- 30 Kasım 2014
- 28.625
- 126.320
biraz videolara baktım evet mantıklı. kitaba da bakacağım. uygulamaya çalışacağım inşallah.Kadinin dedigi özetle şu: ozellikle duygusal yeme tıkınircasina yeme tokken bile yeme varsa sorun midenizde degil bilinçaltinizdadir bunu tetikleyen birsey yasamissinizdir çocuklugunuzda ya da simdi bilincaltiniz yani ilkel beyniniz icin kilo servettir sizi hayatta tutan yegane seydir siz kilo vermek isteseyebilirsiniz iradeniz yani üst bilinc bunu ister ama davranislarimizin coguna ilkel beyin yön verir bu yuzden kendi kendinizi hipnoz etmeniz gerekir bilinçaltinizi telkinlerle ikna etmelisiniz bunun en iyi yolu da yazmak ama bu olumladan farkli (bunun ustunde ozellikle duruyor) gece yatmadan yarim saat once bir defteri alin sayfayi ikiye ayirin ust kisma sizi mutlu edecek yasadiginiz anlari ya da hayallerinizi yazin gercek ya da hayal farketmez burda maksat oksitosin salgilayip o an mutlu hissetmek sonra alt kisma minimum 3 telkin yazin bilincaltini manipule edecek sozler mesela "sadece acken yerim duygusal ve ruhsal ihtiyaclarimi yemekle degil yaratici saglikli yollarla gideririm"gibi kadin kilo verme telkin orneklerini yaziyor sayfasinda.Ama sonra telefon kitsp hicbirseyle ilgilemmeden direk uyumalisin cubku bilincalti uykuya dalmadsn onceki yarim saat cok aktifmis baska seylerle dikkati dagitmamak lazimmis yazarkende hizli kargacik burgacik ozensiz yazin uzerine fazla dusunmeyin diyor.istahiniz kapanana kadar buna devam edin kimi insanda 1 hafta kimi insanda aylar surebilir diyor
ben aidin salihten ve mustafa kayadan öğrenmiştim gece yatmadan, uykudayken, sabah ilk uyandığımızda ve gündüz farklı frekanslarda olduğumuzu, düşüncelerimize ve ağzımızdan çıkanlara dikkat etmemeiz gerektiğini.
zaten bu duygusal yeme bozukluğu sorununu çözmeye çalışacağım. çözülmedikçe en iyi diyetisyen bile fayda etmiyor.