Elektrik faturaniz ne kadar geliyor?

bizimde bu ay 30 küsür gelmiş.
geçen ay 50 idi.
hayırdır iniş başlamış hayretkaydirigubbakcemile3

benım bebegım olugundan kombılı evım ama klımayıda calıstırınca gecen ay 125 helmıstı bu ay acmadım klımayı 48 gelmıs camasır ve bulaısk makınesı full calısıyo ama aksamalrı acmaya ozen gosterıyorum

benim faturam da 50 tl. 5 tl. lik düşüş var. ama her şeyi 23.00 den sonra çalıştırıyorum.

bizimde dün teşrif etmişler faturamzı.. malesef gene 56.9 tl gelmiş.. ne olcek böyle ya.. artık 40 lı rakamları görmeiceyekmiyiz biz(((

Benim geçen ay 61 di bu ay tasarruf yaptım 63 olmuşdelikafaduldenAy şaka gibi yaaa..Elektrikle ısınmıyoruz çamaşır bulaşık herkesin evinde olan şeyler..Tv bütün gün açık acaba o mu çok yakıyor anlamadım ki...

Arkadaşlar ya ben tedaştaki yetkililere sordum, normal sayaçlarda gece 10 dan 11 den sonra açsanızda aynı fiyattan yazıyormuş, akıllı sayaçlarda varmış o uygulama akıllı sayaçlarda saat 10 akadar çok pahalı, yani akıl işi değil akıllı sayaç.

Canim, bize yeni geldi "akilli" sayac ve aynen söyle sayiyor:

Saat 06-17 en ucuz tarife.

Saat 17-22 en pahalli tarife.

Saat 22-06 orta halli tarife.

Ben calistigim icin genelde 22´den sonra calistiriyorum bulasik & camasir makinasini.

Ayrica evde oldugum zaman camasir yikiyorum sabahtan itibaren. :hulya:

canım bu bütün sayaçlar için geçerli mi?
ben saf gibi 10'dan sonra çalıştırıyorum. şu sıralar evdeyim de halbuki..

bende hep 10 dan sonra çalıştırıyordum makinaları daha uygun gelir diye,demek değişen birşey yokmuşakannehir

aman aman illallahhh geldi bu akıllı sayaçtan bana kızlar çok huzursuzdum bu sayaçtan 3 gün önce gittim ayedaşa lütfen geip şu sayacımı değiştirin de içim rahat etsin dedim yok işte çok avantajlı falan dediler yok dedim değiştirmek istiyorum hiç avantajını görmedim dedim binada her ay rekor bende ohhhh dün gelip sayacımı değiştirdiler bakalım bu faturada nasıl gelcek merakla bekliyorum

Bende akıllı tarifedeydim geçen ay 61 gelmişti ki ısınma amaçlı kullanmadığım halde bu ay normal tarifeye geçtim saat için kendimi kasmıyım diye 63 geldi ama en azından saat için yok geç oldu erken oldu derdim kalmadı..En çok rahatsız eden tarafıda saat 5 ile 10 arası en pahalı tarifede tam yemek saati olması ve fırını çalıştırıyor olmamdı..Ben fırını çok kullanırım akşam yemeklerinde ve en pahalı tarifede kullanmak zorunda kalıyordum...

Canim, bu yazdiklarim sadece dijital olan yeni "akilli sayac"lar icin gecerli!

Normal sayaclar icin gecersiz!

canım benimki de akıllı sayaç. ama ben tarifenin bu ayrıntılarını bilmiyordum. bilsem sabah 6 da gidiyorum işe sabah çalıştırırdım her şeyi.

bize de 42 civarı geliyor akıllı sayaç var bizde de cinsini bilmiyorum ama digital mi değil mi bilmiyorum. Saat 10' dan sonra çalıştırıyorum bulaşık makinesini falan. GErçi bizde çoluk yok çocuk yok daha yeni evlendik ama çamaşır çok yıkıyorum. Bütün ampüllerimiz tasarruflu ampul. Bir de ben çok dikkat ederim boşa lamba açık bırakmam. Eşimi de öyle alıştırdım. Ve gece yatarken ve sabah evden çıkarken kullanmadığım bütün fişleri çekerim. Televizyon, bilgisayar, kettle vs. Belki onun da tasarrufa biraz etkisi olabilir.

faturam bu ay 20 lira geldizemuszemuszemuszemuszemuszemus
ben anlayamıyorum ama her ay hemen hemen aynı miktarda kullanıyorum elektriği
evelki ay 23 geçen ay 38 bu ayda 20 lira geldi
neyse inşallah bundan sonrada hep böyle gelirkaydirigubbakcemile3

evet artık anladımki faturmazı 55 den aşağı nmicek.. bu ay gene 56.7 tl geldiakıllı sayaçmış hıh(t.e.k e göre akıllı tabi. bize göre değil(.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…