• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ELDE PARA TUTMANIN YOLLARI

Ayın 15'i klişeleri :) valla ben de hiç tutamıyorum ya. senede 1 kere arabamın modelini yükseltiyorum kredi çekip onu ödüyorum öyle bişilerin sahibi oluyorum. tavsiye ederim :)

Vallahi bende araba borcu ödüyorum ama çok zor ödemesi , beni 2 senedir bitirdi resmen bitirdiiiii :KK43::KK43:

Vallahi bende araba borcu ödüyorum ama çok zor ödemesi , beni 2 senedir bitirdi resmen bitirdiiiii :KK43::KK43:

Al sana arabanın Km satış seviyesine geldi bile.:KK53: Bu tür yatırımlar yapmak için biraz birikim olmalı. Ev neyse de durumlar kötüyse araba için uzun vadeli ödemeler bana mantıksız geliyor.

Ben Avm ye falan gitmemekte buldum çareyi. Kıyafet olayında kapsül gardrop modasını takip edebilirsin belki. Bişey alacağım zaman ilk anda karar vermiyorum ben, işlevsel mi. Kaç defa giyerim, ne kadar dayanır falan. Yeme içme olayında da dışardan yememeye özen gösteriyorum, evden bişey hazırlıyorum. Sabah kahvaltıyı sağlam yapıp çıkıyorum, abur cuburla bisküvi dahi yiyemeyecek kadar aram yok. Hurma, badem,fındık, üzüm taşıyorum ya da iş yerinde çekmecemde onlardan bulunduruyorum. Para biriktirme işine gelince Maaşı alır almaz bir yere belli bir miktar atıp yok saymak mantıklı olabilir. Son 4 ayda yaptım bunu mesela. Bireysel emeklilik gibi birşey de yapabilirsin bak ya da annen varsa tutumlu ona ver. Benim ablam öyle yapardı, her ay bir altın alıp anneme yollardı :KK66:

Kenara koyduğum parayı unutamıyorum , bütün mesele bu :KK70:

7. Calisma yilimi geride biraktim.Ilk defa hayatimda bu sene kenara para attim.O da su sekilde.Internet bankaciligindan altin hesabi actim.Ne zaman tum kira,faturalar,ekstreler odeniyor kalan paranin bir kismiyla gram altin aliyorum.Simdiye kadar 9 gr birikmis..Benim gibi elinde para tutamayan biriyseniz bu yol en iyisi.

Bunu araştıracağım , iyi fikir olabilir :)

En güzeli borca girin
Maaştan bir kısım borca girince, elde kalanla idare edersiniz
Bi ev konun vardı sanki, ne oldu o iş bilmiyorum
Bir kaç tane borç var zaten bir de bazı şeylerde kendimi frenledim,mesela parfüm filan almıyorum bitene kadar :)
Ev alınsa 10-15 sene bir şeyler feragat edeceğiz en önemlisi faize bulaşacağız. Kalsın dedik şimdilik.

Bir kaç tane borç var zaten bir de bazı şeylerde kendimi frenledim,mesela parfüm filan almıyorum bitene kadar :)
Ev alınsa 10-15 sene bir şeyler feragat edeceğiz en önemlisi faize bulaşacağız. Kalsın dedik şimdilik.
Hayırlısı olsun
Altın hesabı olabilir belki birikim için
TL olunca daha kolay oluyo harcaması : )

benim elime kimse su dökemez,ama bende artık çokkk bunaldım,bir daha dünyaya gelmicem deyıp harcamaya başaldım,anam neymiş yıllarca para bırıktıcem dıye kendıme ettiğim eziyet,hoş huy çıkmıyor yınede atıyorum kenara,:)

benim elime kimse su dökemez,ama bende artık çokkk bunaldım,bir daha dünyaya gelmicem deyıp harcamaya başaldım,anam neymiş yıllarca para bırıktıcem dıye kendıme ettiğim eziyet,hoş huy çıkmıyor yınede atıyorum kenara,:)
Herşeyin ortası karar

ben canım yanımda nakit taşımam 20tl falan olur ya bankaya koyarım oda tehlikeli her yerde debit kart geçiyor :KK66:artık
en güzeli bankada dolar yada altın hesabı yaptırmada birikim hesabı açmak
kendine limit belirle ben öyle yapıyorum en azından frenleyebiliyorsun bi ara çok açıldım ben ne yapıyorum dedim
limiti arada geçtim tabi

Bu altın hesap işini mutlaka deneyeceğimm

valla para harcamanın sınırı yok.
varsa günde 100 bin de harcanır.
mesele bunları ödeyecek gücünüzün olması.

ben eskiden marka şeylere çok para harcardım.
ama artık yeterince aldım bence, böyle düşünüp uzak durmaya çalışıyorum.
çünkü lüksün,markanın sonu yok.
gerçekten çok klasik olacak ama hepimiz kapitalist dünyanın köleleriyiz.
birileri üç kuruşluk şeyleri onca paraya bize dayıyo ve biz bu tuzağa düşüyoruz.
62 süper zengin dünyanın geri kalan yarısından daha fazla servete sahipmiş
bunu düşünerek alışveriş yaptığında insanın alası gelmiyor

Evet doğru bir bakış açısı aslında

İhtiyaç dışı şeyler almadan önce 50 kere düşünürüm.Savurgan değilim cimri değilim ama tutumluyum.
Kumbaraya bozukları atmakla başlayabilirsiniz.yada yanınıza belli bir miktardan fazlasını almayın.

Valla ben onu deniyim dedim , 1 hafta sonra kumbarayı açtım :KK70::p:p:KK70::KK70:

Back