• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elimden öylece kaydı gitti hayat

Cnm sen kendini bizden daha iyi tanıyorsun. Ve tanıttığın kadarıylada söylüyorum ki çk iyi yapmışsın. Hç bir şey sağlıktan önemli değil ve senin benm gb insanlar bu gb durumlarda kafaya taka taka ruh sağlığından olabilir. Ortamdan uzaklaşması en iyisi. Kv gerçekten çk cinsmiş. Artık doğru mu yaptm yoksa yanlış mı dye düşünme hırpalama kendini. Zaten olan olmuş. Barışsan da, ayrılsan da bundan sonrasını en az zararla atlatmaya odaklan ve cennet kokulu yavrunla bol bol vakit geçir.

çok üzüldm durumuna arkadaşım ama şuınu bil eşini asla ikna edemezsin ya katlancan ya ayrılcan :( bence ayrıl ne olacaksa olsun ıkıncı evlılıkten bu kadar korkmayın belkı muhtesem bırı cıkar cocugunuda senıde sahıplenır

• Beğen
Reactions: anu
Ben eğer adam alkolik,uyuşturucu bağımlısı,dayakçı ise direk boşanmalısın diyorum istinasız ama sizin durumunuz maddi yani parasal konulara giriyor sanırım zaten sizde yazmğksınız maddi anlamda eşinizin durumu çok parlak olmadığını bundan çıkan sonuç maddi anlamda güçlü olmayan bir adam bazı kararlar almak zorunda ollacak sizin onayınız olsun veya olmasın bu durumda adam haklı demiyorum sizin onaylamıyacağınızı bildiği için kendisi karar almış maddi konudan dolayı çok mağdur olan kadınlarımız var ve ben diyorum ki bundan dolayı evlilik yıkılmamalı
Ben burda konunun çok basite indirgendiğini düşünüyorum.
Anlattıklarınız doğru,ama konu sahibinin sorunu tam olarak bu değil ki.
Adam maddi açıdan mağdursa bunu karısına anlatır ve karısıyla oturur bir değerlendirme yaparlar.
Çıkış yolu kalmamışsa kadında ya o eve taşınmayı kabul eder,veya kiraya çıkalım bende çalışırım bile der.
Konu sadece kaynananın alt katına taşınmak değil.
Arkasından iş çevirmişler,mahremine girmişler daha ne yapsınlar?
Yarın birgün bu insanlar ailecek konusahibinin üzerine kuma bile getirirler haber vermeden.

Evlilik yıkılmalı mı?
Onu bilemiyorum,hatasını anlayan ,düzeltmeye çalışan bir karşı taraf olsa bir şansı hakedebilir,ama oda yok.
Konu sahibi bu kadar mağdur olmuşken yuvayı kurtarmaya çalışmasını beklemem ben.
Ortada bir yuva bırakmış mı ki kocası?

O halde kiralık ev tutarsa boşanmazsın ve tabiki şartların olur her ne karar alınırsa birlikte alınacak diye kesinlikle ailesine danışmıyacak , hatalar yapılır insanoğlunun özünde var hata ama gelişme nasıl olacak bakim ona göre karar alırsın direk boşanda denmez

11 aylık evliy(d)im.Ta ki bugün kü konuşmamızdan sonra sonuç nereye varır bilmem.1 aylık çocuğum var evet acele davranmışız fakat birbirimizden okadar emindikki asla ayrılamayız ,yaşlarımız çok geçmeden bir meyvemiz olsun dedik aileler de ilk günden torun torun dediler.Herneyse asla pişman değilim evladımdan,o benim yaşam kaynağım ama babasız büyütmeyi hiçbir vijdan sahibi anne istemez:KK43: Konuya geliyim,8aylık hamileyken sezeryan olacağımdan ailemin yanına geldim annem benimle yakından ilgilenir diye,kayınvalidem hem yaşlı hemde malum lohusalıkta insan asabi olur annesi gücenmez ama kayınvalidesi çekemez diye.Doğum yaptım eşim geldi ve bizi 15-20gün sonra yarı kırkımızda almak üzere memleketine döndü.Buraya kadar herşey normal.Fakat sürekli sana bir süprizim var döndüğünde göreceksin dedi durdu.Geldi bizi aldı ,birkaç gün annemlerde kalalım torunlarını görsünler dedi benim hernekadar önce evimize gidelim kendimize gelelim dememe rağmen kırmayıp gittik.Lakin alışılmadık bir durum vardıki kayınvalidemler kendi evlerinde değil bir üst kattaki eşimin babannesigildelerdi,normalde sevmez gidip gelmez.O an bomba patladı meğer kendi evlerine bizim evimizi taşımışlar ,kendileride babannegile yani üst kata taşınmış.Benim asla istemediğim birşey vardıki ailelerle yakın oturmak heleki alt üst,nekadar uzak okadar iyi derdim.İznim rızam alınmadı arkadaşlar ,evim benden habersiz yer değişmiş.Sebepse mecbur kalmışlar bizim evi satıp kredi borcundan kurtulup kalanla işyeri açacaklarmış.Şok geçirdim sinir krizleri yaşadım.Gelene kapıyı açmadım annesi dahi olsa,çünkü sorumlusu onlardı bana haber verilmeliydi insan yerine konulmadım.1 hafta o bana ait olmayan evde kaldım çocuğum için sineye çekmeye çalıştım ama baktım yapamıyorum annemlere tekrar dönmek durumu kabullenmek istedim,eşimde gönül rızam yok ama gideceksende git dedi.Son gün otobüse binmeden evvel biliyormusun artık bende seni sevmiyorum diye bir laf çıktı ağzımdan,sustu kafa salladı sevgisiz hissiz duvar gibiydi.İstediğine kapıyı aç istemediğine açma demesine rağmen hazmedemedi ailesine kapıyı açmayışıma.O anki psikolojiyle babam gelse açmazdım ''kim '' diye geçip kapıdan bakmıyordum bile.Otobüste annesi msj attı evine çabuk dön annende fazla durma diye,nedenmi torunları için yoksa bana pek meraklı değiller hani tabi sonradan maskeleri düştü.Bende dönmeyeceğim birdaha dedim.Kırgınlık kızgınlık ve belkide işin ciddiyetini anlayıp hatalarını düzeltmeleri için gözdağıydı benimkisi.Evimizi geri versinler yada bi kiralık ev tutsunlar niyetindeydim.Yoksa çocuğumu babasız büyütmemek için herşeyi göğüsleyebilirdim,dönecektim.Annemlerde 10gündür kalıyorum çocuğumun ihtiyaçları için para istedim eşimden ama hiç ses vermedi aramadı bugüne kadar.Kaynanam hep msj attı benim şuanki bulanık ruh halimden faydalandı ve mesajlarımı oğluna okutmuş,huzursuzluğumuza sebep olanları Allaha havale ediyorum demiştim 2 gün evvel,oğluna göstermiş bak bela okuyor karın diye.işte böyle hanımlar telefon etmesini eve dönmek istediğimi söylediğimde birsürü hakaretler etti,tanıyamadım onu çok doldurulmuş ağzımı açıp tek kelimede ben karşılık veremedim öylesine şaşkındımki. Ben ne yaptım?Habersiz evimi taşıdınız sevmediğim istemediğim biryer olduğunu bile bile,kölemiyim çektiğiniz yere gideyim.Gel ama artık bende beni bulamazsın sadece çocuğum için yanımda kalacaksın,ne dersem yapacaksın ve birdaha gidersen çocuğuda bırakıp gideceksin dedi.Hiç istenmediğimi ve bana eziyet edip bıktırıp çocuğumuda elimden alıp beni yollayacağı geldi aklıma direkt ve gelmeyeceğimi davayı istediği zaman açmasını söyledim hemen tamam dedi hazırmış buna çok önceden.Şimdi araya büyükler giriyor çocuk var yapmayın etmeyin diye.Ama siz söyleyin yerimde olsanız napardınız kendimi geçtim çocuğumun günahı neydi bi bezini dahi almıyor aileme yükleniyoruz:KK43: Bizim hikayemiz bitti evet ama hala şoklardayım parasızdı ama karakteri var diyerek evlendim oda yokmuş

Nasil bir saygisizliktir bu? Size danisip, fikrini söyleseydi esiniz ve sizden fikir almak isteseydi her sey daha farkli olurdu. 'Sana bir sürprizim var' deyip haberiniz ve rizaniz olmadan evinizden tasinip üstüne kaynaniza komsu gitmissiniz. Esinize karsi kurdugunuz cümle icin de size kizamadim. O güne kadar sevgi olsa da yapilanlardan sonra ortada ne sevgi kalir ne de saygi. Aile büyüklerinizi dinlerseniz daha da mutsuz olursunuz. Bebege su anda siz bakiyorsunuz, yavrucak muhtac size. Ama ya bundan bir iki sene sonra sizi evden kovalayip, cocugunuzu da vermezlerse? Bu ihtimali de düsünün lütfen. Sakin geri dönmeyin. 'Cocugunuz var, ayrilmayin' gibi laflari da anlamiyorum. Mutsuzsam cocugum icin de olsa katlanamam herhalde. Zaten mutsuz oldugun bir ortamda o cocuk ne kadar mutlu olabilir? Esiniz de sizi acikca tehdit etmis. 'Ne dersem yapacaksin, bir daha gidersen cocugu birakip da gideceksin, yanimda da sadece cocuk icin olacaksin, her sey bitti' ne demek? Siz cocuguna bakacaksiniz, ev isleri yapacaksiniz, onlara itaat edeceksiniz. Ömrünüz boyunca böyle mi yasayacaksiniz? Ve ayrilmak isterseniz de cocugunuzu yaninizda götüremeyeceksiniz. Sakin geri dönmeyin.

Bence sen haklısın en hassas döneminde böyle şeylerin yaşanmış olması çokuzucu:(kkayinvalideniz sizin için sevmediği babannenin yanına taşınıp fedakarlık yapmış. ..aynı şey sizden beklenmis ama fikriniz sormadan sizi zora sokmuslar...o yüzden kabullenmek zor olmuş. ..esiniz size durumu anlatsaydi maddiyat yüzünden mecburuz biraz sabret elim vs.deseydi.belki daha iyi olurdu...Ancak artık yapacak birsey pek kalmamış gibi görünüyor. ..yaşadığınız şeyleri ve birbirinize sarfettiginiz kelimeler unutulabilir mi bilemiyorum. ..Bunun için her 2 tarafın hatalarını kabul etmesi lazım. .eşinin şu şu şartlarla gel demiş kabul etmemek le en iyisini yapmışsın. ..sen mantıklı bir kadının ve bu hayat sizin durum ve olaylara göre en iyi kararı vereceğine inanıyorum. .aslında her iki tarafta sakinlesip yüzyüze konuşabilseniz belki daha çok yanlış anlama olmadan düzeltebilirsiniz. .Allah yardımcınız olsun..cook zor bir karar...

Canım benim yaşadıklarıma benzer bir durum da sen yaşamışsın. Bizim lohusalık dönemimizde sanırım o buhrana bizden başka eşler, kaynanalar yakalanıyor... Bir anda herkese bir şeyler oluyor. Nedense evlendikten sonra aileler kıymete biniyor. Sen hep ikinci plana atılıyorsun. Seninle ortak noktamız da bu. Benim senden tek farkım üstüne bir de dayak yemiş olmam. Eğer seni arayıp sormuyorsa muhtemelen senin döneceğini senin alttan alacağını düşünüyordur. Havalanmıştır. Yoksa artık ben de seni sevmiyorum vs bunlar blöf bana kalırsa. Sen arayıp dönmek istediğini söylemişsin artık iş eşine düşüyor. Hatasını bırak telafi etsin. Eğer o aramıyorsa bir süre sen de ses etme bence.Bebeğinle güçlü olmaya çalış. Benim sana tavsiyem boşan ya da boşanma şeklinde olmayacak çünkü yaşadıklarına benzer bir şeyi de geçen gnü ben yaşadım. Sağlıklı önerilerde bulunamam.. Hem öyle boşan demekle boşanmak olmuyor hele bir de yavrun varsa.

Bir de bu açıdan bakmalısın, siz sıkıntı çekmeyin diye onlar kendi evlerini üste taşımış size kendi evlerini vermişler. Sıkıntılar bitince belki her şey eski rayına oturacaktır. Sadece eşine neden sana danışmadığı için kırgın olduğunu söyleyebilirsin. Bir daha aynı hatayı tekrarlamasın diye. Şu lohusa psikolojisi öyle bir şey ki her şeye üzülüyor insan, ama karşındaki anlamıyor seni işte anlamasını da bekleyemezsin onları böyle kabul et. Ama bu günleri atlatacaksın.

Sadece kendini sakın üzme, sırf bu yüzden benim sütüm kesildi kaç gün yavrumu besleyemedim. Yaşadığım sıkıntı stres bebeğime yansıdı, olan o küçücük yavrulara oluyor. Biliyorum üzülme demekle olmuyor ama sen yine de en aza indirgemeye çalış bebeğini düşün. Çünkü en değerli varlığımız kendimiz ve bebeklerimiz olmalı. Ayrıca o kaynanan denecek kadının mesajlarına da cevap verip eline koz verme. Suçsuzsan bile suçlu duruma düşersin. Sakın onunla muhattap olma. Münakaşaya girersen her zaman seni haksız çıkarırlar. Allah yardımcın olsun

Canım benim yaşadıklarıma benzer bir durum da sen yaşamışsın. Bizim lohusalık dönemimizde sanırım o buhrana bizden başka eşler, kaynanalar yakalanıyor... Bir anda herkese bir şeyler oluyor. Nedense evlendikten sonra aileler kıymete biniyor. Sen hep ikinci plana atılıyorsun. Seninle ortak noktamız da bu. Benim senden tek farkım üstüne bir de dayak yemiş olmam. Eğer seni arayıp sormuyorsa muhtemelen senin döneceğini senin alttan alacağını düşünüyordur. Havalanmıştır. Yoksa artık ben de seni sevmiyorum vs bunlar blöf bana kalırsa. Sen arayıp dönmek istediğini söylemişsin artık iş eşine düşüyor. Hatasını bırak telafi etsin. Eğer o aramıyorsa bir süre sen de ses etme bence.Bebeğinle güçlü olmaya çalış. Benim sana tavsiyem boşan ya da boşanma şeklinde olmayacak çünkü yaşadıklarına benzer bir şeyi de geçen gnü ben yaşadım. Sağlıklı önerilerde bulunamam.. Hem öyle boşan demekle boşanmak olmuyor hele bir de yavrun varsa.

Bir de bu açıdan bakmalısın, siz sıkıntı çekmeyin diye onlar kendi evlerini üste taşımış size kendi evlerini vermişler. Sıkıntılar bitince belki her şey eski rayına oturacaktır. Sadece eşine neden sana danışmadığı için kırgın olduğunu söyleyebilirsin. Bir daha aynı hatayı tekrarlamasın diye. Şu lohusa psikolojisi öyle bir şey ki her şeye üzülüyor insan, ama karşındaki anlamıyor seni işte anlamasını da bekleyemezsin onları böyle kabul et. Ama bu günleri atlatacaksın.

Sadece kendini sakın üzme, sırf bu yüzden benim sütüm kesildi kaç gün yavrumu besleyemedim. Yaşadığım sıkıntı stres bebeğime yansıdı, olan o küçücük yavrulara oluyor. Biliyorum üzülme demekle olmuyor ama sen yine de en aza indirgemeye çalış bebeğini düşün. Çünkü en değerli varlığımız kendimiz ve bebeklerimiz olmalı. Ayrıca o kaynanan denecek kadının mesajlarına da cevap verip eline koz verme. Suçsuzsan bile suçlu duruma düşersin. Sakın onunla muhattap olma. Münakaşaya girersen her zaman seni haksız çıkarırlar. Allah yardımcın olsun

Merhaba. Allah öncelikle sizinde yardımcınız olsun ve inşAllah yaşadığınız son keder olsun...
Evet onlar üst kata çıkıp evlerini bize vererek fedakarlık yapmışlar; olarak görünüyor karşıdan bakınca ve bizde misafir gibi umduğunu değil bulduğunu yemek zorunda olan konumunda oluyoruz.Fakat zoraki misafirlik olurmu,ayrıca bütün bu kararlar alınırken hiçbir aşamada hesaba katılmamış olmakta cabası.Bahsettiğiniz gibi önceden bilgilendirilseydim yapacak hiçbir şey olmasa ve mecbur olunsaydı ailemin yanında durumu yeterince idrak ederek yuvamın yönünü ezberler ona göre dönerdim.Anlayışsız ,egosit,şımarık biri değilim şuan onların beni tanımladığı gibi gökten zembillede inmedim bilirim düşüşüde yükselişide düşmez kalkmaz bir Allah.Lakin hem bütün bunları yapıp hemde üzerine eve inip inip ''ne var bunda bukadar üzülecek,sizi sokağamı attık sanki'' diye hep aynı laflarla bana olanı biteni normal karşılamam için empoze etmeye çalıştılar; biride çıkıp haklısın demedi. Kayınvalidenin gerçek yüzünü ve amacını öğrenir öğrenmez hattımı kırdım ve kimseyle görüşmüyorum,benim elim ayağım durmaz kırar geçiririm hepsini diye yine kendimden korktum-keşke insanlara hakettikleri gibi davranabilseydim.Bir anne neden gelininin öfkeli stresli halinden faydalanıp durmadan mesaj atar istediklerini alıncada dönüp oğluna okutur ki yuva bozmak bukadarmı zevkli bir iş, yada aklında başka bir gelinmi varki :) İnanın artık aklıma herşey geliyor herşeyi bekliyorum herkesten...

O halde kiralık ev tutarsa boşanmazsın ve tabiki şartların olur her ne karar alınırsa birlikte alınacak diye kesinlikle ailesine danışmıyacak , hatalar yapılır insanoğlunun özünde var hata ama gelişme nasıl olacak bakim ona göre karar alırsın direk boşanda denmez
Kiralık evden önce kendini düzeltmesi,hatasının farkına varması ve annesi babası ailesiyse çocuğu ve benimde onun ailesi olduğunu idrak etmesi gerek.Herşeyden öte güvenimi tekrar nasıl kazanır işte bu gerçekten çok zor,ben tekrar arkamı döndüğümde eşyalarımızıda ''annemler çok sıkıştı'' deyip benden müsadesiz satmayacağı ne malum:) Benim bu hayatta en kıymet verdiğim husus ne mal ne mülk dünyalık hiçbirşey... kendimi yeterince size ifade edemiyor olabilirim,çok daha başka işler dönüyor oralarda ve ben sanki yanlış avın peşinde oyalandırılıyormuşum gibi geliyor...

Sen açık ve net istediklerini söylersin baktın seni oyalıyor ve düzelme yoluna gitmiyor direk boşanma davası açarsın o vakit anlar senin ciddi olduğunu epey para hakkı kazanırsın maddi ve manevi bu zaten onu bitirir bebeğide hakim genelde anneye verir , o zaman görür el mi yaman ney mi yaman !
Kiralık evden önce kendini düzeltmesi,hatasının farkına varması ve annesi babası ailesiyse çocuğu ve benimde onun ailesi olduğunu idrak etmesi gerek.Herşeyden öte güvenimi tekrar nasıl kazanır işte bu gerçekten çok zor,ben tekrar arkamı döndüğümde eşyalarımızıda ''annemler çok sıkıştı'' deyip benden müsadesiz satmayacağı ne malum:) Benim bu hayatta en kıymet verdiğim husus ne mal ne mülk dünyalık hiçbirşey... kendimi yeterince size ifade edemiyor olabilirim,çok daha başka işler dönüyor oralarda ve ben sanki yanlış avın peşinde oyalandırılıyormuşum gibi geliyor...[/Sen Sen açık ve net istediklerini söylersin baktın seni oyalıyor ve düzelme yoluna gitmiyor direk boşanma davası açarsın o vakit anlar senin ciddi olduğunu epey para hakkı kazanırsın maddi ve manevi bu zaten onu bitirir bebeğide hakim genelde anneye verir , o zaman görür el mi yaman ney mi yaman !
Kiralık evden önce kendini düzeltmesi,hatasının farkına varması ve annesi babası ailesiyse çocuğu ve benimde onun ailesi olduğunu idrak etmesi gerek.Herşeyden öte güvenimi tekrar nasıl kazanır işte bu gerçekten çok zor,ben tekrar arkamı döndüğümde eşyalarımızıda ''annemler çok sıkıştı'' deyip benden müsadesiz satmayacağı ne malum:) Benim bu hayatta en kıymet verdiğim husus ne mal ne mülk dünyalık hiçbirşey... kendimi yeterince size ifade edemiyor olabilirim,çok daha başka işler dönüyor oralarda ve ben sanki yanlış avın peşinde oyalandırılıyormuşum gibi geliyor...[/Sen açık

Adam maddi açıdan mağdursa bunu karısına anlatır ve karısıyla oturur bir değerlendirme yaparlar.
Çıkış yolu kalmamışsa kadında ya o eve taşınmayı kabul eder,veya kiraya çıkalım bende çalışırım bile der.
Yarın birgün bu insanlar ailecek konusahibinin üzerine kuma bile getirirler haber vermeden.

Evlilik yıkılmalı mı?
Onu bilemiyorum,hatasını anlayan ,düzeltmeye çalışan bir karşı taraf olsa bir şansı hakedebilir,ama oda yok.
Konu sahibi bu kadar mağdur olmuşken yuvayı kurtarmaya çalışmasını beklemem ben.
Tam manasıyla anlaşılmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum.Elbette bende çalışırdım ki güzel bir mesleğim var fakat şehir değişikliği artı hamilelik durumlarından ötürü atılamadım iş hayatına.Gayri ihtiyari üst kata çıkıp kendi evlerini kirayada verebilirlerdi ki muhitlerinde evler bir hayli yüksek meblağdan gidiyor.Yada eşime dediğim gibi eşyalarımızı satıp küçük bir şehirde sıfırdanda başlayabiliriz dedim belki bu son seçenek olurdu ama ben herşeye vardım...Sadece bize verilen evi elimizden geri almış oldukları biblo gibi habersizde ordan oraya bizi taşıdıkları içinde zamanla unutacağım bir kırgınlık olurdu içimde herkese karşı ki keşke öyle olsaydı.Ama şu halde Pişkinlikleri ve kopmak üzere olan ipin üzerine bir ağırlıkta kendilerinin koyması iğreti bir hal aldı

Evlilik yıkılmalı mı?

Ben baze cevaplara çok kizdim. Hemcinsim böyle düsünüyorsa, erkekler nasil düsünür? Bu ülkede kadinlarin durumu elbette degismez artik.

Konu sahibin evi satilmis,yuvasi bozulmus ve bunu hepsi onun arkasinda hal ettiler. Sonrada konu sahibi "dünya malina çok fazla deger veriyor" oluyor. Resmen çildiriyorum o cevablara. Geçenlerde burda konu olmustu, kiz esinden gizli bir sekilde annesine para vermisti. Herkesde "olurmu öyle, esinden gizli felan" diyordu. Ama niyese bu konuda güya (olmayan) borçlar için konu sahibin giki çikmayacak. "Kocasi korkuyormus konus sahibine anlatmaya". Yerim o korkuyu ben. O zaman herkes esinin sevmedigi seyleri gizli yapsin. Oh ne al memleket. Burda bir kadin esinden gizli arkadaslar ile tatile gitse, hiç kimse demez ama "esinden korkuyordu, napsin kadin" diye.

Ve üstelik bu kadin daha yeni dogum etmis! Dünyaya bir bebek getirmis ve tam bu zamanlarda hayata tutunacak, tekrar rutin arayacak zamanda böyle arkadan biçaklanmak,...

Ha bide sadece aldatma, siddette bosanmak diye bir kaide olamaz. Yani kadin mutsuz ise, saygi, deger görmüyorsa. Arkasindan is çevirliyorsa, bosanmayacakta ne yapacak? Niye sadece kadinlar çoçuklari, yuvayi düsünmek zorunda kaliyorlar? O adam basina gelecek seyleri bilmiyormuyduda? Hadi diyelim kadin tekrar annesine gidiyor, niye bu adam bebegin bez parasini bile yollamiyor? Hiç çoçugu sormuyor? Sirf sperm verdi diye babami oluyormus? Kusura bakmasinlarda, o sahistan ne baba olur, ne koca!

Ben eğer adam alkolik,uyuşturucu bağımlısı,dayakçı ise direk boşanmalısın diyorum istinasız ama sizin durumunuz maddi yani parasal konulara giriyor sanırım zaten sizde yazmğksınız maddi anlamda eşinizin durumu çok parlak olmadığını bundan çıkan sonuç maddi anlamda güçlü olmayan bir adam bazı kararlar almak zorunda ollacak sizin onayınız olsun veya olmasın bu durumda adam haklı demiyorum sizin onaylamıyacağınızı bildiği için kendisi karar almış maddi konudan dolayı çok mağdur olan kadınlarımız var ve ben diyorum ki bundan dolayı evlilik yıkılmamalı
Yok, işte bu yorum konuma çok uzak.Benim durumum maddi konulara girmiyor,evet eşimin durumu evlenirkende çok parlak değildi yatı katı villasını bırak memur bile değildi ama yüreği gerçekten güzeldi bana değer verir hiçbir konuda haksızlık etmezdi , düşünün ikimizde karşılıklı nereye gidersek ne yaparsak birbirimize haber verir attığımız adımlardan birbirimizi haberdar ederdik,yıllarca bu böyleydi.Şu son 1 ayda ne olduysa oldu ,sanki eşimi gömüp yerine imitasyonu nu koymuşlar ki dışı çok benziyor ama içi kalitesiz.Üzerinde durduğum nokta bu. Sen artık bir çocuk doğurdun,artık tapumda hizmetimdesin gibi bir anlayış doğuyor.Ben bu işin içinden çıkamadım ,dedikleri olacak ve psikoloğa görünmem gerekecek bu gidişle sanırım:(

bence borçlarının olması sadece bahane. oğlunun kendilerine daha yakın olmasını ve torunlarını kendileri büyütmeyi istiyorlar. bazı babaanne ve dedeler torunlarını çok sahipleniyorlar ve annesinden bile kıskanıyorlar. oğullarını kıskandıkları gibi. ama onlarınki sadece sevmelik söz konusu sorumluluk almak olduğunda ise ortadan kayboluyorlar.

Merhaba. Allah öncelikle sizinde yardımcınız olsun ve inşAllah yaşadığınız son keder olsun...
Evet onlar üst kata çıkıp evlerini bize vererek fedakarlık yapmışlar; olarak görünüyor karşıdan bakınca ve bizde misafir gibi umduğunu değil bulduğunu yemek zorunda olan konumunda oluyoruz.Fakat zoraki misafirlik olurmu,ayrıca bütün bu kararlar alınırken hiçbir aşamada hesaba katılmamış olmakta cabası.Bahsettiğiniz gibi önceden bilgilendirilseydim yapacak hiçbir şey olmasa ve mecbur olunsaydı ailemin yanında durumu yeterince idrak ederek yuvamın yönünü ezberler ona göre dönerdim.Anlayışsız ,egosit,şımarık biri değilim şuan onların beni tanımladığı gibi gökten zembillede inmedim bilirim düşüşüde yükselişide düşmez kalkmaz bir Allah.Lakin hem bütün bunları yapıp hemde üzerine eve inip inip ''ne var bunda bukadar üzülecek,sizi sokağamı attık sanki'' diye hep aynı laflarla bana olanı biteni normal karşılamam için empoze etmeye çalıştılar; biride çıkıp haklısın demedi. Kayınvalidenin gerçek yüzünü ve amacını öğrenir öğrenmez hattımı kırdım ve kimseyle görüşmüyorum,benim elim ayağım durmaz kırar geçiririm hepsini diye yine kendimden korktum-keşke insanlara hakettikleri gibi davranabilseydim.Bir anne neden gelininin öfkeli stresli halinden faydalanıp durmadan mesaj atar istediklerini alıncada dönüp oğluna okutur ki yuva bozmak bukadarmı zevkli bir iş, yada aklında başka bir gelinmi varki :) İnanın artık aklıma herşey geliyor herşeyi bekliyorum herkesten...
Yerden göğe kadar haklısın. Zaten insanlara değerlerince davransaydık duymak istemediğimiz o sözleri duyar mıydık, habersiz iş çevirebilirler miydi.. Babaanne dede torununu sahiplenmiş olabilir ama bu onların senin evini habersizce taşımaları hakkını vermez onlara. hem torununu düşünen yuvasını bozmaz oglunun. Onlar ogullarına düşmanlık ediyor yardımcı olmuyor. eşine büyük görev düşüyor, umarım hatasını telafi eder bir an önce oradan taşınırsınız.

Ben o eve dönmen deyip kocanızı gönderdiğiniz takdirde, bir sonraki gelişi kiralık ev tuttuğunu söyleyerek olacaktır. Yazdıklarınızı okudum, kv oğlum gelmez diyordu sanırım. Biraz sıkın dişinizi ama telefonla falan gereksiz tartışmalara girmeyin. Kocanızla konuşma durumunuzda da onu yapması bunu söylemesi gibi konular değil de bu evliliğe ve çocuğunuza yazık edildiğini vurgulamanız olacaktır. Suçlayacaktır sizi, sinirlenmeyin siz sakin kaldıkça ve karşıdakine ağzının payını verdikçe şu hallerinden eser kalmayacağını tahmin ediyrm.

katılıyorum konu sahibi sıkın dişinizi biraz daha ayrı ev tutacak eşiniz bencede

Yok, işte bu yorum konuma çok uzak.Benim durumum maddi konulara girmiyor,evet eşimin durumu evlenirkende çok parlak değildi yatı katı villasını bırak memur bile değildi ama yüreği gerçekten güzeldi bana değer verir hiçbir konuda haksızlık etmezdi , düşünün ikimizde karşılıklı nereye gidersek ne yaparsak birbirimize haber verir attığımız adımlardan birbirimizi haberdar ederdik,yıllarca bu böyleydi.Şu son 1 ayda ne olduysa oldu ,sanki eşimi gömüp yerine imitasyonu nu koymuşlar ki dışı çok benziyor ama içi kalitesiz.Üzerinde durduğum nokta bu. Sen artık bir çocuk doğurdun,artık tapumda hizmetimdesin gibi bir anlayış doğuyor.Ben bu işin içinden çıkamadım ,dedikleri olacak ve psikoloğa görünmem gerekecek bu gidişle sanırım:KK43:

bu ne demek oluyor yani dönecekmisin eşinle:KK57:
nolur yapma bunu kendine ayrı ev tutup döşemeden dönme o eve.:KK43:daha beterlerini yaşarsın. çevrende yaşayan oldu ve geri geldiler baba evine

Back
X