Berzah hanım bakın ben size bir anımı anlatayım.
Minikken akrabalarla şehirdışında tatile gitmişim, onlar da komşuları çağırmış. Yanımda da uzun siyah saçlı bir hanım var bol bol çocuklarını anlatıp durdu. Yok okulu seçememiş vs vs.
Misafir var, birşeyler vermek lazım. Neyse ki birisi bir köşeden Ülker Halleyleri bulmuş, elden ele dolaştırıyoruz.
Tam Halleyi uzatırken bir de baktım ki hanımın iki elinde orta 3 parmağı yok, sadece baş ve serçe parmakları var.
Ben de çocuk aklımla Halleyi açıp eline vereyim dedim, bana bir güldü, “uzat uzat” dedi. Sonra paketin ağzını eksik parmaklarının yerinde olan yumruların arasına alıp sürterek şak diye açtı, afiyetle yedi.
Konu da öyle kapandı. O anda aldığım ders bir işi yapmanın birden fazla yolu olduğu ve birisi yapamazsın derse de çok da takmamak gerektiği idi.
Yıllar geçti, bir hocamın (çocuklu evet) bir elinde de aynı sıkıntı vardı, 3 saniye “hmmm” diyip geçtik, ders notuna devam ettik.
Yani kahve servisi nasıl yapıcam diye evlenmekten kaçınılmaz, gerçek yaşamda seri çocuk geliyor ne evlenememesi. Başınızı dik tutun, ezilmeyin lütfen
.
Şimdi izninizle birkaç öneri buldum, siz değerlendirin.
1) Misafir yemeği için yok yaprak saymasıydı yok tatlı açmaydı yok mıymıydı biz uzun süre önce bıraktık zaten, elde titreme de yok.
Çok özel misafirse iri kemikli kolu mum alevinde kapalı tencerede pişirip nefis tandır olur. Pilavla servis edin, yanına bir salata olmadı hazır suböreği/tatlı, geçti gitti. Ete hayır diyecek Türk yok.
İnanın 20 çeşitli salatalı şekilli sofradan daha çok ilgi görüyor, çünkü içinde et var. Az olsun öz olsun.
2) Çay/Kahve için iki adımlı çözüm var.
Su tarafı için semaverli çay makinaları var, sıcak su oradan hazır gelecek.
Çay/Kahveyi rahat koymak için ise kahve damlatıcısı standları var, linkini koydum. Huni gibi ağzı var, minik bir bardağa değil de kocaman bir fincana koyuyormuş gibi hissedeceksiniz. Filtre kağıdı olmadan kullanırsınız hatta köpük bile ayarlanır.
Link
Filtre Kahve Demleme Seti & Yılbaşı ,doğum günü, sevgiliye, arkadaşa , hediye ürününün fiyatını öğrenmek ve online sipariş vermek için tıklayın!
www.ciceksepeti.com
Ayrıca çayı saplı bardaklarda ya da porselen setlerde sunarsınız, tutmanız kolay olur.
Diyelim ki o da olmadı, koyarsınız salona çift semaverli bir çay makinası, millet istediği kadar çayını bol bol alır. Bol bol için diye koydum dersiniz, servisi açık büfe yaparsınız millet çayı bol içiyoruz diye sevinir.
Yani yeter ki çare arayın, çözümü var bu 15 dakikada çıkanlar. Dıdının teyzesi dudak büker mi diye çekinmeyin.
Size evlenmek için gelenler billmiyor muydu ellerinizin titrediğini? Evet biliyorlardı ve size geldiler. Gerçek Yaşam dıdının teyzesinin dırdırından farklı işliyor.
Halleylerinizin bol olması dileğiyle.