pek, fakat bir cephede tek başıma savaşıyormuşum, onların cephesi çok tatlıymış da ama benim o cephede yerim yokmuş gibi hissediyorum.
Oysa ikisini de seviyorum yani k.validemi de eltimi de.
Neden böyle şeylerle uğraşmak zorundayız ki.
Yine de gururum kırılmış hissediyorum, özellikle k.validemin tavrından dolayı, bir daha bu konuma düşmemek için, artık neler yapmalıyım?
Ya valla birdenbire mal oldum.Eltinizin böyle ergen tavırları karşısında ki sakinliğiniz benim sinirimi bozdu. Az cevap verin yahu. 18 yaşından sonra alınıyor ehliyet heralde sınıfta kaldın diyemediniz mi. Ne bileyim ben 18 olmadan mezun olmuştum liseden
Ben bir kere, el acması borek :))) yuzunden bu duruma maruz kaldım. Bu konularda marifetli degılım cunku.. şöyle, istesem ogrenıp yapardım ama istemedim. ilgi alanıma girmiyor cunku. Birileri insanlığımı ovsun elde borek acmamı degıl.
Bır de anneme babama acmamısım elde borek, kaynanaya yaranmak ıcın asla ogrenmem.
Neyse. Cevrenin verdıgı gazla elti bana 'benden ogrenecek cok seyın var' demisti. O an boregı ovuluyordu.
Bende ona donup yuzune dahi bakmadan, sacımdakı kırıgı temızler sekilde sacıma bakarak "ne gıbı un markası gıbı mı" dedım.
Ben bir kere, el acması borek :))) yuzunden bu duruma maruz kaldım. Bu konularda marifetli degılım cunku.. şöyle, istesem ogrenıp yapardım ama istemedim. ilgi alanıma girmiyor cunku. Birileri insanlığımı ovsun elde borek acmamı degıl.
O durumda ben derdim ki “ Herkes herşeyi bilir de herkes herşeyi öğretemez bilmek ile öğretmek arasında çok fark var. Benim de vasfına sahip olduğum çok şey var zamanı gelince öğretirim size “ ne demek istedin filan derlerse “ X kişinin kayınvalidesi olacaktı ki şimdi ne güzel bir kadın o ya birşey söylediğimde şıp diye anlıyor” derdimBen en çok k.validemin ezikler gibi sana bir öğretecekti kii tavrına üzüldüm.
Orada dilim damağım kurudu sanki.
Ayyy ne güzel falan diyebildim çok şükür de hani bu rezil konumu daha da aşağıya çekmeyeyim diye.
Hıh işte öyle değilimdir.
Acemi miyim, acemiyim, kendi reklamımı yapamam asla.
Bir de ortada değildi konuşma, onlar kendileri konuşuyordu, eşimle ben biraz uzaktık.
Yine de tabii ki muhabbete katılabilir, benden çok daha üstün meziyetleri olabilir, beni yüreklendirmeye çalışmış olabilir, eltimden daha çok hani hiçbir şekilde araba kullandığını görmeyen k.validemin "o sana öğretecekti ki bak o zaman sen kullanmayı öğrenecektin" tavrıyla ilgili kötü hissettim.
Eltim de muhtemelen bununla ilgili olarak o atmosfere kaptırdı kendini.
Ama bunu deneyeceğim, evet, en azından eksikliklerimi söylemeyebilirim.
Buyumedı kı, south park sessizliği oldu herkes isine baktı ben kırık temizlemeye devam ettımAyy ben laf sokmaktan anlamiyorum, aklima duzgun laf gelmiyor uyuz olunca.
En son eltim ortaya dogru bir laf atti ama banaydi bence o laf. "Sen bana mi soyluyorsun onu?" Dedim direkt. Nasil lafi cevirecegini sasirdi.
Evet sana soyluyorum dese al sana mis gibi yeni bir tartişma olacakti.
Boyle buyutmeden ince laf sokarak savuşturmayi tercih ederdim.
Bu konuma düseceğim net bence.Eltiniz genç olduğu için iltifatların gazına gelmiş olabilir söylediğiniz gibi. Esas sorun kv bence. Tavırlarından rahatsız olduğunuzu bir şekilde belli etmelisiniz. Yoksa bu şekilde sürüp gider. Ama dikkat edin de bunu yaparken sizi eltiyi kıskanan konumuna düşürmesin.
İnsanlığını hıc ovmezler ama dı mıAyy benimde börek meselem olmuştu. Börek ve baklava yapan kadın baş tacı oluyo herhalde hahaha
Ya tabi sürekli bir arada olalım isteği değil bu.Kocanla gul eglen.
Cocugun varsa onunla eglen. Annen baban yakın dostunla eglen. Kuzeninle eglen.
Neden bu ınsanlarla eglenmek istiyorsun ki?
Kayınvalıde konusunda haklısınYa tabi sürekli bir arada olalım isteği değil bu.
Ama bir araya geliyorsak güzel vakit geçirelim gibi saf bir niyet.
Yoksa elbette tek çevrem onlar değil ve elbette bunu da aşarım.
Sadece k.validemin o tavrına çok bozuldum.
Ne gerek vardı ki.
Buyumedı kı, south park sessizliği oldu herkes isine baktı ben kırık temizlemeye devam ettım
Hayır ya senin ki en guzelı 'bana mı dedın' dedıgınde onun kıvırmasını gormek 'evet sana dedım' dıyememesı yag eriten cinstenYok sizin durumda buyumezdi zaten benim yaptigim yolla buyuyor olaylar.Ben de laf sokabilsem bicok sey buyumezdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?