• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elimden öylece kaydı gitti hayat

Bir aylik bebeginle evini birakiyosun..esini ailesine teslim ediyosun.hatalariniz var sizinde.sabirli olmaliydiniz.esinizide kinadim yavrusunun gitmesine nasil razi geldi

Kayınpederinizin aldığı o satılan dairenin kredi borcu var mıydı? Belki adam ödeyemeyecek durumda kalmıştı. Ya da bu evi aldıktan sonra zor duruma düştü. Sizin de sattırmamak için olay çıkaracağınızı bildiklerinden size söylememişler. Sizden korkuyorlar çünkü. Bebeğinizin üzerinde babasının hakkı olsun istemiyorum nafaka talep etmeyeceğim demişsiniz. Bebeğinizi babasıyla görüştürmeyeceğiniz anlamına mı geliyor bu? Şimdi de diyorsunuz ki, işte o açacak boşanma davasını. Ne yapmasını bekliyordunuz? Siz onu terk ettiniz zaten. Burada çok hikaye okudum, size haklısınız diyemiyorum, siz sadece kendini düşünen birisiniz. O çocuk büyüyünce size ''anne ben neden babasız büyüdüm?'' diye sorunca, o senin baban ve ailesi bana sormadan evimi (dedenin aldığı ev) satmışlar, ben de aldım ceketimi çıktım mı diyeceksiniz? Emin olun çocuğunuz helal olsun anne, nasıl da karakter atıyorsun demeyecek. Sizi çok daha büyük sorunlar bekliyor, umarım yanılırım ve hayat umarım bu dediklerimi çıkarmaz karşınıza, yağmurdan kaçarken doluya yakalanmamanızı dilerim.

Bu forum boşanmış, 2.kez evlenmiş mutlu kadın dolu. Aynı zamanda kocasından boşanmaya cesaret edemediği için mutsuz kadın dolu. Şu çocuğu babasız büyütme hikayeleriyle hala daha kadınları korkutmaya çalışıyorsunuz. Kimse annesine neden babasız büyüdüm falan diye sormuyor. Hatta şu durumda babasına sen ne biçim babasın diye sorma ihtimali daha fazla.

1 aylık bebeğiyle evini falan bırakmamış kadın. EVİ değil bir kere orası. Zorla sen burada oturacaksın, artık burası senin evin demişler diye evi olmuyor. Ailesine bırakmışsın demişsiniz de adamın zaten ailesinden bağımsız olması lazım değil mi? Bırakınca ailesine mi kalmış oluyor, oyuncak mı bu?

Nedense sabretmesi gereken, sınavı bu olan, yuvayı bir arada tutması gereken bu kadın. Adam daha ne yapabilir yani, hakaret etmiş, çocuğunu alırım demiş, kandırmış daha ne yapsın? Boşanmanın haklı mazereti nedir 8 kurşun yemek falan mı size göre? Babam bana kızım bir kere annene söylemeden evimizi satıp babaannenin altına taşımıştım zorla dese suratına tükürürüm.

O evi babaannen-deden aldıysa biraz zor tükürürsün babanın suratına. Sen nasıl anneni savunuyorsan, o da kendi annesini-babasını savunur. Bekara koca boşamak çok kolay. Elalemin adamının yanında çocuk büyütmek, hele bir de kız çocuğu ise ne kadar kolay değil mi?

Sen şimdi adamı boşayacaksın ev yüzünden sonra 3/4 yıl sonra yeni koca alacaksın ilk evliliğinden çocuğun üvey babayla büyüyecek boynu bükük aldığın yeni kocaylada 2.doğuracaksın

o 2 aldığın herifin hiç mi arızası çıkmıyacak?

Sen şimdi adamı boşayacaksın ev yüzünden sonra 3/4 yıl sonra yeni koca alacaksın ilk evliliğinden çocuğun üvey babayla büyüyecek boynu bükük aldığın yeni kocaylada 2.doğuracaksın

Çıkmaz mı adam milleti birbirine benzer... Bu iş boşanmaya uzanmamalıydı, bu raddeye gelinmemeliyd,. Talihsizlik.

O evi babaannen-deden aldıysa biraz zor tükürürsün babanın suratına. Sen nasıl anneni savunuyorsan, o da kendi annesini-babasını savunur. Bekara koca boşamak çok kolay. Elalemin adamının yanında çocuk büyütmek, hele bir de kız çocuğu ise ne kadar kolay değil mi?

2. eşler mi elalemin adamı sadece? Birinciler her yaptıkları affedilmesi gereken melaike o zaman bu nedenle. Ne demek bir de kız çocuğu ise? Bu zihniyetle tartışmak bile istemiyorum.

Sonuna kadar haklısın ama annesine keşke mesaj atmasaydın.
Onlar kendi rahatlarını bozmuş fedakar konumundaydılar.
Siz ise verilen nimeti elinizle itmiş gibi olmuşsunuz neyse olan olmuş artık .
Yorumları da okumadım son gelişmeler ne bilemiyorum .
Lakin benden habersiz böyle bir şey yapılsa çok içerlerdim ...

Yuva yıkmaya değer mi ve böyle süpriz mi olur yahu

Kadinlari çocukları üzerinden vurmak hic hoş değil. En hassas noktayi bulup oraya bastırmak acimasizlik..

Kendisine yapilan saygisizliga karsi bir tepki var bu tepki de mantik arayan koca önce kendi aklini mantigini sorgulasin. Çok korkuyordu karisindan desek supriz diye siritarak bu konuyu adledemezdi herhalde karisina.

Evet her istediğimiz olmuyor ama bu
konuda karisini öyle ya da böyle ikna edebilmek varken arkasından is çevirip sonra karisindan peygamber sabri beklemek biraz haksizlik oluyor.

Bence Bu evlilik devam edecek ....devam edecek ama sonrasi.......

Bu evlilik daha çok yeni, devam ederse ileride herşey yerine oturur. Bu kadar kolay olmamalı bir aileyi dağıtmak? Ama sanmıyorum, karşı taraf ısrarla boşanmak istiyorsa bizim bilmediğimiz çok şey var demektir.

Ben konu sahibinin böyle atarlandığı için aslında pişman olduğunu ama gururlu yapısından dolayı geri dönmediğini biliyorum yoksa onun nafakası lazım değil, hakkı geçmesin gibi bir ifade kullanmazdı.

Kadınları çocukları üzerinden vurmak hiç hoş değil derken, burada toplumsal bir sorunu ortaya koyuyoruz. Sizler hangi ülkede yaşıyorsunuz bilemem ama ülkemiz bir avrupa ülkesi bile değil, sünni çoğunluklu müslüman ortadoğu ülkesi, bekaretin bile hala tabu olduğu, kız çocuklarının satıldığı bir yer.

Bir de 2. koca övücüleri için belirteyim, sizin kız çocuğunuz için 2. kocanız elalemin adamıdır, istisnalar bu kaideyi bozmaz.

Belkide lohusalik psikolojisini anlamayana bu yaptığın anormal gelir kapı açmamak filan ama neler oluyor o ruh halinde. . Ben bebeğim ağladığında oturdum ağladım, dr da kustu ağladım.bu lohusalik ayrı bir olay insanı bambaşka biri yapıyor..Ayrıca evini taşımak ne demek yahu ayip birşey yaptıkları eşinde aynı şekilde hatalı boşanma ya da bosan diyemem ama gidince seni zor bir hayat bekliyor

Buraya konu sahibesinin haklı yanlarını hiçe sayarak kocana dön telkinleri ve çocugu ile onu dul kalırsın korkusu ile kaynanasının ve daha pişman bile olmayan bir kocanın kollarına tekrar dönmesi konusunda yorum yapan hemcinslerim siz erkek tarafının afedersiniz akrabaları mısınız ?

Be ey hanımlar kadına burada dayatılmış bir hayat var diyor ki esas oglan karısına ''ya seve seve ya si... ya si...''
Daha hiçbirşeyden haberi olmayan lohusa bir kadına sana alay edercesine ''surprizim var'' diyerek bir hengamenin ortasına sokup üstüne de biz de gelinin fikri alınmaz aslında diyerek arsızca kendine pay çıkaran bir aile var ve o ailenin yetiştirmiş oldugu ve onları haklı bulan bir herkülleri var..Kadın burada rahminden bir bebegi çıkarıp o çok sevgili herkülünü ödüllendirdi diye kendisine yapılan bu haksızlıga karşı SUSMAKla mı yetinecekti ?

Nedir yani size göre anne ha ?

hani şu saçı süpürgelik olanlardan mı ? Hani şu kol kırılıp yen içinde kalır diyerek her derdi cefa olarak adledip ömründen ömür veren yaşlılık zamanları gelip çattıgında çektigi cefa üzerinden evladına ayakları üzerinde durup kendisi gibi olmasın diye zügürt tesellisi veren annelerden mi ?

Kimse kimseye istemedigi bir yaşam biçimini dayatarak sunamaz..

İdeal koca olmuş olsaydı kendileri eşine oturup durumlarının ne olup ne olmadıgını hoş bir dille anlatıp ondan bu hususta kendisine destek olmasını bekleyebilirdi..Kadın o vakit anlayışsız olursa işte o zaman eşi benim yapabilecegim tek şey suan bu istiyorsan bu hayatı benimle daha fazla idame ettirmezsin der topu kadına atardı artık..

O zaman konu sahibesi gelip buraya bu şekilde içini dökerdi biz de ona HAKSIZSIN ! diyebilirdik..

Bu durumda ben diyemiyorum maalesef..

Ayrıca çocugun bir aile ortamında büyümesi gerek diyenlere bir şey diyeyim..Keşke annem ayakları üzerinde durabilseydi ve bizi babamızın psikolojisi bozuk futursuzca savurdugu küfürler ve dayaklarıyla büyütmeseydi..

konuda kesinlikle haklısın ancak bırakıp gidecek eşini ailesinin doldurmasına müsait ortam yaratmışsın.. adam zaten dolmaya müsait yoksa durduk yere koca evi taşımazdı.. geri döneceksen o kadar büyük rest çekmeseydin şimdi nasılsa istediğğmi yaptırırım diye düşünüyor.. biraz sular durulsun eşinle başbaşa konuşun ailesini katmayın işe

kayınvalidene mesaj atman hele çok yanlış. zaten her yaptığını eşine yetiştiriyor bunları da göstermiş tabiki biraz serinkanlı olmalısın,

İstismarci ikinci kocaya kadar hayal gücüyle gitmiş durum da konu orada değil kaynanavari konuşmalar yapmaya gerek yok.

Elbet dönecek , denemesi gerek, ikisi de pisman, ama zamani var o koca hatasini anlamadan eve dönerse ne bu kadinin yüzü güler ne o bebenin huzuru kalir.. burada hoş görülmesi gereken kişi çok acikken üstünde psikolojik baski kurmak doğru değil..

Hepsini gectim bir özür dilerim demek bu kadar zor olmamali...
Adam bir halt yemis donupte o ozuru dilesin
yaptigi hatayi fark etsin bir mumkunse

Boşanmış yada boşanma arefesinde olan hanımlara neden hep aynı senaryolar yazılıyor ,ayrıca neden benim boynum bükük oluyor inanın bazı hemcinslerimi anlamakta güçlük çekiyorum.Ben hayatımın geri kalanını ailem ve çocuğumla mutlu bir şekilde geçiremezmiyim yani yokmu benim için öyle bir seçenek,illaha 2. kocayamı varır boşanmış bir bayan.İnanın adınıza üzüldüm demekki siz böyle bir hadise yaşasanız hayatınız tam bir kaosa dönecek lakin benim öyle bir niyetim yok akşamdan sonra sabah güneşinin doğacağını bilir karanlıktan korkmam....

Bence mutsuz evlilikler içerisinde yetişen çocuklar adına konuşmayın. Bütün ruh hastaları, kronik depresifler vs böyle ailelerin içinden çıkar. Kimse babasız büyüdü de babasını az gördü diye mutsuz falan büyüyecek değil. Adam karısını DOLANDIRMIŞ. Bildiğiniz nitelikli dolandırmış hem de. Yetmemiş hakaret etmiş, yetmemiş çocuğunu elinden alırım demiş.

Dünya malı, yok kaynanası şöyle doldurmuştur tepkisi fazla falan diyenler var. Yok artık diyorum. Adam normal düşünme ve anlama kabiliyetlerine nail olsun diye bu kadının kayın validesiyle köşe kapmaca oynaması mı lazım. Tabi ki altta bilmemkim, üstte kayın valide ile dolandırılma yoluyla oturmaya ''istemiyorum'' demeli. Ya ne demeliydi?

Bir de seni sevmiyorum demesi olayı var. Adam demiş ki seni adam yerine koymuyorum, rızanı niyetini saymıyorum, yuvanı ruhun duymadan satıp başka yere koyuyorum, bunların tamamını da ailemin isteği üzerine yapıyorum. Valla konu sahibi cevaben seni sevmiyorum demiş, az demiş, ne kadar da hanımefendi bir insansa artık. Bırakın çocuğunuz böyle karaktersiz bir babayla büyümesin konu sahibi, sizin gibi onurlu biriyle büyüsün.
kesinlikle haklısınız çok beğendiğim bir yorum oldu o adama sevmiyorum lafı az bile kaçmış birde örnek davalar var kadın kendinden habersiz evini satan kocasına dava açıp evin yarı payını kazanmıştı ne demek ev satmak bunu da süpriz adıyla kadına sanki güzel bir şey gibi sunmak birde kocandan olucan bebek babasız mı büyüsün olayı var ya bu kadın bu adamdan ayrılsa ne olur ayrılmasa ne olur adam karısını bir hiç olarak görüyor kararlarına saygı duymuyor fikrini sormuyor bile
bence konu sahibi eşine geri dönerse tüm bunlar olduktan sonra bir ömür boyu sanki haklılarmış gibi başına kalkılmasına hayatına dakika bir karışılmasına imza atmış olur
hem bugün bunu yapanın yarın öbür gün o üst kattaki evden çıkında kiraya verelim beraber otururuz bir doğumdada kadın bir andakendini kaynanasının evinin içinde bulur

konuda kesinlikle haklısın ancak bırakıp gidecek eşini ailesinin doldurmasına müsait ortam yaratmışsın.. adam zaten dolmaya müsait yoksa durduk yere koca evi taşımazdı.. geri döneceksen o kadar büyük rest çekmeseydin şimdi nasılsa istediğğmi yaptırırım diye düşünüyor.. biraz sular durulsun eşinle başbaşa konuşun ailesini katmayın işe

kayınvalidene mesaj atman hele çok yanlış. zaten her yaptığını eşine yetiştiriyor bunları da göstermiş tabiki biraz serinkanlı olmalısın,
Eğer oradan uzaklaşmasaydım ''katil olacağım imdaaat'' diye bir başlık atardım , akıl sağlığımı sizmi geri verecektiniz sonra. Hayır olay sadece evimi benden habersiz satıp üzerine birde kendi binalarına taşımalarıda değil, önceki sayfalarda dile getirdiğim gibi balkonunda temiz hava almak isterken alt katta hakkınızda yapılan dedikoduları duysanız pek çoğunuz benim gibi içeri geçip televizyonun sesini yükseltmezdi sanırım.Bebek her ıhh dediğinde kaynananız size iniyormu,indiğinde o bebeği kucağına aldığında kolunu yerinden çıkarasım geldi.Abartmıyorum nasıl yoğun bir duygu karmaşası o lohusalığın üzerine bu hadise yaşayan bilir sadece.Ağlamasın diye başından 1 saniye ayrılmayıp lavaboya gidemedim.Acitasyon değil asla, bunlar damla damla böylee birikip neticesi beni dahada sıkıntıya sürüklediğinden kendimden ziyade evladıma verimli olamayacağımı bildiğimden bu yolu tercih ettim

Eğer oradan uzaklaşmasaydım ''katil olacağım imdaaat'' diye bir başlık atardım , akıl sağlığımı sizmi geri verecektiniz sonra. Hayır olay sadece evimi benden habersiz satıp üzerine birde kendi binalarına taşımalarıda değil, önceki sayfalarda dile getirdiğim gibi balkonunda temiz hava almak isterken alt katta hakkınızda yapılan dedikoduları duysanız pek çoğunuz benim gibi içeri geçip televizyonun sesini yükseltmezdi sanırım.Bebek her ıhh dediğinde kaynananız size iniyormu,indiğinde o bebeği kucağına aldığında kolunu yerinden çıkarasım geldi.Abartmıyorum nasıl yoğun bir duygu karmaşası o lohusalığın üzerine bu hadise yaşayan bilir sadece.Ağlamasın diye başından 1 saniye ayrılmayıp lavaboya gidemedim.Acitasyon değil asla, bunlar damla damla böylee birikip neticesi beni dahada sıkıntıya sürüklediğinden kendimden ziyade evladıma verimli olamayacağımı bildiğimden bu yolu tercih ettim

haklısın çok iğrenç bir durum. eşinin seni maruz bıraktığı muameleye bak. adam da belli ki dolduruşa geliyo işte.

Ben eğer adam alkolik,uyuşturucu bağımlısı,dayakçı ise direk boşanmalısın diyorum istinasız ama sizin durumunuz maddi yani parasal konulara giriyor sanırım zaten sizde yazmğksınız maddi anlamda eşinizin durumu çok parlak olmadığını bundan çıkan sonuç maddi anlamda güçlü olmayan bir adam bazı kararlar almak zorunda ollacak sizin onayınız olsun veya olmasın bu durumda adam haklı demiyorum sizin onaylamıyacağınızı bildiği için kendisi karar almış maddi konudan dolayı çok mağdur olan kadınlarımız var ve ben diyorum ki bundan dolayı evlilik yıkılmamalı
Kadinlari çocukları üzerinden vurmak hic hoş değil. En hassas noktayi bulup oraya bastırmak acimasizlik..

Kendisine yapilan saygisizliga karsi bir tepki var bu tepki de mantik arayan koca önce kendi aklini mantigini sorgulasin. Çok korkuyordu karisindan desek supriz diye siritarak bu konuyu adledemezdi herhalde karisina.

Evet her istediğimiz olmuyor ama bu
konuda karisini öyle ya da böyle ikna edebilmek varken arkasından is çevirip sonra karisindan peygamber sabri beklemek biraz haksizlik oluyor.

Bence Bu evlilik devam edecek ....devam edecek ama sonrasi.......

11 aylık evliy(d)im.Ta ki bugün kü konuşmamızdan sonra sonuç nereye varır bilmem.1 aylık çocuğum var evet acele davranmışız fakat birbirimizden okadar emindikki asla ayrılamayız ,yaşlarımız çok geçmeden bir meyvemiz olsun dedik aileler de ilk günden torun torun dediler.Herneyse asla pişman değilim evladımdan,o benim yaşam kaynağım ama babasız büyütmeyi hiçbir vijdan sahibi anne istemez:KK43: Konuya geliyim,8aylık hamileyken sezeryan olacağımdan ailemin yanına geldim annem benimle yakından ilgilenir diye,kayınvalidem hem yaşlı hemde malum lohusalıkta insan asabi olur annesi gücenmez ama kayınvalidesi çekemez diye.Doğum yaptım eşim geldi ve bizi 15-20gün sonra yarı kırkımızda almak üzere memleketine döndü.Buraya kadar herşey normal.Fakat sürekli sana bir süprizim var döndüğünde göreceksin dedi durdu.Geldi bizi aldı ,birkaç gün annemlerde kalalım torunlarını görsünler dedi benim hernekadar önce evimize gidelim kendimize gelelim dememe rağmen kırmayıp gittik.Lakin alışılmadık bir durum vardıki kayınvalidemler kendi evlerinde değil bir üst kattaki eşimin babannesigildelerdi,normalde sevmez gidip gelmez.O an bomba patladı meğer kendi evlerine bizim evimizi taşımışlar ,kendileride babannegile yani üst kata taşınmış.Benim asla istemediğim birşey vardıki ailelerle yakın oturmak heleki alt üst,nekadar uzak okadar iyi derdim.İznim rızam alınmadı arkadaşlar ,evim benden habersiz yer değişmiş.Sebepse mecbur kalmışlar bizim evi satıp kredi borcundan kurtulup kalanla işyeri açacaklarmış.Şok geçirdim sinir krizleri yaşadım.Gelene kapıyı açmadım annesi dahi olsa,çünkü sorumlusu onlardı bana haber verilmeliydi insan yerine konulmadım.1 hafta o bana ait olmayan evde kaldım çocuğum için sineye çekmeye çalıştım ama baktım yapamıyorum annemlere tekrar dönmek durumu kabullenmek istedim,eşimde gönül rızam yok ama gideceksende git dedi.Son gün otobüse binmeden evvel biliyormusun artık bende seni sevmiyorum diye bir laf çıktı ağzımdan,sustu kafa salladı sevgisiz hissiz duvar gibiydi.İstediğine kapıyı aç istemediğine açma demesine rağmen hazmedemedi ailesine kapıyı açmayışıma.O anki psikolojiyle babam gelse açmazdım ''kim '' diye geçip kapıdan bakmıyordum bile.Otobüste annesi msj attı evine çabuk dön annende fazla durma diye,nedenmi torunları için yoksa bana pek meraklı değiller hani tabi sonradan maskeleri düştü.Bende dönmeyeceğim birdaha dedim.Kırgınlık kızgınlık ve belkide işin ciddiyetini anlayıp hatalarını düzeltmeleri için gözdağıydı benimkisi.Evimizi geri versinler yada bi kiralık ev tutsunlar niyetindeydim.Yoksa çocuğumu babasız büyütmemek için herşeyi göğüsleyebilirdim,dönecektim.Annemlerde 10gündür kalıyorum çocuğumun ihtiyaçları için para istedim eşimden ama hiç ses vermedi aramadı bugüne kadar.Kaynanam hep msj attı benim şuanki bulanık ruh halimden faydalandı ve mesajlarımı oğluna okutmuş,huzursuzluğumuza sebep olanları Allaha havale ediyorum demiştim 2 gün evvel,oğluna göstermiş bak bela okuyor karın diye.işte böyle hanımlar telefon etmesini eve dönmek istediğimi söylediğimde birsürü hakaretler etti,tanıyamadım onu çok doldurulmuş ağzımı açıp tek kelimede ben karşılık veremedim öylesine şaşkındımki. Ben ne yaptım?Habersiz evimi taşıdınız sevmediğim istemediğim biryer olduğunu bile bile,kölemiyim çektiğiniz yere gideyim.Gel ama artık bende beni bulamazsın sadece çocuğum için yanımda kalacaksın,ne dersem yapacaksın ve birdaha gidersen çocuğuda bırakıp gideceksin dedi.Hiç istenmediğimi ve bana eziyet edip bıktırıp çocuğumuda elimden alıp beni yollayacağı geldi aklıma direkt ve gelmeyeceğimi davayı istediği zaman açmasını söyledim hemen tamam dedi hazırmış buna çok önceden.Şimdi araya büyükler giriyor çocuk var yapmayın etmeyin diye.Ama siz söyleyin yerimde olsanız napardınız kendimi geçtim çocuğumun günahı neydi bi bezini dahi almıyor aileme yükleniyoruz:KK43: Bizim hikayemiz bitti evet ama hala şoklardayım parasızdı ama karakteri var diyerek evlendim oda yokmuş
Çok çok çok haklısınız.
Okurken şok oldum.
Terbiyesizlik, yüzsüzlük diz boyu.
Bu nasıl bir kafa yapısı ya sormadan etmeden evi değiştiriyor ve suçlu sen oluyorsun yine.
Allah yavrunuzu size bağışlasın.
Bencede ayrılmanız maalesef ki tek doğru karar.
Buna sebebp olanlarında allah bin belasını verir merak etme canım ...

Hadi kayınvalidenler demiş olsun ya da eşinin aklına girip evi buraya taşıyalım desinler, senin eşin birlikte olduğunuz bu zaman içinde seni hiç mi tanımamış ki itiraz etmemiş, "yok eşime bir danışayım" dememiş,, yani illaki birbirinizin huyunu suyunu öğrenmişsinizdir, neye kızıp neye kızmayacağını az çok biliyordur, sana bir sürprizim var da neyin nesi, o zaman senin mutlu olacağını mı düşünmüş, ya da mecburiyetten fırsat bu fırsat diyip sana zorla kabul ettirmek için taşıdılar,, bilmiyorum bu tür konularda çok dikkatli yorum yapmak lazım arkadaşlar sonuçta bir yuva, kurmak o kadar kolay değil, Allah yardımcın olsun arkadaşım, dönersen başka ev olmadan dönmemeye çalış çünkü bu saatten sonra kayınvalidenlerle alt üst olturmak canını sıkar, ama yuvanı da yıkma bir anlık sinirle, biraz gözlemle sakin dur,. diğer sayfaları okumadım ama iyice düşün canım, dönülmeyecek sözler sarfetme sen, bırak o ne derse desin sonradan utanacağı şeyler söylesin varsın, ama sen ağırlığını koru, ılımlı yaklaş, bebeğin var o senin için sabır olsun biraz.

Back
X