- 28 Mart 2017
- 16.502
- 67.942
-
- Konu Sahibi BerzahLeyla
Anladim, umarim devasini bulursunuz , .evlilik kismina gelince sizi siz olarak seven biri zaten bu kisimlari takmaz,yine sizinkiyle alakasiz ve mukayese edilemez ama ben mesela sogan dograyamam. 3 oda otede olayim gozlerim saril saril akar, kizarir siser sonrasina migrenim tetiklenir. O yuzden 7 senelik evliligimde sogani hep esim soydu. Haftasonlari dograr buzluga atar lazim oldukca kullanirim.Gamma knife, beyin bili, dbs tarzı ameliyatlar mevcut ama ileri seviyedeki hastalara öneriliyor daha çok. Çay
kahve ikramı yapmak dışında öyle kafama takacağım sorunlarım yok çok şükür ama bu bile yaşam kalitemi düşürüyor.
Çay kahve ikram etmeseniz ne olur ki? Size ikram edenlere de masaya koymasını rica edebilirsiniz.Gamma knife, beyin bili, dbs tarzı ameliyatlar mevcut ama ileri seviyedeki hastalara öneriliyor daha çok. Çay
kahve ikramı yapmak dışında öyle kafama takacağım sorunlarım yok çok şükür ama bu bile yaşam kalitemi düşürüyor.
Yorumunuza nedense çok duygulandım, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Şansımı deneyeceğim, umarım her şeyin hayırlısı nasip olur.Yaşım sizden oldukça büyük. Ve ben bu hayatta evliliğin tamamen şans ve kısmet işi olduğunu biliyorum artık. Yıllarca evlenmek istiyorum diye deliye dönen, güzel, kariyerli, varlıklı arkadaşlarım oldu. Kimisi evlenmedi, kimisi berbat evlilik yapıp evlenmeye töbe ederek boşandı. Berbat kişilikli, eğitimsiz, cahil, ortalık karıştırıcı, yüzüne bakmak istemediğiniz bazı insanlar melek huylu, kaliteli adamlarla evlendi, adamın hayatını zindan etmeye devam ediyor. Geçen bir arkadaşım pandemiden önce gittiği bir düğünü anlattı. Gelin Hanım yüzü çok güzel, kolları ve bacakları olmayan bir kadınmış. Damadın hiç bir engeli yoktu ve süper yakışıklı bir çocuktu diyor. Ve çok mutlu bir evlilikleri var, inan herkes onların birbirine sevgi ve saygılarına hayran diyor. İnşAllah ömür boyu mutlu olsunlar
Siz lütfen rahatsızlığınızı bu anlamda engel olarak düşünüp üzülmeyin. Çünkü kısmetiniz açıksa, karşınıza düzgün ve iyi insanlar çıkarsa, çıkan kısmetlerinizi iyi değerlendirir, durumunuzu doğru anlatırsanız eminim hiç bir şey mutlu bir evlilik yapmanıza engel olamaz.
Sizin gibi değil ama farklı engel ve rahatsızlıkları olan iki ayrı arkadaşım da evli ve mutlular. Birisinin eşi ben yardım edemem çünkü hem anlamam hem de işim çok ağır dediği için evde yatılı sürekli yardımcısı var, diğerinin evde yatılı olmayan, her gün üç saat gelip işlerini yapıp gerektiğinde ikramlarını hazırlayıp misafirlerini de ağırlayan bir yardımcısı var. Eşi de sevinerek her işe el atan bir adam gibi adam
Öyle başıma kalkılır mı gibi düşüncelerden de kurtulun. Karşınızdaki adam olamamış biriyse dört dörtlük de olsanız gözünüz üstündeki kaşınız bile başa kakılıyor.Öyle insanlar zaten hayatlarımıza hiç yaklaşmasın Düzgün insansa da zaten kandırılmamış, kaçırılmamış, özel durumunuzu bilerek ve severek kabul etmiş, hiç bir şeyi sorun etmeyecektir.
Kısmetiniz açık olsun ve hayat güzel insanlar çıkarsın karşınıza önemli olan sadece bu inanın.
İnşallah benim için de öyle olur gelecekte. Çok teşekkür ederiim.Aile olmak hayatı paylaşmak demek zaten, bugün sizin yardıma ihtiyacınız olur, yarın belki de onun. Nasıl arkadaş çevrenizde ve çalışma hayatında bu durumu kanıksamış iseniz, evlendikten sonra da endişelendiğiniz durumlar bir şekilde ortadan kalkar. Sadece insan içinde bulunacağı durumu hayal ederken biraz olumsuz düşünüyor, fakat işin içine girdiğinde “o kadar da zor değilmiş ya.” diyorsun :)
Haklısınız. İnşallah iyi biri çıkar karşıma da bütün bu endişelerim boşunaymış derim.Kendinizi idare edilmesi gereken biri olarak görmeyin.
Evlilik sonrasi sorun yasamazsiniz, kimseye corba servis etmek icin yasamiyorsunuz sonucta.
Mesela yemegi siz yaparsiniz esiniz sofrayi kurar servisi yapar kaldirir.
Suanki cevreniz bilip destek oluyorken hayat arkadasinizin destek olmayacagini niye dusundunuz ki? Oyle birini zaten almayin hayatiniza.
Dediklerinizi araştıracağım, teşekkürler.Ettim diyosun ama Sen kendini kabul etmemissin böyle . Sen böyle düşünürsen başkası da kabul etmez. Çekim yasasını arastır olumlama yap bilinç altını temizle. Hatta cekim yasası enerji çalışmalarıyla sorun demim gayet normal ama ondan kurtulma ihtimalin de var. Ayrıca ho-ponopono tekniğine bak. Birde yaş geçti kimse almaz kabul etmez zart zurt deme. Herkesin herseyin bir alıcısı vardır bu hayatts. Önemli olan da o degil ayrıca senin kisiligin yüreğin.
Rica ederimDediklerinizi araştıracağım, teşekkürler.
Kalabalık bir aile ortamında ya da misafirlikte ikramlar söz konusu olduğunda gözler genellikle kızlara dönüyor. Benden bir şey beklendiğinde çay servisi tarzında genellikle durumumu söylüyorum ama sonrasında oluşan sessizlik kendimi eksik hissettirmiyor dersem yalan olur.Çay kahve ikram etmeseniz ne olur ki? Size ikram edenlere de masaya koymasını rica edebilirsiniz.
Biz de kalabalık aileyiz ama kızlardan beklenmez hiç. Ben de mesela eşimden isterim çoğunlukla. Durumunuzu söylemenize de gerek yok bence. O sırada müsait biri varsa “x sen getirebilir misin” diyebilirsiniz.Kalabalık bir aile ortamında ya da misafirlikte ikramlar söz konusu olduğunda gözler genellikle kızlara dönüyor. Benden bir şey beklendiğinde çay servisi tarzında genellikle durumumu söylüyorum ama sonrasında oluşan sessizlik kendimi eksik hissettirmiyor dersem yalan olur.
Yapabilecek durumda başkaları varsa tabi öncelikle onlara pas atıyorum bir şekilde idare ediliyor. Psikolojik destek almam gerektiğini ben de düşünüyorum. Bazen oluyor diyorum ki şükret kimseye muhtaç değilsin, tek başına kendi ayakları üzerinde duran bir kadınsın. Bazen de ufacık bir şeyden çok büyük bir karamsarlığa düşüyorum neden sorusu beynimi kemiriyor. Bu zıt iki düşünce arasında gidip gelmek inanın çok yoruyor. Psikolojik destek almak için biraz maddiyata ihtiyacım var toparlanır toparlanmaz gitmeyi düşünüyorum. Teşekkür ederim.Biz de kalabalık aileyiz ama kızlardan beklenmez hiç. Ben de mesela eşimden isterim çoğunlukla. Durumunuzu söylemenize de gerek yok bence. O sırada müsait biri varsa “x sen getirebilir misin” diyebilirsiniz.
Kendinizi çok basit şeyler için eksik hissediyorsunuz. Hiçbir eksiğiniz yok sizin çok şükür. Acaba psikolojik destek mi alsanız? Kendinizi sevmeniz ve değerinizi bilmeniz için faydası olur
Ben titremiyorum ama servisleri hep eşim yapar.Kalabalık bir aile ortamında ya da misafirlikte ikramlar söz konusu olduğunda gözler genellikle kızlara dönüyor. Benden bir şey beklendiğinde çay servisi tarzında genellikle durumumu söylüyorum ama sonrasında oluşan sessizlik kendimi eksik hissettirmiyor dersem yalan olur.
Bu yoruma kalbimi bıraktımSevgili berzah leyla.
Küçükken ayni hastalığı geçirdim.
Çok hafif düzeyde bir işitme kaybım var.
Arkamdan ya da başka odadan seslenilmesi durumunda bunu duymam / anlamam mümkün değil. Yüzüme yüksek sesle söylenmesi gerekiyor.
Bir doğum lekem var. Büyük ve başımın sağ tarafında alnıma doğru sokulmuş durumda. Ilk anda dikkatinizi cekmezse bile yüzüme baktığınız ilk 30 saniye içinde çoktan görmüş olursunuz. Gözden kaçamaz.
Siyah kuşak karateciydim ben. Sporu bırakınca güçlü olan kasların inanilmaz bir güç kaybına uğradı. Herkesin açabildiği bir su şişesini açmak bile benim için neredeyse imkansız.
Dahası var ama bunlar yeterli.
Biz eşimle severek evlendik.
Ha hiç kırıcı şeyler duymadım mı? Coook duydum. Başta eşimin annesi olmak üzere.
Belli bir yaşın üstüne çıkmış kadınlar bazen ne dediklerini asla tartmıyorlar.
Bu sebeple o zamanlar nisanlım olan eşimden ayrılmayı bile düşündüm.
Eşimi çok seviyordum ama annesine gelin olmak istemiyordum. Çok kirici konuşuyordu bana karşı.
Ben ayrılmayı düşününce eşim ailesini alıp özür dilemeye geldiler. O günden sonra da asla benzer şeyler duymadim kendisinden.
Belki "ben kusurluyum" diye düşünüp sussaydım kadın hepten gemi azıya alıp her seferinde daha da kırıcı olacakti ve sonu mutlak ayrılık olacaktı.
Lütfen kendinize bunu yaptırmayın. Hiçkimse kusursuz değil. Hepimizin eksikleri var.
Elleriniz titriyorsa kahve servisini başkasını yapar. Bu kadar basit.
Eve gelene açık büfe yaparsınız. Gelen tabağına alır.
Çayı eşiniz koyar.
Bu kadar basit.
Kafanızda büyütmeyin.
Ilerde herkesin elleri titreyecek ve herkes işitme kaybına uğrayacak. Bizimki az daha erken olmuş sadece.
Inanın ki kafanızda büyütüyorsunuz.
Size tüm kalbimle sizi seven ve sizin sevdiğiniz bir eş diliyorum
Allah kıymet bilenlerle karşılaştırsın
Tabii ki yazıyorum ama ilaç ismi vermem doğru olmaz doktorun size uygun gördüğü ilacı kullanın lütfenÖzelden bana gittiğiniz doktoru ve kullandığınız ilacı yazabilir misiniz?
Amin, çok teşekkür ederim dua ve dilekleriniz için. İnşallah gün gelir ben de ne çok kafamda büyütmüşüm derim. Size de çok geçmiş olsun, eşinizle mutluluklar dilerim.Sevgili berzah leyla.
Küçükken ayni hastalığı geçirdim.
Çok hafif düzeyde bir işitme kaybım var.
Arkamdan ya da başka odadan seslenilmesi durumunda bunu duymam / anlamam mümkün değil. Yüzüme yüksek sesle söylenmesi gerekiyor.
Bir doğum lekem var. Büyük ve başımın sağ tarafında alnıma doğru sokulmuş durumda. Ilk anda dikkatinizi cekmezse bile yüzüme baktığınız ilk 30 saniye içinde çoktan görmüş olursunuz. Gözden kaçamaz.
Siyah kuşak karateciydim ben. Sporu bırakınca güçlü olan kasların inanilmaz bir güç kaybına uğradı. Herkesin açabildiği bir su şişesini açmak bile benim için neredeyse imkansız.
Dahası var ama bunlar yeterli.
Biz eşimle severek evlendik.
Ha hiç kırıcı şeyler duymadım mı? Coook duydum. Başta eşimin annesi olmak üzere.
Belli bir yaşın üstüne çıkmış kadınlar bazen ne dediklerini asla tartmıyorlar.
Bu sebeple o zamanlar nisanlım olan eşimden ayrılmayı bile düşündüm.
Eşimi çok seviyordum ama annesine gelin olmak istemiyordum. Çok kirici konuşuyordu bana karşı.
Ben ayrılmayı düşününce eşim ailesini alıp özür dilemeye geldiler. O günden sonra da asla benzer şeyler duymadim kendisinden.
Belki "ben kusurluyum" diye düşünüp sussaydım kadın hepten gemi azıya alıp her seferinde daha da kırıcı olacakti ve sonu mutlak ayrılık olacaktı.
Lütfen kendinize bunu yaptırmayın. Hiçkimse kusursuz değil. Hepimizin eksikleri var.
Elleriniz titriyorsa kahve servisini başkasını yapar. Bu kadar basit.
Eve gelene açık büfe yaparsınız. Gelen tabağına alır.
Çayı eşiniz koyar.
Bu kadar basit.
Kafanızda büyütmeyin.
Ilerde herkesin elleri titreyecek ve herkes işitme kaybına uğrayacak. Bizimki az daha erken olmuş sadece.
Inanın ki kafanızda büyütüyorsunuz.
Size tüm kalbimle sizi seven ve sizin sevdiğiniz bir eş diliyorum
Allah kıymet bilenlerle karşılaştırsın
Gülerek okudum çoğu yeri. Yorumunuz ve önerileriniz teşekkür ederim Hatta yorumda bulunan herkese yeniden teşekkür ederim. Biraz içim rahatladı biraz daha olumlu düşünmeye başladım. Her şey için hayırlısını diliyorum. Bir gün istediğim yuvaya kavuşursam gelip çok haklıydınız diye mutlaka burada yazacağım.Berzah hanım bakın ben size bir anımı anlatayım.
Minikken akrabalarla şehirdışında tatile gitmişim, onlar da komşuları çağırmış. Yanımda da uzun siyah saçlı bir hanım var bol bol çocuklarını anlatıp durdu. Yok okulu seçememiş vs vs.
Misafir var, birşeyler vermek lazım. Neyse ki birisi bir köşeden Ülker Halleyleri bulmuş, elden ele dolaştırıyoruz.
Tam Halleyi uzatırken bir de baktım ki hanımın iki elinde orta 3 parmağı yok, sadece baş ve serçe parmakları var.
Ben de çocuk aklımla Halleyi açıp eline vereyim dedim, bana bir güldü, “uzat uzat” dedi. Sonra paketin ağzını eksik parmaklarının yerinde olan yumruların arasına alıp sürterek şak diye açtı, afiyetle yedi.
Konu da öyle kapandı. O anda aldığım ders bir işi yapmanın birden fazla yolu olduğu ve birisi yapamazsın derse de çok da takmamak gerektiği idi.
Yıllar geçti, bir hocamın (çocuklu evet) bir elinde de aynı sıkıntı vardı, 3 saniye “hmmm” diyip geçtik, ders notuna devam ettik.
Yani kahve servisi nasıl yapıcam diye evlenmekten kaçınılmaz, gerçek yaşamda seri çocuk geliyor ne evlenememesi. Başınızı dik tutun, ezilmeyin lütfen.
Şimdi izninizle birkaç öneri buldum, siz değerlendirin.
1) Misafir yemeği için yok yaprak saymasıydı yok tatlı açmaydı yok mıymıydı biz uzun süre önce bıraktık zaten, elde titreme de yok.Çok özel misafirse iri kemikli kolu mum alevinde kapalı tencerede pişirip nefis tandır olur. Pilavla servis edin, yanına bir salata olmadı hazır suböreği/tatlı, geçti gitti. Ete hayır diyecek Türk yok.
İnanın 20 çeşitli salatalı şekilli sofradan daha çok ilgi görüyor, çünkü içinde et var. Az olsun öz olsun.
2) Çay/Kahve için iki adımlı çözüm var.
Su tarafı için semaverli çay makinaları var, sıcak su oradan hazır gelecek.
Çay/Kahveyi rahat koymak için ise kahve damlatıcısı standları var, linkini koydum. Huni gibi ağzı var, minik bir bardağa değil de kocaman bir fincana koyuyormuş gibi hissedeceksiniz. Filtre kağıdı olmadan kullanırsınız hatta köpük bile ayarlanır.
Link
Filtre Kahve Demleme Seti & V60 cam demleme & Doğal masif ahşap &kişiselleştirilebilir kupa bardak & Demleme filtresi
Filtre Kahve Demleme Seti & Yılbaşı ,doğum günü, sevgiliye, arkadaşa , hediye ürününün fiyatını öğrenmek ve online sipariş vermek için tıklayın!www.ciceksepeti.com
Ayrıca çayı saplı bardaklarda ya da porselen setlerde sunarsınız, tutmanız kolay olur.
Diyelim ki o da olmadı, koyarsınız salona çift semaverli bir çay makinası, millet istediği kadar çayını bol bol alır. Bol bol için diye koydum dersiniz, servisi açık büfe yaparsınız millet çayı bol içiyoruz diye sevinir.
Yani yeter ki çare arayın, çözümü var bu 15 dakikada çıkanlar. Dıdının teyzesi dudak büker mi diye çekinmeyin.
Size evlenmek için gelenler billmiyor muydu ellerinizin titrediğini? Evet biliyorlardı ve size geldiler. Gerçek Yaşam dıdının teyzesinin dırdırından farklı işliyor.
Halleylerinizin bol olması dileğiyle.
Hikayenizi okudum üzüldüm .Lütfen gözlerinizi açın da biraz etrafiniza bakın.O kadar ayagi aksayan,bir kolu olmayan vs problemleri olan insanlar var pekiala surduruyorlar.Yeterki karşisiniza sizi gercekten seven biri çiksin.Kendinizi düşünun birini seviyorsunuz ayağı aksiyor yolda iyi yuruyemiyor size çok.yardim edemiyor ama etmek icin can atiyor.Siz bunun ondan ayrilirmiydiniz.Bakin size yaşanmiş bir ornek vereyim :ablamin gorumcesi anadan dogma gözlerini iyi gormuyor bu yuzden okula gidememiş disardaki hiç bir isini hal edemez buna ragmen evlendi fakat eşi ruh hastaydi kendisi ayrildi.Ve dahasi var altı ay gecmeden bekar biriyle evlendi su anda iki cocugu var bu arada gözlerinin durumu cok ilerledi birini kaybetti digeri cok az goruyor ailesi sürekli bakiyor ama ona ragmen evliligi devam ediyor.Gercek sevgi herseyin üstesinden gelir yeterki cesur olun.El titremesi ve evlilik durumu ilk başta alakasız gibi görünebilir kızlar ama hiç de öyle olduğunu düşünmüyorum.
Yenidoğan bebeklik döneminde havale-menenjit başlangıcı geçirmisim( başlangıcı hayatımı böyle b.. ederken kendi ne yapardı bilmem, Allah geçiren herkesin yardımcısı olsun.) Bu sağlık sorunumdan kaynaklı bazı marazalarim var. Öncelikle ellerim titriyor. Özellikle bir şey içerken çok zorlanıyorum. Bu nedenle ikramları geri çevirmek durumunda kalıyorum çoğu zaman. Bir nebze eger masada oturuyorsam sıkıntı yok mesela bana ikram edilen bir çayı uzanıp da alamam ama masaya koyulması benim için daha iyi. Çay, kahve, çorba, sulu yemek gibi servisleri kesinlikle yapamıyorum. Diğer işlerimde eğer çok el inceliği isteyen bir durum yoksa kendim hallediyorum. Bu arada bu titremelerim normal dururken değil de bir iş yapmaya çalıştığımda oluyor. Heyecanlı bir yapım vardır ama evde tek başına iken de aynı sorunları yaşıyorum yani sosyal fobiyle filan bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Hormonlarım normal hipertiroidi ya da guatr hastalığım yok. Tamamen beyinsel kaynaklı ve bir tedavisi de yok. Zamanında doktora gittim d.....l isimli ilacı kullandım ama pek faydası olmadı.
Velhasıl kelam ben bu durumda bir şekilde yaşamaya alıştım. Çalışıyorum arkadaşlarım bir sosyal çevrem var. Ama yaşımdan dolayı bir evlilik baskısı görmeye başladım çevremden. Aslında ben de evlenmek istiyorum ama bu titreme durumu bana engel oluyor. Bu yüzden çıkan taliplerle görüşmek bile istemiyorum. Kız istemede kahve ikramından başlayın her adım benim için eziyet gibi geliyor. Anca seven birisi beni bu şekilde ister ama o yaşı da geçtik artık bundan sonra olursa anca görücü usulü çevrenin bulması ile olur gibi geliyor. Aklım o kadar karışık ki düşünmekten yoruluyorum. Bir evliliği yürütebilir miyim bilmiyorum. Belki bazılarına bu sözüm yanlış gelecektir ama evlenince eş de ailesi de sizden ikram bekliyorlar. Her işe kosturun istiyorlar. Ben misafir ağırlamayı ikram yapmayı filan becerebilen birisi değilim. Evime gelen yakın arkadaşlarım durumumu bildikleri için yardımcı olurlar birlikte hallederiz. Ama evlenince o is öyle olmaz. Diyelim oldu anlayışlı birine denk geldim bunu da ben kendime yediremezmisim gibi hissediyorum.
Sanırım biraz uzun yazdım yazsam daha da neler yazardım ama sizi sıkmak istemiyorum. Geliyorum şimdi asıl soruma çevrenizde benim gibi olup evlilik yürüten birisi var mı? Eşi ve ailesi tarafından olduğu gibi kabul edilen ve destek gören, yuva kuran birileri belki bana umut olur. Yoksa bir ömür bekar kalmaya niyetli gibiyim.