El lezzeti yok bende

Masallardiyari

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2020
34
22
3
Arkadaşlar sürekli yemek yapmaya çalışıyorum tüm malzemeleri tarife uygun koyuyorum gelin görün ki tad yok evdekileri gecin ben bile begenmiyorum kendimi geliştirebilmem mümkün mü el lezzeti sonradan kazanılan bir şey mi hani derler ya anne eli değmiş gibi cidden çok güzel yemekler yapmak istiyorum ama olmuyor

Yagini tuzunu salcasini belki az koyuyosunuzdur olcuyle deilde goz karari koyuyorum ben bazende bzi seylere icinde olmayan malzemeleride eklersen daha farkli bir tatla daha lezetli oluyo

Yas gercekten 19 ise sebep budur. Bu yasta yemekle ugrasmayin fazla,ne olsa o yenir. Ailenize siz mi bakiyorsunuz? Ara sira da onlar yapsin siz yiyin.

Ben yaşla alakalı bir durum göremiyorum. Sadece tecrübesizlikten kaynaklı bir durumdur. Ben 13 yaşından beri yemek yaparım. (Yemek yapmaya ilgim olduğu için) Yapa yapa alışacak eliniz.

Herkes guzel yemek yapacak diye bir kaide yok. Maksat karın doyurmak
Sonuçta yapılan yemek yenmiyor mu bir şekilde?
Zamanla gelistirirsiniz kendinizi bu kadar dert etmeyin.

Benim de hiç yok, lezzetsiz oluyor yemeklerim. O yüzden zorlamıyorum :)

Ben yaşla alakalı bir durum göremiyorum. Sadece tecrübesizlikten kaynaklı bir durumdur. Ben 13 yaşından beri yemek yaparım. (Yemek yapmaya ilgim olduğu için) Yapa yapa alışacak eliniz.

yaşla ilgili yorumum şu yüzden

kızımız okumayacağım, iş güç sahibi olmayacağım, bari ev hanımı olunca iyi ev hanımı olayım deyip çılgınca yemek, ev işine girişmiş durumda da

yani tecrübesiz ama bu aşamada tecrübe kazanmak yerine okumak için çaba göstermeli zira iyi ev hanımı olayım da iyi mevkilerden eş bulayım diye bir mantık doğru değil

üniversitede kötü şeyler yaşarım, beni kandırırlar diye ailem göndermedi, açıktan da okusam ne okumasan ne modundan çıkması için onu yazdım

Niye öyle diyorsunuz ben liseyi okurken annemler memlekete gittiği zaman evde yemekte yapardm temizlikte. Üniversiteye giderken arkadaşımla kaldığım evimde temizlikte yapardım yemekte.. yemek veya temizlik yapmak okumaya engel değil ki..

D damdan bir onceki konusuna atif yapmisti ve onu da okursaniz ne kdar hakli oldugunu gorursunuz

Tam ölçüyle tarif tutması çok zor kuzum mesela undan una salçadan salçaya tat çok fark eder baharatları kullanmak fark eder deneme yanılma yöntemi güzel işler azar azar dene mesela bir mercimek çorbasının kaç farklı yöntemi var blender dan çekeceğim zaman patates soğan sarımsak mercimek katar haşlarım ama diğer türlü soğanı rendeler kavurur un eklerim tekrar kavurur az salça bi diş sarımsak katar öyle biraz daha kavurur mercimeği katarım karıştırıp güzelce suyunu katarım böyle yaptığımda robotla çektirmem mesela daha çok sever ev halkı değişik değişik denerim yani

D damdan bir onceki konusuna atif yapmisti ve onu da okursaniz ne kdar hakli oldugunu gorursunuz
Aaa ben yorum bile yapmışım önceki konularına hatrlayamamışım.. O zaman haklı D damdan ... Psikolojisinin hiç normal olduğunu da düşünmüyorum konu sahibinin

Yaşla alakasını çözemedim açıkçası 19 yaşında biri de yemek yapmayı bilsin en azından. Her zaman önüne sıcak yemeği koyacak bir annesi olmayabilir. Annemler çalışmak zorundaydi yaz tatillerinde en azından annemler eve geldiklerinde yapacaklari yemeklerin yanina ek olsun diye makarna çorba birseyler yarim yamalak yapardim. Tecrübesizlikten bazen tadi guzel olurdu bazen kötü ama sonra yapa yapa öğrendim. Şimdi yemeklerimi begenirler. Seninde zamanla el lezzetin oturur. Ozellikle tuzunu, suyunu, salçasını ayarlayinca lezzeti olmaya baslar. 15 yasinda yemek yapmaya basladim diye okumadım veya baska seylerle ilgilenmedim de degil. Üniversitede en azından adam akıllı yemek yeme fırsatım oluyordu öğrendiklerimden dolayı.

ama siz okumuşsunuz işte onun amacı ev hanımlığında level atlamak

konu sahibi okumayayım iyi bir ev hanımı olup iyi mevkilere gelmiş eş sahibi olayım diye düşünüyor

ayrıca 25 yaşıma kadar yemek yapmadım

kendi mutfağım olunca da her şeyi yaptım

öncelikler önemli, ölmeyecek kadar yemek yeterli :))))

Diğer yazdiklarini okumamistim konu sahibinin amaci dediginiz gibiyse verecek tavsiyem yok. yemek yapmayı bilmekle keske düzgün es sahibi olunabilse

Bende başlarda yapamazdım hele videolardaki tariflerle olan ölçülerle hiç tutmazdi annemden gördüğüm kadarıyla göz kararı koyar yaparım çokta güzel olur uyduruk yemek bile yaparım sadece çorbayı bu yıl ayarında yapmaya başladım önceden küçücük tencerede başladığım çorba düğün kazanı kadar çıkıyordu zamanla olur gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…