ELDE PARA TUTMANIN YOLLARI

Aynen ya çok mantikli.Sagolasin arastiracagim kesinlikle

Harcamalarınızı kaydedebileceğiniz programlar var akıllı telefonlar için. Ben pocketexpense i kullanıyorum. Her yaptığımız harcamayı yazıyorum. Kredi kartı da kullanmıyorum. Ben çok çektim kredi kartı yüzünden, yani eşim aslında kellesi vurulması gereken hep maaşının 2-3 katı ekstre gelirdi kötü bişeye harcamıyordu biliyorum geçen yıl kitaplardan duvar örmüştü mesela evde bi de abur cubuuur çareyi pocketexpense se buldum ben, yazıp birlikte inceliyoruz "neee 180 tl abur cubur muu bu bizim iki aylık ekmek paramız yazık günah" gibi ajitasyon yapıyorum. Şimdi o yanaşmıyor abur cubur reyonuna hahaha hakkaten işe yaramış bizde telefon uygulaması. Kredi kartıdan harcayınca cebinden çıkıyor hissi de olmıyor sanırım bilemedim

Abur cubur olduğunu nasıl ayırt ettin
İnsan marketten ihtiyaçlarını alırken araya abur cuburda attırıyo, kaynıyo gidiyo

Ev hanımları nasıl birikim yapıyo yani nelerden arttira bilir

ben o ev hanımlarına ayrıca şaşıyorum ... hem çalışmayıp aldıkları harçlıklarla birikim yapıyolar hem de a101 i talan ediyolar :) hiç bir indirime yetişemiyorum onlar yüzünden :)

Valla ben de harcamamaya çalışıyorum. Eşim çok harcıyor sizin gibi. Yemeklerimi bile sefertasında götürüyorum. Ona vereceğim parayla da başka şeyler alıyorum. Marketlere bile halk gününde gidiyorum. Böylece bayağı birikiyor. Marka takıntım var. Onu da sezon sonunda toplu alıyorum. Öyle gidiyor işte.

Abur cubur olduğunu nasıl ayırt ettin
İnsan marketten ihtiyaçlarını alırken araya abur cuburda , kaynıyo gidiyo
Faturada yazıyor ben faturayı alıp eve gelince programa kaydediyorum ya da eşim. Süt-peynir-et-su-abur cubur-kıyafet-hediye-gaz birsürü farklı başlık var onların altına yazıyorsun harcamalarını. Hem ne harcadığını görüyorsun. Bide benim eşim gerçekten çok müsrif biz arkadaşlarımıza gittiğimizde insanlar normal ekmek alıyor mesela bu gidip 80 liralık türlü türlü ekmek almış. Zengin yaşamak istiyor misafir yesin içsin onla ilgili değil mesele ama benimki çok lüks yaşamak istiyor ve ayarı yok. Mesela böyle harcamaları görünce daha çok ikna oluyor kendine

asgari ücretle çalışanları düşünün birde aldıgım maaş 1300. bunun 700 kredi kartı elektrık faturası anneme harclık kontüre gidiyor her ay 500 kenara atarım 150 falanda bana kalan düşünün artık. onunlada bir ayı idare etmeye calısırım. hafta içi çok harcamam para evim yakın yürürüm öğlen yemekleri içinde evden getiririm hafta sonu arkadaslarımla kardesımle gezerim. hafta içi boşa harcayacagım parayla hafta sonu güzel vakit gecirebiliyorum. zor ama napayım araba almak istiyorum son 4000 kaldı 8 ay daha dişimi sıkarsam arabama kavuşurum.

Ben mi az ekmek çeşidi biliyorum
Bildiğim her çeşitten ekmek alsam yine 80 tutmaz ekmeğe 80 veriyosa, peynir gibi daha pahalı ve bol çeşitli ürüne kaç para veriyo acaba enişte, eyvahlar olsun

Ama çok cikcikliymiş ya
Ben sadece fişi yazmaya üşendim
Sen kalem kalem tutuyomuşsun

pinky şaşırttın beni

bu dediğin bi tek bizde var sanıyodum
Bence çok yaygın. Ben eşiminkini iptal ettirdim maaşının 2-3 katıydı hep ektresi. Şimdi sadece benim var o da bireysel emeklilik ve uçak biletleri için(yurtdışındayız) başka birşey için çooook zaruri değilse kullanmıyorum da kullandırmıyorum da bizim kredi kartımız yok diyorum.

aynen bi de türlü türlü kılıflara sokup hava parası alıyolar resmen bizde kapattırdık hepsini şimdi şu para yükleyip kullandığın kartlar varya onu kullanıyoruz oda netten alışveriş için işte

ayda 500 mü biriktiriyorsunuz helal olsun..
şu an evde olsamda hayatım boyunca çalıştım 5 kuruş birikim yapamadım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…