El titremesi ve evlilik

Bunun İçin ameliyat olup iyileşen bile var, nöroloji ve beyin cerrahiye gidin, büyük üniversite hastanelerine, belki bi çaresi vardır

Yaşım sizden oldukça büyük. Ve ben bu hayatta evliliğin tamamen şans ve kısmet işi olduğunu biliyorum artık. Yıllarca evlenmek istiyorum diye deliye dönen, güzel, kariyerli, varlıklı arkadaşlarım oldu. Kimisi evlenmedi, kimisi berbat evlilik yapıp evlenmeye töbe ederek boşandı. Berbat kişilikli, eğitimsiz, cahil, ortalık karıştırıcı, yüzüne bakmak istemediğiniz bazı insanlar melek huylu, kaliteli adamlarla evlendi, adamın hayatını zindan etmeye devam ediyor. Geçen bir arkadaşım pandemiden önce gittiği bir düğünü anlattı. Gelin Hanım yüzü çok güzel, kolları ve bacakları olmayan bir kadınmış. Damadın hiç bir engeli yoktu ve süper yakışıklı bir çocuktu diyor. Ve çok mutlu bir evlilikleri var, inan herkes onların birbirine sevgi ve saygılarına hayran diyor. İnşAllah ömür boyu mutlu olsunlar

Siz lütfen rahatsızlığınızı bu anlamda engel olarak düşünüp üzülmeyin. Çünkü kısmetiniz açıksa, karşınıza düzgün ve iyi insanlar çıkarsa, çıkan kısmetlerinizi iyi değerlendirir, durumunuzu doğru anlatırsanız eminim hiç bir şey mutlu bir evlilik yapmanıza engel olamaz.
Sizin gibi değil ama farklı engel ve rahatsızlıkları olan iki ayrı arkadaşım da evli ve mutlular. Birisinin eşi ben yardım edemem çünkü hem anlamam hem de işim çok ağır dediği için evde yatılı sürekli yardımcısı var, diğerinin evde yatılı olmayan, her gün üç saat gelip işlerini yapıp gerektiğinde ikramlarını hazırlayıp misafirlerini de ağırlayan bir yardımcısı var. Eşi de sevinerek her işe el atan bir adam gibi adam

Öyle başıma kalkılır mı gibi düşüncelerden de kurtulun. Karşınızdaki adam olamamış biriyse dört dörtlük de olsanız gözünüz üstündeki kaşınız bile başa kakılıyor.Öyle insanlar zaten hayatlarımıza hiç yaklaşmasın Düzgün insansa da zaten kandırılmamış, kaçırılmamış, özel durumunuzu bilerek ve severek kabul etmiş, hiç bir şeyi sorun etmeyecektir.

Kısmetiniz açık olsun ve hayat güzel insanlar çıkarsın karşınıza önemli olan sadece bu inanın.

Karşınıza iyi insanlar çıksın. Oyle mutlu mesut olursunuz ki. Neden olmayasiniz

Aile olmak hayatı paylaşmak demek zaten, bugün sizin yardıma ihtiyacınız olur, yarın belki de onun. Nasıl arkadaş çevrenizde ve çalışma hayatında bu durumu kanıksamış iseniz, evlendikten sonra da endişelendiğiniz durumlar bir şekilde ortadan kalkar. Sadece insan içinde bulunacağı durumu hayal ederken biraz olumsuz düşünüyor, fakat işin içine girdiğinde “o kadar da zor değilmiş ya.” diyorsun :)

Kendinizi idare edilmesi gereken biri olarak görmeyin.

Evlilik sonrasi sorun yasamazsiniz, kimseye corba servis etmek icin yasamiyorsunuz sonucta.
Mesela yemegi siz yaparsiniz esiniz sofrayi kurar servisi yapar kaldirir.
Suanki cevreniz bilip destek oluyorken hayat arkadasinizin destek olmayacagini niye dusundunuz ki? Oyle birini zaten almayin hayatiniza.

Benim ellerimde de titreme var. Sizinki kadar yoğun değil. Ne zaman titreyeceği de belli olmuyor. Heyecanlandığım zamanlarda kesin titriyor. Ama durup dururken mesela evde kumandayı uzatırken de titrediği oluyor farketmiyorum bile... Eşimle ilk buluştuğumuz gün anlamadığı bir konu vardı ona ders anlattım. Heyecandan ellerim çok fazla titredi hatta heyecan yapma sakin ol demeye basladı Bende bu durumdan ona bahsettim. İkram vs bu tarz şeylerin de üstüne gittim alıştığım ortamlarda titrememeye başladı. Ama ortamda yabancı biri varsa titreme ihtimali oluyor heyecan yapıyorum kontrol etmeye çalışıyorum.

Evlilik gibi bir durumunuz olursa herkes anlayışla karşılar diye düşünüyorum. En büyük korkum isteme günü ellerimin titremesi idi çok şükür o gün titremedi.

Bahsettiğiniz ilacı bende kullandım bende de Bi işe yaramadı. Farklı bir nöroloji uzmanına daha danışın. Bana nörolog seninki psikolojik demişti. Psikolojik olduğunu sanmıyorum mesela kumandayı anneme uzatırken neden titresin ki. Farkında bile olmamıştım annem söylemişti. Ama dediğim gibi biraz yönetmek bizim elimizde olabilir. Herhangi bir hastalık geçirmedim bu arada. Şifalar diliyorum

Benim de bazen daha iyi gibi oluyor ama bilmiyorum stres de etkiliyordur muhtemelen. Teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun.

Teşekkür ederim en iyisi kısa zamanda yeniden bir doktora görünmek galiba. Size de geçmiş olsun.

Aynen belli başlı ilaçları yazıp gönderiyorlar. İnşallah bir çözüm bulunur, şifaya kavuşuruz. Size de çok geçmiş olsun teşekkür ederim.

Umarım şifasını bulursunuz başka doktorlara da gidin, peş etmeyin. Benim öyle sorunum yok ama hizmet bekleyen de yok kendimi öyle bir duruma sokmadım. Tüm erkekler veya aileleri öyle diye düşünmeyin öyle olanlarla da sizler evlenmeyin ki gen aktarilmasin. Doğru kişi karşınıza çıkar.. yanlış kişiler de kimin karşısına çıkarsa çıksın hemen fark edilip def edilir umarım. Def edilmezlerse anlamıyorlar zaten yanlış olduklarının

Şu an bir tedavisi mevcut değil. İsim yapmış bazı doktorlara gidildiğinde bile genelde yazılan ilaçlar aynı. Sadece daha ileri seviyedeki ( yemek yemekte, kıyafetlerini giymekte vb. aşırı zorlanan) hastalar için bazı ameliyatlar mevcut Gamma Knife, beyin pili takmak gibi. Esansiyel tremora yönelik hastalar için ise iki tane ilaç onay bekliyormuş onları bekliyorum ben de.

Allak kolaylık versin diyorum sizin için de

Sizin durumunuzla alakasiz belki ama parkinson hastasi bir müşterim ki hem elleri titriyordu hemde basini sabit tutamıyordu yurt disinda oldugu bir ameliyatla sagligina kavuştu. Detaylara hakim degilim ama bir fikir olmasi açısından yazdım

Çok teşekkür ederim :) O kişi karşıma çıkarsa bir salaklık edip def etmem inşallah

Özelden bana gittiğiniz doktoru ve kullandığınız ilacı yazabilir misiniz?

Gamma knife, beyin bili, dbs tarzı ameliyatlar mevcut ama ileri seviyedeki hastalara öneriliyor daha çok. Çay
kahve ikramı yapmak dışında öyle kafama takacağım sorunlarım yok çok şükür ama bu bile yaşam kalitemi düşürüyor.

Aşkın, sevginin yaşı yok. Bu yaştan sonra ile başlayan düşünceleri kafanızdan atmalısınız. Karşılıklı sevgi olduktan sonra bahsettikleriniz sorun olacak şeyler değil.
En basitinden istemede kahve ikramını kendinize dert etmişsiniz. Ben bir tek eşime ve bir iki büyüğe ikram etmiştim. Diğer kişilere başkası ikram etmişti. Hiç etmesem de olurdu.
Kimseyi evde ağırlamak için özel çabaya girmiyorum. Pandemiden önce tüm misafirlerimi evde değil restoranlarda ağırlardım. Kendimi yormam eşim de hak verir.
Ben bir evliliği idare etmenize engel bir şey göremedim. Hem tek başınıza değil eşinizle idare etmelisiniz.

Ettim diyosun ama Sen kendini kabul etmemissin böyle . Sen böyle düşünürsen başkası da kabul etmez. Çekim yasasını arastır olumlama yap bilinç altını temizle. Hatta cekim yasası enerji çalışmalarıyla sorun demim gayet normal ama ondan kurtulma ihtimalin de var. Ayrıca ho-ponopono tekniğine bak. Birde yaş geçti kimse almaz kabul etmez zart zurt deme. Herkesin herseyin bir alıcısı vardır bu hayatts. Önemli olan da o degil ayrıca senin kisiligin yüreğin.

Bunun İçin ameliyat olup iyileşen bile var, nöroloji ve beyin cerrahiye gidin, büyük üniversite hastanelerine, belki bi çaresi vardır
O ameliyatlar daha çok ileri seviyedeki hastalar için öneriliyor. Benim durumdakilere genellikle ilaç tedavisi öneriliyor. İki ilaç üzerinde çalışmalar varmış şu anda onları bekliyorum. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…