- 28 Kasım 2010
- 41.699
- 138.203
- 798
- Konu Sahibi Vivezlavie
-
Ay ne guzelEve abur cubur alma, bebekler de alışıyor hemen
Ben baktım kızım beni örnek alacak, tırstım yani. Sağlıksız beslendiğim için
Eşimde de tansiton sorunu çıktı abur cuburu bıçak gibi kestik birden
Helal olsunAmaa size birşey söylemek isterim ki en güzel tasarufu sigarayı bırakmakla yaptım.
Dedim böyle olmayacak 6 senedir içiyordum ve 6 aydır bıraktımm :)
İçenler var ise buda benden bir tavsiyee :)
iyi yapmış vallahi kocası öyle yapıyorsa onun da yapması müstehakkkEvet evliyken gönderdi ama anneme. Saklasın diye. Kocası onun rızası olmadan her eline geçeni annesine veriyordu. O da birikim yaptı kendince
Bi de ihtiyacın olsa nasıl çıkarmışsın acaba
Halı almışım halı. Hani geçerken alınacak birşey değil ki alıp çıkayımBi de ihtiyacın olsa nasıl çıkarmışsın acaba
Vallahi çok para harcayınca kendimi dünyanın en büyük suçunu işlemiş gibi hissediyorumHarcadıktan sonra pişmanlık, suçluluk duymuyor musun peki? Eğer duyuyorsan, bir şeyi almadan önce o hissi düşün. Öyle bir his yoksa, o zaman gezme, görme, alma. Bir şeyi almadan önce ihtiyacım mı var, yoksa sırf kendimi tatmin etmek için mi almak istiyorum diye düşünürüm genelde ben. İkincisiyse, almadığım için o an içimde kalsa da, birkaç gün geçtiğinde almadığım şeyin eksikliğini de hissetmediğimi görüp, bilinçli bir tüketici olmanın haklı gururunu yaşarım.Arada şımarıklık yapmıyor muyum, tabi ki yapıyorum ama kendimi tuttuğum günleri sayarsak, o kadarını da hak ediyorum bence. Yok bana hiçbiri sökmez diyorsan, vadeli hesap aç. Belki vadeyi bozma fikri vazgeçirir seni. Ya da daha büyük bir şey almak için para biriktirme fikrine odaklan. Altın al ya da... O da olmadı senin adına biriktirmesi için paranı güvendiğin birine emanet et. Eş, anne, baba, kardeş... vs gibi...
Bende öyle yapıyodumAy ne guzel
Ben gizli gizli yiyorum oglandan hhahaha
Ama cozum degil tabiisi en dogrusu senin yaptigin
ah ah canımız çıkıyo borç bitene kadar bak 4 yıla girdik arpa boyu kadar yol alamadıkEv borcuna giren arkadaşlar nasıl dayanıyorsunuz hakkaten 10 yıl genelde duyduğum süre. Dile kolay
İşin yoksa o halıyı serecek yer ara bi de evdeHalı almışım halı. Hani geçerken alınacak birşey değil ki alıp çıkayım
O psikoloji anlatilmaz yaşanır.
Şöyle kiEv borcuna giren arkadaşlar nasıl dayanıyorsunuz hakkaten 10 yıl genelde duyduğum süre. Dile kolay
Harcadıktan sonra pişmanlık, suçluluk duymuyor musun peki? Eğer duyuyorsan, bir şeyi almadan önce o hissi düşün. Öyle bir his yoksa, o zaman gezme, görme, alma. Bir şeyi almadan önce ihtiyacım mı var, yoksa sırf kendimi tatmin etmek için mi almak istiyorum diye düşünürüm genelde ben. İkincisiyse, almadığım için o an içimde kalsa da, birkaç gün geçtiğinde almadığım şeyin eksikliğini de hissetmediğimi görüp, bilinçli bir tüketici olmanın haklı gururunu yaşarım.Arada şımarıklık yapmıyor muyum, tabi ki yapıyorum ama kendimi tuttuğum günleri sayarsak, o kadarını da hak ediyorum bence. Yok bana hiçbiri sökmez diyorsan, vadeli hesap aç. Belki vadeyi bozma fikri vazgeçirir seni. Ya da daha büyük bir şey almak için para biriktirme fikrine odaklan. Altın al ya da... O da olmadı senin adına biriktirmesi için paranı güvendiğin birine emanet et. Eş, anne, baba, kardeş... vs gibi...
Neden arpa boyu kadar yol alamadınız ki? Borçtan kalan miktar yetmiyor mu? Ben bi yere 10 yıllığına mahkum olma hissinden korkuyorumah ah canımız çıkıyo borç bitene kadar bak 4 yıla girdik arpa boyu kadar yol alamadık
Bende öyle yapıyodum
Ama büyüdükçe cadılaşıyolar
Senin ki yürüsün, seni yakalar
Ben bi de eşime de yasak diye bıraktım, canı çeker yazık
Altin hesabi nasil oluyor canim?Maasim akbanka yatiyor orda var mi altin hesabi?Hayırlısı olsun
Altın hesabı olabilir belki birikim için
TL olunca daha kolay oluyo harcaması : )
Tüketime çılgınca hizmet etmek dünyanın en büyük suçlarından biri zaten.Vallahi çok para harcayınca kendimi dünyanın en büyük suçunu işlemiş gibi hissediyorum
Bizde pis boğaz olan benimBizim babamiz cok pisbogaz, beni birakir abur cuburu birakmaz
kork zaten bankadan çekmiş benim ki faizi en çok zorladı bizi eşim 6-7 ay maaşını kesintili aldı oda anca eve yetti 45 bin borç vardı evlendiğimizde şimdi ancak yarıladık işte bizim ocağımıza incir ağacını diken bi de eski iş yeri oldu allahtan değiştirdi belki biraz daha rahat oluruzNeden arpa boyu kadar yol alamadınız ki? Borçtan kalan miktar yetmiyor mu? Ben bi yere 10 yıllığına mahkum olma hissinden korkuyorum
Her bankada vardır sanırımAltin hesabi nasil oluyor canim?Maasim akbanka yatiyor orda var mi altin hesabi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?