- 16 Aralık 2011
- 13.791
- 13.671
- 498
- Konu Sahibi Vivezlavie
-
Kenara koyduğum parayı unutamıyorum , bütün mesele bu
nasıl yani ablanız evliykenmi gönderdi ablanızaBen Avm ye falan gitmemekte buldum çareyi. Kıyafet olayında kapsül gardrop modasını takip edebilirsin belki. Bişey alacağım zaman ilk anda karar vermiyorum ben, işlevsel mi. Kaç defa giyerim, ne kadar dayanır falan. Yeme içme olayında da dışardan yememeye özen gösteriyorum, evden bişey hazırlıyorum. Sabah kahvaltıyı sağlam yapıp çıkıyorum, abur cuburla bisküvi dahi yiyemeyecek kadar aram yok. Hurma, badem,fındık, üzüm taşıyorum ya da iş yerinde çekmecemde onlardan bulunduruyorum. Para biriktirme işine gelince Maaşı alır almaz bir yere belli bir miktar atıp yok saymak mantıklı olabilir. Son 4 ayda yaptım bunu mesela. Bireysel emeklilik gibi birşey de yapabilirsin bak ya da annen varsa tutumlu ona ver. Benim ablam öyle yapardı, her ay bir altın alıp anneme yollardı
Ben tutumluyum bence
Avm kalabalık diye sevmem
Modayı da takip etmem
Yaz geliyosa atıyorum converse alırım
Kış geliyosa bot
Öyle işte ihtiyacıma göre
Bazen saçmaladığım olur, aman ne saftriksin Bir-Dost kendine gel derim, gelirim
Ama kullanışlı şeyler alırım genelde
Sen neye harcıyosun mesela konu sahibi ?
bende araba borcuna girmeyi düşünüyorum,uykukaım gıder dıye çekınıyorum
Evet evliyken gönderdi ama anneme. Saklasın diye. Kocası onun rızası olmadan her eline geçeni annesine veriyordu. O da birikim yaptı kendincenasıl yani ablanız evliykenmi gönderdi ablanıza
kız sen beni ölmeden mezara sokacan,öde öde bıtmez,ayol yok kız dur,iki günlük dunya,araba alayım ben :)Araba borcu yerine ev borcuna girin
Ivir zivir yiyecekler, kiyafet vsNe aldın ihtiyaç dışı
Abur cubura bende bayılırımBen sürekli yemek için harcıyorum.
Abur cubur kebaplar vs.
Sonra gidiyorum bakım ürünleri alıyorum.
En çok bu ikisine gidiyor
Al sana arabanın Km satış seviyesine geldi bile.Bu tür yatırımlar yapmak için biraz birikim olmalı. Ev neyse de durumlar kötüyse araba için uzun vadeli ödemeler bana mantıksız geliyor.
Gitmeyin arkadaşlar gitmeyin hatta geçerken bakmayın bile magazaya. 2-3 ay önce English Home'un önünden geçerken,her zaman olduğu gibi içeride kalabalık bir grup gördüm "ne alıyorlar acaba bir bakayım,almam "dedim. Kendimi koltukaltimda halı,elimde poşet arabaya giderken buldumHalbuki ihtiyacımda yoktu,oradaki kalabalıktan,kapışılmasından etkileniyoruz kesin,başka bir açıklaması olamaz. Halbuki yürüyüp gitsem,içeri girmesem,o halde olmayacaktım. O gün eve gelince dedim ki,ihtiyacın yoksa girme mağazaya ,kendi kendime,uyguluyorum şu an.
kız sen beni ölmeden mezara sokacan,öde öde bıtmez,ayol yok kız dur,iki günlük dunya,araba alayım ben :)
öle deme kız arabasız çok zorlanıyorum,işime her gün yemek getiriyorum evden,zor oluyor artık benım içinahahah
Arabada farksız inan bana
Eve abur cubur alma, bebekler de alışıyor hemenIvir zivir yiyecekler, kiyafet vselim durmuyor be canim
Abur cubura bende bayılırım
Hatta 29 yaşına kadar böyle geldim diyeyim hamilelik dahil bırakamadım şunları
Ama son bi kaç aydır eşimde tansiyon çıktı, tuzu abur cubur vs. kestik
Eve almayınca bırakabiliyomuş insan ( ben yesem canı çeker yani, o yüzden eve almıyorum )
Kebabı da öğlen yemek kartınla ye mesela
Bakım ürünleri ben sevmem, senin ilgin var demek ki. Onları da azaltmaya çalış içeriklerine bak, en az zarralıları seç
Mesela koltuk altı ürünlerinde alüminyum içerenler var, ona dikkat et.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?