• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elimden öylece kaydı gitti hayat

11 aylık evliy(d)im.Ta ki bugün kü konuşmamızdan sonra sonuç nereye varır bilmem.1 aylık çocuğum var evet acele davranmışız fakat birbirimizden okadar emindikki asla ayrılamayız ,yaşlarımız çok geçmeden bir meyvemiz olsun dedik aileler de ilk günden torun torun dediler.Herneyse asla pişman değilim evladımdan,o benim yaşam kaynağım ama babasız büyütmeyi hiçbir vijdan sahibi anne istemez:KK43: Konuya geliyim,8aylık hamileyken sezeryan olacağımdan ailemin yanına geldim annem benimle yakından ilgilenir diye,kayınvalidem hem yaşlı hemde malum lohusalıkta insan asabi olur annesi gücenmez ama kayınvalidesi çekemez diye.Doğum yaptım eşim geldi ve bizi 15-20gün sonra yarı kırkımızda almak üzere memleketine döndü.Buraya kadar herşey normal.Fakat sürekli sana bir süprizim var döndüğünde göreceksin dedi durdu.Geldi bizi aldı ,birkaç gün annemlerde kalalım torunlarını görsünler dedi benim hernekadar önce evimize gidelim kendimize gelelim dememe rağmen kırmayıp gittik.Lakin alışılmadık bir durum vardıki kayınvalidemler kendi evlerinde değil bir üst kattaki eşimin babannesigildelerdi,normalde sevmez gidip gelmez.O an bomba patladı meğer kendi evlerine bizim evimizi taşımışlar ,kendileride babannegile yani üst kata taşınmış.Benim asla istemediğim birşey vardıki ailelerle yakın oturmak heleki alt üst,nekadar uzak okadar iyi derdim.İznim rızam alınmadı arkadaşlar ,evim benden habersiz yer değişmiş.Sebepse mecbur kalmışlar bizim evi satıp kredi borcundan kurtulup kalanla işyeri açacaklarmış.Şok geçirdim sinir krizleri yaşadım.Gelene kapıyı açmadım annesi dahi olsa,çünkü sorumlusu onlardı bana haber verilmeliydi insan yerine konulmadım.1 hafta o bana ait olmayan evde kaldım çocuğum için sineye çekmeye çalıştım ama baktım yapamıyorum annemlere tekrar dönmek durumu kabullenmek istedim,eşimde gönül rızam yok ama gideceksende git dedi.Son gün otobüse binmeden evvel biliyormusun artık bende seni sevmiyorum diye bir laf çıktı ağzımdan,sustu kafa salladı sevgisiz hissiz duvar gibiydi.İstediğine kapıyı aç istemediğine açma demesine rağmen hazmedemedi ailesine kapıyı açmayışıma.O anki psikolojiyle babam gelse açmazdım ''kim '' diye geçip kapıdan bakmıyordum bile.Otobüste annesi msj attı evine çabuk dön annende fazla durma diye,nedenmi torunları için yoksa bana pek meraklı değiller hani tabi sonradan maskeleri düştü.Bende dönmeyeceğim birdaha dedim.Kırgınlık kızgınlık ve belkide işin ciddiyetini anlayıp hatalarını düzeltmeleri için gözdağıydı benimkisi.Evimizi geri versinler yada bi kiralık ev tutsunlar niyetindeydim.Yoksa çocuğumu babasız büyütmemek için herşeyi göğüsleyebilirdim,dönecektim.Annemlerde 10gündür kalıyorum çocuğumun ihtiyaçları için para istedim eşimden ama hiç ses vermedi aramadı bugüne kadar.Kaynanam hep msj attı benim şuanki bulanık ruh halimden faydalandı ve mesajlarımı oğluna okutmuş,huzursuzluğumuza sebep olanları Allaha havale ediyorum demiştim 2 gün evvel,oğluna göstermiş bak bela okuyor karın diye.işte böyle hanımlar telefon etmesini eve dönmek istediğimi söylediğimde birsürü hakaretler etti,tanıyamadım onu çok doldurulmuş ağzımı açıp tek kelimede ben karşılık veremedim öylesine şaşkındımki. Ben ne yaptım?Habersiz evimi taşıdınız sevmediğim istemediğim biryer olduğunu bile bile,kölemiyim çektiğiniz yere gideyim.Gel ama artık bende beni bulamazsın sadece çocuğum için yanımda kalacaksın,ne dersem yapacaksın ve birdaha gidersen çocuğuda bırakıp gideceksin dedi.Hiç istenmediğimi ve bana eziyet edip bıktırıp çocuğumuda elimden alıp beni yollayacağı geldi aklıma direkt ve gelmeyeceğimi davayı istediği zaman açmasını söyledim hemen tamam dedi hazırmış buna çok önceden.Şimdi araya büyükler giriyor çocuk var yapmayın etmeyin diye.Ama siz söyleyin yerimde olsanız napardınız kendimi geçtim çocuğumun günahı neydi bi bezini dahi almıyor aileme yükleniyoruz:KK43: Bizim hikayemiz bitti evet ama hala şoklardayım parasızdı ama karakteri var diyerek evlendim oda yokmuş
Ya inanır mısın hayretler şoklar içinde okudum.Nasıl insanlar,nasıl kocalar var şu dünyada.Sen eşya mısın,hiçbir önemin değerin yok mu?Bazıları yok niye kapıyı açmadın filan demiş ama sen az tepki vermişsin.Ben olsam anında dönerdim evime.Ne demek borcumuz vardı.Mecbur kaldık.Çocuk mu kandırıyorlar.Yahu bir insanın evi,özeli,mahremi hakkında nasıl fikir beyan edip bunu işleme geçirebilirler.Yerden göğe kadar haklısın.TEK HAKSIZLIĞIN EŞİNE,GEL BENİ AL GELECEĞİM DEMEN.O ev eski haline dönemden,senden özürdliemeden gitmemelisin.Merak etme kolay kolay boşanmaz.Zaten böyle bir insanla da ya ne bvileyim üzmek istemem seni ama yapılan yenilir yutulur birşey değil.Senin yuvan hakkında nasıl sana sormadan fikrini almdan böyle bir hareket yaparlar.

maalesef bu hengamede olan bebeğe oluyor..sütün geri gelsin diye uğraş ama bunun içinde huzurlu bir kafa lazım...ağzıyla söylemiş ''söylersem boşanır yine gelmez'' madem biliyorsun nede yapıyorsun...herşey olmuş bitmiş kabulleneceksin sanmıştır...ilerde şöyle düşünürmüsün...keşke gitmeseydim kabullenip otursaydım bebeğimi bbasının yanında büyütseydim dermisin....zaten eşin şimdi orayı bırakıp seninle olan yuvasını kurtarmak için çalışsaydı işte ilk ev taşınacağı zaman zaten sorardı...senin dediğini yapsa inat karlı dağ gibi aşılmaz bir huydur...inadı evliliğinizi bitirecek...

Benim dediğim aslında benim için değil 3ümüz için,ortada kar zarar ilişkisi kuracak kadar ticari görülmemeliydi evlilik;eğer kiraya başka eve geçersek benim dediğim olacak ve kendi inadına yenik düşmüş olacak sayıyor kendisini tıpkı dediğiniz gibi evliliği inat bitirecek.İleride bunu yapmasaydım dyeceğim birşey olmasın diye ailemin evine geldim ki orada kalsaydım değil''Allaha havale ediyorum '' mesajı çekmek herbiri öfkemden nasibini alacak ve bu vaziyette çocuğumuda elimden alıp kendileri beni yollayacaktı nitekim eğer benim 3-5 gün kalıp geri döneceğimi bilmeselerdi yada haberleri olsaydı geleceğimden yine yaparlardı bunu. Ek olarak yine pişmanlık duymamak namına davayıda ben değil o açacak,bunu başından beri arzulayan ve olması için çabalayan kendisi bilakis...

Canım benim rabbim yar ve yardımcın olsun.
Her sayfayı okudum ağzım açık kalarak.
Bende anne kuzusu bir eş, oğlunu bacağının arasında gezdirmek isteyen bir anne ile beraberim.
Sana yaptıkları normal birşey değil, ki lohusayken hiç değil!
Allahım ıslah etsin artık böyle insanları.
İyi ki ayırmışım pişman değilim cümlesi karakterini belli ediyor kayınvalidenizin.
Lakiiinnn yuva bozanın yuvası olmaz cümlesini unutmuş karaktersiz kadın.

Rabbim onları ıslah eder eder de eşine ne diyim bilemedim.
Senin durumda olsam çocuk olmasa 1 çırpıda boşanırdım ama çocuk olduğu için vebal almak istemem.
Heniz bir evladım yok. Ki lohusasın.
Rabbim yar ve yardımcın olsun, eşininde gözlerini açsın bir an önce.

O şu an da dolduruşla tesir altında, hele bir geçsin tesirleri ağlaya ağlaya dönecek...
Sakin ol güçlü bir bayansın gıptayla baktım sana.

Eğer beni sevseydi bu kadın yeni doğum yapmış ,benim için ailesini orada bırakıp gelmiş ,benden sadece huzur beklemiş hiçbirşey istememiş demesi ve ailesinede dönüp bunu eşime yapamam ya bir müsadesini almalıyım yada başka bir orta yol başka bir çare arayalım demeliydi ki o evde geçirdiğim1 haftada hep bunlar döndü durdu zihnimde.Bütün bunlardan sonra ben onu artık sevmiyor olsamda haklıyım,sevecek nesi kaldı... Bana onca küfürleriyle saygısı mı kaldı, annesine kapı açılmadı diye ayrı yatarak sevgisimi... Tam olarak sözlere dökemesemde emin olun hakettiklerini zerre kadar yaşatmadım kimseye ve dönüp arkama çirkin tek kelime dahi etmedim ki sonradan gün gelir pişmanlık olmasın içimde diye...Allah korusun pişmanlık bakidir son nefese kadar.Peki ya o yanılıyorsun ben seni seviyorum ve sende seviyorsun kızgınlıkla şuan böyle söylüyorsun diyebilirdi tenezul etmedi ... Neyse konuda aslında okadar sorun varki takılınan o nokta çok ince detay ,nitekim eşler birbirini iyi tanır aşkı gözlerinden anlarlar
canım benim haklısın sonuna kadar haklısın ama erkek aklı bunları ne kadar düşünecek? erkekler hiçbir zaman bir kadın gibi düşünüpte sinirle soylemiştir ağzından kaçmıştır demez. yani geneli demez. demeleri tabiki gerekiyo düşünceli olmaları gerekiyo. yaşadıkların asla kolay değil. yanlış anlamanı istemiyorum sadece erkek aklını yazdım ben oraya. allah çok çok yardımcın olsun

e yuh artık bu ne ya gerçekten her şeyin .... çıkarmışlar artık. Hem suçlu hem güçlü nedir biz bu kadınların hali ya. Bekle arkadaşım hatasını anlayıp düzeltene kadar geri dönme bu şekilde dönsen daha da beterini yapacaklar.

Canım benim rabbim yar ve yardımcın olsun.
Her sayfayı okudum ağzım açık kalarak.
Bende anne kuzusu bir eş, oğlunu bacağının arasında gezdirmek isteyen bir anne ile beraberim.
Sana yaptıkları normal birşey değil, ki lohusayken hiç değil!
Allahım ıslah etsin artık böyle insanları.
İyi ki ayırmışım pişman değilim cümlesi karakterini belli ediyor kayınvalidenizin.
Lakiiinnn yuva bozanın yuvası olmaz cümlesini unutmuş karaktersiz kadın.

Rabbim onları ıslah eder eder de eşine ne diyim bilemedim.
Senin durumda olsam çocuk olmasa 1 çırpıda boşanırdım ama çocuk olduğu için vebal almak istemem.
Heniz bir evladım yok. Ki lohusasın.
Rabbim yar ve yardımcın olsun, eşininde gözlerini açsın bir an önce.

O şu an da dolduruşla tesir altında, hele bir geçsin tesirleri ağlaya ağlaya dönecek...
Sakin ol güçlü bir bayansın gıptayla baktım sana.

Çok teşekkür ederim.Eminim öyle olacak,ama dönsede ben ona bu saatten sonra nasıl güvenebilirim o tartışılır.Allah kalplerine merhamet versin ve sonumuzu hayır eylesin demekten başka çarem yok, yeryüzünde ne tek nede son babasız büyüyecek olan evlat benimki olmayacak şüphesiz elbette gönül babalı (baba gibi baba)büyütmek ister artık orasını Allah bilir

canım benim haklısın sonuna kadar haklısın ama erkek aklı bunları ne kadar düşünecek? erkekler hiçbir zaman bir kadın gibi düşünüpte sinirle soylemiştir ağzından kaçmıştır demez. yani geneli demez. demeleri tabiki gerekiyo düşünceli olmaları gerekiyo. yaşadıkların asla kolay değil. yanlış anlamanı istemiyorum sadece erkek aklını yazdım ben oraya. allah çok çok yardımcın olsun
Amin Allah razı olsun ve cümlemizin yardımcısı olsun.Beterin beteri vardır sözünün altına sığındım Allah başka zeval vermesin halimize yinede bin şükür

e yuh artık bu ne ya gerçekten her şeyin .... çıkarmışlar artık. Hem suçlu hem güçlü nedir biz bu kadınların hali ya. Bekle arkadaşım hatasını anlayıp düzeltene kadar geri dönme bu şekilde dönsen daha da beterini yapacaklar.
Bu şartlarda geri dönmeye hiçmi hiç niyetim yok tıpkı dediğiniz gibi dönüşümden güç alıp daha beterini yapmaktan çekinmeyecekler

Kayınvalide annemi arayıp oğluyla bugün konuşacağını ve onu bize göndereceğini söylemiş bizi alıp gitmesi için. Ne komik dimi bize gelmek için teşfik edilmesi,annesinin arkasından itelemesi gerekiyor. Bir insan bukadar kısa zamanda nasıl böyle mutasyona uğrar halen hayretler içindeyim.Kendi isteğiyle gelmeyecekse hiç yorulmasın diyeceğim yine yer yerinden oynayacak, yine kötü karakteri oynayan ben olacağım:) Neyse gelip beni yine aynı ortama götürecek ve belirsiz birsüre orada yaşayacakmışız asıl can alıcı nokta burası.Bunca hengame yanıma kar kalacak ve ben günah keçisi ilan edilip 3 katlı binanın orta katında zincire vurulacağım(mübalağa etmiyorum) Annesi hanım hergün bizde bizimki bebeğide kucaklayıp onlarda, peki ya ben ; ben artık sadece bakıcı... Sanıyorum torun hasreti zirve yaptı, yoksa lafına o sabi babasız büyümesin diye yapıyorum bu iyiliği demezdi . Ben bıkmadan birkez daha Allaha havale ediyorum:) hadi hayrolsun

evleniyosun, çocuk yapıyosun yine de bu adamların sağı solu belli olmuyor, güven olmuyor, ne olacak şimdi böyle, sanki o kuracağı iş senin yuvandan daha mı önemliymiş, hepsi vebal altında kalıyor bence, ailen ne diyor bu konuda ?

Kayınvalide annemi arayıp oğluyla bugün konuşacağını ve onu bize göndereceğini söylemiş bizi alıp gitmesi için. Ne komik dimi bize gelmek için teşfik edilmesi,annesinin arkasından itelemesi gerekiyor. Bir insan bukadar kısa zamanda nasıl böyle mutasyona uğrar halen hayretler içindeyim.Kendi isteğiyle gelmeyecekse hiç yorulmasın diyeceğim yine yer yerinden oynayacak, yine kötü karakteri oynayan ben olacağım:) Neyse gelip beni yine aynı ortama götürecek ve belirsiz birsüre orada yaşayacakmışız asıl can alıcı nokta burası.Bunca hengame yanıma kar kalacak ve ben günah keçisi ilan edilip 3 katlı binanın orta katında zincire vurulacağım(mübalağa etmiyorum) Annesi hanım hergün bizde bizimki bebeğide kucaklayıp onlarda, peki ya ben ; ben artık sadece bakıcı... Sanıyorum torun hasreti zirve yaptı, yoksa lafına o sabi babasız büyümesin diye yapıyorum bu iyiliği demezdi . Ben bıkmadan birkez daha Allaha havale ediyorum:) hadi hayrolsun
Ben o eve dönmen deyip kocanızı gönderdiğiniz takdirde, bir sonraki gelişi kiralık ev tuttuğunu söyleyerek olacaktır. Yazdıklarınızı okudum, kv oğlum gelmez diyordu sanırım. Biraz sıkın dişinizi ama telefonla falan gereksiz tartışmalara girmeyin. Kocanızla konuşma durumunuzda da onu yapması bunu söylemesi gibi konular değil de bu evliliğe ve çocuğunuza yazık edildiğini vurgulamanız olacaktır. Suçlayacaktır sizi, sinirlenmeyin siz sakin kaldıkça ve karşıdakine ağzının payını verdikçe şu hallerinden eser kalmayacağını tahmin ediyrm.

Hep yazıyorum ve tekrar yazacağım evlendikten sonra asla herşey kadının istediği gibi olmuyor ,seninde sınavın buymuş ama sanırım asla kabul etmeyip i..s..t...e...m..i...y....o...r...u..m deyip boşanmayı göze almışsın , sabır etmen gerekirdi bunun için yuva bozulmaz , bence evladını babasız büyütme ileride seni kesin suçlar

Cnm ya lohusa halinle yasadiklarina bak. Verdigin tepkilerde haklisin. Hakliyken haksz duruma flan dustugunde yok bence cunku esinle yaptigin tlf konusmasi bunun kaniti. Ne mutlu sana ki ailen arkanda daha da senin sirtin yere gelmez. Bu insanlara haddini bildirmezsen daha ck canini sikacaklardi. Anladgm kadaryla sn hamlelerini yapmissin. Simdi brak cek kendini bnce. Tabi ki yavrucugun keske babasiyla buyuse ama anladgm kadaryla sen bu sartlarda ck stresli ve mutsuz olucaksin. E ozaman psikolojisi bozulmus bir anne ve stresli bi aile ortaminda buyumesinden daha iyidir dye dusunuorum. Allah im esine dogruyu gostersin ve hersey yoluna girsin. Ama lutfen kendini rahatlatmaya zihnini bosaltmaya ve uyumaya calis ki bebisin icin sutun gelsin.

11 aylık evliy(d)im.Ta ki bugün kü konuşmamızdan sonra sonuç nereye varır bilmem.1 aylık çocuğum var evet acele davranmışız fakat birbirimizden okadar emindikki asla ayrılamayız ,yaşlarımız çok geçmeden bir meyvemiz olsun dedik aileler de ilk günden torun torun dediler.Herneyse asla pişman değilim evladımdan,o benim yaşam kaynağım ama babasız büyütmeyi hiçbir vijdan sahibi anne istemez:KK43: Konuya geliyim,8aylık hamileyken sezeryan olacağımdan ailemin yanına geldim annem benimle yakından ilgilenir diye,kayınvalidem hem yaşlı hemde malum lohusalıkta insan asabi olur annesi gücenmez ama kayınvalidesi çekemez diye.Doğum yaptım eşim geldi ve bizi 15-20gün sonra yarı kırkımızda almak üzere memleketine döndü.Buraya kadar herşey normal.Fakat sürekli sana bir süprizim var döndüğünde göreceksin dedi durdu.Geldi bizi aldı ,birkaç gün annemlerde kalalım torunlarını görsünler dedi benim hernekadar önce evimize gidelim kendimize gelelim dememe rağmen kırmayıp gittik.Lakin alışılmadık bir durum vardıki kayınvalidemler kendi evlerinde değil bir üst kattaki eşimin babannesigildelerdi,normalde sevmez gidip gelmez.O an bomba patladı meğer kendi evlerine bizim evimizi taşımışlar ,kendileride babannegile yani üst kata taşınmış.Benim asla istemediğim birşey vardıki ailelerle yakın oturmak heleki alt üst,nekadar uzak okadar iyi derdim.İznim rızam alınmadı arkadaşlar ,evim benden habersiz yer değişmiş.Sebepse mecbur kalmışlar bizim evi satıp kredi borcundan kurtulup kalanla işyeri açacaklarmış.Şok geçirdim sinir krizleri yaşadım.Gelene kapıyı açmadım annesi dahi olsa,çünkü sorumlusu onlardı bana haber verilmeliydi insan yerine konulmadım.1 hafta o bana ait olmayan evde kaldım çocuğum için sineye çekmeye çalıştım ama baktım yapamıyorum annemlere tekrar dönmek durumu kabullenmek istedim,eşimde gönül rızam yok ama gideceksende git dedi.Son gün otobüse binmeden evvel biliyormusun artık bende seni sevmiyorum diye bir laf çıktı ağzımdan,sustu kafa salladı sevgisiz hissiz duvar gibiydi.İstediğine kapıyı aç istemediğine açma demesine rağmen hazmedemedi ailesine kapıyı açmayışıma.O anki psikolojiyle babam gelse açmazdım ''kim '' diye geçip kapıdan bakmıyordum bile.Otobüste annesi msj attı evine çabuk dön annende fazla durma diye,nedenmi torunları için yoksa bana pek meraklı değiller hani tabi sonradan maskeleri düştü.Bende dönmeyeceğim birdaha dedim.Kırgınlık kızgınlık ve belkide işin ciddiyetini anlayıp hatalarını düzeltmeleri için gözdağıydı benimkisi.Evimizi geri versinler yada bi kiralık ev tutsunlar niyetindeydim.Yoksa çocuğumu babasız büyütmemek için herşeyi göğüsleyebilirdim,dönecektim.Annemlerde 10gündür kalıyorum çocuğumun ihtiyaçları için para istedim eşimden ama hiç ses vermedi aramadı bugüne kadar.Kaynanam hep msj attı benim şuanki bulanık ruh halimden faydalandı ve mesajlarımı oğluna okutmuş,huzursuzluğumuza sebep olanları Allaha havale ediyorum demiştim 2 gün evvel,oğluna göstermiş bak bela okuyor karın diye.işte böyle hanımlar telefon etmesini eve dönmek istediğimi söylediğimde birsürü hakaretler etti,tanıyamadım onu çok doldurulmuş ağzımı açıp tek kelimede ben karşılık veremedim öylesine şaşkındımki. Ben ne yaptım?Habersiz evimi taşıdınız sevmediğim istemediğim biryer olduğunu bile bile,kölemiyim çektiğiniz yere gideyim.Gel ama artık bende beni bulamazsın sadece çocuğum için yanımda kalacaksın,ne dersem yapacaksın ve birdaha gidersen çocuğuda bırakıp gideceksin dedi.Hiç istenmediğimi ve bana eziyet edip bıktırıp çocuğumuda elimden alıp beni yollayacağı geldi aklıma direkt ve gelmeyeceğimi davayı istediği zaman açmasını söyledim hemen tamam dedi hazırmış buna çok önceden.Şimdi araya büyükler giriyor çocuk var yapmayın etmeyin diye.Ama siz söyleyin yerimde olsanız napardınız kendimi geçtim çocuğumun günahı neydi bi bezini dahi almıyor aileme yükleniyoruz:KK43: Bizim hikayemiz bitti evet ama hala şoklardayım parasızdı ama karakteri var diyerek evlendim oda yokmuş
Offf ya Turk aile yapisi diyorum baskada birsey demiyorum:(( cok haklisiniz ve dogru bir davranista bulunmussunuz. Fakat geri donerseniz hicbirsey eskisi gibi olmayacak ve ezilen taraf hep siz olacaksiniz unutmayin ve buna gore gercek kararinizi verin. Araya sogukluk ve problemler girdimi artik o evlilikten hayir gelmez diyorum uzulerek: ((

Hep yazıyorum ve tekrar yazacağım evlendikten sonra asla herşey kadının istediği gibi olmuyor ,seninde sınavın buymuş ama sanırım asla kabul etmeyip i..s..t...e...m..i...y....o...r...u..m deyip boşanmayı göze almışsın , sabır etmen gerekirdi bunun için yuva bozulmaz , bence evladını babasız büyütme ileride seni kesin suçlar

Bence mutsuz evlilikler içerisinde yetişen çocuklar adına konuşmayın. Bütün ruh hastaları, kronik depresifler vs böyle ailelerin içinden çıkar. Kimse babasız büyüdü de babasını az gördü diye mutsuz falan büyüyecek değil. Adam karısını DOLANDIRMIŞ. Bildiğiniz nitelikli dolandırmış hem de. Yetmemiş hakaret etmiş, yetmemiş çocuğunu elinden alırım demiş.

Dünya malı, yok kaynanası şöyle doldurmuştur tepkisi fazla falan diyenler var. Yok artık diyorum. Adam normal düşünme ve anlama kabiliyetlerine nail olsun diye bu kadının kayın validesiyle köşe kapmaca oynaması mı lazım. Tabi ki altta bilmemkim, üstte kayın valide ile dolandırılma yoluyla oturmaya ''istemiyorum'' demeli. Ya ne demeliydi?

Bir de seni sevmiyorum demesi olayı var. Adam demiş ki seni adam yerine koymuyorum, rızanı niyetini saymıyorum, yuvanı ruhun duymadan satıp başka yere koyuyorum, bunların tamamını da ailemin isteği üzerine yapıyorum. Valla konu sahibi cevaben seni sevmiyorum demiş, az demiş, ne kadar da hanımefendi bir insansa artık. Bırakın çocuğunuz böyle karaktersiz bir babayla büyümesin konu sahibi, sizin gibi onurlu biriyle büyüsün.

Sanırım eşin esnaf yani serbest meslek , serbest mesleğin durumu içler acısı çoğu esnaf bağkurunu ödeyemiyor çoğuda vergi borcu var
kazanamadığından elde ne varsa satılıyor ,
ya satılan o evin parasınıda yiyip bitirecek yada elinde tutup çoğaltacak ama sanmıyorum esnafı bitirdiler

borcunı şu an sıfırlamış olabilir ama 5 yıl sonra o borç çoğalacaktır artık eşin neyi satar bilmem esnaf hanımı olmak zor gelir düzeni olmuyor

Bir aylik bebeginle evini birakiyosun..esini ailesine teslim ediyosun.hatalariniz var sizinde.sabirli olmaliydiniz.esinizide kinadim yavrusunun gitmesine nasil razi geldi

Karına söyle demişler fakat eşim kabul etmez boşanır eve gelmez demiş, nasılda tanıyor beni ama bildiğini okumaktanda geri kalmıyor .İşte o noktada beni kaybetmeyi göze almış olarak baştan evliliğimizin temeline bir balyoz indirmiş zaten. Karına söyle demiş olmaları benim için kabul niteliğinde değil hemde, koskoca yaşını başını almış insanlar oğlumuz gençtir cahildir o demiyorsa biz diyelim kızcağızda bilsin hakkı var demelilerdi; yada benmi fazla iyi niyetliyim,onlarda zaten gelinin fikri alınmazmış...
Benim şoku atlamama iyileşmeme bile fırsat vermeyip daha otobüsteyken gel dediler,oğulları sap gibi ortada kalmışta... Hani yine beni düşünen yok yani.Benimle ilgili düşünceleri çok çok fazla değişti, dininde ibadetinde olan insan kocası nereye çekse oraya gider dediler.Hacılar kendileride Allah kabul ederse. Ama çok yanıldılar dinimin gereklerini yerine getirmeye çalışıyorum diye kocamın köleside değilim ya.

Artık bu hadisenin benim yararıma ve hayrıma olduğuna inanıyorum ,evliliğimiz kurtulsada kurtulmasada benim artık midemin bulandığı o insanlarla hiç işim olmayacak. Çocuk oldu diye onlara mühürlü olduğum sanılmayacak. Artık iyimser olma vakti , şuanda benim için en önemlisi bebeğimin anne sütüne tekrar kavuşabilmesi inşAllah :KK43:

Kayınpederinizin aldığı o satılan dairenin kredi borcu var mıydı? Belki adam ödeyemeyecek durumda kalmıştı. Ya da bu evi aldıktan sonra zor duruma düştü. Sizin de sattırmamak için olay çıkaracağınızı bildiklerinden size söylememişler. Sizden korkuyorlar çünkü. Bebeğinizin üzerinde babasının hakkı olsun istemiyorum nafaka talep etmeyeceğim demişsiniz. Bebeğinizi babasıyla görüştürmeyeceğiniz anlamına mı geliyor bu? Şimdi de diyorsunuz ki, işte o açacak boşanma davasını. Ne yapmasını bekliyordunuz? Siz onu terk ettiniz zaten. Burada çok hikaye okudum, size haklısınız diyemiyorum, siz sadece kendini düşünen birisiniz. O çocuk büyüyünce size ''anne ben neden babasız büyüdüm?'' diye sorunca, o senin baban ve ailesi bana sormadan evimi (dedenin aldığı ev) satmışlar, ben de aldım ceketimi çıktım mı diyeceksiniz? Emin olun çocuğunuz helal olsun anne, nasıl da karakter atıyorsun demeyecek. Sizi çok daha büyük sorunlar bekliyor, umarım yanılırım ve hayat umarım bu dediklerimi çıkarmaz karşınıza, yağmurdan kaçarken doluya yakalanmamanızı dilerim.

Herkes zor zamanlar yaşıyor ,öyle benim istediğim olmadı deyip gidemezsin oturup eşinle konuş ve bir anlaşma yap otururum ama şu zamana kadar bir anlaşmaya varın yetişkin insanlarsınız ,bunu mutlaka yapın inatla bir yere varılmaz

Back
X