- 29 Ocak 2018
- 58
- 52
- 34
-
- Konu Sahibi BerzahLeyla
İşte titreye titreye de olsa işimi halledebilecek durumda olsam amenna yeterdi banaCanım geçmiş olsun öncelikle bende de anksiyete bozukluğu var o yüzden bende heycanlandığım zaman ellerim çok titriyor benim ki insanlarla fazla haşır neşir olunca oluyor ama ben takmamayı öğrendim çünki kalbinde kötülük olanlar illaki bi kusur buluyor bi ara mesleğinden dolayı kan almada çalıştım benim için çok zordu akşama kadar yüzü geçkin insanla uğraşıyordum ellerim tir tir titriyordu ilk zamanlar çok eleştiren oldu lavaboya gidip ağlıyordum ama insan herşeye alışıyor üstüne gittikçe yendim hala titriyor ama azaldı evlendim ayrıca eşimin ailesi fark ettiler bu durumu sarılıyorlar ben titriyorum çay götürüyorum mesela titriyorum tuhaf tuhaf bakıyorlar dı tek elimle götüremem mesela iki elimle tutuyorum oda olmadı alıyorum tepsiye koyuyorum hemde nezaketen tepside getirmek daha güzel oluyor bide Allah dağına göre kış veriyor derler ya eşimin eli de titriyor hatta dururken titrer ikimizinkide sinirsel biri bişey dese savunur ayrıca benimkide titriyor diye çok uzatmayım hiç bir kusurun olmasa bile insanlar kusur buluyor sen izin verirsen ama dimdik durursan kimse bişey diyemez inşallah seninde karşına seni anlayan olduğun gibi kabul eden birisi çıkar
Evet doktorlara çok gittim. Geçmişimde menenjit hikayesi olduğu ve tireme dışında diğer başka sorunlarım ( konuşurken ağız eğriliği, genel denge problemi) da olduğu için daha çok ilaç verip gönderdiler. Yani benimki tanımı olan bir hastalık değil ben bir şekilde durumu kabul edip olabilecek en iyi şekilde hayatımı sürdürmeye çalışıyorum bir yandan da benim gibi benzer sorun yaşayanların bulunduğu gruplarda son çıkan tedavi ve ilaçları takip ediyorum. Henüz yeni bir gelişme yok maalesef.Bunun için doktora gittiniz mi? Kuzenimde de benzer bir çocukluk hastalığı hikayesi sonucu el titremesi ve terleme sorunu vardı. Yıllarca çekti. En son kırk yaşından sonra bir doktor kardiyolojiye yönlendirmiş. Minnacık bir kalp hapının yarısını alıyor her sabah şikayetleri tamamen bitti son birkaç senedir. Kalbinde sorun yokmuş bu arada, sadece titremeleri azaltsın diye öyle bir tedavi yöntemi bulmuşlar.
Umarım hakkımda hayırlısı olur. Teşekkür ederim.Bilmez olur muyum..
Eşimin ailesi gayet vicdansız, bencil insanlar.
Topuna gıcığım:)
Aynen sizin gibi ağızlarının payını verir yedi kat elden el gibi muamele ederim..
Yürüyor yani böyle de..
Sizden daha değerli değil kimsenin beklentisi falan..
Eşinizle birbirinize destek olun yeter.
Bunun için önce şans vermek lazım tabi :)
Sizi anlıyorum. Çok yakın bir arkadaşım benzer durumlardan müzdaripti.
Yalnız siz durumu böyle kabul etmişsiniz. Bir kaç doktora daha gid
Var olan ilaç ve tedaviler daha kötü durumdaki hastalar için etkili oluyor genellikle. Aslında doğrusunu söylemek gerekirse deneme yanılma yöntemi ile kullanılan ilaçları kullanmak istemiyorum. Bu hastalık (esansiyel tremor diyelim) için üretilen ilaçları bekliyorum. Belki sporun faydası olabilir diye düşünüyorum o da benim tembelliğim galiba daha başlayamadım. Arkadaşınız şu an ne durumda ilaç kullanıp fayda sağladı mı?Sizi anlıyorum. Çok yakın bir arkadaşım benzer durumlardan müzdaripti.
Yalnız siz durumu böyle kabul etmişsiniz. Bir kaç doktora daha gidin. İlla bir yolu bulunur. Hiç olmadı tamamen geçmese bile azaltılır.
Türkan Şoray'a bayılırım bu durumunu da biliyorum. Ama o elleri titrese bile bir bardak tutup rahatça içeceğini içebiliyor ya da bir şey ikram edebiliyor üstelik bir de kameralar önünde. Ben bunları çok zorda kalınca yapıyorum ama ecel terleri dökerekÖncelikle Allah şifa versinEl titremesi diyince aklıma hep Türkan Şoray gelir.Benim gibi farkedenler mutlaka olmuştur.Türkan hanım o el titremesiyle nice güzel filmler bıraktı hafızalarımızda. Ve evlendi de çocuğu da oldu. Neyden geri kalmış ki siz kalasiniz. Bu cekincenizle barışık olursanız bence hayranlık bile duyulabilirsiniz.Karsinizdaki insanların düşüncesi size göre şekillenir.
bu tarz şeyler insanın hayatını sadece kişinin bakış açısı kadar etkiliyor. ellerinizin titremesi evlilik için engel değil. Kolları bacakları olmayıp evlenen ve bebekleri olan insanlar da var. örneğini de atayımEl titremesi ve evlilik durumu ilk başta alakasız gibi görünebilir kızlar ama hiç de öyle olduğunu düşünmüyorum.
Yenidoğan bebeklik döneminde havale-menenjit başlangıcı geçirmisim( başlangıcı hayatımı böyle b.. ederken kendi ne yapardı bilmem, Allah geçiren herkesin yardımcısı olsun.) Bu sağlık sorunumdan kaynaklı bazı marazalarim var. Öncelikle ellerim titriyor. Özellikle bir şey içerken çok zorlanıyorum. Bu nedenle ikramları geri çevirmek durumunda kalıyorum çoğu zaman. Bir nebze eger masada oturuyorsam sıkıntı yok mesela bana ikram edilen bir çayı uzanıp da alamam ama masaya koyulması benim için daha iyi. Çay, kahve, çorba, sulu yemek gibi servisleri kesinlikle yapamıyorum. Diğer işlerimde eğer çok el inceliği isteyen bir durum yoksa kendim hallediyorum. Bu arada bu titremelerim normal dururken değil de bir iş yapmaya çalıştığımda oluyor. Heyecanlı bir yapım vardır ama evde tek başına iken de aynı sorunları yaşıyorum yani sosyal fobiyle filan bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Hormonlarım normal hipertiroidi ya da guatr hastalığım yok. Tamamen beyinsel kaynaklı ve bir tedavisi de yok. Zamanında doktora gittim d.....l isimli ilacı kullandım ama pek faydası olmadı.
Velhasıl kelam ben bu durumda bir şekilde yaşamaya alıştım. Çalışıyorum arkadaşlarım bir sosyal çevrem var. Ama yaşımdan dolayı bir evlilik baskısı görmeye başladım çevremden. Aslında ben de evlenmek istiyorum ama bu titreme durumu bana engel oluyor. Bu yüzden çıkan taliplerle görüşmek bile istemiyorum. Kız istemede kahve ikramından başlayın her adım benim için eziyet gibi geliyor. Anca seven birisi beni bu şekilde ister ama o yaşı da geçtik artık bundan sonra olursa anca görücü usulü çevrenin bulması ile olur gibi geliyor. Aklım o kadar karışık ki düşünmekten yoruluyorum. Bir evliliği yürütebilir miyim bilmiyorum. Belki bazılarına bu sözüm yanlış gelecektir ama evlenince eş de ailesi de sizden ikram bekliyorlar. Her işe kosturun istiyorlar. Ben misafir ağırlamayı ikram yapmayı filan becerebilen birisi değilim. Evime gelen yakın arkadaşlarım durumumu bildikleri için yardımcı olurlar birlikte hallederiz. Ama evlenince o is öyle olmaz. Diyelim oldu anlayışlı birine denk geldim bunu da ben kendime yediremezmisim gibi hissediyorum.
Sanırım biraz uzun yazdım yazsam daha da neler yazardım ama sizi sıkmak istemiyorum. Geliyorum şimdi asıl soruma çevrenizde benim gibi olup evlilik yürüten birisi var mı? Eşi ve ailesi tarafından olduğu gibi kabul edilen ve destek gören, yuva kuran birileri belki bana umut olur. Yoksa bir ömür bekar kalmaya niyetli gibiyim.
Bence önyargılı yaklaşıyorsunuz. Bir kaç doktora gidip görüş alın.Var olan ilaç ve tedaviler daha kötü durumdaki hastalar için etkili oluyor genellikle. Aslında doğrusunu söylemek gerekirse deneme yanılma yöntemi ile kullanılan ilaçları kullanmak istemiyorum. Bu hastalık (esansiyel tremor diyelim) için üretilen ilaçları bekliyorum. Belki sporun faydası olabilir diye düşünüyorum o da benim tembelliğim galiba daha başlayamadım. Arkadaşınız şu an ne durumda ilaç kullanıp fayda sağladı mı?
Bende de bu durum var ama benimki sosyal fobiden kaynaklı evliyim bu arada evlilikte pek sorun olmuyor ama iş hayatımda sıkıntı oluyor,10 yılı devirdim iş hayatımda inşallah artık düzelirim diye umut ediyorum eskiye göre daha iyim bi şey yiyip içerkenki durum bayağı azaldıEl titremesi ve evlilik durumu ilk başta alakasız gibi görünebilir kızlar ama hiç de öyle olduğunu düşünmüyorum.
Yenidoğan bebeklik döneminde havale-menenjit başlangıcı geçirmisim( başlangıcı hayatımı böyle b.. ederken kendi ne yapardı bilmem, Allah geçiren herkesin yardımcısı olsun.) Bu sağlık sorunumdan kaynaklı bazı marazalarim var. Öncelikle ellerim titriyor. Özellikle bir şey içerken çok zorlanıyorum. Bu nedenle ikramları geri çevirmek durumunda kalıyorum çoğu zaman. Bir nebze eger masada oturuyorsam sıkıntı yok mesela bana ikram edilen bir çayı uzanıp da alamam ama masaya koyulması benim için daha iyi. Çay, kahve, çorba, sulu yemek gibi servisleri kesinlikle yapamıyorum. Diğer işlerimde eğer çok el inceliği isteyen bir durum yoksa kendim hallediyorum. Bu arada bu titremelerim normal dururken değil de bir iş yapmaya çalıştığımda oluyor. Heyecanlı bir yapım vardır ama evde tek başına iken de aynı sorunları yaşıyorum yani sosyal fobiyle filan bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Hormonlarım normal hipertiroidi ya da guatr hastalığım yok. Tamamen beyinsel kaynaklı ve bir tedavisi de yok. Zamanında doktora gittim d.....l isimli ilacı kullandım ama pek faydası olmadı.
Velhasıl kelam ben bu durumda bir şekilde yaşamaya alıştım. Çalışıyorum arkadaşlarım bir sosyal çevrem var. Ama yaşımdan dolayı bir evlilik baskısı görmeye başladım çevremden. Aslında ben de evlenmek istiyorum ama bu titreme durumu bana engel oluyor. Bu yüzden çıkan taliplerle görüşmek bile istemiyorum. Kız istemede kahve ikramından başlayın her adım benim için eziyet gibi geliyor. Anca seven birisi beni bu şekilde ister ama o yaşı da geçtik artık bundan sonra olursa anca görücü usulü çevrenin bulması ile olur gibi geliyor. Aklım o kadar karışık ki düşünmekten yoruluyorum. Bir evliliği yürütebilir miyim bilmiyorum. Belki bazılarına bu sözüm yanlış gelecektir ama evlenince eş de ailesi de sizden ikram bekliyorlar. Her işe kosturun istiyorlar. Ben misafir ağırlamayı ikram yapmayı filan becerebilen birisi değilim. Evime gelen yakın arkadaşlarım durumumu bildikleri için yardımcı olurlar birlikte hallederiz. Ama evlenince o is öyle olmaz. Diyelim oldu anlayışlı birine denk geldim bunu da ben kendime yediremezmisim gibi hissediyorum.
Sanırım biraz uzun yazdım yazsam daha da neler yazardım ama sizi sıkmak istemiyorum. Geliyorum şimdi asıl soruma çevrenizde benim gibi olup evlilik yürüten birisi var mı? Eşi ve ailesi tarafından olduğu gibi kabul edilen ve destek gören, yuva kuran birileri belki bana umut olur. Yoksa bir ömür bekar kalmaya niyetli gibiyim.
İyinin her zaman bir üstü iyi bir durum vardır. Kesinlikle kıyas yapmayın. Doğrudur , mutlaka bakıyorsunuzdur. Ben sadece vazgeçmeyin ve umursuzluğa kapılmayın diye dedim.Merak etmeyin inanın çok araştırıyorum, yeni tedaviler ilaçlar var mıdır diye. Ama bu tarz hastalıklarda ilk müdahale ve o zaman alınan tedaviler çok önemli. Beyin temelli üstelik sorunun nereden kaynaklı olduğu tespit edilemeyen hastalıklarda tedavi imkanı da çok zor bulunuyor. Bir de eskiden insanlar şimdikiler kadar bilinçli değildi ben öldü diye gömülecekken kurtarılan bir bebek oldum. Diri diri gömülmekten kurtuldum ama şimdi bir farkı var mı desem nankörlük etmiş olurum. Bir çok kişinin isteyip de yapamadıklarını yaptım. Çabaladım hiç vazgeçmedim. Ama bazen bambaşka bir hayatım olabilirdi düşüncesine engel olamıyorum ve hayattan soğuyorum. İki uç arasında gidip gelmek çok yorucu. Yani derdim sadece evlilik değil ama bu aralar ağır basan mevzu bu özellikle çevremin de baskısıyla.
Ben defalarca nörolojiye gittim elini uzat diyorlar uzatıyorum titremiyor diyorlar ve bi tedavi uygulanmayacaklarını söylüyorlar umarım konu sahibi çözüm bulur ha benimki o kadar ileri değil ince işlerde titriyor inşallah zamanla yeneriz gerçekten hayat kalitesini bayağı düşüren bi şeyYaşam kalitenizi düşüren bir sağlık sorununuz varken bunu bir başkası için değil kendiniz için tedavi olmalısınız bir kere tedaviden memnun kalmayınca pes etmişsiniz artık tıp çok ilerledi ilerisi için tekrar tedavi yöntemleri araştırın bence en azından bir nöroloji uzmanı ile görüşün derim çok geçmiş olsun Allah sifanizi versin
Geçende haberlerde gençler parkinsondaki el titremesi için kola takılan bi cihaz icat etmişlerdi bende onu bekliyorum:)Var olan ilaç ve tedaviler daha kötü durumdaki hastalar için etkili oluyor genellikle. Aslında doğrusunu söylemek gerekirse deneme yanılma yöntemi ile kullanılan ilaçları kullanmak istemiyorum. Bu hastalık (esansiyel tremor diyelim) için üretilen ilaçları bekliyorum. Belki sporun faydası olabilir diye düşünüyorum o da benim tembelliğim galiba daha başlayamadım. Arkadaşınız şu an ne durumda ilaç kullanıp fayda sağladı mı?
Öncelikle çok geçmiş olsun . Benimde sağlık problemimden dolayı el titremem vardı dediğiniz gibi bazen çay bile içemezdim şuan ilaç kullanıyorum ve titreme olayım çooook hafif var kimse farketmiyor bile. İyi bi nöroloji dr gidin bütün tahlilleri mr falan herşeyi yaptırınEl titremesi ve evlilik durumu ilk başta alakasız gibi görünebilir kızlar ama hiç de öyle olduğunu düşünmüyorum.