- 3 Aralık 2015
- 9.510
- 13.248
- 168
- 33
- Konu Sahibi Vivezlavie
en iyisi altın ya da döviz şahsen bozdurmaya kıyamıyo insan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
en iyisi altın ya da döviz şahsen bozdurmaya kıyamıyo insan
Aynen ya çok mantikli.Sagolasin arastiracagim kesinlikleHer bankada vardır sanırım
Aynı TL hesabı gibi düşün internet bankacılığından halledebilirsin
USD hesabı da olur hatta hangisini istersen
TL yerinde sayar, altında mesela altın çıkınca değer kazanırsın. Faizli de değil ayrıca bu yöntem
Eve çeyrek alıp attığını düşün altın ucuzken, çıkınca da bozdurup kar ettiğini
Ben yapmadım, borç ödediğimden ama yapanlar çok. Birikim yapacaksan böylesi daha mantıklı yani
Aman masallah alismasin illet gibi biseyBizde pis boğaz olan benim
Evlendikten sonra tanıştı eşim biçok şeyle
Dedim sen hiç mi çocuk olmadın eti puf eti cin bile bilmiyo düşün
Uzaylı sanırsın
Sevmiyo öyle şeyler
Aynen ya çok mantikli.Sagolasin arastiracagim kesinlikle
EvetAman masallah alismasin illet gibi bisey
Abur cubur olduğunu nasıl ayırt ettinHarcamalarınızı kaydedebileceğiniz programlar var akıllı telefonlar için. Ben pocketexpense i kullanıyorum. Her yaptığımız harcamayı yazıyorum. Kredi kartı da kullanmıyorum. Ben çok çektim kredi kartı yüzünden, yani eşim aslında kellesi vurulması gereken hep maaşının 2-3 katı ekstre gelirdi kötü bişeye harcamıyordu biliyorum geçen yıl kitaplardan duvar örmüştü mesela evde bi de abur cubuuur çareyi pocketexpense se buldum ben, yazıp birlikte inceliyoruz "neee 180 tl abur cubur muu bu bizim iki aylık ekmek paramız yazık günah" gibi ajitasyon yapıyorum. Şimdi o yanaşmıyor abur cubur reyonuna hahaha hakkaten işe yaramış bizde telefon uygulaması. Kredi kartıdan harcayınca cebinden çıkıyor hissi de olmıyor sanırım bilemedim
bu dediğin bi tek bizde var sanıyodumKredi kartıdan harcayınca cebinden çıkıyor hissi de olmıyor sanırım bilemedim
Ev hanımları nasıl birikim yapıyo yani nelerden arttira bilir
ben o ev hanımlarına ayrıca şaşıyorum ... hem çalışmayıp aldıkları harçlıklarla birikim yapıyolar hem de a101 i talan ediyolar :) hiç bir indirime yetişemiyorum onlar yüzünden :)
Faturada yazıyor ben faturayı alıp eve gelince programa kaydediyorum ya da eşim. Süt-peynir-et-su-abur cubur-kıyafet-hediye-gaz birsürü farklı başlık var onların altına yazıyorsun harcamalarını. Hem ne harcadığını görüyorsun. Bide benim eşim gerçekten çok müsrif biz arkadaşlarımıza gittiğimizde insanlar normal ekmek alıyor mesela bu gidip 80 liralık türlü türlü ekmek almış. Zengin yaşamak istiyor misafir yesin içsin onla ilgili değil mesele ama benimki çok lüks yaşamak istiyor ve ayarı yok. Mesela böyle harcamaları görünce daha çok ikna oluyor kendineAbur cubur olduğunu nasıl ayırt ettin
İnsan marketten ihtiyaçlarını alırken araya abur cuburda , kaynıyo gidiyo
Ben mi az ekmek çeşidi biliyorumFaturada yazıyor ben faturayı alıp eve gelince programa kaydediyorum ya da eşim. Süt-peynir-et-su-abur cubur-kıyafet-hediye-gaz birsürü farklı başlık var onların altına yazıyorsun harcamalarını. Hem ne harcadığını görüyorsun. Bide benim eşim gerçekten çok müsrif biz arkadaşlarımıza gittiğimizde insanlar normal ekmek alıyor mesela bu gidip 80 liralık türlü türlü ekmek almış. Zengin yaşamak istiyor misafir yesin içsin onla ilgili değil mesele ama benimki çok lüks yaşamak istiyor ve ayarı yok. Mesela böyle harcamaları görünce daha çok ikna oluyor kendine
pinky şaşırttın beniValla ben de harcamamaya çalışıyorum. Eşim çok harcıyor sizin gibi. Yemeklerimi bile sefertasında götürüyorum. Ona vereceğim parayla da başka şeyler alıyorum. Marketlere bile halk gününde gidiyorum. Böylece bayağı birikiyor. Marka takıntım var. Onu da sezon sonunda toplu alıyorum. Öyle gidiyor işte.
Bence çok yaygın. Ben eşiminkini iptal ettirdim maaşının 2-3 katıydı hep ektresi. Şimdi sadece benim var o da bireysel emeklilik ve uçak biletleri için(yurtdışındayız) başka birşey için çooook zaruri değilse kullanmıyorum da kullandırmıyorum da bizim kredi kartımız yok diyorum.bu dediğin bi tek bizde var sanıyodum
aynen bi de türlü türlü kılıflara sokup hava parası alıyolar resmen bizde kapattırdık hepsini şimdi şu para yükleyip kullandığın kartlar varya onu kullanıyoruz oda netten alışveriş için işteBence çok yaygın. Ben eşiminkini iptal ettirdim maaşının 2-3 katıydı hep ektresi. Şimdi sadece benim var o da bireysel emeklilik ve uçak biletleri için(yurtdışındayız) başka birşey için çooook zaruri değilse kullanmıyorum da kullandırmıyorum da bizim kredi kartımız yok diyorum.
asgari ücretle çalışanları düşünün birde aldıgım maaş 1300. bunun 700 kredi kartı elektrık faturası anneme harclık kontüre gidiyor her ay 500 kenara atarım 150 falanda bana kalan düşünün artık. onunlada bir ayı idare etmeye calısırım. hafta içi çok harcamam para evim yakın yürürüm öğlen yemekleri içinde evden getiririm hafta sonu arkadaslarımla kardesımle gezerim. hafta içi boşa harcayacagım parayla hafta sonu güzel vakit gecirebiliyorum. zor ama napayım araba almak istiyorum son 4000 kaldı 8 ay daha dişimi sıkarsam arabama kavuşurum.