güzelimm geçmiş olsun, allah acil şifa versin.
nfk iş yerinden kapmış olsam gerek, benden önce bir arkaadaş daha olmuştu, çok dikkat etmek gerekiyor, mikrop bir yere girdimi en az 2-3 kişiyi hasta ediyor kesin
Halim yok diyosun yorma kendini.hele bi misafirlerini atlat devam edersin.Ben bir süre daha yapamam.Gelen giden.Yatılı misafirlerim var...Hastalık dolayısıyla evim kalabalık.Bugun herkes gitti.Yattım bugun,kolumu kaldırcak halim yok.
dişçi neyse de öteki dr işim ciddi.
anal çatlak sorunum var 1,5 senedir. dr ameliyat dedi. ocak ortasında ameliyat olucam. inş şifaolur..
ben bugün çalıştım. artık yarım saatin altına düşmüyorum.
ay sonunda ölçüm yapıcam inş somut bi sonuç alırım.
bugün çalışırken sen geldin aklıma.. demek hala hastanede kuzenin :26:
inş kısa sürede iyileşir de senin de düzenin normale döner..
hayırlı olsun, damatlığını da görürsünüz inşkızlar hepinize merhaba inşallah hepiniz iyisinizdir.ben malesefki perşembeden buyana yapamadım oğlumda idrar enfeksiyonu olmuştu ondan dolayı cuma günü sünnet ettirdik onunla ilgileniyorum ama bugün öğlen gene yapıcam.spor yapınca kendimi daha dinç hissediyorum.sizler de yapıyosunuz değilmi nfk cım sen yapmışsın güzel güzelimm seninde kuzenine geçmiş olsun.
normal doğum yapmamama ve hamilelik ve sonrasında kabızlık çekmememe rağmenGünaydınlar kızlar nasılsınız?Bisiklete binemedim.Dısarıda bir işim vardı 1.5 saat durmadan yürüdüm.Havanın sogukluguna ragmen iyi ter attım.NFK anal catlak sorunun nasıl belirti verdi,nasıl teshis konuldu?Kuzenim hala hastahanede 1 hafta daha kalcak.Gelen giden kalabalık oluyor evim.Vakit ayıramıyorum eliptik bisiklete
evet, kalabalık yerlerde olunca insan, mutlaka yakalıyor.. :100:güzelimm geçmiş olsun, allah acil şifa versin.
nfk iş yerinden kapmış olsam gerek, benden önce bir arkaadaş daha olmuştu, çok dikkat etmek gerekiyor, mikrop bir yere girdimi en az 2-3 kişiyi hasta ediyor kesin
maşallah canım.. azimle gidiyorsun, hadi bakalımmKızçeler selam.
Dün yarım saat eliptik yaptım, bu hafta düzenli yapmayı planlıyorum, inşallah. Pilates topumu da şişirdim. Eliptik sonrası pilatesle kasları uzatmaya çalışıyorum. Ayrıca telefonuma su içmeyi hatırlatma programı indirdim. Günde 2.5 litre su içmeye çalışıyorum. Bir de yediklerimi yazıyorum. İnşallah bir düzene sokcam vücudumu.
Forumda herkes hastalamış, herkese acil şifalar diliyorum.
Kolay gelsin, sevgiler.
halsizlik ne demek, durduğum yerde ağrıdan duramıyorum,Anal catlak halsizlik yapmıyor mu? Bende de cok az vardı krem kullandım gecti.bagirsak filminde belli olmuştu.
amiiin kandeva. İns ocagin ortasinda ameliyat, henuz gun belli deil..
Bu arada ben de hastalar kervanina katildim. :2:
Bogazlarim sis, yutkunamiyorum. Dun gece atesim cikti ama bugun daha iyiyim. Eklem agrisi ve yorgunluk var. Bugun calisamam. Yarina Allah kerim
Gecmiş olsun canım.Bende kabız oldugum dönemlerde böyle bir şikayat yasadım.Dr.gitmedim kendi kendine gecti.Ara ara hortluyor gibi.Tuvaletini yaparken bıcakla kesiliyor gibi oluyor.Böyle birşey mi?Kolonoskopi ile mi tanı koyuldu?
dr un söylediğine göre %70-80i kabızlığa bağlı oluyor.
(kabızlık da tuvalete çıkamamak ve sert kıvamlı dışkı demek değil her zaman. yanı dışkı sert olmasa da, kişi her gün düzenli
tuvalete çıkıyorsa da kabızlık olabilir, fazlaca ıkınmak dışkılama güçlüğüne sebep oluyor, bu da bir çeşit kabızlık :100:)
yine ishal, doğum ve başka rahatsızlıklar gibi sebepleri de var. benimki doğumdan sanıyoruz
benim tuvaletteki şikayetim de aynı dediğin gibi. bir nokta kesiliyor, camlar batıyor gibi çok şiddetli.
hemen sonrasında yanma sızlama, ardından da çok şiddetli ağrı çekiyorum. nasıl başın zonklar öyle şiddetli.
gittiğim dr genel cerrah. muayeneyi de elle yapıyor. çeşitli yöntemler var. kimisi diz-dirsek (secde poz.)
kimisi yan yatırıyor. benimki de yan yatırdı, dizlerimi karnıma çektim ve zaten 1 dk bile sürmüyor muayene.
can yakıcı acıtan bi şey değil. sadece pskilojik olarak geriliyorsun, malum bölgeden dolayı.
ama jinekolojik muayene, çatı muayenesi falan geçirdiysen, bu da öyle bi şey işte..
Jinekolojik muayene düzenli yaptırıyorum....Aynı sorun bendede hortladı.1 yıl önce kabız oldugum dönemde bu şikayetlerim vardı.Kabızlıgı cözdügümden beri hiç şikayet yasamadım....Kuzen hastahanede oldugundan tuvalete hep girdigim saatte girmedim ve yine kanama ve acı şikayeti ile yüz yüzeyim.dr.Gitmem gerekli bayan dr bulursam.Nfk peki elle muayene tedavi için yeterli mi?
ben de kabız değilim. her sabah iyice sıkışmış halde tuvalete çıkıyorum.
kendi gözlemlediğim (dr da söyledi) dışkı sert de değil. fazla ıkınma gibi bi durumum da yok
ancak iç hemoroitler şiştiği için daha çok işte varolan o iki çatlak beni mahvediyor.
ama dediğin gibi kesilme tarzı bi acı ve özellikle kanama varsa dr muayenesi şart.
anal fissürde zaten elle muayene ediliyor. hafifçe deriyi gerdiğinde bile çatlak görünebilir.
çatlağı görmesi teşhis için yeterli.
bi de rektal tuşe var, aynı çatı muayenesi gibi, dr bir parmağını anüsten içeri sokuyor.
hemoroit ve çatlağın şiddetine göre bu birazcık acı verebilir, ama anlık bi şey o da. birkaç saniye sürüyor.
tam bilmiyorum ama kolonoskopi; elle muayene ile bir teşhis konamadıysa yapılıyor sanıyorum.
hastalığın derecesine göre zaten en başta ilaç vereceklerdir. reteçe fix zaten.
acıyı azaltmak için anestezik krem, anti hemoroidal krem ve fitil ve anüs etrafındaki kan akışını düzenlemek için bir hap.
kadın cerrah bulmak gerçekten zor. nerede oturuyorsun bilmiyorum, ama netten bi araştır.
istersen kendi gittiğim dr un ismini verebilirim sana. aynı dertten muzdarip en yakın arkadaşım.
o da avrupa yakasında oturuyor, onun gittiği dr u da bulabiliriz. araştırırsın..
İstanbulda degilim canım.Bayan dr bulamazsam aile hekimine basvuracagım,bugun formlarda gezindim sonrası cok acı bişeymiş.Aksatmadan cözmem gerekli.Bendede ıkınma yok,tuvalete hergün düzenli cıkıyorum,kabızlık yok.2 gün tuvalete girmedim hastahane ortamında oldugumdan....bögürtlen kökü ile geciren ve kantoron yagı deneyenler var.Sen bitkisel birşey kullandın mı?
Kızlar aksama 30 dk eliptik yapmayı planlıyorum....Planlarımı umarım gercekleştirecegim.Bisikletimi ev kalabalık oldugundan kaldırmıştım.Eşim gelince yine yerine tasıyacagım.Spora devammm.
hangi şehirdesin peki? arkadaşım sağlık sektöründe çalışıyor.
sistemden kadın cerrah bulabilir belki.. :44:
ben de ilk şikayetimde aile hekimine gittim. durumu anlattım, hemoroit olabilir dedi.
tabi muayene etmedi. ilaç verip yolladı. daha sonra yine ilaç yazdırmaya gittiğimde de
beni uzman bi dr a görünmem konusunda uyarmadı açıkçası. kendisi iyi, güler yüzlü bi insan ama
dr luk açısından ya vasat ya da uğraşmak istemiyor
ben bitkisel bi şey denemedim. akut dönemi geçirdiğim için faydası olmayacağına inanıyorum.
ilaçlar bile rahatlatmıyor çünkü :100:
Bende saglık sektöründe calışıyordum dr.asistanlıgı olarak. 2 hafta önceye kadar.1 tane işinin ehli gastroentelog var buldugum bayan dr.Ona muayene ve kolonoskopi yaptırıp genel cerraha gitmeyi planlıyorum.Dr.tanıdıklarım direk genel cerraha gitmem konusunda ısrarcı....Bakalım ne yapcam.....
daha iyi, hem bilgin hem çevren vardır o zaman..
anüs ile ilgili hastalıklar genel cerrahi alanına giriyor, o yüzden cerraha git diye tavsiye etmişlerdir.
ve bence ilk aşamada kolonoskopiyi de düşünme. sonuçta o da zorlayıcı bi yöntem ve gerekmedikçe dr da yaptırmaz.